Piatra Neamt, Perla Moldovei (32)
Raspunsuri - Pagina 9
Laura25 spune:
Cristina, eu ma gandeam sa-i inscriu la gradinita de la gara, unde e si Andrada. E destul de aproape de servici, si f. aproape(vreo 50m) de soacra'mea si de bunica lui Sebi. Poate nu o sa o mai deranjeze pe soacra'mea asa tare sa stea cu ei o ora (daca termina gradi la 16, iar eu serviciul la 17, pot sta la ea o ora).
Laura
de shtrumphi,
Bianca Andreea si
Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni
Adriana_78 spune:
Ellinia, ce active! Tu nu vezi ca jumatate din fete nu mai scriu mai nimic, ba sunt ocupate, ba n-au chef, ba sunt dezinteresate sa ne mai povesteasca ceva.
Pe Lara nu o mai dau la gradi - ca doar pt cateva luni cat o sa mai fim in Piatra, cred eu ca n-are rost - mai multa alergatura; o sa o dau in Bucuresti la o gradi germana, ca acolo exista.
Ana, tu esti pe afara cu Ecaterina, la plimbare sau te intalnesti cu prieteni/prietene cu bebei sau stati mai mult in casa?
Laura, nu-ti placea tie si la gradinita aia nr 12 ce tine de liceul ala Spiru Haret, unde zicea soacra ta ca afost Sebi? Mie imi place curtea lor de joaca - noi am mers vara asta acolo, acum insa cred ca nu mai dau voie oricui sa intre.
Adriana
carmenstefi spune:
saluti fetele!!!!
imi cer scuze ca intru asa rar,dar intr-adevar cam slabut pe aici si lipsesc si fete care nu mai scriu,nu stiu ce se intampla dar cred ca e ok cu ele.
noi ce sa facem??binee,ne plimbam toata ziua prin oras,mai ne vizitam si niste bebe mici care au venit pe lume si trece timpul ff repede,i-am facut analizele lu stefi alea gratuite aici la poparlan,la mine si asteptam rezultatele,a fost ok.
adriana poate ajungem si pe la aurora,sper.....
ana,distractie frumoasa la botez,asa am inteles ca va fi acum curand si niste nasi fericiti de o asa finuta,pupici de la noi.
si fetelor,dupa cum se auzea!!!ce face mustul nostru,nu iesim?????acum cat mai e frumos pe afara...astept rasp.pe sambata e bine????sau cand se poate.
LoraG76 spune:
'Neata!
Adriana, poate fiecare are problemele lui si nu vrea sa le faca publice aici, cine stie...sau poate nu vrea sa va strice dispozitia, sau poate pur si simplu nu mai are timp, nu cred ca trebuie sa judece nimeni pe nimeni...eu, una, nu vreau sa mai judec nici in gluma pe cineva vreodata..nu avem noi de unde sti ce e in sufletul celuilalt. Vorbesc la modul general, nu ma gandesc la cineva anume.
La noi a fost mai bine ieri si azi la gradi...cu toate ca zice ca nu vrea sa mearga, ramane acolo fara sa protesteze si fara sa planga, se joaca cu copiii, s-ar parea ca in general ii place, dar cred ca o sa mai dureze inca vreo 2 saptamani perioada de acomodare dupa cum vad eu...sper sa fie bine! La voi cum e?
O zi buna la toata lumea!
Lora, mami de IUSTINA
ana1980 spune:
Neata !
Adriana ies cu ea la maicamea pana la botez. De fapt maine mai ies cu ea ca zi nu ajungem ca am o gramada de treaba pe acasa. Dupa botez voi iesi cu ea in parc sau prin impreurimi. Sunt curioasa daca ma voi descurca cu amandoua in par la Aurora, ca mai departe nu indraznesc sa merg momentan.![]()
Laura si la noi inca mai dureaza cu acomodarea, in sensul ca dimineata imi spune ca nu vrea sa mearga, dar cand ajunge acolo nici nu ne mai baga in seama. Se duce singura in clasa, deci e ca la ea acasa.
Ana - mami de
Ecaterina-Maria si
Casandra-Petronela
Adriana_78 spune:
Lora, stiu, nu vreau sa acuz pe nimeni - la fel nu pot obliga pe nimeni sa scrie pe un forum pe internet. Sunt numai trista, pt. ca inca odata se dovedeste cat de superficiali suntem noi romanii. Suntem prietenosi, cu siguranta, saritori daca e nevoie, insa sociabili nu prea si nu prea suntem dornici sa avem contacte cu alte persoane. Ne scuzam cu serviciul, ca avem de facut mancare, curatenie, cumparaturi, ca vizitam vreo bunica si suntem sceptici sa incheiem noi prietenii sau sa pastram legatura cu alte persoane.
Ne ajunge ca schimbam 3 vorbe cu 2 vecine de scara sau cu 3 mamici in parc sau la serviciu cu 5 colegi si gata, ne-a ajuns, ce rost are sa ne mai complicam sa mai legam alte prietenii.
De la multe persoane ce traiesc in strainatate, in multe tari europene, am auzit ca nicaieri in LUME romanii nu sunt uniti, sunt dezbinati, sunt cu nasul pe sus, si nu sunt capabili sa organizeze ceva impreuna. Pt. ca lipseste vointa. Normal, ca fiecare are treburile lui, mai vine obosit de la serviciu, are probleme, insa daca se VREA CU ADEVARAT, sunt convinsa ca se poate gasi timp 1 ora doua sa iesi din cotidian si sa te intalnesti cu cei cu care iti face placere.
EU UNA va consider pe voi prietene, m-am bucurat sa va cunosc si atata timp cat locuim in acelasi oras, ne cunoastem si este posibil sa intru pe net, o sa scriu din cand in cand. Mi se pare ciudat sa rup brusc legatura, fara macar sa spun "nu mai am timp, nu mai am net, am niste probleme momentan etc - nu trebuie sa dau cele mai intime detalii"; e ca si cum n-ati insemna nimic pt. mine, lunile de zile in care atatea am povestit despre copii si viata noastra au fost pt. nimic, imi sunteti tottal indiferente si nu ma interseaza de voi, sunteti niste fete obisnuite si nu trebuie sa va dau vreo explicatie - cam asa mi se pare mie. Insa cum spuneam, asa gandesc eu si nu toata lumea trebuie sa gandeasca la fel.
Si tu ce erai asa optmista si te laudai ca vezi mereu partea buna a lucrurilor, nimic nu te dobora, zambeai mereu ... acum.
Nu vreau ca mesajul meu sa fie interpretat gresit - nu vreau sa se supere nimeni, vroiam sa spun ca mi-ar fi placut sa fim mai aproapiate, mi se pare extraordinar ca in cateva luni prin intermediul forumului am ajuns sa ne cunoastem "relativ bine" si as fi vrut chiar sa ne intalnim mai des sa povestim mai multe. Asta-i tot.
Adriana
LoraG76 spune:
Prefer sa tac in legatura cu acest subiect. Nu sunt suparata pe nimeni, dar in alte detalii nu vreau sa intru. Daca deranjez pe cineva, imi cer scuze.
Lora, mami de IUSTINA
LoraG76 spune:
Eu propun sa schimbam subiectul si sa respectam decizia fiecaruia fara sa judecam!
Laura, strumfii au mai plans azi?
La a mea iar ii curge nasul...
...
Lora, mami de IUSTINA
ana1980 spune:
Mey, fetele eu zic sa lasam deoparte alte lucruri si sa intram sa mai sciem si pe aici cate ceva, chiar daca e din cand in cand. Nu-s obisnuita cu atat liniste![]()
Ana - mami de
Ecaterina-Maria si
Casandra-Petronela
Laura25 spune:
'neata!
Adriana, gradinita aia e cam "peste mana" pentru noi. Nu e nici langa casa, nici langa servici. Curte cu iarba si loc de joaca are si gradinita de la gara.
Ai mei inca plang tare dimineata de pe la jumatea drumului, nici nu mai asteapta sa ajunga la cresa
. Doamnele alea ma asigura ca se linistesc, ca Rares e putin mai agitat dimineata, dar peste zi e ok. Ca mananca (nu mult, dar ciugulesc din toate), dorm, se joaca, sunt cuminti, nu se imping, nu se bat cu alti copii.
Dar iar am inima indoita si am tras un bocet. Ieri, dupa ce i-am luat, stateam de virba cu ei si l-am intrebat pe Rares printe altele ce afacut tanti de la copii. Si daca zilele trezute imi zicea de desene animate, lapte, nani, acum si-a dus mana la urechiusa, a zis 'au, au' si a facut un gest ca si cand s-ar trage de ureche. Cand l-am intrebat daca l-a tras tanti de urechea a zis 'da' si a repetat gestul,si si-a dat si 2 palme usor peste cap. Rares spune cuvinte, nu propozitii sa ma pot intelege cu el, dar gestul a fost f. clar. L-am mai intrebat de cateva ori la intervale diferite de timp si gesturile au fost aceleasi. L-am intrebat de ce, daca a lovit vreun copil, a zis ceva de "bebe". Nu mi-e clar daca l-a tras vreouna de ureche sau nu, daca l-a tras pe el sau pe alt bebe, dar va dati seama mi-au ramas niste pitici pe creier. Sunt convinsa ca nu avea de unde sa inventeze asa ceva. Ei inca nu stiu sa minta, cu siguranta a vazut gestul. Azi dimineata am intrebat din nou asistenta care are grija de ei cum se comporta, daca lovesc copii, ii imping. Si mi-a spus ca mai sunt unii, dar ai mei nu fac asa ceva. M-am dus apoi la asistenta sefa. I-am spus problema cat de delicat am putut, fara sa acuz. A zis ca o sa cerceteze si ea, dar nu crede, ca nu se intampla asa ceva in cresa ei. Mi-a garantat de asistente ca au grija de copii, ca mai ales acum la inceput se straduiesc sa ii atraga pe copii si in nici un caz nu incept cu pedepse. Ca in cresa nici nu se pune problema pedepselor corporale. Ca ce de-a super sunt fetele care se ocupa de copii. Ma rog, s-a straduit sa ma linisteasca. Dar a si promis ca se intereseaza sa afle daca s-a intamplat ceva.
Laura
de shtrumphi,
Bianca Andreea si
Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni