Minunatele Scorpiutze (45)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

'Neata fetele...

Sambata am tras o raita ca era liniste la mine si Marius avea treaba,asa ca am profitat de compul lui Alex,ca tot era plecat de acasa...

Elena,cum se mai simte George?Las' ca-i bine daca e la caldurica pe cuptor,stie ea bunica ce are de facut...nu te mai impancienta atata..Printesica cum e?
May,e bine ca o retusati voi cu masina din banuti proprii,mai ales daca nu e cheltuiala mare...Si eu stiu ca e cu ceva scaderi la urmatorul casco daca il utilizezi,nu ma pricep nici eu si nici nu-mi bat capul...e prea complicat pentru bietii mei neuroni rablagiti...dar bine ca cuscru se descurca pe cont propriu si sa rezolvati si problemul asta...
Georgi,cum se simte Stefi?A scapat fata de raceala?
Nina 2,bine ca a scapat Renata de problemuta de sanatate.Doamne ajuta sa fiti sanatosi cu totii!
Monica,citeam si io ce ti-a scris cuscrita mea:asa a spus Alexu' tau?Ca-ti dau una de te fac zob?Hehehehehehe...se rascoleste barbatia in el?Simpatic!O fi auzit expresia pe la gradi,ca si Luana vine cu niste expresii acasa,de ne pune pe toti in fund.Ieri,parca,dupa ce i-am cumparat revista cu printese,avea acolo ceva de colorat si vine la ta-su si ii spune ca ea sa coloreze peretii unui castel desenat acolo si ta-su geamurile castelului si Marius ii tot spunea ca sa coloreze doar ea,la care Luana,dupa ce tot a incercat sa-l convinga pe ta-su cu coloratul,ii spune nervoasa:"Bay frate,tu nu intelegeti ce spun eu,sa colorezi geamulile?Ce ai,ti-ai pierdut mintile?"Prima reactie a fost mutenie totala,fara replica din partea noastra,apoi ne-a busit rasul si o intreb unde a auzit ea asa ceva,la care mandra imi spune:"Pai cum unde?La gradi,nu sti?"Adica ce proasta eram eu,ma-sa,cum nici macar nu-mi pot da seama unde se vorbeste asa?No comment!

Dragelor,va doresc o saptamana excelenta si sa auzim numai de bine!Mai vorbim!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

'Neatza...

Aia nu ai voie, aia nu ai voie...insa tre' sa bagi vitamine, daca se poate pe cale naturala si fibre, daca se poate tot pe cale naturala...si chiar si niste grasimi naturale sunt recomandate pentrue chilibrul dietei... Din acest constrangeri a rezultat urmatoarea reteta pe care am realizat-o sambata si pe care am servit-o si unor prieteni, care mi-au sugerat sa o fac si pentru party-ul de ziua mea fiindca e buna (sunt buni).

Este vorba despre niste biscuiti facuti din faina integrala (m-am indragostit de faina asta) cu fructe de padure.

In plus pentru a va usura munca ;) mi-am cumparat in uikend cantar de bucatarie, asa ca de acum va pot da retetele cu gramaj, desi credeti-ma ma chinui sa le pun pe toate pe cantar...la cat sunt de obisnuita sa le fac dupa ochi.

125 g unt mai moale; - de cand cu bucataria cea noua, cuptorul meu nou stie sa mearga la orice temperatura, asa ca imi permit sa scot untul din frigider, il tai cubulete, il tin 3 minute la 30 grade in cuptor si rezulta unt suficient de moale pentru biscuiti.
un ou mijlociu;
250 g faina integrala;
trei linguri de miere (de munte);
fructe de padure congelate 100g in stare congelata;
vanilie si scortisoara (optional);

Se incalzeste cuptorul la 170 C.
Se pune faina intr-un castron, in mijlocul ei seface gaura, se pun cele trei linguri de miere, niste scortisoara, niste vanilie, oul batut si bucatelele de unt. Se framanta doar pana se omogenizeaza cat de cat ingredientele. Se adauga apoi fructele alea congelate, daca se poate sa fie bucatele mai mici (congelarte fiind trebuie sparte cu sucitorul de exemplu). In acest moment s-ar putea sa remarcati ca e aluatul cam apos/lipicios, mai adaugati putina faina (la mine au mai fost necesare trei linguri/60g). Formati din aluat un cilindru cu diametrul cam de 4 cm (da e cat vreti voi defapt). Taiati apoi cilindrul in rotocoale (biscuiti rotunzi) cu grosimea in jur de 5 mm (evident ca depinde cat de grosi vreti sa ii faceti pe biscuiti) pe care le puneti pe tava. Tava la cuptor. In cam 20 de minute sunt gata, oricum pot fi incercati :)

Observatii:

In mod normal la biscuiti dupa ce e produs aluatul se lasa o vreme la frigider, in cazul acestor biscuiti nu e cazul daca lucrati cu fructe congelate...racirea (super racire :) ) se face de la fructe. Daca insa lucrati cu fructe proaspete, trebuie lucrat super usor cu aluatul ca sa nu striviti fructele si musai trebuie racit inainte sa fie taiat in forma.

Puteti sa si rulati aluatul si sa il taiati cu forme..va garantez ca e mai mult de lucru...

cam asta...

o zi buna,

esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vbartan spune:

ziua buna dragi scorpiutze,

Ana, intoarcem urarile insutit, sa fiti si voi sanatosi cu totii...
Esme, mi-ai facut pofta cu biscuitii aceia, dar eu nu am folosit niciodata la prajituri faina integrala, nici nu stiu unde as putea gasi, apropos fetele voi ati folosit, unde se poate cumpara? banuiesc ca la plafar. Cat despre ce e voie si nu evoie in sarcina... eu nu am mancat ou crud (in maioneza ), nu am mancat branza de piata numai din magazin din lapte pasteurizat, nu am mancat mezeluri... imi incepeam ziua cu o farfurie mare de fructe de obicei in combinatie, banane, kiwi, porto, grapefruit, mar, apoi pe la 10 mancam un sendvis cu unt si branza sau telemea, sau iaurt, sau lapte cu cereale integrale. La pranz mancam supa si felul 2 gatit acasa de mine si seara depinde, eu am mancat mult orez cu lapte, gris cu lapte, mamaliguta cu branza si smantana....

Va pup si va doresc o zi minunata

www.helpsonia.com" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Nina mamica de Renata Maria (15 aug. 2006)

www.flickr.com/photos/sweetmoments/" target="_blank">Poze cu noi
Cat sunt eu de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HelleneC spune:

O noua saptamana! Lasa ca vine el weekendul iar! Nu de alta, dar mandra mea cere pe fatza la tat'su in brate, deja bratele mele nu sunt bune! Statea ieri si se milogea "iuuuu, uuuu" cu boticul la tati si asta a luat-o, normal ca in secunda urmatoare a inceput sa chitaie de bucurie si gata! Azi facea la fel, dar numai eu cu ea eram, asa ca nu a avut ce face, bun si la mama.
George e tot la tara, dar nu mai are stare, vrea afara, mai ales ca azi e frumos si soare! Nu intelege ca trebuie sa stea in casa!
Nina, tu i-ai dat paine la Kiki cand a avut oreion? Banane, de astea...? A facut la ambele urechiuse?
Cuscro, pai sa vezi ce abordare are ginerica a lu' matel: "tu fata tu", asta fiind eu, cand am strigat ca ce e cu exprimarea asta: "scuzeeee, bai mama bai", deci cum o dau, tot ca la gradi. A, ca sa te pregatesc si pe tine, vine un pui de grupa pregatitoare la mama lui (colega cu mine): "mami, ce e aia viol", asta sa pice jos... "unde ai auzit?" (ma rog, sa isi traga sufletul, a inceput asa mai usurel), cica un coleg o ameninta la baie pe o fetita ca daca nu ii da nu stiu ce o violeaza ca in nu'sh ce film. Asta a doua zi la doamne (intre timp i-a zis copilului ca nu stie si se intereseaza), sedinta cu parintii... Saraca nu isi revenea, eu de atunci am rece pe sira spinarii cand imi amintesc. Uf, ce ne mai asteapta... de aia citesc cartea cu supernanny...
Moni, iar voi fetele singurele acasa?
Esmeeeee, yamyam ce biscuiti... oare cu faina de asta nu merg? Sa faci poze la bucatarie ca ai ramas restanta! Abia astept sa ajungi la eco, sa faci poza la samburica!
Georgi, ce face zambarila?
Nina2, pai nu stiu unde poate fi faina integrala... oare la metro, selgros nu o fi?
Lory, cum e Alin? Bolile astea sunt atat de pacatoase si scot peri albi la parinti!
Va pup, a adormit mandra si ma duc in pat ca sunt obosita, e foarrrrte matinala!

Elena - mami de www.babiesonline.com/babies/g/gabrielacapraru/" target="_blank">Gabriela (12.04.2007) si www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC" target="_blank">George (6.09.2002)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3a034f48c0d20ff847b12f&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Poveste fara sfarsit!
Filmulete copiii mei
***Printesa Ema din castel!***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna scorpiutelor,
azi am fost putin prinsa prin bucatarie dimienata, dar am profitat cat a fost alex plecat la gradi ca erami linsite in casa acum e balamuc mare...construiesc casa, isi pun jucarii in ea...e hai mare
elena, copilashilor sanatate lui georgica...ce-a facut a iesit pe-afara?
esme...ca de obicei numai retete bunute
ana nu mie mi-a zis ci ruxandrei iti dai seama ca tot de la gradi stie si el...sunt fenomenali at de repede se lipesc prostioarele de ei
va pup pe toate

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HelleneC spune:

Buna dimineata! Am intrat rapid sa citesc una alta si apoi ma apuc de treburi. L-am adus pe George acasa aseara, plangea la telefon si am zis ca il mai tinem aici. Numai bine ca am luat si rezultatul la exudat si... "stupiza": are si streptococ A si stafilococ auriu, deci injectii sa scape de porcariile astea. Merg la pranz la medicul de familie sa imi dea gratuit, ca prea ne-au cocosit si analizele si tratamentele din ultima vreme, si apoi sa vad cum ii pun branula, ca el deja striga ca nu vrea! Deci studentul meu e in vacanta prelungita pana iese negativ exudatul!
Moni, nu a mai iesit afara, cat l-a dus repede la masina si in casa, nu ma risc, asta noapte a facut febra, acum nu stiu de la ce, de la oreion sau de la stafilococii lui peste. Nici nu stiu daca se da antibiotic peste oreion, habar nu am, aflam azi, ca altfel am ce il tine acasa. Iar ai facut papa bun, ca am vazut in poze, nu e drept!
Va pup, o zi buna, sper sa mai intru, ma duc sa le fac o ciorba ceva!

Elena - mami de www.babiesonline.com/babies/g/gabrielacapraru/" target="_blank">Gabriela (12.04.2007) si www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC" target="_blank">George (6.09.2002)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3a034f48c0d20ff847b12f&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Poveste fara sfarsit!
Filmulete copiii mei
***Printesa Ema din castel!***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi75 spune:

Salutari gagici.
Offff...mai Elena...toate pe capul vostru.... la voi si la studet.
Noi suntem bine, zambarila merge de zor la gradinitza iar de perlele cu care vine de-acolo...nu va mai zic .Dupa ce m-a tocat la cap ca ea vrea "un animal de casa" aseara l-a facut pe ta-su prost .De unde ai auzit?De la gradi...normal.Si plus de asta , ma mai ia cu "fata mami" cateodata
Nah!Munca de lamurire ca nu-i frumos.....
la voi si o zi buna.Eu fug la scoala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

"Neata,

Esme...ce bunataturi expui aici...
Elena draga,pai Gabi deja va speculeaza,din cate citesc eu...hehehehehehe....parca vad ca si la voi o sa fie club exclusivist,adica Gabi si tata-su...Dragul de George,pai saracutu' nu intelege el cum e treaba cu statul in casa si mi se rupe sufletul de el cu streptococii si stafilococii aia,mama lor de cocostroci nenorociti...iar treaba cu violul,brrrrr!!!!...asta e epoca tehnologica in care traim,copilasii atomici si informatia tv-ului...
Va pup si insanatosire grabnica la ginerel!Ce ati mai facut cu masina?
Monica,pai gorobetii astia au creierasele ca buretele,absorb instant orice si cu precadere prostii...
Georgi...hehehehe...si-a revenit Stefi...ce bine!Sa aveti spor la toate!

Dragelor,sa aveti o zi de marti cat mai buna,io va pup si mai vorbim!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

'Neatza fetelor,

Elena draga ii doresc din suflet insanatosire grabnica lui George. Intrebare...copii urmaresc macar asa relativ sablonul de sanatate al parintilor de pe vremea cand erau ei copii? Eu spre exemplu nu am luat in viata mea injectii, altele decat vaccinurile, al meu frate in schimb avea fundul ciuruit de polidin, moldamin, penicilina...Am facut toate bolile copilariei, in copilarie sau in tinerete (varicela in studentie, seria a doua) dar toate in forme asa de usoare incat s-a intamplat sa fiu eu purtatorul care ii imbolnavea pe altii din cauza ca efectiv nimeni nu se prindea ce am pana nu apareau efectiv pete pe mine...Insa am un rahat de urticarie la apa de baut, prin urmare nu prea beau apa simpla. Mi-as dori ca plodu meu sa fie la fel de lipsit de boli insa sa nu aiba urticaria aia :) Da, stiu ca imi doresc multe... Cristi al meu nu a avut nici el probleme cu imbolnaviri si chestii din astea. A facut o data polidin nu stiu de ce in rest nimic. Se pare ca si el a facut forme usoare la bolile copilariei si are si el un rahat de urticarie la schimbari bruste de temperatura. Iar ca fel de a manca, Cristi nu manca decat dus de nas, eu mancam si tot ce gaseam in farfuriile vecinilor + pasta de ghete, borcanul cu zahar, sticla cu ulei, punga cu faina...cu alte cuvinte, orice credeam ca e ok sa bag in gura si in cantitati industriale.

Apropo de biscuiti, cu siguranta merg si cu faina normala insa cum ziceam, am intrat in mod creativ in bucatarie pentru gravide. Faina integrala de grau contine fibre (super bune impotriva constipatiei si eu si fara sa fiu gravida sunt predispusa spre constipatie) in plus faina asta contine mult fier si mult acid folic (va suna cunoscute astea doua, nu :) ) de aia am inventat (poate au mai facut si altele dar eu nu am citit nicaieri, asta e motivul pentru care folosesc inventa :) ) acesti biscuiti. Si tot apropo de ei, a fost finutzul la noi (un an si o luna imediat, umbla ca un spiridus si deschide orice). I-am aratat o farfurie pe care erau un croissant (care e mare), o tartutza cu mere (astea cumparate de la bakkerije, imi cumpara Cristi aproape in fiecare dimineata :) ) doi biscuiti din astia (ultimii), doua muffins de cioco. Dragul de el a ales fix biscuitii si i-a papat, mi-a crescut inima cat o roata :)

Ieri m-am inscris la 5 crese pe lista de asteptare. Astazi sper sa am timp sa ma mai inscriu la vreo 5 :) si tot asa, pana vineri sa epuizez lista.

Va pup,

o zi faina,

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vbartan spune:

Ziua buna la voi scorpiutze dragi.

Elena, mama lor de stafilococi si streptococi, cum l-au napadit pe George al tau . Da las' ca scapati voi de ei. Mai nasol cu atata tratament cu antibiotice... Pupici pe nasucul lui George.
In rest noi suntem binisor, pitica e putin maraita, zic eu ca de la dinti ca nu prea reusesc sa deslusesc multe prin gurita ei. Cert e ca are gingiile de sus umflate,. Iar nu papam, ... vechea poveste....
Eu sunt putin daramata. Nu stiu ce am dar simt ca mi s-au terminat puterile, imi revin eu cumva, dar... Am si o pofta teribila de mancare si ma stapanesc cu greu sa nu dau iama in frigider. Ar fi pacat de eforturile mele de slabit... asa ca....
Na noi va pupam cu drag si va dorim o zi minunata

www.helpsonia.com" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Nina mamica de Renata Maria (15 aug. 2006)

www.flickr.com/photos/sweetmoments/" target="_blank">Poze cu noi
Cat sunt eu de mare

Mergi la inceput