Alaptat din ora in ora. Ajutor!!
Raspunsuri - Pagina 2
Sabina spune:
toti pedatrii blameaza proba suptului, scrie si in cartea lu Capraru.
Singura modalitate prin care se verifica productia de lapte este cresterea LUNARA in greutate. Daca bebelusul creste minim 500 de grame de la SCADEREA FIZIOLOGICA inseamna ca mama are lapte.
m-am saturat de cate ori am scris chetsia asta pe forum
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
lordra spune:
Tdi, cum ti-ai dat seama ca produci doar 20 ml? Te-ai muls, nu? Daca da, consider proba irelevanta: nici o pompa nu poate scoate ceea ce trage bebe, o spun din proprie experientza (am facut si io o data prostia de a ma mulge din curiozitatea de a vedea cat scot. Daca ma luam dupa proba aia, renuntzam de mult la alaptare). De proba suptului nici nu mai vorbesc.... e cea mai sigura cale de a-ti da cu stangu'n dreptu'.
Am citit foarte mult despre alaptare asha incat sunt sigura ca un sân care produce lapte vreme de 3 luni, nu-l pierde asha ushor. Exista anumite praguri critice la 3 si 6 luni, cand cerintzele bebeului se maresc si-ti poate parea ca sanul nu mai produce suficient lapte. E doar o falsa impresie. Sanul produce lapte atat timp cat este stimulat - de aceea alaptarea la cerere e atat de importanta pt. productia de lapte.
Eu am destula experientza in alaptare acum si d-aia imi dau aici cu parerea. Nu ti s-a terminat laptele ci l-ai pierdut fiindca ai renuntzat la alaptare din teama (si eu am avut multe momente cand m-am temut ca laptele meu nu e suficient insa am fost o fana atata de inversunata a alaptarii incat am trecut cu bine peste ele. E o chestiune de incredere si de vointza).
Itzi inteleg supararea insa avem si noi dreptate, pe undeva: pur si simplu sfaturile pe care le-ai dat au fost nepotrivite. Ideea e sa readucem o mama pe calea alaptarii nu s-o pierdem pe drum, cum atat de frecvent se intampla.
Toate bune!
Tdi spune:
STIMATI MODERATORI, EU AM FOST JIGNITA SI EU PRIMESC AVERTISMENT...NU MI SE PARE CORECT!
quote:
Originally posted by dianocica
nu ma pot abtine
Originally posted by Tdi
Am trecut si noi prin ceva asemanator, doar ca alaptam zi si noapte la 3 ore (de exemplu o puneam la san la ora 1, sugea pana spre 2 iar la 3.30-4 o luam de la capat!). La 3 luni s-a terminat laptele NU. Laptele nu se termina pur si simplusi am trecut la biberon si tot la 3 ore manca.
1. Asigura-te ca ai suficient lapte: NU. Lapte suficient este.
- cantaresti copilul inainte si dupa supt si scazi diferenta, asa vezi daca intr-adevar mananca sau doar molfaie sanul. la cantarit ai grija sa fie cu aceleasi hainute si pampers, daca ai un cantar electronic e si mai bine! (aici se gasesc de inchiriat la farmacie).NU. este irelevant, inutil si stresant
sau
- scoti laptele cu pompa si ii dai biberon, asa stii exactt cat ii dai si vezi la cat timp dupa iti cere din nou.NU. De ce? cam cat crezi tu ca trebuie sa manance? daca sunt 5 si nu 10 ce faci? si daca formula bea la fel? 5 si nu 10, cat scrie pe cutie? Tu poti manca ca la carte? 50 g de unt cu 50g gem si 1 felie de paine la ora 10, 250g de supa la 12, 300g carne cu rahat pe bat la 15...? E IRELEVANT
Nici abuzul de culori si litere mari nu este permis!
Edit: Imi pare rau ca nici acum nu ai observat dar cele doua exprimari nu pot fi comparate!
Sheannamp spune:
Pentru ca exista deja un topic dedicat discutiilor despre alaptat o sa va rog sa continuati discutia, in termeni civilizati, in cadrul lui.
Bupsy, iti voi copia intrebarile aici
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=102368&whichpage=1
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!