mamici cu tatici departe
Raspunsuri - Pagina 9
Marina spune:
chiar asa, de ce sa nu iei viza? Inteleg ca e super distanta ( e brazilia nu?) dar care e problema cu viza?
Fania spune:
La multi ani tuturor mamicilor cu tatici departe!!!
Sa avem un an mai bun, poate cu taticii langa noi daca este posibil, daca nu macar cu bucurii si sperante!
La noi desi am mai trecut prin experienta despartirii temporare este primul Craciun si An Nou pe care-l petrecem fara tatic. A fost un pic trist cand am impodobit bradul dar ne-am scuturat repede de haina tristetii si am privit cu incredere spre varful bradului atunci cand baiatul nostru a pus ingerasul.
[poze]
Daria_Ioana spune:
Marina,sotul meu e rezident permanent in Statele Unite ale Americii,si pana nu devine cetatean american nu ne poate aduce acolo nici pe mine si nici copiii lui .
Si chiar dupa ce devine cetatean mai are inca de intocmit dosare de imigrare pentru noi care dureaza in jur de 8 luni pe putin pana se rezolva si pana putem primi viza.
Deci cam prin 2010 putem pleca si noi ,cu toate ca noi suntem casatoriti din 2005 ...deci timpul de asteptatare pana ne reunim familia e de 5 ani daca totul decurge normal .
giulia81 spune:
hop, ne inscriem si noi aici...sotul meu e plecat din aprilie 2007, de atunci a fost acasa de 2 ori. eu am fost la el azi vara 3 luni, dar nu am rezistat sa stau acolo fara copil, asa ca am revenit in tara. apoi am aflat ca sunt insarcinata!asa ca de craciun am luat avionul si am zburat la el sa ii dau cadoul: testul de sarcina si poza de la eco impachetate frumos cu funditza rosie. a fost fffff fericit iar acum se straduieste sa gaseasca o casuta pt noi, si daca Dzeu ne ajuta la vara vom fi impreuna toti!
E f greu sa traiesti asa, si doar cine a trecut prin asa ceva stie ce inseamna...si eu am zis ca nu as putea trai niciodata asa, dar uite ca viata te invatza muuuulte...si ajungi sa traiesti in niste situatii in care nu te-ai fi putut imagina nicicum.
Fetelor, care aveti sotii departe, va doresc muuulta putere si o imensa dragoste in inimi sa va incalzeascas si in acele nopti si zile lungi si racoroase in care sunteti singure.
julia 8+ si alex-raoul 5 anisori
"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."
cylyche spune:
salut
m-am descurajat citind postarile voastre, si va explic de ce ...
sotul meu este acasa ,deocamdata nu sa hoatrat sa plece in strainatate la munca,Avem datorie in banca si tare bine ar fii daca am puteascapa de ea.Dar eu raman singura cu un bebelus ,acum are 6 luni aproape.Nu am nici un ajutor ,parintii mei au murit amandoi,deci chiar as ramana singura.Nu stiu ce sfat sa-i dau sotului meu ,sa plece sau nu.Nu stiu daca eu m-as descurca singura,fara nici un ajutor ,sau o persoana pe care m-as putea baza.
Pe de alta parte si el e in dubii deoarece,parintii lui sunt bartani,oricand poate interveni imprevizibilul,ca doara asta e soarta.Nuprea are curaj sa ma lase singura nu pt ca eu as fii o "papa lapte" ci pur si simplu niciodata nu stii ce se intampla .Spre ex daca ma imbolnavesc nici pampers nu are cine sa-i schimbe bebelusului.
Nu stim,nu stiu ce sa fac ,sa-l incuajez sa plece sau nu.
Va rog puteti sa-mi dati un sfat.
viviana spune:
Cylyche,
Din pacate in problema ta nu cred ca te poate sfatui cineva.
In schimb pot sa-ti spun ca sunt lucrurui care se invata si se rezolva din mers.
La nevoie am cerut si primit ajutor de la cativa prieteni.
Am ramas fara lapte praf noaptea cand bebe avea 3 luni. Am sunat un prieten si mi-a cumparat. (de oboseala am scapat cutia cu lapte praf pe jos)
Mi s-a imbolnavit cupila sambata spre duminica noaptea si nu aveam bani in casa pentru a plati salvarea. M-a salvat o vecina sufletista.
A facut copila varicela la 2 ani juma si chestia asta m-a luat pe nepregatite si fara provizii pe termen lung. M-am trezit in situatia in care nu o puteam lua cu mine si nici lasa singura in casa. M-a ajutat sora mea.
Da, m-am si imbolnavit acum 4 ani de gripa, am luat de la copil. Am facut 40 de grade. M-am bagat in pat si i-am spus sa nu se miste de langa pat. Mi-am pus la-ndemana pahar cu apa si pastile sub perna. Ceasul sa sune dupa o ora. Mai tarziu cand a scazut febra si m-am uitat in oglinda am vazut ca eram toata pictata pe fata cu ruj. Avusese treaba!
De atunci? A trecut vremea. Acuma fetita are 9 ani. Si sunt mult mai relaxata.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
cylyche spune:
da Viviana,tocmai la situatii din astea ma gandeam si eu.
Dar pana acum tot ghinionisti am fost,si acum parcane-a suras norocul.Are ocazia sa plece la loc sigur la cunostinte,si bani frumori.E greu si pt noi sa platim lunar 480 de lei rata la banca dintr-un salariu si banii ce primesc eu acum pt Edy.Nu zic ca nu ne descurcam ,dar vom avea 36 de ani pana scapam de banca si atunci sa te apuci sa-ti mai faci ceva prin casa ,sau Doamne iartama sa-ti cumperi o masina.
Da mai este o varianta de a scapa mai repede de banca sa asteptam sa moara socrii ceea ce mie mi se pare penibil.
Chiar suntem intro situatie f grea ,e greu de decis cum ii mai bine.Oricum noi ne-am inteles sa strangem bani pt drum si sa mai aiba ceva in buzunar ,apoi om vedea noi ....
Ce-i mai multi oamnei cand aud ca sotul e in strainatate si trimite euroii grei acasa sunt invidiosi,dar nici nu isi pot inchipuii prin ce greutati trec si unul si celalalt.
IMi iubesc sotul si el ma iubeste pe mine ,dar asa consider (subliniez)acum, merita un sacrificiu.Numai ca dracusorul nu doarme.
Multumesc pt mesaj !!!
viviana spune:
Cylyche,
Daca considera ca este un sacrificiu care merita facut macar incearca.
Stii este ca o lama cu 2 taisuri. Daca nu il faci mai tarziu poti avea remuscari ca nu ai avut curajul pentru acest pas.
Daca il faci poti gandi exact pe dos: ce dracusor m-a pus sa fac asta!
In ceea ce-i priveste pe invidiosi lasa-i in pace.
Sa faca si ei asemenea sacrificii si apoi sa vorbeasca.
Daca alegeti ca sotul tau sa plece iti dau un singur sfat: indiferent cat de greu iti va fi fara el nu-i transmite niciodata starea ta. Lui ii este si mai greu fara voi. si daca va va stii pe voi in siguranta va fi si el linistit.
Nu ai niciun prieten care te poate ajuta? Sau poate vreo ruda?
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
cylyche spune:
la asta m-am gandit si eu...
adik oricat de greu imi va fii n-am sa-i spun pt numai remuscari ar avea.
Ne-am gandit si la fapul ca nu pleaca dar precum zici si tu ,poate peste un timp vom considera un pus gresit ca nu am avut curajul...
nu zic ca nu am pe nimeni dar nu pot sa zic ca am vreo persoana pe care m apot baza .La o adik in cine poti avea incredere...
in fine ,eu consider indiferent cum ar fii va voi cansola cu ideea ca este decizie luata si asa am gandit noi la ora actuala