O lamurire.

O lamurire. | Autor: gusta

Link direct la acest mesaj

Nu vreau sa par deplasata da poate ni se raspunde si noua de ce membra Tdi a luat advertisment.Pentru ca si-a spus punctul de vedere sau pentru ce.Si ce limbaj este asta a unui moderator "La urmatoarea porcarie ne parasesti".Am ajuns sa ni se puna pimnul in gura sa nu avem dreptul sa ne spunem parerea ca gata daca nu suntem deacord cu alti luam advertisment.Poate acel moderator care a dat advertismentul ne explica si noua motivul pentru care s-a facut lucru asta.

Marilena si Mara Augusta

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Forumul are un regulament.
Acesta
http://forum.desprecopii.com/forum/rules.asp

Tdi s-a adresat unui alt membru intr-un limbaj mult mai mult decat necivilizat iar acest lucru a avut drept consecinta avertismentul respectiv.
Exprimarea respectiva a fost stearsa din postarea inititala a lui Tdi si din motive care nu cred ca trebuie expuse nu poate fi redata aici.

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Cred ca reactia lui Tdi a fost la mesajul lui Dianocica.Cum de ea nu a luat advertisment?Deci limbajul ei nu vi se pare anormal numai acela a lui Tdi care a reactionat la o provocare?Adica cum e "rahat pe bat"cu scrisul cu majuscule si cu rosu .Asta nu e contra regulamentului sau cum vine.Deci sa inteleg ca daca ne spunem un punct de vedere ni se pune pumnul in gura sau cum.Si crede-ma ca stiu reactia lui Tdi ce a scris si eu as fi reactionat la fel la o asa provocare.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gtexro spune:

Dianocica a folosit o exprimare mai mult decat nepotrivita, agresiva si lipsita de bun simt. Pe forumul asta se cer sfaturi si se emit pareri, fiecare are dreptul la o opinie, nu? Daca interveneai atunci, dna moderatoare, cu un mesaj care sa tempereze agresivitatea si impulsivitatea postarii aceleia (in care apare si celebra de acum expresie "rahat pe bat" pentru care a fost sanctionata Tdi) se putea evita conflictul dar unii sunt mai egali decat altii, nu-i asa?
Ar fi frumos totusi sa-ti recunoasti greseala si sa o repari cumva pentru ca am senzatia ca sanctionarea aceea a fost data la repezeala, dintr-un impuls de moment. Sunt mai mult decat convinsa ca ti-a scapat expresia care a generat conflictul din mesajul Dianocicai...daca ma insel atunci esti partinitoare, calitate necompatibila cu "functia" de moderator.
Cat despre mesajul de atentionare "la urmatoarea porcarie ne parasesti"...no comment.

http://www.dropshots.com/gtexro

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Sheannamp, cu tot respectul, sincer nu mi se pare ca TDI a putut vorbi atit de urit incit sa stergi mesajul din motive de pudicitate (falsa dupa parerea mea, pentru ca am vazut mesaje unde limbajul a fost mult mai virulent si mai vulgar, dar nu s-a sters nimic, ci doar s-a inchis si subiectul si s-au avertizat membrii in cauza). Deci, te rugam, ca sa ne linistim si sa-ti respectam decizia, pune la loc mesajul concret pentru care TDI a primit avertismentul, pentru ca citite asa trunchiate nimeni nu va fi de partea ta.

Am vazut ca esti medic si sustinatoare a alaptarii - bravo!!! Dar sint o membra si o mama deranjata de actiunea ta si din perspectiva subiectului discutat, ma simt nevoita sa precizez ca afirmatiile membrei caruia TDI i-a raspuns atit de urit incit ai fost nevoita sa cenzurezi mesajele, pe linga faptul ca sint de atoatestiutoare dupa citeva luni de alaptare, nu sint chiar toate conforme cu realitatea pe care o traiesc sute de alte mamici. Si asta iti spune si ii spune o mamica a doua fetite si a unui baietel inca in burtica, mama care tot dreptul sa-si spuna parerea la un subiect (inchis, din pacate) despre alaptare, pentru ca mi-am alaptat fetele cite doi ani si doua luni fiecare, la cerere (si la fiecare jumatate de ora daca asa dorea odorul, si zi si noapte), primele sase luni exclusiv. Si din acest motiv am fost prietenul, confidentul si sfatuitorul altor zeci de mamici prietene, pentru care acest alaptat nu a fost chiar floare la ureche cum a fost pentru altele. Nu zic ca nu sint si lucruri de bun simt, reale si de ajutor in discutiile voastre, dar nu pot sa fiu de partea tuturor sfaturilor date ca litera de lege ale celuilalt membru si al celor citeva implicate in aceasta discutie. Teoretic au dreptate, dar practic adevarul este undeva la mijloc si este atit de relativ si individual, incit numai analizind, cu deschiderea necesara, fara prejudecati, fiecare experienta in parte se pot da sfaturi in cunostinta de cauza. Atentie mare deci, citind cu aceasta ocazie subiectul vostru despre alaptare, am ajuns la concluzia ca ceea ce faceti voi cu sfaturile despre alaptat e un lucru maret, dar unora dintre proaspetele mamici aceste sfaturi date atit de insistent de atotcunoscatoarele forumului le pot face mult, mult rau si in final nu se rezolva nimic... dimpotriva!

Imi cer scuze ca mi-am permis sa fac aceste remarci, sper sa nu deranjeze, nu asta a fost scopul lor, dar nu am stiut unde altundeva sa atrag acest semn de alarma cu privire la alaptare.

Si, in final, trebuie sa mai spun ca in continuare, chiar daca ai fi fost indreptatita sa dai acel avertisment, ca membru al acestui forum, ma deranjeaza limbajul tau folosit in formularea lui. Sper ca vei considera acest mesaj adresat in primul rind tie, ca moderator, destul de decent si civilizat, nu am avut nici cea mai mica intentie sa nu fie asa.

Editez ca sa dau copy la o parte din alt mesaj, care mi se pare mult mai potrivit aici si pe care as vrea sa-l citeasca si adminul.

Propun ca atunci cind se da un avertisment atit de grav unui membru al acestui forum sa se faca intr-un mod democratic, printr-o discutie deschisa despre acest subiect cu ceilalti membri ai forumului. Si spun asta pentru ca, de exemplu, eu o cunosc pe Tdi inca de cind era burtica, deci am fost alaturi de ea si ea alaturi de mine de-a lungul tuturor situatiilor (placute sau neplacute) din ultimii trei ani si stiu ca nu i-a fost usor. Deci votul meu pentru sau contra unui avertisment dat unui membru este la fel de important ca si cel al unui alt membru, numit moderator de catre administratorul acestui forum atit de drag noua, care, cu tot respectul, citeste dar nu poate fi nici obiectiv, nici implicat in prietenia si relatiile noastre legate aici, pe forum. Mi se pare deci democratic sa se ceara parerea intr-un caz in care moderatorul singur hotaraste ca un membru atit de drag altora trebuie sa primeasca un avertisment atit de grav! Numai astfel se va ajunge la o parere obiectiva si corecta in ceea priveste problema respectiva. Si, intotdeauna e normal sa existe un avertisment usor prin care persoanele in cauza sa fie avertizate ca, daca nu se linistesc spiritele, sint mari sanse sa primeasca unul mai grav. Asa e democratic si asa se procedeaza peste tot, lucru pe care eu nu l-am vazut in aces caz.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">31+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia.... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Ca sa vin in completare la ceea ce a zis Nelia in final si anume ca se poate obtine prin atatea sfaturi pro lactatie efecte negative afirm cu mana pe inima ca daca eram la primul copil sigur m-as fi simtit cea mai ingrozitoare si jalnica mama pentru ca nu pot sa fac ceea ce s-ar zice ca trebuie...
Experienta lui Tdi este la fel cu a mea si am incercat ca si ea umanul posibil ca si copilul meu sa fie crescut cu alimentatie naturala...ei bine amandoua fetele sunt formuliste si nu-mi pare nici o secunda rau...
Dar la randul meu as incuraja mamele care doresc sa alapteze sa o faca pana cand simt ele nevoia sa o faca si in masura in care se simt confortabil...
Poate nu este locul dizertatiei insa este locul pentru exprimarea nemultumirii vis-a-vis de atitudinea pertinenta a Teodorei inteleasa la fel de prost ca multe alte experiente personale...

Poate avertismentul nu se va ridica, insa amenintarea exmatricularii la o eventuala "porcarie" ar trebui revocata

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Iar eu as putea sa adaug la ce spune Nelia si Loreen ca va inteleg ca promovati alaptatul dar cand acesta chiar nu este posibil si cand si tu ca mama realizezi ca nu se mai poate te opresti.tdi a vorbit din experienta ei ,la fel cum si eu pot sa zic din experienta mea ca dupa 2 luni nici eu nu am mai avut lapte,si nu poate nimeni sa vina sa imi spuna ca aveam lapte si din comoditate nu am mai alaptat ca chiar nu e asa.Nu stiu ce este mai comod sa ii dai san la copil sau sa te trezesti pe noapte de cate ori are nevoie copilul sa faci biberon de lapte.

Asa ca eu cred ca tdi a luat advertismentul numai pentru ca nu a zis dai inainte cu alaptatul ci a incercat sa isi spuna experienta.

Iar despre limbaj cum spunea si Nelia au existat mesaje cu limbajuri destul de frumoase dar nu au fost sterse au fost mutate la zz.

Asa ca poate acuma primim si noi o explitie mai clara ce e cu PORCARIE.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Vad ca inca nu au fost clarificate toate lucrurile.

Tdi nu a primit avertisment pentru opiniile despre alaptat si nici pentru alte postari sau mesaje. Ci strict pentru propozitia in care se exprima intr-un limbaj de neacceptat pe DC si, mai ales, injuria directa adresata altui utilizator.

In mesajele ei nu am intervenit decat cu urmatoarele modificari (impuse de regulament): stergerea exclusiv a injuriei respective si modificarea marimii unei fraze dintr-o postare ulterioara.

Desi nu vreau sa initiez o polemica pe teme de semantica, ar trebui specificat ca folosirea cuvantului "rahat" si a expresiei "rahat pe bat" poate fi perfect decenta si in limitele bunului simt sau, dimpotriva, utilizata in context de injuratura, si inca una extrem de urata, asa cum a fost folosita de catre Tdi.

Acest forum este unul civilizat si nu este permis astfel de exprimarii, indiferent de motive.

Faptul ca moderatorul care i-a dat avertisment are opinii contrare privind alaptatul decat Tdi nu este decat o simpla coincidenta (pur si simplu am fost primul moderator care a citit mesajul respectiv si, in consecinta, a trebui sa pun in aplicare regulamentul).
Dupa cum stiti, opiniile mi le expun pe forum ca user si nu ca moderator si nici nu ma folosesc de pozitia aceasta pentru a imi impune punctul de vedere.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Sheannamp daca tie ti se pare normal expresia de "rahat pe bat "si ca e o expresie decenta,ma lasa rece chestia asta.Adica daca Tdi ea zis sa-l manance numai e normal da ea sa-l foloseasca e normal.

Imi pare rau ca o zic da sincer nu e normal ca a luat advertisment si mai ales rosu .Ma lasat rece decizia prin care si-a luat advertisment si cum incearca sa ni se puna pumnul in gura ca nu suntem de aceesi parere cu ceilalti.Ca eu cred incontinuare ca decizia a fost luata pentru ca nu a incurajat acea fata sa alapteze in continuare.Asta e poate ca moderator vei incerca sa intelegi ca fiecare vorbeste din experienta si nu din carti.iar limbajul care este folosit in dreptul advertismentului lasa mai mult de dorit.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gtexro spune:

Hm, Sheannamp, pe o scara de la 1 la 10 cam cat de decent ti se pare replay-ul Dianocicai la postarea lui Tdi? Mesajul ei a fost lasat sa treaca intact desi tonul nu este deloc unul elegant si foloseste fonturi rosii, marite care tot a un fel de injuratura seamana. Sau poate ca "rahat pe bat la ora 5" intr-o postare despre alaptare o fi vreo exprimare trendy...Se poate combate si altfel, respectandu-ti partenerii de discutie daca vrei sa ai respect din partea lor. Altfel, ce semeni aia culegi.
Corect ar fi fost sa primeasca avertisment si cea care a provocat tot scandalul (daca tot nu s-a deranjat nici un moderator sa il previna).

http://www.dropshots.com/gtexro

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Desi nu vreau sa initiez o polemica pe teme de semantica, ar trebui specificat ca folosirea cuvantului "rahat" si a expresiei "rahat pe bat" poate fi perfect decenta si in limitele bunului simt sau, dimpotriva, utilizata in context de injuratura, si inca una extrem de urata, asa cum a fost folosita de catre Tdi.

Draga moderatoare, spune-mi, te rog, in ce context ai auzit tu ca folosirea expresiei "a minca rahat pe bat" este decenta??? Ca eu, una, nu am auzit asa ceva pina acum.
Si cit de decent ti se pare cuvintul "porcarie"??? Alta explicatie inteligenta pentru ceea ce "a spus" TDI nu ai gasit? Sincer, cuvintul "porcarie" imi suna a bodega din coltz ... dar nu-i de mirare, ca acolo unde "se maninca rahat pe bat", porcarie este folosit la ordinea zilei.

Si cine se crede respectiva Dianocica sa ia la puricat raspunsul lui TDI??? Mai ales cu un cuvint care mi se pare mult mai potrivit pentru salile de tribunal, nu pentru un forum pentru copii: IRELEVANT???

Da, asa cum am mai spus, probabil Sheanna este prietena cu Dianocica ... asa ca ne agitam degeaba, fetelor.

In curind, o sa vedem in regulamentul forumului ca poti primi avertisment daca nu esti de acord cu moderatorii, ca sa fie si in scris ceea ce se intimpla in realitate!

Mergi la inceput