O lamurire.

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Daca tot vorbim de regulamentul forumului, sa vedem cine l-a nerespectat mai intii!

10. Nu abuzati de majuscule, culori, marimea textului

Nu abuzati de majuscule. Pe internet MAJUSCULELE sunt echivalente strigatelor (zbieraturilor). Nu abuzati de culori si nici de marimea literelor.

De cite ori Dianocica a scris cu rosu in mesajul ei impotriva lui TDI??? Sa va spun eu: 102 cuvinte! Si bolduite!

24. Discutiile contradictorii

In momentul in care apar discutii contradictorii intre membri sau membri si moderatori, va rugam sa urmariti urmatoarele principii:
- discutia trebuie sa fie civilizata
- incercati sa combateti cu argumente verificabile si nu cu presupuneri
- ascultati si parerea celuilalt

Nici una din regulile de aici nu a fost respectata de Dianocica!
Nu mi se pare deloc civilizat sa spui cuiva ca "maninca rahat pe bat", asa cum am mai afirmat, nici sa spui NU si IRELEVANT bolduit, rosu si cu litere mari.
Care sint argumentele ei verificabile? "laptele nu se termina pur si simplu", "lapte suficient este", "este irelevant, inutil si stresant", "sigur, nu poate" ...
Si unde a "ascultat ea parerea" lui TDI, provenita din experienta ei personala si nu din cartile citite si dupa care sfatuiesc atotstiutoarele de aici???

Si pe mine ma supara foarte tare atunci cind vad ca cei care fac politie dupa reguli uita sa le citeasca! Si as fi raspuns exact la fel ca TDI mesajului Dianocicai!

Ah, si unde este "argumentul verificabil" pentru care TDI a luat avertisment?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Sheannamp, iti scriu din nou pentru ca intr-adevar lucrurile nu s-au clarificat. Ai scris ca esti prima moderatoare care ai citit si ca ai intervenit in aceasta calitate. Vin acum sa te intreb, s-ar putea sa nu fii si singura? Subiectul respectiv cred ca are mai multi moderatori, s-ar putea ca avertismentul dat lui Tdi in circumstante nici acum clarificate (din cauza faptului ca o parte din mesajul ei, exact cea pentru care a fost sanctionata, a fost sters) sa fie rediscutat si de catre ceilalti moderatori!?! Astfel am putea avea si noi - membrele forumului DC de la subiectul Copiluti mai-iunie 2005 unde Tdi ne este o buna si adevarata prietena - un argument verificabil (cum bine a spus Oana_C) ca avertismentul a fost dat intr-un mod obiectiv si ca alta solutie nu exista pentru conflictul iscat.
Este o rugaminte, dar daca nu i se da curs, nu voi fi niciodata clarificata si deci nu ma voi putea linisti si de fiecare data cind va scrie Tdi si voi vedea cuvintul Avertisment in dreptul ei, voi avea aceeasi senzatie de neincredere si de suspiciune pe care o am acum. Si nu cred ca tu, ca moderator, iti doresti acest lucru pentru membrii forumului pe care il moderezi.

In concluzie, rog doar o analiza obiectiva si neutra a situatiei create si a avertismentului dat lui Tdi, analiza care sa fie facuta si de alti moderatori, mai putin implicati in campania pro alaptare (cu care, asa cum am spus in alt mesaj, sint de acord pina la punctul in care prin ea si prin modul virulent de a ridica la rang de virtute experientele si calitatile naturale ale unor mamici, li se face rau altora, care pur si simplu nu au cum sa participe si sa se integreze in ea, deci se simt din start excluse si puse la colt).

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">31+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia.... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Ma alatur si eu protestelor.
Si cred ca ar fi cazul sa se intervina cu explicatii mai solide.

Si dupa atata timp de stat pe forum nu cred ca avertismentele de genul celor folosite pot fi considerate expresii decente. Ca nu suntem venite din jungla ca sa fim tratate astfel.

, mami de printese
Alexia Ioana si Iulia Antonia

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Nu o cunosc pe Tdi, nici pe Dianocica, dar si eu am avut senzatia unui abuz al moderatorului cand am citit subiectul.

Asa cum au mai fost cazuri cand membri au luat avertismente ce s-au sters ulterior, cred ca e cazul sa se aplice si aici, mai ales ca fara foc nu a iesit fum.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Draga moderatorule

Sa stii ca pot sa imi iau si advertisment da chiar nu ma intereseaza am sa spun ce am pe suflet ca eu asa am fost invatata.Papadie ni-a aratat mesajul pentru care si-a luat Tdi advertisment si ma lasa rece cum ai putut gandi sa ii dai advertisment.Sa revin deci decent e sa spui"rahat pe bat"dar daca esti invitat sa-l mananci chiar daca este o expresie decenta iei advertisment.Chiar mi se pare jignitor.Apoi ce sa inteleg eu din "porcarie"experienta lui tdi de mamica e o porcarie ca doar de la asta s-a plecat.Crede-ma ca iai dat advertisment numai pentru ca nu a sustinut idee de alaptare ceea ce este foarte frustant pentru mine ca mama care nu mi-am putut alapta copilul decat 3 luni cred chiar daca as fi vrut mai mult.Ca sa aflu acuma in mai ca orisicat as fi incercat nu aveam nici o sansa sa alaptez mai mult ca multe chestii la san nu imi permiteau.Lucru spus de un medic in timpul unei operatii.Deci cand incurajati alaptatul cu asa mare ardoare ganditi un pic ca poate aceea mamica chiar numai are lapte si sunt asa de multe motive sa ramai fara lapte.

Ma doare sufletul sa vad ca iai advertisment numai pentru ca vorbesti din experienta pai atunci spuneti mai sa numai scriem ce patim din experianta si veniti voi cu citate din carti si atunci mergem asa inainte.Ma opresc sa nu depidez prea multe prostii ca deja numai am mult si pot spune destul de multe.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Tdi a primit avertisment pentru o injuratura directa la adresa altui membru. Punct.
Nu are nici o legatura cu opiniile sale pe care, repet, le respect si nu le-am sters si nici combatut in vreun fel.

Vad insa ca acest topic este folosit in scopul denigrarii alaptatului sub pretextul sustinerii lui Tdi. iar asta nu este frumos.
Se poate face asta (ma refer la combaterea alaptatului) in alta parte, sectiunea "Anunturi tehnice" nu este insa unul dintre ele.

Daca voi vedeti mesajul Dianocicai drept ofensator eu am vazut altceva: ca a folosit culoarea rosie pentru a delimita cuvintele proprii de mesajul originar, epitetele irelevant, si inutil sunt expresiile folosite de OMS si alte asociatii specializate in alaptat ca LLL (la leche league) atunci cand combat unele din ideile expuse si de Tdi, si sa fim seriosi expresia "rahat pe bat" folosita in contextul respectiv NU este o injurie directa la adresa lui Tdi.

Nu voi posta aici injuria stearsa pentru ca asemenea limbaj nu isi are locul nicaieri pe acest forum. Si mai ales nu la "Parinti intreaba".
Nu am nimic personal cu Tdi si nici cu Dianocica. Si nici cu ideile sale despre alaptat. Repet, daca vroiam sa le combat o faceam in calitate de user, la topicul respectiv sau oriunde era nevoie si nu ma foloseam de avertismente ca sa inchid gura.
Cine considera altfel are o atitudine rauvoitoare si alte scopuri ascunse decat acela de a o apara pe Tdi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Este de-a dreptul revoltator!!!!

Cum adica sub pretextul apararii lui Tdi noi denigram alaptatul???? Daca nu facem ca voi suntem impotria voastra????

Eu, spre ex, nu am facut nici un comentariu la adresa problemei dezbatute, nici pro sau contra. Eu am luat atitudine cu privire la modalitatea de exprimare a sanctiunii si a motivatiei.

"Cine considera altfel are o atitudine rauvoitoare si alte scopuri ascunse decat acela de a o apara pe Tdi."

Cred ca deja este vorba de cu totul atceva aici.

, mami de printese
Alexia Ioana si Iulia Antonia

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Tipic pana la urma acestui forum...adica daca nu traim sub imboldul turmei suntem oile ratacite...

Sheannamp sunt mama poate cu ceva vreme inaintea multora care acuma sunt mari militante pro alaptat...hai sa intelegem odata ceea ce spun cu adevarat doctorii ... ca laptele matern este cea mai completa hrana pentru bebelus in primele 6 luni... bun si daca nu exista posibilitatea si ne expunem propriile experiente pentru a putea oferi sfaturi indirecte acelor mame debusolate inseamna ca nu suntem demne de a fi numite mame probabil pentru ca nu am facut inuman posibilul in a asigura cei mai bun copilului nostru...
Ceea ce faceti voi si anume blamarea femeilor care nu au alaptat maxim posibil si suportabil se poate clasifica ca fiind o atitudine denigratoare...
Mai suparator este faptul ca acelea care sunt sustinatoarele alaptatului isi permit luxul de a jigni si de judeca...si pe mama dar si pe copil...si aici nu mi se pare nimic corect...lux pe care cele care au ales hrana alternativa nici macar nu-l cauta

Sustinerea lui Tdi a fost nu pentru a descuraja alaptatul,fiecare face pana la urma cum vrea si ce vrea pentru ca fiecare femeie din momentul in care s-a hotarat sa faca un copil atunci singura decide si ce-i ofera fiind unica responsabila, ci pentru a evidentiala o atitudine partinitoare din partea unui moderator...fiind mai multi moderatori pe subiect ar trebui totusi mai multa atentie in acordarea avertismentelor ...

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Sheannamp, nici eu nu vad o denigrare a alaptatului in sustinerea lui Tdi. Uiti ca si eu am luat pozitie si sint o mama care am alaptat (poate mult mai mult decit cele care se arunca la a da sfaturi) si sint sustinatoare a alaptatului pina in pinzele albe, si pe forum si in viata reala. Dar daca eu am avut sansa asta, ce fac cu zecile de mamici (printre care si cele care au luat pozitie aici, plus duzina de foarte bune prietene din viata reala), pentru care faptul ca nu au putut sa le dea puiutilor hrana naturala de care aveau nevoie, le-a distrus viata si pe ele in acea perioada. Eu sint pentru a incuraja mamicile sa alapteze cit se poate si cit e uman posibil si fac asta cu fiecare ocazie, dar de aici si pina a le pune la colt pe cele care vor si nu pot (sau chiar si pe cele care nu vor, dar asta e alta discutie, nu sint de acord cu toate) e o distanta foarte mare. Adica, ca fiu bine inteleasa, sint pro-alaptare dar nu contra-mamici-care-nu-au-putut-alapta (in ciuda eforturilor supraomenesti facute in acea perioada).

Si cum lucrurile s-au clarificat cit de cit, mai putin limbajul tau si viteza cu care a fost dat avertismentul, mai bine ai inchide acest subiect, ca sa nu se stirneasca alte discutii, care nu-si au rostul.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">31+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia.... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Intelege ca am primit si faimoasa propozitie pentru care Tdi si-a luat advertisment.Si a aparut pe un topic de copii deci nu era asa o problema sa fie scrisa aici.Si daca tu crezi ca eu combat alaptatul rau m-ai inteles.

Inchide subiectul ca chiar nu isi mai are rostu .

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput