MAMICI DE ITALIA (6)
Raspunsuri - Pagina 15
pet.cost2005 spune:
N-am sirop de fructe ... da' merge si cu dulceata (ca de aia am) .... Mie imi place si simplu, important e ca am facut rost de materia prima . Iar pt. diseara fac pizzoccheri .... mmmmmm ... buni si aia ...
Petronela
bb Silvia
mamii spune:
ce sunt pizzocheri??
de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex 13.07.07
Ginger00 spune:
Petro - mie imi place cu zahar si scortisoara presarat deasupra.
Am o cutie de pizzocheri de 1 an in dulap...imediat cred ca scad...nu stiu sa-i fac
+23 sufletelele mele
Atat mai avem
pet.cost2005 spune:
Astia sunt www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=28279&highlight=pizzoccheri" target="_blank">pizzoccheri (sau www.italianpasta.net/ricette/92ric.htm" target="_blank">aici) ... e un tip de paste din zona Valtellina (Sondrio). Sono buonissimissimiiiiiii ... (daca iti plac pastele, desigur).
Apropo, voi ce fel gatiti .. cucina italiana sau romaneasca? Noi un misto ... adica ne plac mult si pastele, dar fac si ciorbe, sarmale, mancaruri romanesti ....
Petronela
bb Silvia
pet.cost2005 spune:
ginger - sunt usor de facut ... si rapid de mancat . Ai mai mancat insa? Sigur e si pe cutie reteta, ia vezi. Sau daca nu, primul link pe care l-am dat are reteta cu imagini ca sa iti dai seama mai bine ... Am facut si cu spanac, varza sau coste ... cel mai mult imi plac cu coste ... Spanacul il urasc sub orice forma ... eu si cu Popey Marinarul nu suntem prieteni din acest punct de vedere ...
Petronela
bb Silvia
mamii spune:
da petronela imi plac pastele.Dar nu cele cu scoici sau cu verdure sau chestii deastea ci cele simple insos roshu sau alb.bolognese ragu carbonara chestii deastea.Si mai mi plac tortelini si 4 formagi :D
de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex 13.07.07
Ginger00 spune:
N-am mai mancat ...
Eu gatesc din toate...italiana,romaneasca,ungureasca ca-s din Ardeal...ce ne vine...inainte de a ramane gravi am avut o perioada ca numai mancare italiana am facut...mai ales fructe de mare.
+23 sufletelele mele
Atat mai avem
pet.cost2005 spune:
mamii - daca nu iti plac pastele cu verdure atunci nu cred ca sunt pe gustul tau pizzoccheri ... sunt cu cartofi, spanac/varza/coste (la alegere), branza etc. Mie insa imi plac si astea cu verdure ... cu zucchine, cu broccoli ... Si alea cu fructe de mare ....
ginger - dintre retetele din Ardeal nu cunosc multe ... varza à la Cluj imi place ....
Petronela
bb Silvia
katiapam spune:
Ginger-de unde esti mai precis din Ardeal?poate mi-ai mai scris dar nu-mi amintesc
si eu sint ardeleanca!!!!no binecum se foloseste hahaha
eu cluj-napoca
si eu gatesc misto
asa cresc eu
GIULIA
pet.cost2005 spune:
Eu mi-s moldoveanca, dar fan Ardeal ... cu tot ceea ce inseamna el locuri, oameni, grai, manacaruri ... Si am frecventat mult zona Sibiului ... aaahhh ce amintiri frumoase am legate de Ardeal, m-a apucat nostalgia ....
Petronela
bb Silvia