Mamici de septembrie - octombrie 2007 (87)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

quote:
Betty mai zice asa cu scaderea 'productiei de lapte':
- alapteaza foarte des, la ambii sani (la 2 ore interval - de la inceputul unei mese la cealalta! (noaptea poti face pauze mai lungi, dar sa ajungi la 8-10 ori/24h)
- ai grija sa pui BB corect la san
- alterneaza mai des sanii in cadrul unei mese - mereu cand se opresete un pic BB cu suptul, schimba sanul (cand se regleaza productia, revii la alaptatul mai lung pe san)
- daca nu suge suficient BB (lung & intens) pentru o vreme, pompezi si ii dai laptele muls - solutzie temporara
- contactul corporal prelungit stimuleaza lactatia
- lasa gospodaria si odihneste-te cat mai mult!

In multe ocazii ajuta ca mama si BB sa stea in pat 48 de ore, sa li se poarte de grija si sa alapteze, alpateze, alapteze...

(din "Alaptarea" de Marta Guoth-Gumberger, Elizabeth Hormann < carte recomandata calduros de moasa)
SUCCES!

Piciulika 38+ Michael
Si suntem in luna 9!

multumesc frumos

Betty78deMario-Alexandru 16aug2007
poze noi cu mine gravidutza si bebe Mario-Alexandru
poze noi cu bebe Mario-Alexandru
bulinutza noastra

Mergi la inceput

quote:
Buna dimineata!

Flori si sot de Flori felicitari pentru bebe Eduard Alexandru!
Nana

Carmenita, eu o tin pe fata in camera noastra, patutul ei e langa al nostru, 22 grade si cand ii fac baie incalzesc cu 2-3 in plus cu un radfiator. De ce incalzesc, ii e frig dupa baita cand o imbrac.

Betty, eu am alaptat in public in parc pana acum de 3 ori, pai nu aveam ce altceva sa fac, ca ii era foame. Pun un scutec de finet pe umarul meu, care o acopera si pe tzizi si nu se vede decat capul bebelinei.In parcul unde ne plimbam, sunt multe mamici care alapteaza bebelusi mai mari, asa ca nu-i nici o rusine. Bineinteles ca e mai greu in oras, in magazin, dar e natural, trebuie sa pape si bebe.

Cecilia, eu ii mai dau Gripe Water de ala egiptean, la nou nascuti scrie ca se da juma de lingurita de ceai deci cam lingurita de bebelus. Eu ii dau cu 15 min inainte de masa la perioada cand stiu ca ar urma colicile.

Prisi, multumim de aprecieri

Yaia, cred ca a fost super spectacolul cu Cirque de soleil, am mai vazut si eu la tv si mi-au placut programele lor.

Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007

Poze

Mandarinutza mi-am facut si eu curaj cu alaptatul in public...ba chiar de 2 ori in prima zi

bulinutza noastra

Mergi la inceput

quote:
Betty78, si eu am o problema asemanatoare cu sanii. Degetica nu suge tot laptele si sanii devin pietrosi si durerosi, iar daca incerc sa mulg nu prea mai iese nimic. Solutia la care am ajuns io dupa ce am incercat diverse metode este sa mulg dimineata si seara incercand sa golesc sanul, dupa ce suge ea. Nici eu nu prea alaptez noaptea si se colecteaza destul lapte, asa ca mulsul de dimineata dupa supt e o binecuvantare pt mine. Seara aplic aceeasi metoda pentru a ma pregati de culcare. In timpul noptii, adica intre orele 1 si 5, se intampla rar sa alaptez. Sper ca in curand sa se regleze cu totul productia de lapte cu nevoile copilului. Oricum, nu ma pot plange. In mai putin de o luna am ajuns de la 7 reprize de muls pe zi si dat bb papa cu lingurita, la situatia pe care tocmai am descris-o.

Compresele calde, sau dusurile(in cazul meu)inainte de alaptat/muls ajuta intr-adevar. Eu ies de la dus cu laptele curgand siroaie. Dupa papa e bine sa clatesti sanul cu apa rece.

Sim draga, cum faci tu cu alaptatul in public? Io stau mai mult nuda de cand cu etapa asta. Si pt a servi papa bb in parc am nevoie de niste bluze cu nasturi in fata, ceea ce nu am.

Bernix si Degetica (Ana Elena)

Poze Bebe

Bernix la mine ramane intotdeauna in sani o durere...tot cred ca a ramas un canbal infundat...dar intradevar m-au ajutat dusurile calde si scurta infometare a lui bebe. Acum il las putin sa planga de foame, iar apoi il pun la san, asa ca trage mai cu putere.

Nu iti trebuie neaparat bluze cu nasturi...eu am folosit o bluza mai decoltata si am scos tzitzi afara. A fost cam ciudat la inceput, dar orice are un inceput.

bulinutza noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

nana felicitari din suflet!sa fie sanatos si mincacios, recuperare rapida! te pup

Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Uau, Nana, Laurici, sa va traiasca bebelushii! refacere rapida!

Carpatina, nastere usoara!

Noi am fost pe drumuri azi toata ziua. Am fost la Giulesti la retestare audiometrica, am fost in parc, am luat-o pe Miruna de la gradinita, am fost sa-mi iau foaia de concediu medical si mi-am platit ratele la casa. Apoi am dormit ca purceii. I-a priit domnului agitatia si plimbarea prelungita.

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Miruna
Vlad

Mergi la inceput

Nana felicitari pentru bebe Andrei!!!Sa aveti parte numai de bucurii, multa sanatate si refacere rapida!!!
Te asteptam cu detalii.

Laurici_27 Bebe Robert sa fie sanatos, mancacios si sa nu fie colicios!!
bulinutza noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

quote:
Originally posted by kriss79

Am venit de la medic: bebelina e ok, are 2570 gr, am recuperat si suntem mai micute acum doar cu 3 zile(fata de o sapt, de la eco de acum o luna), placenta ok, lichidul ok, colul 5 cm, bataile inimii ok.. Pana la urma vom naste prin cezariana care va fi cu 7 - max 10 zile inainte de 25 octombrie..adica imediat dupa ziua mea, cred

Burtik
Nasi 7/07/07
Pentru Alessia

Cristina 36+ cu Alessia Stefana

felicitari ptr. vestile bune !!!!!!!!!!!

danielle 40+ Ebonee
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Hei, suntem acasa, dar ma capiaza amandoi.

Prisi, ce supozitoare pui pentru spate?

SabinaY, nu fac mare lucru cu tenul, ingrijrea obisnuita. Eu aratam cam rau inainte sa nasc, acum arat chiar bine la piele deodata si fara cine stie ce ingrijiri. Ce efect are vit C?

Sim, scandal si la voi? Veniti maine la Baby Expo?

Maruntzika, cat avea bilirubina aia? E cam mult peste 22, sper sa nu ajungeti acolo. La mine avea 16,9 cand s-au panicat in maternitate. Intr-adevar daca nu e hidratata si nu papa, nu elimina nici substanta cu pricina, care se elimina prin pipi si kk. De aceea avea nvoie de perfuzii. Mititica, stiu cum e cu intepaturile! Multa sanatate, sa dea DD sa fie bine repede sa nu mai fie nevoie de nimic altceva!

Miaunici, daca am face un ou nu am mai simti cum este sa ai in tine o fiinta mica, sa ii simti miscarile, sa fie al tau, bucatica din tine.

Nu am nici o veste nici de la Moldoveanca si nici de la Carpatina. Le mai scriu acum?

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

quote:
Originally posted by urmychance

quote:
Originally posted by danielle02

miaunici
urmy cat poate fi de dragut puiutul tau,off off iti vine sa il tzuci tot

danielle 40+ Ebonee
pozici

multumesc, ma bucur ca iti place.
Vezi ca te-am visat azi, ma gandesc acum ca poate nasti. Sau poate mi-era dor de tine!

http://picasaweb.google.com/urmychance/TUDOR

iubirea mea - Tudor Constantin

cum m-ai visat draguta?e de bine sau rau?poate nasc si eu o data

danielle 40+ Ebonee
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns urmychance spune:

quote:

quote:
Originally posted by urmychance

quote:

miaunici
urmy cat poate fi de dragut puiutul tau,off off iti vine sa il tzuci tot

danielle 40+ Ebonee
pozici

multumesc, ma bucur ca iti place.
Vezi ca te-am visat azi, ma gandesc acum ca poate nasti. Sau poate mi-era dor de tine!

cum m-ai visat draguta?e de bine sau rau?poate nasc si eu o data

danielle 40+ Ebonee
pozici

nu am visat nimic, doar mi-au aparut numele si imaginea ta si m-am trezit cu gandul la tine. Atat...

Mergi la inceput