Mamici de mai - iunie 2008 (8)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RSilvia spune:

Buna tuturor fetelor!

Am implinit si noi ieri 7 saptamani. Sunt doborata de greturi si cand ma gandesc ca mai sunt inca vreo 6-7 sapt pana scap de ele (sper), nu stiu cum o sa rezist. Daca nu mananc e rau de tot, daca ma fortez sa mananc ceva, iarasi e rau, imi sta toata mancarea in gat. Offf!
La serviciu, si la mine randamentul e zero, vegetez de-a dreptul. Cel mai greu imi e sa ma tarai de-acasa pana la seviciu si-napoi.
Kristinik, eu stiu ca nu se recomanda calciul in sarcina pt ca provoaca contractii, dar intreaba medicul sa fii mai sigura.

Silvia 7+ si Andrei (22.06.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

quote:
Originally posted by leeloo2004

Buna fetele!
ingeras - imi pare tare rau...., Doamne cite vesti proaste...imi e si frica sa mai intru...

Pe mine ma iau greturile in cele mai neasteptate momente...cred ca si eu trebuie sa anunt la munca in maxim 2-3 saptamini... In plus saptamina viitoare trebuie sa ma duc la controlul medical obligatoriu - oare acolo trebuie sa anunt?
Sa va intreb si pe voi - mie dr. mi-a spus ca in SUA a intrat pe lista alimentelor interzise la gravide pestele oceanic (din cauza continutului de mercur) - deci mi-a spus sa nu maninc ton, somon, etc - adica tocmai pestele care in cartile pe care le aveam eu era recomandat in dieta gravidei mai ales pentru continutul de omega 3...voua v-a spus asa ceva?

Buna, eu fiind mai erbivora, medicul a zis sa mananc cat mai mult preshte- si nu mi-a interzis nimik. Doar sa fie bine gatit.
Cat despre ce zic americanii, somonul de la noi e de crescatorie. Deci... nu a vazut prea mult ocean :)). Iar ton, cum doar la conserva am vazut, si conservele le-am eliminat (mai putin muraturile-fara ele ash fi inca cu capul in buda). Poti lua peshti de la noi, care si ei contin complexul de proteina si omega 3 atat de mediatizat. Dar BINE GATIT. Nu crud, nu in sange, etc.
A, ce sa zic despre americani, ei cam scuipa in san cu toate fricile. De exemplu, daca sarcina e usoara, fac 2 ecografii: una de confirmare, si una morfo fetala. Maxim 4, daca sunt 'probleme'- le e frica sa nu afecteze bebele.
Sau americanii fac OBLIGATORIU papanicolau anual, de la 18 ani. Altfel, risca sa piarda asigurarea medicala.
Sau, americanii nu dau miere la copii pana la 3 ani. (io banui ca mierea lor are ceva)
Asha ca, nu stiu cum sa interpretam tot ce zic ei. Uneori mi se pare ca exagereaza, sau ca - daca au dubii, incearca sa previna totul.

Acum, la noi, nu stiu ce sa zic. Eu nu mai mananc ton.Dar si fara somon...ash deveni lacto-vegetariana.

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinik spune:

Multumesc cleo78 de sfat.

Eram disperata am tot intrebat in stanga - in - dreapta.... Dr. mi-a dat elevit. Dar imi spunea o colega cum c-ar fi interzis calciu.....ea de destul de patita... asa ca nu mai stiam...
Multumesc inca o data de raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

cleo - mersi de raspuns! Eu sunt carnivora de felul meu, iar pestele imi place chiar foarte mult, iar somonul e chiar printre pestii preferati. Dar ai dreptate, la asta nu m-am gindit, somonul de aici e de crescatorie...
Mierea poate da botulism - probabil la ei s-au inregistrat multe cazuri si de asta recomanda abia dupa 3 ani - la noi se recomanda dupa 1 an...

Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004) Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Asa fetelor, ce ma bucur ca ati aparut!

Kristinik, bine ai venit si sarcina cat mai usoara! Eu am luat de vreo doua ori calciu in primele saptamani ca obisnuiam sa mai iau din cand in cand, dar sper sa nu fie nici o pb. Apoi mi-a dat dr Elevit si n-am mai luat nimic altceva.

Fecian, , si eu am avut o noapte agitata.....adormisem, apoi m-am uitat la un film care mi-a captat atentia si mi-a crescut adrenalina si....ciuciu somn.

Fetelor si eu am randament redus la job, noroc ca e o perioada mai libera. Dar oricum asta e si problema mea cu drumul pana si de la servici. Am mare chef de stat acasa dar incerc sa nu ma napadeasca lenea de tot. Am ajuns sa visez sa stau acasa, sa ma trezesc tarziu, sa citesc, sa beau suculete, sa fac ordine si sa-mi astept barbatu cu mancare pregatita m-oi fi tampit de tot, ca n-am avut in viata mea aspiratii de-astea?????

Alina 8+

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Mergi la inceput

fetelor, eu nu mi-am pus atatea probleme. Mai citisem una,alta, dar unele mi se par exagerate. Si nici nu ma uit dupa ce zic toate disperatele in jurul meu.
O tipa mi-a zis ca in timpul sarcinii nu manca sttruguri. A? Pai...am zile cand e tot ce pot manca....ii spal bine, si bobinez 1 kil, 2, si din aia de masa, si de la tsara adusi, fructe sa fie!
Mananc la fel, atat cat imi permit mirosurile si , cat mai bine gatit, si cat mai divers (daca diversificare inseamna si c astraveti murati, si gogonele :D ). Si incerc sa ma tin de portia de lapte.
Ce stiu, de ani de zile, ca cele mai bune nu sunt suplimentele din farmacie, ci mancarea, deoarece organismul absoarbe exact ce are nevoie si cat. Daca am pana acu, a fo ca simteam in gat pastila de elevit, si apoi.... luam buda in brate si stateam la discutii...

Va invit la o cu salata de fructe si laptic. Dupa preferinte. Eventual le amestecam sa combatem constipatia

Apropos de constipatie, de cand sunt mica, am fo amenintata de mama si matusi, ca asta e mostenirea dupa sarcina. Nu am stiut ce e pana acum, de felul meu fiind fan ciorba, salata, fructe, laptesi cu asha amestec..va dati seama ce iese uneori. Incerc sa ma tin de aste obiceiuri, in continuare, , ca la miscare am redus drastic( din mersul pe jos, jogging si munte adio), dar nu e suficient, se pare. Deja...s-au lenevit matzele mele (si io, si io....). Daca aveti solutii, nu exitati in a ne oferi.

Alysh, cat despre lenevit, is cea mai mare potoroasa care ati vazut-o. Si ma mai maresc !!!!

A, si mai am o problema. Uit. Ma apuc de un task, pe care mi la explicat shefu acu 5 min, si...uit. Ma duc in bucatarie, si ma gandesc, io ce caut aici? O sun pe vara mea, si... zic "auzi, fata, de ce te-am sunat???". Si dooorrrrm, si la film, si incaltsata, si cu lingura in mana, si in metrou adorm.

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

fetelor, cum va inteleg cu randamentul 0 de la serviciu
mi-e rushinica de mor, dar sincer eu nu stiu daca am facut ceva concret in ultima saptamana, am vb la tel, am participat la sedinte...in rest nimic.eu mi-am anuntat sefii ca-s gravida, ma gandesc ca ma dadeau afara daca ma mai odihneam mult, asa am primit felicitari si sper sa fi ok pana la capat.
azi mergem de eco, sa vedem daca se observa ceva. in rest am terminat analizele, toate bune, mai asteptam un pic dupa lysteria.
fetele tristute care au trecut printr-o pierdere de sarcina, off, sa va reveniti cat mai curand si sa va de DD puterea s-o luati de la capat
au ajuns si la mine nenorocitele de greturi, au inceput ieri in forta dar au fost doar dimineata, azi vad ca s-au instalat si nu mai pleaca...deocamdata n-am dat la boboci dar nu-i timpul pierdut

a venit toamna...cu un bebe!!!
6+
http://bd.lilypie.com/DGDIp3.png

Mergi la inceput

pt ca sunt guraliva azi, haideti sa va 'amuz' cu o patsanie.
Sa zic repede pana nu uit .

Deci mor de pofta dupa struguri. Iau de la piatsa si fuga la metrou, cu 1 kil de struguri, si 2 piersici. Nespalat,totul, bineinteles. Mai fetelor, si salivez, si salivez (stiti voi cum si cat...). Si bag mana dupa 1 boaba de strugure. O sterg, si o bag in gura. Hopaaaa, are samburi. Scot pe furis din gura (metroul plin ochi, eu pe scaun- ca am fo baftoasa), si incerc sa bag ii in punga cu struguri inapoi. Dar credeti ca mai nimeresc? neeee, sar pe tenishii albi a unei fete super machiata si aranjata si cu o privire acra. Si vede!!! Ma uit la ea, sa ii zic IARTA MA, nu am vrut. Nu cred ca s-a prins ca eu sunt vinovata, dar s-a scuturat de pe tenis cu niste nervi si o moaca mai acra decat a mea dupa un borcan de 800g de castraveti in otet si 300g de gogonele de la Cristim.
Sa mai adaug ca imi venea sa stranut, simteam nasul incarcat (si nu cu mirosuri ...) si nu nimeream servetselul?

Acu imi vine sa zambesc, dar... cine era langa mine si ma auzea si smiorcaind nasu, si scuipand samburi pe altii.....

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cadina spune:

Buna fetelor!
In primul rand, vreau sa le spun fetelor care au avut probleme cu sarcina sa fie optimiste si sa nu-si piarda curajul! M-am intristat terbil ieri cu atatea vesti proaste...
Eu stau inca majoritatea zilei in pat (ce bine ca pot lucra de-acasa) am cam anchilozat dar sper ca bebe sa fie ok. De astazi sau cel tarziu maine incepe cosmarul: 10 injectii cu ceftazidim pentru infectia urinara si peste ele si pregnylul... Sper sa trecem cu bine peste astea, mai ales bebe, ca e tare mititel.
Va pup dulce, sa aveti greturi putine si sa fiti optimiste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

, Cleo, hai ca m-am prapadit de ras, tare simpatica mai esti!

Si eu am inceput sa cam uit sau daca-s obosita dupa job multe prostioare mai fac. Cica in sarcina scade IQ-ul, o fi...n-o fi adevarat.....

Alina 8+

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Mergi la inceput