Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (81)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

quote:
Originally posted by fatima

stai bre, ca nu m-am ofuscat..nu sunt eu genul..numa' nu-ntelegeam ce-i cu citatul..
..n-avea legatura si eu credeam ca are..da' de fapt n-avea..[alcool la greu][alcool la greu]..[roza cu scleroza]..

eva ioana (08.11.2006)


n-avea, n-avea...eu ma tavaleam de explicatiunea cu placinta-n tava... ma bucur mult ca ati reusit sa renuntati la tzi la adormit. da' acum intrebare pt stan patitu'. ai fi reusit singura? adica fara inca o persoana langa tine? eu de aia nu am aplicat inca metoda asta. mi-e frica ca nu pot fi consecventa, singura fiind la 3 somnuri din 4. care 4 e seara deci acolo chiar nu ma gandesc sa renunt la tzi...si mi-e ca bulversez copilu' degeaba...da; daca imi zici ca ai rezolvat singura...m-as baga si eu...

deci: ce servim azi....io zic sa incepem cu niste must. asa..sa incalzim un pic atmosfera...

Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06


Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

rapidus si pe fugus, ca-s c-o soseta pe varfu' lu' pishioru', si c-o mana varata pe jumate in tricou (tre' s-ajung la epilat..), cu copchilu' care-si canta sa se-adoarma, da' cred ca mai curand adormim noi la ce triluri baga... da' se cerea sa anunt in gura mare ca mi-s mandra posesoare de (in ordinea achizitiei): rochie, sosoni, tzatzar, chilotz, shorap si pushet. toate de specie festiva... breeee, cand le-am pus pe mine, daca nu m-a apucat un ras... da' un raaaaaaaaas... mi se pare super fun :)) habar n-am cum se trage rochia, de jos in sus, de sus in jos, ciorapii mi-i pun ca aia mici, adica m-asez in cur si trag de ei de la deshte catre partile superioare, n-am idee cum se face sa te tii pe toace... magnificent :)) oricum, e foarte amuzant, si-o sa fie si mai amuzant la momentu' lu' actiunea... da' ce nu face omu' pentr-o farfurie calda de sarmale :)))

Deea, mami de Eric (15.12.2006)

www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica


"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

a adormit....

Deea, mami de Eric (15.12.2006)

www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica


"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_n-d_06 spune:

RETETE:

Budinca cu macaroane
Ingrediente
500 g macaroane, 1 pahar cascaval sau brinza rasa, 4 oua, 1 pahar zahar, 1/2 pahar de unt, 1/2 litru lapte.

Mod de preparare
Se fierb macaroanele (in loc de macaroane se pot folosi fidea sau taitei), in apa usor sarata, cu grija sa nu iasa din cratita afara. Se clatesc cu apa rece, se lasa sa se scurga, apoi se asaza intr-o tava unsa cu unt si se presara cu cascaval sau cu brinza rasa. Se bat ouale cu zahar si cu unt, se amesteca cu lapte se toarna peste macaroane si se da la cuptor sa se coaca timp de 25-30 minute, pina cind macaroanele se rumenesc (in budinca se poate pune numai cascaval sau numai zahar).

Budinca cu brînza; de vaca si fructe
Ingrediente:
4 banane, 600 g mure (proaspete sau congelate), 6 portocale, 6 linguri de zahar, 6 oua, 500 g branza de vaci, coaja rasa de la doua lamai, 2 pachetele de zahar vanilat, un varf de cutit de sare, 2 linguri de gris, 2 lingurite de zahar pudra, grasime pentru forma.
Mod de preparare:

Un vas se unge cu unt, apoi se pun murele, bananele cojite si taiate bucati, portocalele curatate de coaja si de pielita alba si taiate felii (intai se desfac in doua, apoi jumatatile se taie in 6-7 bucati), o lingura de zahar. Ouale se sparg si se separa albisurile de galbenusuri, apoi se amesteca galbenusurile, branza, coaja rasa de lamaie, zaharul ramas, zaharul vanilat, sarea si grisul. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitie. Se intinde crema de branza peste fructele din vas. Se baga la cuptor si se coace 20 de minute.

Budinca cu mere sau alte fructe
Ingrediente:
150 g faina, 6 oua mari, 150 g zahar, 150 g unt, 1/2 kg mere,cirese,visine, caise sau piersici (zmeura, capsunele, strugurii sint prea zemoase), 20 ml rom, 30 g gris sau pesmet, zahar vanilat.
Mod de preparare:

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare, visinele si ciresele se rup in jumatati si se curata de simburi, caisele si piersicile, necuratate, se taie in felii de 2 cm grosime, prunele se rup in jumatati. Se presara peste fructe gris sau pesmet si se amesteca bine. Zahar nu se pune peste ele caci prin topirea lui, extrage zeama de fructe. Se amesteca de 4-5 ori, prin rasturnare cu telul, se pune toata faina si zaharul vanilat si se amesteca usor, tot prin rasturnare cu telul, de 9-10 ori, ca sa se incorporeze faina. Se desarta jumatate din compozitie in forma tapetata, se presara repede fructele (fara zahar) si peste fructe, se pune restul compozitiei si se niveleaza. Cratita se introduce in cuptorul incalzit cu 30 minute inainte la foc mijlociu, unde se lasa cca 40-50 minute. Nu se deschide cuptorul 20 minute; dupa aceea, se mai poate reduce focul, daca cuptorul rumeneste prea tare. Cind budinca este gata, se trece cutitul pe marginea ei, se pune platoul deasupra si se rastoarna.

Mod de servire: Se serveste calda sau rece, pudrata cu zahar.

Budinca de cornuri
Ingrediente:
1/2 l lapte, 6-7 cornuri mici (230-250), 200 ml smintina, 4 oua, 100 g zahar tos, o lingura gem de caise, o lingurita cu virf gem din coji de portocale, coaja de lamiie, un pachetel cu zahar vanilat, 100 g unt, 1/2 lingurita sare.
Mod de preparare:

O cratita de 2 l se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se taie cornurile in in felii de 1 cm grosime care, apoi, se pun intr-un castron si se stropesc cu tot laptele rece; se lasa cca 1/2 ora, pina cind absorb tot laptele si se inmoaie. Cu furculita se amesteca usor, fara sa se zdrobeasca de tot si se adauga untul moale sau topit (dar rece), gemul, smintina, galbenusurile, sarea, coaja de lamiie, zaharul vanilat si se amesteca putin cu furculita, prin rasturnare. Albusurile se bat spuma, se adauga tot zaharul tos si romul si apoi spuma se bate, in continuare, pina cind se intareste din nou; se desarta peste compozitie si se amesteca usor cu telul, prin rasturnare, pina cind se incorporeaza, dar nu prea mult. Se desarta in forma care, apoi se introduce in cuptorul bine incalzit, la foc mijlociu. Se coace cca 30 minute; nu se deschide cuptorul 20 minute. Dupa ce sa copt se pune platoul deasupra si se rasuceste.

Mod de servire: Se serveste calda sau rece, simpla, sau cu sirop de zmeura.

Budinca de vanilie
Ingrediente:
3 oua, 2 cesti de lapte, 1/4 ceasca zahar tos foarte fin, 1/4 lingurita esenta de vanilie, nucsoara pisata pentru presarat.
Mod de preparare:

Se amesca timp de 2 minute laptele ouale zaharul si esenta de vanilie. Se incinge la 180 de grade cuptorul, se ia o tava rezistenta la foc si se unge cu ulei. Se toarna compozitia in forma unsa si deasupra se presara nucsoara pisata. Se aseaza forma de budinca intr-un vas (tava) adanc, mai mare, in care se toarna apa pana la jumatatea peretilor formei. Se da la cuptor, se lasa 20 de minute, se reduce temperatura la 160 grade C si se mai “coace” inca 20 de minute, pana ce se intareste budinca. (Se incearca intepand-o cu un cutit care trebuie sa ramana curat.)

Mod de servire: Se serveste garnisita cu mai multe soiuri de fructe.

Budinca de piersici
Ingrediente:
600 ml lapte, 1 kg piersici (mai galbene), 2 lamai, 4 oua, 60 g zahar, 70 g faina, 40 g unt, un baton de vanilie, un varf de cutit de sare.
Mod de preparare:

Coaja de lamie se rade, laptele se pune la foc si cand da in clocot, se introduc batonul de vanilie (despicat pe lung) si coaja de lamaie. Vasul se ia dupa foc si se lasa cu un capac desupra 15 min, la infuzat. Se pun intr-un castron ouale zaharul, sarea si se bat bine pana ce incep sa se albeasca. Se adauga faina, se amesteca, apoi se toarna laptele si se amesteca din nou. Piersicile se spala se taie lamele si se seaza pe fundul unei forme unse cu unt. Se toarna deasupra amestecul de lapte si se presara cu bucatele din untul ramas. Se baga la cuptor si se coace circa 30 de minute.

Mod de servire: Se serveste rece

Budinca de taitei (fidea) cu brânza de vaci
Ingrediente:
200 g brânz#259; de vac#259;, 250 g fidea, 2 ou#259;, zah#259;r, 50 g stafide, 2 linguri cu smântân#259;, 2 linguri cu unt, coaj#259; de l#259;mâie, vanilie.
Mod de preparare:

Fideaua se fiebe, se strecoara, se limpezeste cu apa rece. SE amesteca branza de vaca cu oul batut, zah#259;r, mirodenii, smântân#259; #351;i apoi cu fideaua fiart#259;. Se unge o form#259; cu unt, se pune compozi#355;ia, se toarn#259; deasupra ou b#259;tut #351;i se d#259; la cuptor.

Budinca de mere cu gris
Ingrediente
1 kg de mere
1 lingura de unt
12 linguri de zahar (5+5+2)
12 linguri de gris
5 oua
2 pliculete de zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
1 litru de lapte
400 g frisca (optional)
Mod de preparare
Merele se spala, se curata de coaja si de samburi, se taie sferturi. Intr-o cratita, se topeste o lingura de unt, se aseaza merele si se presara cu 5 linguri de zahar. Se dau la cuptorul incins la 180°C pana se inmoaie, circa 20 de minute.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga 5 linguri de zahar, se bat din nou. Se adauga galbenusurile omogenizate, apoi grisul si se amesteca usor, de jos in sus. Compozitia astfel obtinuta se pune peste merele coapte si se lasa inca 45 de minute la 180°C pana se rumeneste. Se poate verifica cu o spagheta daca este coapta.
Cat timp budinca este in cuptor, laptele se fierbe cu 2 linguri de zahar si cu 2 pachetele de zahar vanilat. Se adauga si coaja de lamaie.
Se scoate budinca si se toarna imediat laptele fierbinte. Se lasa un minut sa absoarba tot lichidul apoi se rastoarna pe platou. Daca se intarzie rasturnarea se lipesc merele de fundul cratitei. Se lasa sa se raceasca. Se da la frigider si se poate manca asa sau cu frisca.
Sugestii
Puteti pune merele intregi si la mijloc cateva stafide, dulceata etc.
Daca doriti presarati praf de scortisoara pe mere.

Budinca de brinza de vaci
Budinca de brinza de vaci cu stafide si lamiie

Ingrediente
300 gr. brinza de vaci, 150 gr. zahar, 2 linguri faina, 3 oua, 50 gr. stafide, coaja de lamiie, sare, unt

Mod de preparare
Intr-un castron se amesteca brinza cu zaharul, apoi se adauga faina, coaja de lamiie si stafidele. Separat se bat ouale cu sarea ca pentru omleta, se toarna in castron si se amesteca pina la omogenizare. Se ia o forma potrivita, se unge bine cu unt, se toarna compozitia si se pune in cuptorul cald. Se coace cca 35 minute. Se poate servi cu sirop de fructe sau dulceata

Budinca de cartofi cu conopida


Ingrediente
Ingrediente (pentru 2 persoane): 300 g cartofi,
300 g conopida,
2 galbenusuri,
2 lingurite ulei,
2 lingurite praf de curry,
200 ml zeama concentrata de legume (sau carne),
2 linguri pesmet,
sare,
piper.
Mod de preparare
Se fierb cartofii, se curata de coaja, se taie felii si se pun intr-o forma termorezistenta, impreuna cu conopida rupta bucatele si fiarta in aburi. Se sareaza si se pipereaza.
Se freaca bine galbenusurile cu uleiul si cu praful de curry, se adauga zeama concentrata de legume (Knorr+apa) si se toarna peste cartofi si conopida. Se presara deasupra pesmetul si se tin circa 15 minute in cuptorul incins, sa se rumeneasca.

Budinca de ton cu sos de legume
Ingrediente pentru 3 persoane:

- 3 conserve micute cu ton,
- 1/2 ardei rosu,
- 1/2 ardei verde
- 2 oua,
- 2 linguri de lapte,
- 3 linguri de branza rasa,
- 2 linguri de ulei,
- un praf de sare (daca branza nu este sarata sau daca folositi cascaval), piper (dupa gustul fiecaruia- optional), marar,
- 3 linguri de mustar dulce.

Se folosesc trei castronase (pentru ca azi am fost 3 la masa) unde se pun ardeii putin caliti in ulei, peste ei se pune tonul, lingura de mustar, marar, piper, iar deasupra se pun ouole batute cu lapte. In final cate o lngura de branza rasa.

Se pot face la cuptor sau MO cum am facut eu. Ca sa se coaca bine si frumos, le-am bagat intr-o punga de plastic speciala si in 5 minute ... sunt gata. Se rastoarna pe farfurie si se pune deasupra un sos de legume.

Sosul este din tot felul de legume: ceapa, morcovi, cartofi, dovlecel, pastarnac, ardei... fiecare din ce are la indemana... si mixate.

Budinca rece de fructe
Ingrediente necesare

orice compot proaspat sau conservat,
1 lingura rasa de gelatina,
4 linguri de zahar pudra,
2 cutii de iaurt.

Mod de preparare reteta
Zaharul se amesteca cu 100 ml zeama de compot 5 minute, apoi se adauga iaurtul si fructele fierte si taiate marunt. Gelatina se amesteca bine cu 50 ml apa rece, se fierbe 30 de secunde amestecand, apoi se strecoara in crema.

Se toarna in forme de budinca sau cesti umezite si se pune la gheata cateva ore. inainte de servire, budinca se toarna pe farfurii si se stropeste cu putina zeama de compot.

BUDINCA DE MERE
Se freaca 5 galbenusuri cu un pahar de zahar, pana
cand compozitia se albeste si cade pangliga de pe tel.
Se amesteca cu un pahar aproape plin cu pesmet, o
farfurie cu mere rase si stoarse de zeama, vanilie,
scortisoarasi la urma albusurile batute spuma, cu care
se amesteca usor.
Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si se
tapeteaza cu pesmet.
Se coace la cuptor, la fos potrivit.
Se rastoarna pe un platou rotund si se serveste
rece.

Budinca de taitei cu branza de vaci
250 g taitei, 200 g branza de vaci, 2 oua, zahar dupa gust, 50 g stafide, 2 linguri cu smantana, 2 linguri cu unt.

Se fierb taiteii, se limpezesc cu apa rece. Se amesteca bine cu branza, ou, stafide, vanilie si smantana. Se unge o forma cu unt, se pune compozitia, se bate un ou care se toarna deasupra si se da la cuptor.

Budinca de piersici
Ingrediente

1 kg piersici 600 ml lapte
2 lamai
4 oua
60 g zahar
70 g faina
40 g unt

1 baton de vanilie
1 varf de cutit de sare

Mod de preparare

Se rade coaja de lamaie, se pune laptele pe foc si cand da in clocot, se introduc batonul de vanilie (despicat pe lung) si coaja de lamaie;
Se ia vasul de pe foc, se acopera cu un capac si se lasa sa se infuzeze 15 minute;
Intr-un castron se pun ouale, zaharul, sarea si se bat bine pana ce incep sa se albeasca. Se adauga faina, se amesteca, apoi se toarna laptele si se amesteca din nou;
Se spala piersicile, se taie lamele si se aseaza pe fundul unei forme unsa cu putin unt. Deasupra se toarna amestecul de lapte si se presara cu bucatele din untul ramas;
Se baga la cuptor si se coace circa 30 de minute.

Budinca cu fructe de padure
Ingrediente
300 ml smantana
250 gr branza ricotta
50 gr zahar cu granulatie fina
125 g ciocolata alba, sfaramata
350 g capsuni
100 g zmeura
50 g coacaze rosii
50 g afine
2 linguri Cointreau

Mod de preparare
Se bate smantana pana cand incepe sa se ingroase, se incorporeaza braza de vaci si jumatate din zabar;
Se pune ciocolata la bain-marie sa se topeasca;
Se lasa ciocolata sa se raceasca cateva minute, amestecand din cand in cand, apoi se toarna peste smantana amestecata cu branza;
Compozitia obtinuta se pune in sase forme individuale de budinca, se niveleaza suprafata budincii cu o lingura si se pun formele in frigider unde se lasa 4 ore;
Se pun fructele si zaharul ramas intr-o craticioara, la foc domol, amestecand usor, pana cand se topeste zaharul, atunci se adauga si Cointreau-ul;
Se pun formele de budinca in apa fierbinte timp de
30 secunde si se rastoarna pe farfurii de desert. Cu o lingura se pun fructe si sos peste ele si se servesc imediat.

Budinca de clatite cu branza de vaca
Ingrediente :
3 Oua, 3 linguri Faina, 1 pahar Lapte, jumatate kg Branza de vaca, 60 g Unt, Sare
Mod de preparare :
Se fac clatitele. Se amesteca branza cu putina sare si cu oul intreg. Se asaza in forma unsa un rand de clatite, unul de branza. Se da la cuptor 20 minute.

Budinca de clatite cu carne de pui
ngrediente si cantitati pentru 8 portii:
16 clatite mari;
600 g carne tocata de pui;
2 cepe;
2 linguri pesmet;
4 linguri unt;
3 oua;
200 g smantana;
2 linguri verdeata (marar si patrunjel), tocata;
1 praf de boia dulce;
30 g cascaval ras;
sare;
piper.

Mod de preparare:
1. Intr-o tigaie, se incing 3 linguri de unt si se pun carnea si ceapa, tocate. Se acopera si se lasa compozitia pe foc mic, sa fiarba mocnit, in suc propriu, amestecand din cand in cand.
2. Dupa 15-20 de minute, se ia tigaia de pe foc si, cat carnea este calduta, se adauga 2 linguri de pesmet. La sfarsit, cand compozitia s-a racit, se pun ouale batute, verdeata tocata, sarea, piperul, boiaua si 100 g de smantana.
3. Se unge o forma cu untul ramas. Pe fundul ei si pe laterale se aranjeaza cateva clatite. Apoi, se asaza un strat subtire din compozitia preparata, se pune o clatita (sau doua), care sa acopere suprafata de carne, pana se epuizeaza toata compozitia si toate clatitele. Peste ultimul strat de carne se intorc marginile clatitelor cu care s-au tapetat lateralele; totul se acopera cu o clatita si se presara cascaval ras.
4. Forma se pune, timp de 15 minute, in cuptorul preincalzit, la foc mediu. Budinca se taie in felii si se serveste cu smantana.
Sugestie: Aluatul de clatite se prepara din: 3 oua, 300 g faina, 500 ml lapte. Se amesteca energic, se lasa o ora in repaus, apoi se prajesc pe rand, intr-o tigaie cu putin ulei incins.

Budinca de conopida
Ingrediente:
1 kg de conopida, 100 g franzela, 150 ml lapte, 100-150 g branza telemea, 100 g unt, 200 ml smintina, 50 g faina, 4 oua mari sau 5 oua mijlocii.
Preparare:
Conopida, taiata in buchetele si curatata de coaja, se fierbe 15 minute in apa clocotita cu putina sare, se strecoara si, rece, se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata in lapte, nestoarsa; la tocatura se adauga smintina, faina, galbenusurile, untul topit, mararul taiat marunt si brinza nedesarata si rasa, amestecindu-se bine; apoi, se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor, cu telul, prin rasturnare de jos in sus.

Compozitia se desarta intr-o cratita unsa bine cu margarina solida si tapetata cu pesmet. Se coace 40-50 minute in cuptorul bine incins, in tava cu apa fiarta, introdusa din timp in cuptor. Nu se deschide cuptorul 20 minute. Cind este coapta, budinca se rastoarna pe platou si se serveste fierbinte, ca fel intii, sau ca garnitura la friptura de orice fel.

Budinca de peste
Necesar: 1 kg salau sau alt peste cu carne alba, 100g unt, 150g piine alba, putin lapte, 3 oua, sare, piper, 1/2 kg zarzavat de supa
Preparare: Se curata pestele, se goleste si se spala, apoi se scot oasele si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu miezul de piine muiat in lapte si bine stors, se adauga sare si piper. Se freaca untul spuma, se adauga galbenusurile, albusurile batute spuma si pestle si se amesteca totul bine. Se asaza compozitia intr-un servet udat si stors si i se da forma unui salam. Se leaga bine si se pune sa fiarba acoperit #65533; ora intr-o cratita cu apa clocotita in care au fiert in prealabil #65533; kg zarzavat de supa. Se scoate, se desface din servet si se asaza pe o farfurie, iar deasupra se toarna fie unt proaspat topit si zeama de lamiie, fie un sos de ciuperci sau maioneza.

Budinca de orez acruta
Ingrediente:
1 pahar orez, 1 litru lapte, 100 gr. unt, 200 gr. zahar, 7-8 mere, 200 gr. nuci, 50 gr. stafide
Mod de preparare:
Se fierbe orezul cu apa sau lapte. Se fierb separat mere acrisoare ca un compot scazut de tot si dulce. Se asaza in forma unsa si presarata cu pesmet, un rind de orez, un rind de mere si un rind de nuci pisate si alt rind de orez cu stafide. Se pune unt deasupra si se da la cuptor (pentru dieta nu se pun nuci).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_n-d_06 spune:

BUEYYYY, JAP JAP MINUNATELOR!!!

daca mai faceti misto, sterg minunatiile de retete si ramaneti fara ele. (ciubucul celor ce si le-au salvat.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:


Dianocica,

Multi,multi ani de acum inainte si copii frumosi!

A-deju,
Vrem pozaaaa cu tzolu festiv cap coada...

Imi pare tare rau pt Edy..as fi zis Dumnezeu sa-l ierte..dar ce sa ierte.. ca era pur..un ingeras..

Si iarasi imi aduc aminte de operatia noastra si mi se urca inima in gat...dupa cate imi aduc aminte Sonia avea un diagnostic mai complicat si totusi e mai bine...[omulet care ofteaza]..

minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_n-d_06 spune:

Ruxandra_sb multumim pentru sugestiile si observatiile in cazul diareei si a febrei. S-au executat modificarile. Te rugam sa le verifici. Daca mai sunt sugestii ... le asteptam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by mami_n-d_06

BUEYYYY, JAP JAP MINUNATELOR!!!

daca mai faceti misto, sterg minunatiile de retete si ramaneti fara ele. (ciubucul celor ce si le-au salvat.)



eu muncit, nadusit, da reusit salvat

asa ca ..




Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:


despre titulatura,

Minunatele mamici de fulguleti - nu se poate.

Dar ceva genul :
minunatele de fulguleti sau minunatele fulguletilor?

minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Multumesc frumos Fatima (inceput sa pricep o leaca diferenta dintre sufleu si budinca..), Desiree si mami_nov-dec_06.. whoever you are.

.. inc-o intrebare pt cunoscatori
foc mediu = cam ?? grade
foc iute = cam ?? grade



Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

Mergi la inceput