FIV 136

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Relya spune:

pisix , inca nu stiu. Vineri seara aflu. Pana atunci ma pregatesc pt. ambele variante. Nu e posibil varianta care ai spus-o tu. Nu se plimba nimeni cu embrionii pe strada.
SPER !

Mirelush, ai emotii ?

" Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta. " - Octavian Paler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luci.eilm spune:

Rami, vezi ca Sindromul Stein-Leventhal este tot una cu Sindromul ovarelor polichistice (PCOS).
si la toate fetele.
L.

Binecuvantati animalul fara stapan si copilul fara parinti!
www.flickr.com/photos/13222161@N07/" target="_blank">catelusi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rami 73 spune:

Pisix, asa, in mare, iti spun ca FSH (in z.3) arata rezerva ovariana (desi, dupa cum vezi, mai sunt si exceptii, cu FSH bun si fara ovocite), iar raportul LH/FSH e ideal sa fie in jur de 1. Daca e > 1, inseamna ca exista tendinta de a face chisturi, iar daca e > 2 sau 3, ne ducem deja cu gandul catre PCOS (corelat si cu alte simptome, evident). Estradiolul e bine sa nu fie nici mic (insuficienta ovariana), nici mare (suspiciune de endometrioza, sau poate masca un FSH mare). Cel mai bine e sa fie normal.

Hai ca nu stiu daca te-am lamurit , poate mai completeaza si fetele. Ideea e ca lucrurile sunt mult mai complexe decat acesti 4 parametri : FSH, LH, estradiol si ovocite. Oricum, tu nu te gandi deocamdata la aspectele astea, ca n-ai de ce.

pozici

"Dream as if you have forever. Live as if you only have today."
James Dean

Mergi la inceput

luci.eilm, serios ? Ca mie mi s-a zis ca n-am totusi PCOS. Nu ma incadrez cu restul simptomelor (la eco ovarele nu au aspect MPC, glicemia e buna, fara greutate in exces etc.) Doar chestia cu testosteronul, DHEA-S-ul, si ovocitele. Deci pe asta o tai de pe lista.

pozici

James Dean

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

rami73- hei, sunt aici ...ma ia cu dureri de cap de la cate citesc ca nu pricep prea multe (eu sunt experta in probleme masculine Da tot am scris un mesaj mic-mic pe pagina dinainte
Incerc sa fac fata ritmului aici pe FIV; sunt inca multe chestii pe care nu le inteleg si vreau sa o fac pt ca stii cum e, pe nimeni nu doare cum te doare pe tine si vreau sa invat sa-mi urmaresc singura analizele
Plus ca incerc sa invat smecherii, poate descopar pastile/ceaiuri mai bune care ma fac sa am muuulte ovocite ( atata am reusit sa prind si eu ca tb sa am multe si sa-mi creasca endometrul), etc, etc
Dar ai dreptate, incerc sa nu ma afund prea tare, ca ultimele ture de analize (tre' sa precizez ca eu m-am mai crezut de vreo 2 ori aproape de FIV asa ca am mai facut doua serii complete de analize) deci ultimele dati eu paream super-ok pe hartie. Merci pt info sa stii ca am inteles perfect !
In alta ordine de idei, iti recomand un we in care sa nu mai fii baba, sa te plimbi in parc, sa te joci cu copiii, sa vezi noua colectie de carucioare la moda si sa te gandesti de care-ti vei lua tu, sa-ti iei rochite calde si sa faci probe in oglinda cum ti-ar sta cu o burtica nostima (daca nu-ti iese usor iti recomand orez + apa si te umfli de zici ca esti in luna 5 :-). Sa-ti iei "Mami" si sa citesti inainte sa adormi. Si luni o luam de la capat cu documentarea ...
Relya - eu m-am plimbat cu mediile cu spermatozoizii lui barbata-miu dupa biopsie de la Panduri la Giuli asa ca ...totul mi se pare posibil.
Eu voi pleca maine dimineata din Buc si ma intorc luni seara dar iti doresc sa fie cum ti-ai propus sau ...in fine ...sa nu mai conteze decat ca rezultatul sa fie cel asteptat . Incearca sa iei in calcul ce-i mai rau, ca sa nu fii dezamagita, mi se pare esential sa ai moralul bun. Si pana la urma da-o naibii de treaba: chiar nu conteaza unde faci, si la Giuli e minunat, cate reusite n-au avut ei ??!!

PisiX,
Viitoare Mami (odata si-odata)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Rami, deci e clar ca nici valoarea estradiolului inainte de punctie nu are relevanta daca ar fi sa calculam 300-350 pg/ml per folicul si nu per ovocit... hmmmm... se pare ca in cazul vostru dilema este: rezerva ovariana scazuta sau disfunctie imunologica (propriul organism fabrica anticorpi impotriva propriilor ovocite in formare)... eu inclin spre a doua varianta pana la proba contrarie (respectiv analiza inhibinei B care ar lamuri dilema)... si presupunand ca asa ar fi ar trebui sa luati in considerare anticorpii aceia mulllerieni si un eventual tratament cu corticosteriozi pe toata perioada stimuarii... chiar si in cazul primei variante exista posibilitatea sa prindeti cateva ovocite bune, rezerva nu dispare asa imediat, se diminueaza doar in timp...

Iti explic eu, Pisix, dar daca nu intelegi ma intrebi, s-au tot dezbatut problema asta cu rezerva ovariana pe aici (toate analizele de care vorbesc mai jos se fac in ziua 2-3 a cm):
-FSH mare (> 13) = rezerva redusa
-inhibina B mica = rezerva redusa
Indicii suplimentare: FSH/LH > 2,5 rezerva mica
-un estradiol mare (>50 pg/ml) poate 'masca' un FSH mare.

Teli eu zic sa nu te impacientezi, fsh-ul tau este in bun si corespunde varstei, raportul FSH/LH e bun si estradiolul asa trebuie sa fie in ziua 2-3 foarte mic (chiar daca pe buletin apare sub limita!) - citeste ce am scris mai sus.

Mergi la inceput

Pisix, sa stii ca am aplicat ceea ce spui tu, altfel cred ca o luam de mult razna. Noroc ca am un psihic echilibrat, zic eu, si am darul de a face haz de necaz. Oricum, niciodata nu mi-am ignorat problemele, asta nu mi se pare o solutie. Cu revista "mami" n-am incercat inca, dar cine stie. Deocamdata am epuizat stocul de reviste de amenajari interioare.
Oricum, stiu sa ma bucur de lucruri marunte, apreciez ceea ce am acum, chiar daca poate nu e idealul pe care mi-l doresc, dar nu incetez sa sper (cu realism, bineinteles, dar NU cu pesimism).

Te-am pupat !

pozici

James Dean

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Avalon - draga mea ...mai ai putin si te faci doctorita !
Sau esti ??!!
Mie mi se pare cam priceput, uite tre' sa-mi vina acum si-o sa-mi fac analizele, daca apare ceva ciudat te voi intrebaaa sigur. Pana acum stateam prost decat cu prolactina ..
Inhibina B asta ce e ? Ca nu cred ca mi-am facut-o ...

PisiX,
Viitoare Mami (odata si-odata)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Rami fii atenta ca excesul de estrogen nu e bun... daca e adevarat ce ni s-a spus noua ca un testosteron stimulat in exces poate face ca organismul unui barbat sa sintetizeze surplusul de testosteron in estrogen... atunci inseamna ca si la femei se poate intampla invers, ii dai stimulare de estrogen si organismul sintetizeaza surplusul de estrogen in testosteron, stii bine ca si organismul nostru secreta hormoni masculini...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Relya spune:

Acum nu mai conteaza unde fac. Alt stres la orizont : suntem raciti amandoi...Eu mai putin ,sotul meu mai tare. Febra nu am facut. In schimb : nas cand infundat cand desfundat, stranut si...stare nashpa.
Oare putem lua cate un paracetamol ? Sau afecteaza la oute si/sau gigei ?

" Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta. " - Octavian Paler

Mergi la inceput