Sezatoarea canadiana (68)
Raspunsuri - Pagina 4
Ira spune:
quote:
Originally posted by Ktrinel
febra nu, bubitze putine si pe trecute, apetit ff bun si chef de joaca (a se citi scandal)...asa ca am revenit la normal.
multumim de sfaturi.
Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)
Uf, bine ca s-a insanatosit!
Smecta e pe baza de argila si e f bun, stopeaza diareea doar cand este eliminat din corp virusul care a prous infectia.
Pedialyte este un f bun hidratant la diaree, mai greu este sa fie baut de catre copii, si ce e important e ca expira in 48 de ore de la deschidere parca.
Doamne ce plouaaaaa, sper sa se opreasca pana plec la serviciu.
Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.
Emilly spune:
Ira intr-adevar superba poza.
Ktrinel spor la jucat la gradinita!
Nelia nu mai stiu unde am citit de placinta?prajitura de mere, fa-ti mila de mine si da-mi si mie reteza dar numai daca nu e cu foi.Pe vremuri faceam o praji cu mere tare buna cu gris parca, se turna in tava si iesea o nebunie.Am cautat pe culinare si la noi dar nu am gasit-o.merci
Eu inca impachetez, e cumplit.Azi luam cheia casei si mai avem o saptamina pina la marea mutare.
O zi frumoasa in continuare!
pitilache spune:
Nelia ti-am trimis un PM.
Ktrinel ma bucur ca o sa veniti si voi la 1000 de insule.
Emilly succes la impachetat!
Ira foarte frumoasa poza, intr-adevar!
Roxana
lorelaim spune:
Ira - in sfarsi am apucat sa-tzi vad albumul :-) Frumushica foc "maimutzica". Ce mai face? Ai dato la gym? Apropo - doream sa-tzi spun ca mi-a placut tare mult poza aceea (prea micutza din pacate) in care cantzi la vioara - super-faina. Pacat ca nu o ai mai mare.
Ktrinel - imi pare bine ca Julia e sanatoasa si voioasa. Distractzie placuta in continuare la gradi. Esti o mare norocoasa ca a acceptat asa de usor despartzirea de mama! Bravo ei!
Emilly - mult spor la impachetat! Eu, tre' sa recunosc, URASC mutatul... cred de aceea m-am bucurat f tare cand mi-a spus sotzul ca se prelungeste contractul... Inca mai am cutii nedesfacute de cand am venit aici... hainele mele "oficiale" de birou... pe care de 2 ani nici ca le-am mai vazut :-)
Roxana (Pitilache) - ce fac puiutzii tai? Cum ii place la Isabelle la gradi?
No - acum va tzuck si un weekend fain va doresc!
Lorelai
Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
nelia spune:
Emilly, stiam si eu ceva cu gris, dar nu gasesc nimic acum. Placinta cu mere eu o fac cu foi de la magazinul romanesc sau cu aluat de piine, in care mai arunc si cite un ou si lapte si un pic de ulei de masline... Uite si o reteta de prajitura, care se face rapid si nu e nici foarte scumpa (sper sa nu aiba greseli, ca am salvat-o de pe undeva):
Prajitura turnata cu mere sau brânza
2 oua întregi
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 lingura de praf de copt
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pâna se încorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternând cu laptele.
Aluatul trebuie sa curga când el luat cu lingura dar sa fie mai gros decât cel de clatite.
Se unge tava cu unt si se presara cu faina. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 350F (180C) în cuptor preîncalzit. Se scoate si se pune brânza sau merele, se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru +/- 40minute. Când este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie când este racita complet.
Daca se umple cu brânza:
500 g brânza de vaci (sau Ricotta) se amesteca cu 4 oua, un praf de sare, 5 linguri de gris si o mâna buna de stafide; se lasa deoparte si se adauga 5-6 linguri de zahar (sau mai mult, dupa gust) si un plic de zahar vanilat numai înainte de a o pune peste aluat (deci când prima jumatate din portia de aluat a fost coapta 10-12 minute).
Daca se umple cu mere:
1 kg de mere (aprox. 6 mere) se curata, se taie si se calesc cu zahar (cantitate dupa gust) pâna scade sucul pe care-l lasa. Când sint calite se adauga un pic de scortisoara si se pun peste aluat.
Cel mai bine e sa se prepare brânza înainte de aluat si timpul pe care-l sta în asteptare permite stafidelor sa se înmoie, grisului sa traga din umiditatea brânzei si totul sa devina ceva omogen, cremos. Zaharul nu-l pun decât înainte de a pune umplutura pe aluat ca sa nu aiba timp sa se topeasca si sa faca brânza mai lichida ceea ce ar face ca aluatul pe care se pune totul sa fie umed si sa nu se coaca cum trebuie.
Dar in ultimul timp eu o fac cu aluat de pandispan. Adica, pentru o tava medie, iau 6 oua, separ galbenusurile de albusuri, bat spuma albusurile cu o cana de zahar (o cana mica pun eu, e foarte buna si daca nu e exagerat de dulce), galbenusurile cu un pic de ulei, un praf de sare esente, le amestec, pun o cana mare de faina (200g). Ung o tava cu un pic de unt, pun o jumatate din compozitie la cuptor si o las un pic (10 minute) sa se coaca, apoi pun merele calite ca mai sus si la sfirsit restul de compozitie. Cind e gata, presar un pic de zahar pudra. Pun multe mere, sa fie stratul mai mare decit cele de aluat, ca noua asa ne place. Merge si cu compozitie de brinza. Cred ca pe asta o fac pentru betiveala.
Edit: Uite ca am gasit si ce faceam eu cu gris:
Budinca de mere cu gris
400 g miere (eu am pus o cana), 250 g gris, 400 ml lapte, 1 kg mere, 100g unt, vanilie
Se unge o forma de budinca cu putin unt si se presara cu 1/3 din cantitatea de gris. Se aseaza deasupra in strat uniform, jumatate din cantitatea de mere (curatate si rase), se presara peste ele jumatatea din cantitatea de gris ramasa, din nou merele rase si peste ele restul de gris. Se toarna deasupra laptele incalzit si amestecat cu mierea, vanilia, se pune din loc in loc untul taiat cuburi si se da la cuptor la foc potrivit, lasand sa se rumeneasca. Se poate servi calda sau rece.
E buna mai ales pentru copii mici, nu chiar bebelusi din cauza mierii de albine, dar pentru copilasi intre 2-6 ani e excelenta.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">31+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
Ira spune:
Buna tuturor,
Lorelai, nu am mai dat-o la gym pt. ca am vrut sa stau mai mult timp xu ea, si asa mi se pare ca o vad putin. Am dat-o in Initiation en musique, un curs privat cu o tipa care-i arata toate instrumentele (unul pe curs), le stimuleaza creeativitatea artistica, compun, acompaniaza, fac diferite chestii dragute - tipa e super, o colega de-a mea, iar directoarea scolii nici macar nu ma lasa sa platesc nimic pt. curs. In fine, important e ca Sofia sa se simta bine, iese de-acolo cam epuizata ca e 3 sferturi de ora - sambata.
Astazi stau acasa si nu am dus-o pe Sofia la gradi, doamne ce fericire pe amandoua.
Poza aceea e facuta la un festival, insa managerul grupului a micsorat-o pt. ca sunt prea multe poze pe site-un grupului si nu vrea sa fie incarcat.
Merci si un we frumos tuturor, Irina
Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.
lorelaim spune:
Servus
Am o MARE-MARE-MARE rugaminte-intrebare: ce marca pt costum de iarna pt copilas de 4ani imi putetzi recomanda? Sotzul va merge in Montreal la jum/sf lui oct pt 3-4 zile si m-a intrebat daca nu ar putea cumpara de acolo costum de iarna pt Gabisor... da' eu nici macar nu stiu ce sa-i spun.... Anul trecut a primit un costum intreg Deux-par-deux (de la un baietzel din Canada care a plecat in San Diego) si a fost super (subtzire ca textura, f usor, moale si extrem de calduros). M-am uitat pe I-net dar nu gasesc costume de iarna Deux-par-deux... (e adevarat ca si baietzelul respectiv il primise de altcineva... Gabisor a fost a treia sau a patra "utilizatoare" a costumasului... pe care eu in primavara l-am dat la o mamica din parc pt baietzelul ei :-))
Multzam fain!
Lorelai
Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
Ira spune:
Lorelai, poate incearca la winners sau la sport expert, sau mai pusese Oanagabriela o companie quebs. de facut costumase de iarna copiilor - anul trecut.
Emilly : La tarte aux pommes parfaite
http://www.kraftcanada.com/FR/Recipes/RecipeTemplate?recipe_id=88135
Ai si poza, si lb engleza sus dreapta.
Préparation : 35 min
Prêt en : 1 h 25 min
Portions : 8
--------------------------------------------------------------------------------
2-1/4 tasses de farine
--------------------------------------------------------------------------------
1 c. à thé de sel
1 tasse de shortening
5 à 7 c. à soupe d' eau glacée
6 tasses de pommes surettes (comme Granny Smith), pelées et tranchées mince (env. 4 grosses pommes)
3/4 tasse de sucre
1 c. à soupe de fécule de maïs
1/2 c. à thé de cannelle moulue
1/4 c. à thé de muscade moulue
1 c. à soupe de jus de citron (optional)
CHAUFFER le four à 400 °F. Mélanger la farine et le sel dans un grand bol. Incorporer le shortening avec un coupe-pâte ou 2 couteaux, jusqu'à ce que le mélange ait la consistance de chapelure grossière.
AJOUTER l'eau, 1 c. à soupe à la fois, en mélangeant légèrement à la fourchette jusqu'à ce que le mélange de farine soit uniformément mouillé et qu'il colle ensemble quand pressé en boule. Séparer la pâte en deux; façonner chaque moitié en cercle de 1/2 po d'épaisseur. Envelopper chaque cercle de pâte dans une pellicule plastique; réfrigérer de 10 à 15 min.
ENTRE-TEMPS, remuer les pommes avec le sucre, la fécule, la cannelle, la muscade et le jus de citron dans un grand bol; mettre de côté. Placer 1 cercle de pâte entre 2 morceaux de pellicule plastique; abaisser au rouleau à pâte pour aplatir, en allant du centre de la pâte jusqu'au bord. Tourner; continuer d'abaisser jusqu'à ce que la pâte mesure 2 po de plus que le diamètre d'un moule à tarte de 9 po renversé.
RETIRER le morceau de pellicule plastique sur le dessus; retourner la pâte dans le moule à tarte. Retirer le morceau de pellicule plastique qui reste; presser uniformément la pâte dans le fond et sur les côtés du moule à tarte en prenant soin de ne pas étirer la pâte. Couper l'excédent de pâte avec un couteau tranchant ou des ciseaux de cuisine; réserver les retailles.
GARNIR du mélange de pommes; mettre de côté. Abaisser la pâte qui reste comme indiqué; placer sur la garniture. Couper la croûte supérieure en la laissant dépasser de 1/2 po du moule. Plier le bord de la croûte supérieure sous le bord de la croûte inférieure; pincer les bords ensemble pour former un rebord. Canneler le rebord. Faire plusieurs incisions près du centre de la tarte pour laisser la vapeur s'échapper. Cuire au four de 45 à 50 min ou jusqu'à ce que le jus forme des bulles qui éclatent lentement. Laisser refroidir.
nelia spune:
Lorelaim, www.deuxpardeux.com" target="_blank">Dex-par-deux a avut si Agata costum de iarna, a fost luat din Sport Experts, si noi am fost multumiti mai ales ca ieftin nu e... Dar e adevarat ca nu am mai vazut in ultimul timp. Acum doi ani, i-am luat Agatei, tot din acelasi magazin, un costum www.columbia.com" target="_blank">Columbia, de care am fost si eu si ea foarte multumite. A costat vreo 250$, dar iti spun sincer ca a meritat banii. Anul asta ii mai vine, dar va fi cam fix, deci are nevoie de inca unul bun si am vazut tot de la Columbia, tot in Sport Experts unul pe care mi-ar placea sa i-l iau. Nu stiu inca ce ii voi lua Tudorei, care il are pe cel Deux-par-deux al Agatei, dar ar mai avea nevoie de inca unul. Decoamdata nu au bagat peste tot costumele de iarna, mai ales in magazinele bune. Cel mic a primit doua de iarna, unul de la Gusti si unul de la GAP, care par bune. Si il are si pe cel al Tudorei (intimplator e pe grena si bleomarin), care e tot de la Deux-par-deux.
Eu, personal, sint fan The North Face si cred ca Agatei i-as putea gasi de la ei ceva. Din pacate, nu au pentru copii mici. Sint atit de usoare si de calduroase si te simti atit de confortabil in hainele de la ei incit mi-as luat tot ce au. Dar mai sint si tot atit de scumpe...
Voi mai face o inspectie prin magazine si te anunt daca gasesc ceva calitativ. Pina atunci, uite www.westendkids.ca/browse-brand.php" target="_blank">aici o lista cu firmele bune din Canada, unele dintre ele au si costume de iarna fff bune.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">31+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
pitilache spune:
Lorelaim merci de intrebare! Isa este tare bine la gradi, amandoi o iubesc acolo, este cea mai mica si din 9 copii, sunt doar 3 fetite iar ea este "printesa" lor. Ieri cand am luat-o partenra ei de joaca de 10 luni, a inceput sa planga dupa ea! Iar ea cand ma vede nu mai poate de bucurie, incepe sa rada, si o ia de-a busilea sa vina la mine. Doamne ajuta sa fie bine si in continuare.
Legat de costume de iarna: Isa are de la Gusti si Seba are Columbia luat de la Sports experts. Isa inca nu l-a folosit, dar de Columbia iti pot spune ca sunt super incantata, este exact cum spui, suplu si calduros. La schi ii dadeam o helanca si o vesta pe el si era de ajuns la -25 de grade. Asata iarna, socru-miu i-ar mai fi pus 3 pulovere pe el si nu-i venea sa creada ca ii este asa de cald cand ii baga mana la gat sa-l "verifice". A si costat o caruta de bani dar ii merita.
Nelia ce bunatati ai scris tu acolo! Cred ca o sa dam o raita maine la o ferma sa ne aprovizionam cu mere, noroc ca sunt aproape de noi.
Va pup,
Roxana