Sezatoarea canadiana (68)
Raspunsuri - Pagina 9
khristin spune:
Mey Irina, da-i click pe link, si apoi pe Music....asteapta un pic pana isi face aparitia pisica ta neagra
Cand eram in RO aveam si eu tot una neagra (a se citi pisica) ca pet
Cristina
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si Paris & AOB
lorelaim spune:
http://www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20071002.wenglish1003/BNStory/National
Quebec pupils head to U.S. schools for English studies
INGRID PERITZ
From Wednesday's Globe and Mail
October 3, 2007 at 12:36 AM EDT
MONTREAL — When grade-schoolers Antoine and Ariane Bisaillon head off for class each morning, they don't only tote along their books and lunchboxes. They pack their passports.
The brother and sister from Quebec get into the car with their mother and drive to the U.S. border. The border guard checks their student visas and passports, and the family continues down the road to the childrens' elementary school in New York State.
The children, aged 6 and 10, are part of a small but growing phenomenon in some border communities in Quebec: cross-border pupils going to school in English in the U.S.
“You have to speak at least two languages nowadays to open doors,” the children's mother, Chantal Bisaillon, said yesterday. “Preserving the French language is very important to me. We speak French at home. But English is important too.”
This year, 33 children from Quebec, virtually all francophones, are enrolled in pre-kindergarten to Grade 6 at St. Mary's Academy – a private, English-language school in Champlain, N.Y., 2.5 kilometres from the Canadian border.
Principal Sister Marie Cordata said the number of Quebec students at her school has ballooned from only three in 2002.
Today, Quebeckers make up nearly a third of her 102 students. And while parents are drawn to the school's Catholic values and small class size, most are there to learn a second language.
“The parents want their children to be bilingual,” she said. “I see that they love their French language, but they want to have every door open to them.”
Many are like the Bisaillon family. They are required under Quebec law to send their children to public school in French. Her local schools offer one to two hours of English instruction a week, which Mrs. Bisaillon says isn't sufficient to give her children a good base in the language.
The family could also legally send their children to a non-subsidized English private school in the province; but the nearest one to the Bisaillons costs $9,000 a year in tuition. Tuition at St. Mary's is $2,275 U.S. – a bargain with the strong loonie, Mrs. Bisaillon says.
And so the 35-year-old mother joins other families from border communities like Hemmingford, Lacolle and her hometown of Napierville and makes a 25-minute commute to school. On her way, Mrs. Bisaillon picks up her neighbours' six-year-old daughter, Mathilde Laflamme.
“English is more and more important for work, and we want our daughter to have that tool,” said Mathilde's mother, Julie Grenier, who also felt the amount of English instruction in the area's public schools was insufficient. “The French language occupies a very important place in our family. But in the current context, you won't advance in the job market with French only. We don't want our children to suffer from that.”
The parents appear to be operating in a legally murky zone. Under Quebec law, parents may opt out of sending their children to school if they educate them at home, and obtain permission from their local school board to do so.
Not all the parents sending their children to St. Mary's informed their boards they were home-schooling their children. As for those who did, the law doesn't state that parents can say they're home-schooling their children while really sending them to school south of the border.
“I find it worrisome,” said Claude Boivin, director-general of a school board near the U.S. border. She said that if the parents were mainly sending their children to the U.S. to become bilingual, she would have preferred they tried to propose reforms in Quebec, such as increasing the amount of English instruction.
A spokesman for Quebec Education Minister Michelle Courchesne says it's the first time he's heard about Quebec parents sending school-age children to the U.S. “It's really a new phenomenon,” said Jean-Pascal Bernier.
Meanwhile, the cross-border students from Quebec have also brought advantages to St. Mary's, the principal said. With so many young francophones, some of the American schoolchildren are learning French.
Lorelai
Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
Selena2002 spune:
Podeanu la multi ani pentru gemeni, sa va traiasca si sa va bucurati de ei.
Ieri a fost si Isabela la gradinita prima zi si i-a placut tare mult, a mancat tot, s-a jucat, a fost tare cuminte sper sa o tina tot asa si sa nu avem probleme. Doar pe la ora 4 si ceva a inceput sa fie maraita un pic (probabil din cauza oboselii ca nu a vrut sa doarma la pranz), dar cand l-a vazut pe tati s-a luminat toata. De dimineata s-a trezit tare bucuroasa si era gata de a incepe o noua zi la daycare.
Doamne ce repede trec anii astia.......
Podeanu spune:
Multumesc mult Selena2002 si Khristin ptr urari.
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
Ira spune:
La multi ani gemenilor Danei si recuperare rapida Denisei pt. frunte!
Felicitari Selena pt. gradinita Isabelei.
Fetelor, o sa vin burn-out la intalnire, as fi vrut sa mut rezervarea pe duminica seara, dar nu se poate ca muncim amandoi luni, nu avem long we. Deabia astept, insa vineri o sa fiu la Ottawa toata ziua pana la 3 dimineata, apoi sambata o sa am ore pana la 15h, o sa fiu foarte fresh, sper sa gasesc niste carje sa ma tina in picioare
Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.
clau07 spune:
quote:
Originally posted by Donia
Poti sa o suni pe mama fetitei si sa o intrebi ce preferinte are copila, pe mine m-au intrebat de multe ori alte mamici si acum intreb si uneori eu cand sun sa confirm participarea.
O sa o intreb cam ce cadou iar place. Mama fetitei lucreaza la gradinita si o sa o caut acolo pentru ca pe invitatie nu a pus si un numar de telefon unde sa poata fi contactata.
laurajr spune:
La Multi ani Dana, sa-ti traiasca gemeneii !
Cum merge afacerea? Iti doresc numai bine !
Selena, cat are fetita ta ? E bine daca s-a acomodat la gradi pt ei e asa de buna socializarea, daca baietelul meu nu ar avea probleme cu alergiile, l-as da si eu, dar il las sa mai creasca .
Eu marti incep serviciul, ma apuca asa o jale ca va trebui sa ma despart de David, bine ca stiu ca-l las cu mama...deja nu ma satur sa stau cu el in brate...
Magdone spune:
Buna fetele,
nu v-am mai scris demult...vreau sa va dau o veste: sunt insarcinata!!! la anul prin iunie ar trebui sa nasc daca totul merge cum trebuie. Doamne ajuta!
Vreau sa urez si eu La multi ani tuturor sarbatoritilor si multa sanatate!! si eu sunt Balanta urmeaza si ziua mea acusi...
Bafta Dana cu afacerea sa va mearga bine!
am pus si eu cateva poze cu casa daca vreti sa vedeti
aici
ziceti-mi si mie de unde cumparati costume pentru copii de halloween? Razvan vrea costum cu monster acum, a terminat cu Scooby Doo.
va pup o zi buna!
Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
nelia spune:
Dana, sa-ti traiasca perechea, sa fie sanatosi si fericiti!
Magdone, felicitaaaari!!! Iti doresc o sarcina usoara si fara probleme. Eu am burta pin' la gura, nici nu am nascut inca, mi-e greu de nu mai pot si inca imi va fi cind va veni si piticul... dar intr-o seara ma apucase nostalgia ca e ultima sarcina si ca nu voi mai trece niciodata prin toata bucuria de la test si anuntat vestea, prima miscare din burtica si pina la nastere, primul tinut in brate... Asa ca, bucura-te la maxim!
Am vazut pozele, e mare Razvan! Nu stiu de ce credeam ca e mai mic... Si casa, si bucataria, si canapelele mele preferate in casa la tine...
Costume de Halloween: si eu vreau un loc cu costume frumoase, vreau o rochita de printesa pentru Tudora si un costum de... pisica neagra (Ira, sa stii ca nici nu i-am povestit ce vi s-a intimplat) pentru Agata. Vrea urechiuse, mustacioare si codita si sa fie toata imbracata in negru, in ceva mulat pe corp. Unde gasesc eu toate cele!?! Nu putea sa fie si ea din nou printesa sau macar o vrajitoare acolo... ca scapam ieftin, sint pline de magazinele de costume pentru asa ceva.
Clau_07, daca nu gasesti pina atunci o idee, poti sa-i iei un costum de Halloween, ca tot urmeaza, poate ca asa vor fi multumiti si copil si parintii, ca scapa de o cheltuiala. Totul e sa nimeresti ce vrea copilul... dar poti sa o pui pe Alexandra sa o intrebe ce si-ar dori sa fie de Halloween.. Fiecare cu ce-l doare, ca asta e durerea mea acum - costumele pentru 31 octombrie!
Selena, ma bucur ca Isabelei i-a placut la gradinita, sper sa o tina tot asa. Tudora mea nu a plins anul trecut deloc, dar anul asta, dupa vacanta, a bocit in fiecare dimineata dupa mine... pina cind a inceput sa o duca tati. Ei, dupa el nu mai ofta chiar asa ca dupa mine, probabil unde a stat toata vara numai cu mine si acum e din nou vesela dimineata ca trebuie sa plece la gradinita, mai ales ca iese din casa odata cu Agata si ii place sa o pregatesc, sa o imbrac, sa-i pun rucsacelul in spate... si sa ma pupe, sa-mi zica pa, mami si sa-mi trimita bezele din masina.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">32+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA