O lamurire.
Raspunsuri - Pagina 3
catrinik spune:
Am citit si eu aseara intimplator topicul si mi se pare ca intr-adevar Tdi si-a luta avertisment gratuit.
Si asta numai pt ca nu a sustinut ideea alaptarii ( asta o zice o mama care a alaptat !! ).
gtexro spune:
Sincera sa fiu, ma cam asteptam la asemenea explicatii...
Nici eu nu am nici in clin nici in maneca cu denigrarea alaptatului (mi-am alaptat copilul si sfatuiesc orice mama sa faca asta daca poate). Agresivitatea si lipsa de bun simt cu care Dianocica a raspuns si pe care tu o aprobi nu este insa normala. Nu este nevoie de agresivitate pentru a sustine o cauza, indiferent care ar fi aia. Intr-o lume civilizata totul se poate rezolva discutand civilizat. Chiar trebuie sa jigniti in stanga si in dreapta si sa puneti la colt pe cine nu e cu voi ca sa va faceti credibile?
Si da, am citit ce a scris Tdi...ma asteptam la ceva mult mai grav si chiar si atunci as fi sustinut-o pentru ca citind mesajul Dianocicai eu personal am avut pur si simplu o stare de rau. Si aici nu ma leg deloc de sfaturile pe care le-a dat ci de felul in care a facut-o. Citez, ca poate inca nu te-ai prins de aluzie: "tu poti manca ca la carte?" "300g de carne cu rahat pe bat la ora 15" . Poate imi spui cu ce difera chestia asta fata de ce a scris Tdi...
http://www.dropshots.com/gtexro
Dana
Adela99 spune:
pai difera :-)
ca dianocica tocmai spunea ca nu se poate manca cc ca la carte "rahat pe bat la ora 15 fix" si totusi i-a fost recomandat
stiu ca e irelevant :-)
da' unde era netu' pe vremea cand io nu am putut alapta? ca poate gaseam si io reteta cu rahat pe bat si aveam lapte. si sigur as fi putut citi ca lapte are orice mama si pateam si io ca si bondarul care poate sa zboare tocmai pentru ca nu stie ca nu poate.
vikinga spune:
Neah Adela, asta e falsa iluzie. In asa o tema sensibila, tipetele si agresivitatea tonului fata de o proasapata mama care nu reuseste sa alapteze, mai rau fac. De fapt tema in sine e agresiva: mamele care alapteza sunt bune, doar copii alaptati sunt sanatosi si punct Restu' si mame si copii is vai de sufletul lor. Iti zic din experienta ca e f nasol, pe Aldo l-am alaptat 3 sapt. Plus hormonii si emotivitatea de mami proaspata, care te fac sa percepi criticile si insinuarile, dublu!Pe Nadja am reusit sa o alaptez 5 luni(dupa prima luna i-am dat si bibe completare ca slabea) dar m-am tinut departe de dezbateri agresive a mame atotstiutoare, m-am conversat pe privat cu Sabina si atit. Si alea 5 luni cit mi-a stat puiul la tzitza mi-au ramas o amintire dulce, fara negura pusa pe ea de cuvinte ascutie si ochi aprig si crtic ca de soacra a forumistilor care isi impaneaza alaptatatul ca fiind cea mai buna calitate a unei mame..Si restu sunt mame bune si restul sunt copii sanatosi, pe un forum cu tema despre copii ar trebui o cumpatare pe asa o tema. Pe DC negrii sunt mai putin discrimanti Suntem pe undeva la cot cu tiganii, prostituatele si moldovenii:)) Acum exagerez si eu, ca sa fac hazPS: subiectul ar trebui mutat la ZZ, ca acolo e locul pt clarficari, explicatii si alte alea, poate la zz citim si noi celebra fraza cu kaki pe betze chinezesti, sa vedem ce minune a fost in stare sa se spuna:)) Limba romana e de vina, ca da atitea posibilitatiVikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
Donia spune:
Pe cat pariu ca daca Tdi n-ar fi luat avertisment nu ati fi avut nimic de reprosat exprimarii cu "rahat pe bat"? Si ce e atat de grav in cuvintele astea? E o figura de stil, e limba noastra cea frumoasa vorbita, e o metoda de exprimare vie, nu un citat scortos dintr-o carte sau un copy/paste. Putea sa spuna "bla-bla-bla" sau "caca maca" sau orice altceva si in nici un caz nu ar fi fost nici o injurie.
In schimb recomandarea expresa de a consuma acel bla-bla-bla e o injurie, oricat ati incerca sa o scuzati, ca inteleg ca asa s-a exprimat Tdi.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.