Mamici de Martie-Aprilie 2008 (16)
Raspunsuri - Pagina 11
elara spune:
Buna seara, randunele pufoase.
Am trecut sa va salut inainte de plecare, fiindca maine dimineatza imi iau zborul pana la Bran la "Mama cozonacilor". Ma intorc abia peste o saptamana. Roxi, multumesc inca o data pentru recomandare si pentru nenumaratele mesaje cu detalii si info utile ce mi le-ai trimis pe PM.
Simo , pupici speciali pentru descrierea plina de sensibilitate facuta grupului nostru si pentru talentul de narator. Pupici si reverentze si lui Cory si Delphin, alte randunici desavarsite in ale condeiului.
Sunt de-a dreptul incantata ca am nimerit intr-un asa grup de femei destepte, spirituale, de o asa o frumusetze si bogatzie sufleteasca. Voi avea o calatorie minunata pana in martie si probabil ca, parte din noi, vom mai pastra legatura si dupa aceea chiar de ne vom muta la "poznasii mereu la panda" .
Regret doar ca nu reusesc sa citesc mereu tot ce s-a scris de la ultima mea postare si imi e dificil uneori sa postez fara sa ma simt ca "musca in lapte" cand mai arunc cate-o vorba fara sa stiu cam ce s-a mai vorbit si fara sa va stiu pe toate asa bine cum va stiti voi, cele care petreceti mai mult timp aici.
Dar nu ma dau batuta...
Ioana, am facut si eu "acordeon" si taaareee bun a iesit. Multumiri pentru retzeta. Am facut si 2 pozici dar inca nu le-am descarcat. Poate imi amintesc cand ma intorc sa le pun in album.
Pupicei multi pentru intreg stolul!
Elara
13+
vine bebe :)
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca
delphin spune:
Elera, drum bun si vacanta placuta! sa vii cu multe poze si cu multe info. Speram sa ajungem anul acesta in ro si sigur nu voi rata Mama cozonacilor, deja am pus banii deoparte pt. rezervare si mi-am luat ghetute.
Cory, am sa-ti du detalii despre Pmi, protection maternelle infantile si Caf caisse d'alocation familialle intr-o zi cand am mult timp la dispo. e binisor, insa si aici e aceeasi poveste cu locurile la crese si cu bonele, noroc ca o parte din ce dai la bona e rambursat de Caf. La fel ai dreptul la 3ani si nu 2 de stat cu copilul, timp in care Caf, in functie de venituri si de cat timp ai lucrat i-iti plateste o alocatie. La fel in functie de venituri, ai dreptul, pana la 3 ani ai copilului de o alocatie de 160€ pe luna si o prima de 700€ la nastere. Apoi cand ai 2 copii ai dreptul la o alocatie de 150€ plus 160 pana la trei ani, apoi 150. e bun de cat nimic, te mai scoti putin cu pampersii.
In schimb mama pe timpul sarcinii e supravegheata medical gratuit,de aceea nu se face de cat srictul necesar si nu se dau no spa si alte alea pt. sustinerea sarcinii.
Apreciez mult sistemul de sanatate de aici, cum am mai spus este singurul lucru care ma face sa nu plec de aici. Platesti o cotizatie lunara cand muncesti, apoi cand mergi la medic, avansezi banii si casa de sanatate i-ti ramburseaza 70%. Daca mai ai si o asigurare complementara, aceea i-ti ramburseza 30%. Medicamentele, unele sunt gratuite unele le platesti, depinde de medic si depinde de tratament. Si nu se mai dau medicamentele originale, de firma cum ar venii, se prefera genericele, adica aceeasi molecula, insa cu alt nume si alta firma producatoare mai ieftina. Mai pe scurt, e bine. si acum daca vin in Ro si am nevoie de medic, platesc consultatia cer chitanta si o trimit aici la casa de sanatate si i-mi ramburseza o parte din bani, in limita baremului de aici. Voila, voilu! Ca tot m-am intins
Nopte buna la burticute si fug sa-l las si pe randunoiu mare pe la calc sa se bucure si el!
pozici
bb2
elara spune:
Tocmai ce am citit si eu articolul din Ev Zilei.
Parerea mea: sunt de acord cu legea asa cum e acum privitor la perioadele de concedii, mai putin cu partea financiara.
Firesc consider ca era sa se mentzina varianta veche cu 80 sau 85% din salariu ca indemnizatie.
Cu noua reglementare cei cu venituri foarte mici sunt tentati sa tot faca copii... pe cand cei cu venituri mari sunt descurajati sa fac chiar si unul singur. Eu de exmplu, cu cei 8 milioane, nu ajung nici macar la jumatate din cat castig acum lunar. Si atunci pentru ce cotizez? Pentru cei care fac copii pe banda doar ca sa aiba un venit sigur in casa???? Pentru ce m-am spetit sa fac facultate si masterat si nspe mii de cursuri si sa imi fac o cariera? Pentru ce am dat tot ce am putut incat uneori plecam acasa la 23.00 sau la 02.00 noaptea cu taxiul? Pentru copilul meu, nu?
Dar ce spune legea? Ca am facut asta doar ca sa primesc pentru copilul meu ACEEASI SUMA cu cea care poate ca nici liceul nu l-a terminat si s-a angajat apoi pe un job platit cu 3-4 sau 5-6 mil net. Normal ca ei ii e in avantaj sa faca un copil. Normal ca natalitatea crescut.
Dar nu e FAIR!!!! Dar cat am cotizat eu la asigurari si cat a cotizat ea??? Si de ce sa fim tratate egal?? Nu asa mi se pare mie corect.
Daca printre voi se afla persoane care se regasesc in postura ipotetica a mamei care e avantajata nedrept de lege, in detrimentul celor care sunt in postura mea, o rog, in caz ca s-a simtzit lezata de opinia mea, o rog sa incerce sa intzeleaga ca nu e vorba de o chestiune personala ci ca faptele analizate la rece chiar releva o discriminare fatisa si care ma nemultumeste profund.
Si acum, colac peste pupaza, dupa ce ca nu era oricum totul bine... se gaseste domnul Basescu sa vina cu idei "maretze"... Sper ca s-a intzeles limpede ca le dezaprob.
Cory, asta e opinia mea. Imi pare rau ca nu stiu daca mai am timp maine, inainte de plecare, sa citesc si raspunsul tau sau al altor randunici interesate de subiect, dar am sa-l caut negresit cand revin.
Elara
13+
vine bebe :)
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca
bubu05 spune:
Buuun!
Voi ciripiti de zor toata ziua si nu va e mila de un om al muncii??
Eu lucrez we asta pana la 10 seara si uite cum stau eu agatata la ora asta sa citesc juma din capitolul trecut si inca 11 pagini din cel nou
Si ca sa vedeti maine la prima ora mesajul meu, v-am scris acum, in miezul noptii!
O pup pe Cory care se gandeste la mine!
Le-am admirat pe toate mamicile in poze si sunt fooooarte frumoase! Sovi, chiar esti manechin??!!!! Se vede ceva burtica la tine? Ca la mine nu-mi dau seama, mai aveam un colacel mic ramas de la Vladut
M-ati zapacit cu retele, eu sunt super pofticioasa si as sta numai in bucatarie. Am pe lista aripioarele cu iaurt si acum acordeoanele. la chiftelute nu m-as baga, mi s-a facut o data rau de la pui cu smantana si cam evit...
Si ca sa fiu in ton, eu am facut varzica cu ciolan afumat si o salata de beof, plus clatite cu dulceata de visine!
Pup toate randunicile, sunteti niste dragute!
PS: de luni am trei zile libere, poate reusesc sa intru mai des, vad ca nu prea va e dor de mine ......
Edit: Elara, concediu placut, e super la Bran, am fost si noi acum o luna in zona!
Oana 9+ si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
cory3maz spune:
Elara,
sunt perfect de acord cu tine!!! Ca efortul intelectual sustinut ar trebui rasplatit mai bine, chiar si in perioada concediului de maternitate.
Am doar doua mici observatii:
1. personalul din sistemul de educatie este extrem de prost platit, ma refer la cadrele tinere...si ele au facultate, masterate...si ele isi sparg creierul cu definitivatul si gradele didactice...si e un efort imens chiar examenul de titularizare pe catedra!!! In raport de importanta muncii lor pentru societate, sunt platite mizer!!! Nici chiar castigul din meditatii nu acopera prea multe...si nu asta ar trebui sa fie solutia!
2. Si cu sistemul sanitar romanesc...ar fi cam aceeasi poveste cu cadrele medicale tinere, mai ales cele cu studii superioare...si acolo efortul intelectual este titanic si sustinut, si destul de prost remunerat...
Sa nu-i "bagam" in aceeasi oala pe profesori si pe medici (cu salarii mici) cu cei care au o educatie precara....
cory3maz
cory3maz spune:
Bubu,
de ce te alinti??? Cum adik nu ne e dor de tine???
Lasa ca randunicile inteleg ca esti un om al muncii dedicat si iti motiveaza absentele...
cory3maz
zozela spune:
Simo m-ai facut praf cu postarea ta!Mare dreptate ai mamica draga!Faceti parte din familia mea deja si as innebuni daca ar trebui sa ma despart de voi!Va iubesc pufoase dragi!
Ela.. in 14+!!
Varsta mogaldetzei
Photos
underqueen spune:
neatza, randunici! ca si ieri, in ciuda faptului ca mi-am propus sa dorm mai mult, iar am fost in drepti la 8. pap ceva, ma duc la biserica si revin...
o duminica superba!
-------------------------
inteligenta ma urmareste dar sunt prea rapida
Maria 17+
oanapopescu spune:
Salutare, harnicutelor!
Intreba Simo de fetele care lipsesc. Eu sunt una din ele, dar am lipsit motivat. Am inceput serviciul de luni si piticii mei(cls. a III-a) plini de viata si nebunatici m-au stors de energie. Am citit tot din urma , dar n-am mai avut putere sa si scriu pt. ca m-am pricopsit si cu o nesuferita de raceala. Asa ca acum beau un ceiut fierbinte cu lamaie si miere si-mi fac curaj sa rezist si azi.
Maine mergem la eco si de-abia astept sa va spun ce carut sa adaugati si la noi. Sa ne tineti pumnii!
toate randunicile!
Oana 15+
www.flickr.com/photos/12088723@N05/sets/72157601794418226/" target="_blank">poze
www.flickr.com/photos/12088723@N05/sets/72157601861150517/" target="_blank">eco