Gravidute si mamici de Constanta (4)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellen79i spune:

quote:
Originally posted by ghibuadina

Fetelor,

CARMENITA A NASCUT MARTI UN BAIETEL DE 3,300KG.Am vb azi la tel.Sunt bine, insa ea are dureri de cap de la rahie.O asteptam pe ea cu detalii si le dorim SANATATE!!!1

ADINA si mititica ALEXIA-23.02.2007-

Revin cu un sfat daca se poate spune asa....
Depinde de organism dar sfatul meu pentru toate femeile care fac cezariana si au de ales intre rahie si orice alt fel de anestezie, sa SA NU FACA RAHIE. Efectele secundare sunt foarte rele...eu m-am operat in februarie..mi-am scos apendicul, cu rahie, mi-a fost rau o saptamane de nu puteam sa ma ridic din pat. Ma ajutau parintii...si plus ca am ramas cu niste dureri de cap groaznice...
Alege-ti orice dar NU RAHIE...epidurala...totala...ce vreti voi dar NU RAHIE..
Sfatul unui om care a tras f mult si inca mai trage ca mi s-a dat peste cap tot organismul de atunci.

ellen79i

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

salutare...
inca o intalnire ratata...Imi pare rau, dar n-am avut masina cu ce sa ajung...sotul meu o ia 1-2 zile pe sapt la serv si tocmai acum s-a nimerit. A treia oara sigur voi veni....
Ma simt ceva mai bine, mananc cate ceva nu mai vomit asa des....e ceva...numai k imi este somn mai tot timpul si ma simt slabita.
De luni a venit o tanti sa ma ajute si mi-e destul de greu si asa k nu sunt obisnuita sa mai fie cineva in casa si nu pot deloc sa fac altceva in timp ce ea are grija de darius.tot eu il schimb, il imbrac, ii dau sa manance..ma joc...of..trebuie sa ma obisnuiesc si sa o las pe ea sa faca tate astea.De fapt la inceput nici n-am putut pt k nu se preicepea deloc la bb. N-a mai avut grija de niciunul si nu stie a nici sa schimbe pampersul...dar nu asta e problema k se invata..Parca eu stiam la inceput..?!

andicu: drum bun si perecere frumoasa

angelique: stii ceva de ioana? cand trebuie sa faca testul?

inaam o prietena in 17 sapt care a avut placenta putin dezlipita si avea scurgei maronii. dr i-a recomandat repaos la pat si tratamentul de sustinere cu duphaston sau utrogestan.Abia de o sapt nu se mai vede locul acela din placenta. Asa k probabil tb sa te odihnesti si sa nu mai mergi la serviciu o perioada daca intr-adevar e vorba de dezlipire de placenta. nici statul pe scaun nu e bun pt k se creeaza presiune asupra colului.vezi cum te simti si ce iti mai spune medicul tau, dar sigur trebuie sa iei o pauza ...
multa sanatate!
Cat despre voma nu cred k era sange...si mie mi se intampla uneori k ceea ce dau afara sa fie mai rosu, dar este de la fieresau de la alimentele consumate inainte....

In rest va pup pe toate!!!

Madalina 8+
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )

concediu 2007
Darius - luna a 8-a

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Madalina sa inteleg ca e destul de grav?
Dr. mi-a spus ca e dezlipita putin placenta. Mi-a dat tratament, acid folic si utrogestan (administrarea vaginala). Mi-a spus sa nu fac efort de nici un fel si sa nu fc bie fierbinte. m-a intrebat unde si ce lucrez si m-am sfatuit cu ea ref. la serviciu, dar nu mi-a spus ca ar trebui sa-mi iau concediu.

O sa-mi cer cuze in avans fata de celelelta fete, si fata de tine dar ... o sa fac precizari cu privire la vomitat, am vomitat fiere si apoi era ceva cu suvite fine de singe... In schimb nu m-am panicat, ptr. ca nu mai aveam ce sa vomit, iar senztia era in continuare.
Miine o sa merg la dr. mea, care-mi urmarea bila sa ma sfatuiesc ce sa fac in continuare. Cred ca utrogestanul impreun cu greturile de la bebe si cu bila mea... isi fac de cap.

Saru-mina ptr. sfaturi.

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Carmenita FELICITARI! Sa fiti sanatosi, sa te refaci repede si BB sa creasca mare si frumos!

Ina...sa stii ca si eu am avut placenta dezlipita de la inceput si am luat 3 utrogestan pe zi intravaginal si acid folic si a fost ok. Dar sa stai cumintica, daca poti ia-ti si un concediu medical cateva zile. Iar cu vomitatul...am vomitat sange destul de des, pentru ca mi se iritase esofagul de la atata vomat, dar dr. a zis sa am rabdare, am incercat sa mananc chestii usoare gen supe, mamaliga cu branza... Nu trebuie sa te nelinistesti, dar trebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa autosugestionezi ca va trece. Daca poti iti dau acelasi sfat ca si Madalutei..sa nu iei metroclopramid, pentru ca toxic si acum se formeaza organele bebelusului.

33+

Mergi la inceput

ina: te inteleg perfect in legatura cu greturile...asta e..ce sa facem? eu totusi am luat in perfuzii metoclopramid la recomandarea ginecologului....de inghitit n-am inghitit.Acum ma rog la DD sa nu-i faca rau lui bb ....eu mai iau Emetin, un produs naturist din ghimbir si roinita.Si de-asta imi este frica sa iau desi in prospect scrie k e si pt greturile din primul trim de sarcina...
Oricum, totusi cred k utrogestanul intravaginal nu are legatura cu voma....

Madalina 8+

concediu 2007
Darius - luna a 8-a

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

carmenita felicitari..bravo!sa fiti sanatosi si fericiti! asteptam poze....

Madalina 8+

concediu 2007
Darius - luna a 8-a

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Saru - mina ptr sfaturi.
Incerc sa maninc lucruri usoare, panificatie insa. Am inteles ca sint buni covrigeii, cornuri simple, iaurt... sau mie imi fac bine.

Creem dar no-spa? Am inteles ca nu e la fel de toxic, dar ca efect e cam la fel. Vreau sa nu-i fac rau bebelusului.

Elen asteptam sa ne spui cum a fost la dr. Pe Interioara spui ca gasesc perdele mai ieftine? Si draperii? Ne mai trebuiesc si noua niste draperii... Cam cum ajung acolo... eu pricep greu si uit repede... iar de trebuie sa explic... mai bine duc personal.

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Ina ..no spa poti sa iei dar asta relaxeaza musculatura stomacului sia uterului. Se ia mai mult la contractii si dureri decat pentru greata. MAi bine incearca emetin ca Madaluta, ca e natural. Eu mi-am cumparat si ghimbir de la plafar dar are un gust oribil si n-am putut sa mananc decat o bucatica.
Mada...nu cred ca eo problema grava daca ti-a pus cateva perfuzii, dar prea mult nu e bun. Mie mi-a zis dr. ca nu imi recomanda decat pe raspunderea mea, si ca e mai bine fara. IAr cand ma fost in urgenta vroiau asistentele sa imi bage si am refuzat, chiar am vrut sa vad exact ce baga acolo!
Va pupic pe toate si astept vesti bune!

33+

Mergi la inceput

Ina : no-spa ai voie sa iei si cate 3 pe zi..nu fac nici un rau...dar ele sunt pt durerile de buritca, mici contractii... nu pt placenta sau greturi.Eu am luat toata sarcian cu darius pt k aveam contractii nedureroase, dar totusi periculoase pt col.
Pe Interioara ajungi de la pod de la butelii sau din Inel II. tb sa ajungi la halta traian si dupa calea ferata prima straduta la dreapta si tot inainte pe stanga. programul este doar pana la 17.

Madalina 8+

concediu 2007
Darius - luna a 8-a

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

Salut fetele!

uite www.flickr.com/photos/monicu/sets/72157602265080753/" target="_blank"> aici pozele de la intalnire, adica poza, adica am facut de 2 ori la fel ca eram sigure ca am inchis ochii.. Oricum suntem niste frumoase!!
Asa e, de data asta n-am stat prea mult, dar o sa mai fie, nu?? plus ca vorbeam cu bisous, eu am programul flexibil, si ne putem vedea mai des, daca mai sunt fete in aceeasi situatie (adica nu obligatii serviciu, program fix toata ziua, deplasare dificila etc) facem intalnirea si saptamanal -ziceam sa ne luam data viitoare si baietii corespunzatori, sa aiba cu cine bea o bere, ca la noi acasa e clar cine conduce masina!!)
am facut practica un pic cu Victor , da' recunosc ca e gam greu cu statul aplecata, la fel a fost si cu nepotelul meu in weekend. Ma mai gadesc cu diferenta mica de varsta intre copii daca vreau doi..
Am vazut si bebe Theodor, frumusel si cumiiiiiinte!!

Bisous, si eu mi-am luat draperie de la mag pe interioara, e latime 2,80 si 20 ron/ml, daca iti trebuie 3,5 m o iei cel mai bine pe latime, nu stiu daca intelegi ce spun... asa trebuia sa fac si eu, dar n-am gandit prea bine inainte si m-am trezit cu cam multa. au acolo si rejansa (asa se cheama pamblica aia de se strange). trebuie acum sa ma urnesc la o croitorie sa mi-o coasa si sa o instalez ca ma aomoara lumina dimineata (acuma, dupa ce a trecut vara m-am desteptat si eu)

Carmenita, felcitari pentru bebe sanatos, sa ramana asa cat mai multa vreme!!

va pup si fug la cuparaturi
Moncia 26+

Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> poze de tot felu'

Mergi la inceput