Alaptat din ora in ora. Ajutor!!

Alaptat din ora in ora. Ajutor!! | Autor: bupsy

Link direct la acest mesaj

Am nevoie de un sfat.
Am un bebe de 24 de zile. Un baietel superb, cuminte doar cand doarme...ceea ce se intampla cam rar...
Am iesit din maternitate cu program de alaptat la cerere... La o saptamana de la iesirea din spital alaptam cam la o ora jumate, rar la doua. Scaun nu avea. In a doua zi fara scaun foloseam termometrul, cu succes. Au inceput durerile de burtica, era balonat. Am incercat bonisan, sabsimplex, fara ameliorarea simptomelor. Pediatra mi-a zis sa ii dau ceai ca sa-l pacalesc si sa ii maresc intervalul dintre mese.... Dezastru total.
Am chemat un alt medic pediatru... mi-a spus sa ii desfund nasul inainte de fiecare alaptat si sa alaptez lacerere. Zis si facut. Am ajuns sa alaptez in cursul zilei din ora in ora....Noaptea mai scap... Dupa baie doarme 3 ore.
Problema e ca nu mai rezist.. Nici eu , nici sfarcurile mele...
Ce sa fac???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Hai s-o luam logic.
Mie asa mi-a explicat pediatra mea: stomacelul bebelusului are nevoie de minim 2 ore sa digere laptele. Asa ca daca il alaptezi ori de cate ori se incrunta a plans, stomacelul nu va putea sa-si faca treaba asa ca pe bebe o sa-l doara burtica si va plange. Daca lasi mai mult de 3 ore pauza intre mese, copilului ii va fi foarte foame si iar va plange. Deci, intervalul ideal este de 2h30 de min intre mese. Minim 2 ore, maxim 3. Sigur ca plange, dar tu nu esti suzeta! Distrage-i atentia, plimba-l, canta-i, vorbeste-i. Pune-ti castile pe urechi. Intra la alaptatul help-line si vei gasi si alte pareri. Dar orice ar fi sa nu uiti ca daca tu pici de oboseala sau faci o psihoza legata de alaptat ori ti se fac praf sanii, va suferi si copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Am trecut si noi prin ceva asemanator, doar ca alaptam zi si noapte la 3 ore (de exemplu o puneam la san la ora 1, sugea pana spre 2 iar la 3.30-4 o luam de la capat!). La 3 luni s-a terminat laptele si am trecut la biberon si tot la 3 ore manca.
1. Asigura-te ca ai suficient lapte:
- cantaresti copilul inainte si dupa supt si scazi diferenta, asa vezi daca intr-adevar mananca sau doar molfaie sanul. la cantarit ai grija sa fie cu aceleasi hainute si pampers, daca ai un cantar electronic e si mai bine! (aici se gasesc de inchiriat la farmacie).
sau
- scoti laptele cu pompa si ii dai biberon, asa stii exactt cat ii dai si vezi la cat timp dupa iti cere din nou.
2. Daca nu ai lapte suficient ai 2 posibilitati:
- cel mai simplu e sa-i dai completare cu formula, din pacate e primul pas spre intreruperea alaptarii naturale
- continui sa-i dai la cerere, atat cat e, poate ti se regleaza secretia in functie de necesitatile copilului. poti incerca ceaiuri (fenicul) care stimuleaza lactatia si il ajuta si pe bebe sa scape de colici. (cunosc o fata care bea ea ceaiurile si picaturile anticolici, astea trec in lapte si bebele nu a avut niciodata dureri de burtica).
3. Posibil ca bb tau sa te ia pe post de suzeta. Daca are colici se manifesta ca si cum ar fi lihnit de foame, de aici si greseala de a-i da de cate ori cere. Cred ca trebuie facuta o minima pauza (macar 2 ore) intre mese pentru digestie, astfel nu se mai baloneaza si are mai putine colici.
DECI: daca mananca suficient la o masa (cantitatea depinde de copil, cand nu mai vrea atunci inseamna ca e satul) atunci incearca sa-i faci un program, dai la 2-3 ore, iar intre mese da-i o suzeta sau tine-l sa doarma cu burtica lui la tine pe burta/piept sau il tii in brate cu burtica in jos si picioarele adunate, ca o broscuta, ajuta la calmare. Cere ajutor daca ai cui: tatic, bunica, etc...ai nevoie de odihna, cat doarme bebe dormi si tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

prima parte a mesajului lui Tdi nu o comnetz, ca ma lasa nervii.doar te rog frumos sa nu faci proba suptului, sa nu te mulgi, sa NU dai sub nici o forma biberon!!! si sa nu dai formula!!!!
in a doua parte le zice bine

In al doilea rand, Bupsy, baitelul meu are 22 de zile, si suntem un grup de mamici care ne confruntam cu aceleasi probleme ca si tine, asa ca te asteptam cu drag la Odiseea sarcinii, la Mamici de spet oct2007, sa ne spui mai multe despre voi!!

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=108126&whichpage=1

Asaa.
eu cred ca nu va mai dura mult alaptatul asta din ora in ora.Tu cevrei sa spui, de fapt, el doartme o ora, si dupa aia vrea sa suga, nu? asta inseamna ca practici el e alaptat la 2 ore, pt ca asa se calculeaza, nu se calculeaza cat doarme bb.
Eu zic sa-l mai pacalesti nitel ziua, cu plimbare in primul rand, plimbal la aer si o sa doarma macar odata mai mult.
Dupa care isi va regla singur programul.
Sincer, nu e grav ca alaptezi asa de des, peroada asta e extrem de scurta, mai dureaza maxim cateva saptamani. Mai ales daca dupa baita doarme suficient, inseamna ca ai lapte cat trebuie si ca el suge asa des si din cauza de burtica dureroasa.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

bupsy e normal sa manance f des. dar! trebuie sa fi sigura ca ii e foame. incearca sa l plimbi, sa i arati o jucarie, sa i pui un cantecel...sa-l plimbi in alta camera, sa ii arati chestii prin casa, sa il tii in alta pozitie. e deja baiat mare . 3 saptamani... incearca sa-l tii ocupat. suptul il poate linisti dar nu trebuie sa fie tzi daca nu ii e foame. daca nu auzi cum inghite, atunci e posibil sa tina sanul doar pt calmare si ii poti oferi o suzeta.

si nu mai folosi termometrul. trebuie sa invete singur cum sa isi foloseasca muschii. atat timp cat consistenta scaunului e normala, un copil alaptat poate face kk si la o saptamana, in functie de cat de bine se digera laptele.

multa sanatate

nu ma pot abtine

Originally posted by Tdi

Am trecut si noi prin ceva asemanator, doar ca alaptam zi si noapte la 3 ore (de exemplu o puneam la san la ora 1, sugea pana spre 2 iar la 3.30-4 o luam de la capat!). La 3 luni s-a terminat laptele NU. Laptele nu se termina pur si simplusi am trecut la biberon si tot la 3 ore manca.
1. Asigura-te ca ai suficient lapte: NU. Lapte suficient este.
- cantaresti copilul inainte si dupa supt si scazi diferenta, asa vezi daca intr-adevar mananca sau doar molfaie sanul. la cantarit ai grija sa fie cu aceleasi hainute si pampers, daca ai un cantar electronic e si mai bine! (aici se gasesc de inchiriat la farmacie).NU. este irelevant, inutil si stresant
sau
- scoti laptele cu pompa si ii dai biberon, asa stii exactt cat ii dai si vezi la cat timp dupa iti cere din nou.NU. De ce? cam cat crezi tu ca trebuie sa manance? daca sunt 5 si nu 10 ce faci? si daca formula bea la fel? 5 si nu 10, cat scrie pe cutie? Tu poti manca ca la carte? 50 g de unt cu 50g gem si 1 felie de paine la ora 10, 250g de supa la 12, 300g carne cu rahat pe bat la 15...? E IRELEVANT
2. Daca nu ai lapte suficient ai 2 posibilitati: nu exista lapte insuficient. Corpul tau produce atat cat ii cere copilul!
- cel mai simplu e sa-i dai completare cu formula, din pacate e primul pas spre intreruperea alaptarii naturale
- continui sa-i dai la cerere, atat cat e, poate Sigur, nu poate ti se regleaza secretia in functie de necesitatile copilului. poti incerca ceaiuri (fenicul) care stimuleaza lactatia si il ajuta si pe bebe sa scape de colici. (cunosc o fata care bea ea ceaiurile si picaturile anticolici, astea trec in lapte si bebele nu a avut niciodata dureri de burtica).
3. Posibil ca bb tau sa te ia pe post de suzeta. Daca are colici se manifesta ca si cum ar fi lihnit de foame, de aici si greseala de a-i da de cate ori cere. Cred ca trebuie facuta o minima pauza (macar 2 ore) intre mese pentru digestie, astfel nu se mai baloneaza si are mai putine colici.
DECI: daca mananca suficient la o masa (cantitatea depinde de copil, cand nu mai vrea atunci inseamna ca e satul) atunci incearca sa-i faci un program, dai la 2-3 ore, iar intre mese da-i o suzeta sau tine-l sa doarma cu burtica lui la tine pe burta/piept sau il tii in brate cu burtica in jos si picioarele adunate, ca o broscuta, ajuta la calmare. Cere ajutor daca ai cui: tatic, bunica, etc...ai nevoie de odihna, cat doarme bebe dormi si tu!

mai am o remarca. witchie, alea 2 ore nu sunt batute in cuie. daca suge 10 ml sau 80 ml, timpul in care se digera nu e acelasi. nu? treaba cu 2 ore e relativa.

Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Dianocica, mie asa mi-a zis pediatra, daca ea a mintit, atunci inseamna ca ma insel si eu. Desigur pediatra mea mi-a zis si ca pot alapta la cerere, a fost strict alegerea mea daca aleg o scoala sau alta de alaptare. Am ales sa ii dau sa suga la 3 ore si n-am regretat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

De-acord cu Sabina si Dianocica
Bupsy, io alaptez de 1 an si 10 luni si probabil o sa mai alaptez mult si bine (sunt adepta intzarcarii naturale a copilului). Am alaptat si la 2 ore, si la 1 ora si la jumatate de ora, dac'a fost cazul - in fond, asta inseamna la cerere, nu? Fetitza mea s-a dezvoltat foarte bine respectandu-i doar ritmul ei natural si nu parerile unor medici mai mult sau mai putin deschisi la minte.
Sanii te vor mai durea un timp, dupa care se vor tabaci; toate proaspetele mame trec prin asta la inceput. E doar o chestiune de vointza sa-ti pastrezi laptele (nu cred sub nici o forma ca laptele dispare pur si simplu; se pierde din nestiintza, cel mai sigur).
Rabdare! Si nu mai folosi termometrul fiindca da dependentza. Lasa copilul sa-si stabileasca propriul orar de defecatzie, chiar daca nu e zilnic la inceput. Iar de formula, UITA! Arunca toate cutiile din casa (daca ai), sa nu te tenteze.
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

intr-adevar, cred ca trebuie sa te asiguri ca puiul plange dupa o ora pentru ca ii este foame si nu din alte motive.

trebuie sa eviti sa dai lapte puiului mai devreme de 2 ore, orice ar fi. stomacul lui nu faca fata.

din pacate exista situatia de a nu avea lapte suficient, numai cine a trecut prin asa ceva, stie. sper din tot sufletul sa nu fie cazul tau. dar!!! este extrem de important sa te detasezi de starea asta de spirit pentru ca poti pierde laptele daca nu reusesti sa ajungi la un echilibru emotional. roaga pe cineva sa te ajute preluand din treburile casei si cand doarme copilul lasa totul balta si mergi si tu la culcare.

este adevarat ca daca incepi sa dai puiului supliment exista riscul sa se leneveasca si sa prefere tot mai mult bibe si tot mai putin tzitzi unde are mai mult de muncit. rezultatul este ca sanul va produce tot mai putin, in final pierzand laptele. este pacat sa incepi sa dai supliment pana nu stii sigur ca nu ai suficient lapte.

asadar, optimism, incredere si odihna. iti tin pumnii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Primul baiat: mare si lungan. Am venit acasa de la maternitate si aici regula e ii dai copilului la cerere, nu program, nu cantariri mai dese de o sapt. Zis si facut. Dat sa suga si la juma de ora daca era nevoie. Asa potoleam copilul. Noaptea? dormea doar cate-o ora si apoi urma o repriza de alaptat de vreo 40 de minute care se putea lungi si la o ora daca aveam un cacacios la orizont. Asta a fost primele 6 sapt. Dupa care a inceput sa doarma cate 2 ore intre alaptari si alaptatul nu mai dura 40 de minute, ci dse redusese simtitor la 20 de minute. La 3 luni se trezea doar de 3 ori/noapte (asta ca regula generala ca exceptii au existat tot timpul) si sugea in 15 minute. Si tot asa din mai bine in mai bine.

Sti uca e tare stresaant, eu cand ma trezea alex asa des incepeam sa ma cert cu el prin camera si-i ziceam "ce vrei, mama, de la mine?", iar barbate-miu incerca, fara succes de altfel, sa ma aduca cu picioarele pe pamant ca n-am cu cine sa ma cert. 4 sapt. a durat pana am scapat de toate durerile de sfarcuri si toate cele. insa nu puteam concepe sa nu-mi alaptez copilul. STIAM ca eu sunt cea care trebuei sa ma adaptez la programul lui si nu invers. STIAM ca asa-s unii bebelusi, papa si cer des, altii cer mai rar, eu am nimerit unul ce cerea des. Greseala ce-am facut-o a fost ca nu ma protejam ziua si cand dormea el nu dormeam si eu.

Al doilea baiat: prematur, stat la terapie intensiva o luan jumate, era acolo hranit din 3 in 3 h (cu biberon sau prin tubuletz-eu ajungeam sa-l alaptez direct doar de 2 ori/zi). Venit acasa, a inceput alaptatu lal cerere, nu am putut sa ma tin de-un program de 3 h. Oricum era asa ahtiat dupa tzitzi mititelul ca si de-as fi vrut sa-l hranesc la 3 ore n-aveam sanse. Siel ziua tot cam din ora-n ora sugea la inceput. Noaptea se trezea doar de 3 ori, dar uneori dura si 2 h pana-l calmam, ma rog si altele au fost prezente, nu era numai foamea.
parerea meae ca mai bine faci compromisuri in alta parte: alegi sa dorm icu bebe in acelasi pat ca sa te odihnesti si tu mai bine, decat sa alegi sa-i dai formula. Ai mama, soacra, prietene care te pot ajuta 1-2h/zi? Nu-ti fie jena si apeleaza la ele. In timpul asta tu te duci si te culci un pic sa-ti refaci fortele. Sta maldaru lde rufe necalcate? mai lasa-le de-o parte ca nu dau turcii, tu ai griaj de tine si de bebe. Nu e mancare gatita-n frigider? Sa mai vian si sotul sa mai tranteasca niste spaghete sau cartofi la cuptor si-o fleica de friptura ca n-o cadea cerul pe noi.
Fii egoista si ai grija doar de tien si de bebe. periaoda asta va trece, nu dureaza la infinit. In timp tu te vei obisnui cu noul ritm de iata, bebe va creste mai mare si va capata mai multa autonomie etc.
Te rog sa nu renunti la alaptat si nu te chinui prea tare sa-i faci program de alaptare pt ca e un chin inutil dupa parerea mea. Schimbarea in program va veni cu timpul si de la sine, nu o forta tu. Intra i nbioritmu lcopilului, nu-l forta pe el sa se adapteze la programul tau. El nu e capabil inca sa fac asta.
deci ca o concluzie, problema ta ar trebui sa se defineasca diferit. Nu trebuie sa spui: ajutor cum sa fac sa alaptez mai rar ca nu ma ipot, ci cum sa fac sa ma odihnesc mai bine si sa fac fatza noului program. Schimba ceva la tine, nu la bebe.
pupici la micul papacios de tzitzi si mult succes in continuare. Ai sa vezi ca daca ai rabdare, in vreo luna jumate vei ajunge sa simti placerea alaptarii, bucuria de-a-l tine la san si de-a se infrupta din tine.
nu neglija problema odihnei tale, un om odihnit gandeste si functioneaza cum trebuie, un om privat de somn o ia pe aratura (eu iti spun c-am fost pe-acolo... pe aratura )

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Andra, hehehe, asa e , mintea obosita reactiopneaza dubios, ma declar pe aratura

adevarul e urmatorul: tot atata timp dureaza pana isi face bb singur programul sau pana il inveti tu sa manance la 2, 3 ore.....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Deci m-am enervat...CUM ITI PERMITI dianocica sa faci asemenea afirmatii??? STII TU SIGUR ca mie mi s-a terminat su nu laptele? sau poti garanta ca una are sau nu are lapte, ii vine sau nu, ii creste productia sa nu? pune mana si mai citeste! NU TOATE FEMEILE POT SA ALAPTEZE SI NICI TOTI COPIII NU SUG FARA PROBLEME!
Ceea ce am scris e din experienta mea personala si sfaturile primite de la asistente/pediatri, mi se pare normal si de bun simt sa-mi pot spune parerea fara a-mi fi cantarit si rastalmacit fiecare cuvant...NU SUNTEM LA PROCES!...ce e asta "IRELEVANT" in stanga si in dreapta?!
NU se accepta asemenea limbaj pe forumul desprecopii.com!

quote:
Originally posted by dianocica
... s-a terminat laptele NU. Laptele nu se termina pur si simplu
1. Asigura-te ca ai suficient lapte: NU. Lapte suficient este.
- cantaresti copilul inainte si dupa supt si scazi diferenta, asa vezi daca intr-adevar mananca sau doar molfaie sanul. la cantarit ai grija sa fie cu aceleasi hainute si pampers, daca ai un cantar electronic e si mai bine! (aici se gasesc de inchiriat la farmacie).NU. este irelevant, inutil si stresant
sau
- scoti laptele cu pompa si ii dai biberon, asa stii exactt cat ii dai si vezi la cat timp dupa iti cere din nou.NU. De ce? cam cat crezi tu ca trebuie sa manance? daca sunt 5 si nu 10 ce faci? si daca formula bea la fel? 5 si nu 10, cat scrie pe cutie? Tu poti manca ca la carte? 50 g de unt cu 50g gem si 1 felie de paine la ora 10, 250g de supa la 12, 300g carne cu rahat pe bat la 15...? E IRELEVANT
2. Daca nu ai lapte suficient ai 2 posibilitati: nu exista lapte insuficient. Corpul tau produce atat cat ii cere copilul!
- continui sa-i dai la cerere, atat cat e, poate Sigur, nu poate ti se regleaza secretia in functie de necesitatile copilului.

Sabina, nu te enerva draga ca te lasa laptele! Nu crezi ca fata trebuie sa se asigure daca are lapte sau suge copilul inainte sa continue epopeea alaptarii continue zi si noapte? ca doar nu face vreo crima daca il canateste de cateva ori sau se mulge putin cu pompa....nu inteleg sincer de ce esti atat de contrariata!

Lordra, cum adica "laptele se pierde din nestiintza"??? esti tu sigura? reciteste, eu nu am zis ca a disparut laptele ci s-a terminat, am considerat ca s-a terminat in momentul in care copilul meu urla la san dupa cateva minute de supt si era tot timpul infometata, asta dupa ce 3 luni de zile am alaptat-o la cerere fara nici o problema. cand am ajuns sa produc "din senin" 20 ml de apa chioara in loc de lapte am renuntat si i-am dat formula, doar nu era sa las copilul sa moara de foame pe altarul idealismului.

cu asta am incheiat.

Mergi la inceput