Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 15
Raspunsuri - Pagina 14
pussi spune:
ce frumoase sunteti! cat timp au in pozici? si stau in fundulet?
PUSSI 31+ SABINA ELENA & ANA NICOLETA
BURTICA ROZ
MAI AVEM 6 SAPTAMANI DE STAT IN BURTICA! DOAMNE AJUTA!
elen spune:
pozele la masa sunt de duminica sau luni saptamana asta, adica 5 luni si aproape 3 saptamani
le tin in fundulet doar cand papam
cateodata nu chiar toata masa, caci mai dau scaunul mai pe spate sa nu stea chiar in fundulet, ci mai la 45-60 grade
pai pussi am bagat si eu repede poza ca mi-a fost frica cd ai zic sa ma mai laud acum ca pe urma nu mai avem loc
sunt curioasa cum vor fi mai incolo pt ca acum daca una plange rau, cealalta rade de ea in hohote:)
iar daria e f geloasa; daca o luam pe irina in brate si ea e pe canapea, vai de noi! ne arunca niste ocheade
mano spune:
Buna tuturor
sunt Mano, mamica de gemeni(Tudor si Roxana).Puiutii mei au 3 luni si jumatate si cresc,Tudor mai mult si mai repede si Roxana mai lent.
As vrea sa le intreb pe mamicile care au si fetite daca li s-a intamplat la fel, adica roxana mananca cam la fel de mult ca si Tudor dar asimileaza mai greu.De fapt ea are mai multe scaune(2-3 pe zi) si creste mai greu in greutate.Tudor are 6,970kg iar Roxana 5,720 kg.Stiu ca nu sunt slabi dar as vrea sa creasca cam in acelasi ritm.
Mai am o intrebare pt mamicile mai experimentate-folositi cadite de baie cu suport la mijloc? Cum spalati bebelusii pe cap?Eu am folosit pana acum o cadita simpla dar acum e cam mica si am incercat sa trec la cadita cu suport (anatomica) si au plans amandoi la baita,cred ca nu le place pt ca nu sunt cuspatele si pieptul in apa.Poate imi dati vreo idee cum sa procedez.
Mai am o problema Roxana nu vrea in carucior, plange cand iesim la plimbare, vrea in brate si doar adormita pot sa o pun in carucior.am incercat cu jucarii sa-i fac plimbarea mai placuta , dar nu merge.
Poate ma sfatuiti voi cum sa procedez.
Apropo de diversificare, dr. copiilor mi-a spus sa incepem diversificarea dupa 5 luni, am citit multe pareri, voi cum ati procedat?
Va pup pe toate si promit sa mai scriu
Mano mamica de Tudor si Roxana (20 iunie 2007)
elyanne spune:
Mano bine ai revenit.
Despre diversificare... depinde si ce mananca acum. Doar lapte de la tine, sau mixt, sau numai formula.
Daca mananca doar de la tine, atunci dupa 6 luni.
Daca mananca formula sau mixt, dupa 5 luni.
Despre cadita... eu ii vedea mrostul suportului cand erau mici si
pitici... acum nu prea vad de ce le-ar folosi... Eu n-am folosit niciodata... Cu o mana le-am sustinut capul, cu cealalata ii spal.
Despre plimbare... habar n-am... Ai mei urla daca ii tin pe loc... sau culcati (daca nu le e somn) si invers, daca le e somn...
Dr. meu mereu imi spune, cand ma plang de Elena (fata mai mare) ca e o slabanoaga, ca e fata... e normal sa fie mai firava
elen suuuuuper... mai pune poze... doar atat?
pussi bravooooo! Tine-o tot asa pana la 37 de sapt. (mancar) Hai ca poti... mai e pun pic...
Laura puuuupam!
Acum, raport dupa ce am fost la pediatru...
Andrei e spre bine, trebuie sa termina sticlade antibiotic.
Elena e bine, mai tuseste... trebuie sa-i mai dau sirop de tuse pana se opreste... O pot duce la gradinita, dar o duc de luni... n-are sens s-o mai duc maine.
Mihai in schimb... el a fost doar putin racit, n-a avut nevoie de antibiotic... nu e bine... are gatul rosu, tuseste urat, ciudat... asa ca incepe atibioticul....
Sper ca dupa runda asta sa n-o mai paseze de la unul la celalalt, ca nu mai pot
Sunt maraiti, nu mananca prea bine... toti 3...
Altfel, la Mihai sta sa mai iasa un dinte
Laura25 spune:
Buna!
pussinu mai e mult, eu cred ca o sa reusesti. Si daca nu ajungi la 37, oricum orice zi de stat in burtica e importata, asa ca oricat reusesti, e super bine. Si 36 de saptamani e excelent.
Sper sa te lase greata .
elen superbe domnisoarele tale! (Eiana, nu le faci o lipeala la baietii tai ? Organizeaza si tu o intalnire cu elen, binenteles dupa ce se fac bine pustii) Mai vrem poze!!!
mano bine ai revenit ! Da, asa e si la noi, Bianca asimileaza mai putin, desi a avut perioade cand a mancat chiar mai bine decat Rares. Ea s-a nascut cu 1300g mai putin decat Rares, la 4 luni deja era cu 2 kg mai usoara decat el. Acum Rares are peste 3 kg in plus (nu-ti spun de cate ori nu am fost intrebata care e diferenta de varsta intre ei, Bianca fiind si cu vreo 8-9 cm mai micutza). Important e ca mananca si e sanatoasa. Stiu ca ai vrea sa fie la fel, dar nu asta conteaza. Fiecare copil are ritmul lui de crestere, indiferent ca e fata sau baiat, indiferent ca e geamana sau nu. Sanatosi sa fie!Cum spunea si Eliana, conteaza daca ii alaptezi sau nu. Dar e bine sa nu incepi diversificarea inainte de 4 luni jumate-5, indiferent de ce mananca.
In carutz, daca eram in miscare, ai mei nu plangeau (au plans un pic la inceput, primele zile, pana s-au obisnuit). Le-am agatat si niste zdranganele, dar ei in general adormeau imediat cum ii puneam in miscare.
Eliana, sanatate multa la pitici! Imi inchipui ca te-ai saturat!
Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni
pussi spune:
mano bine ai venit! am si eu o intrebare.. fetele or sa rada, la cate saptamani ai nascut???
elyanne imi pare rau ca sunteti asa bolnaviori.. fiecare cu etapa lui de boala.. dar trece! Mersi pt. sustinere.. stam cuminti in burtica!
laura bun.. eu le tin cat pot eu... mai departe depinde de ele! Sanatoase sa fie!
ca mano a zis de carucior, la cat timp dupa nastere le scot la plimbare cu caruciorul??? sau cand le scot afara? depinde si asta de sapt. in care am nascut? sau de cate kg. au? sau de cat timp ne-au dat drumul din spital?... macar sa stiu .. ca... carucior n-am luat inca si nici scaunele de masina!
PUSSI 31+ SABINA ELENA & ANA NICOLETA
BURTICA ROZ
MAI AVEM 6 SAPTAMANI DE STAT IN BURTICA! DOAMNE AJUTA!
elen spune:
mano - cu asemenea greutati nu vreau sa te mai auzim ca iti faci vreo grija:)
nu stiu cu cat i-ai nascut, insa ale mele aveau la 5 luni 6 kg si 6,5 kg nascute cu 2,3 si 2,8 kg...la 3 luni aveam 4,8 si 4,5 si eram f multumita:))
pussi - scosul afara nu are leg cu kg, ci mai degraba cu luna in care nasti
eu nascand in aprilie le-am scos afara dupa 7 zile si am stat de la inceput cate 30 min...apoi pe la 2-3 saptamani stateam si cate 4-5 ore ca era cald
fiind decembrie la tine eu cred ca incepi de pe la 2 saptamani cu cate 10 min,,,dar iti zice dr
despre scaune...sa stii ca noi folosim inca landourile de la carutz pe post de scaun de masina
am cumparat acum si scaune, dar nu imi place inca sa le pun aproape in fundulet in masina si in scoici nu am mai investit ca nu isi aveau rostul
oricum am iesit f putin si f rar cu ele cu masina
eliana - chiar asa. in ce zona stai? poate ne intalnim la o plimbare si imi vad si tiza:)pe Elena
o sa incerc sa pozez mai abitir fetele:)
va pupam
elen spune:
mano, referitor la:
1. diversificare - noi am inceput cu cereale la 5,5 luni, in cond in care pana la 4,5 luni am alaptat exclusiv iar de atunci au mai papat si cate un biberon de praf; tie sigur nu iti da cereale pt ca sunt maricei copilasii
voi intoduce si piureul de morcov duminica cd fetele vor avea aproape 5 luni si 3 saptamani
2. cadita - noi am luat cu suport pe la 3,5 luni si sunt f incantate fetele de ea
3. sunt cumintele in carutz, deci nu pot sa te sfatuiesc in acest sens
si msg de la fetele mele : "multumim la toata lumea pt aprecieri"
aurel_cris spune:
ELEN multumesc mult pentru raspunsul dat referitor la medicamente,am vazut ca ai 2 fetite dragalase foc sa iti traiasca si ma bucur ca sunteti sanatoase.Acum sunt si eu mai relaxata in privinta medicamentelor inca odata merci.
PUSSI,MEDAMAYA,DELFI,GINGER
la toate mamicile si la toti ingerasi ca tare sunt frumosi
20+
elyanne spune:
nu ma gandisem deja la "lipeala" ... buna ideea
Elen eu stau in titan.