Copilasi din 2002 (37)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Cristina, foarte dragut cu ghicitorile!!!! Chiar eu nu m-am gandit sa facem cu David...
Poti sa le scrii si pentru noi???

Fetelor, chiar...
Voi ce carti, caiete, povesti, jucarii, jocuri mai cumparati pentru copii???

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze, 3000km prin Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Multumesc pt initatie Sinzi_ana.Noua ne-a fost frica sa nu sa epuizeze virusii si noi sa nu-i verificam.Prin urmare eu si Bogdan tusim,suntem "fierbiti" si ne curg nasurile..
Bogdan avand dizabilitati nu am mai fost primiti la gradi unde am mers anul trecut;cu greu am gasit alta gradi normala care sa ne primeasca.Acum asteptam sa ne treaca raceala ca sa vedem cu o fi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Mi-a zis mai multe in drum spre casa si pe astea le-am tinut minte (in traducere nu suna grozav, dar in original unele sunt sub forma de poezioara si au si rima):

Ce cade din cer si te uda? (picatura de ploaie)
Ce are tepi ca un arici dar nu-i arici? (coaja de castana)
Ce zboara mereu de jur imprejur si nu aterizeaza niciodata? (vantul)
Creste in copac, are obrajii rosii, codita si o burtica rotunda si grasa (marul)
Are coaja tare, dar miezul bun, toamna si iarna poti sa o spargi (nuca)
Arata ca o minge mare, e rotund si greu, inauntru e galben si are o multime de seminte pe care le poti manca iar din coaja faci un felinar (dovleacul)
Cine "vrajeste" frunzele copacilor, ca sa devina colorate (toamna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Cunosc copii care au inceput sa citeasca la 4 ani si acuma la 9 ani citesc carti de 4 sute de pagini in 5 - 6 ore.. o viteza fenomenala la citit si o atractiew spre citire iesita din comun... bine inteleg conteaza si atitudinea parintilor.

Acuma nu credeti ca toti copii din usa, sau din scoala lui julian sunt la acelas nivel. Avem in clasa de kinder copii care fac 6 aniin 2007 si nu sunt in stare sa spuna ABC, sau sa numere pana la 10. Imi e mila de ei. Sunt tinuti cu 2 - 3 ore mai mult la scoala ca restul.

Eu il las sa avanseze cat vrea el , sa invete cat vrea el, si cand nu mai vrea vom vedea atunci ce vom face. Pe langa temele de scoala, facem si suplimentar zilnic, si citim, iesim la park, contruim lego, ne jucam masini si chinuim matza la maxim.. biata mea pisica. Bine inteles si fotbal.

Sinzi felicitari pt finut, sa creasca mare si sanatos. Referitor la ce carti mai cumparam: Biscuit, I can read, www.amazon.com/Happy-Birthday-Thomas-Step-Into-Reading-Step/dp/0679808094/ref=pd_bxgy_b_img_b/103-3006278-2347031" target="_blank">thomas - level I, II - aceeas editura mai scoate si alte carti nu numai thomas... www.amazon.com/Honey-Tree-Little-Golden-Book/dp/0736423923/ref=sr_1_11/103-3006278-2347031?ie=UTF8&s=books&qid=1191335364&sr=1-11" target="_blank">little golden book - am primit de la gradinita lui julian aproape 90% din aceasta colectie, superba...
Nicoleta, nu mai stiu daca te=am felicitat... felicitari pt sarcina, sa fie bb sanatos si voi la fel.
HelleneC, super dulce si dragalasa e Gabi, si George un scump.
Ruxij, si eu cred ca anumite gradinite fac in plus cu copii doar sa atraga clientela. Si Julian a fost la particulara, dar nu au lucrat cu ei asa de mult cum se lucra la Bogdan.

PS: jocuri, ne gandim la un WII de ziua lui... in rest masini ca nu avem destule parca si trenuri...

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Gabb, io nici acum nu citesc o carte de 400 de pagini in 5-6 ore!!!!
Copiii la 9 ani care o fac...cred ca sunt genii!!!!!

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze, 3000km prin Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

... e ceva de speriat Romania asta. Mai frate , nu mai pot sa ma duc nici la magazin dupa paine ca 80% sunt virozati
Parca vad ca incep sa ma duc cu masca la gura

Aida - mama de pisica mica.

nov2006 , vara2007 , septembrie2007

Matza Emma in actiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Sanziana, multumim de cuvintele frumoase , deocamdata nu sintem trilingvi, ne plafonam in bilingvism ...de-abia de la anul incolo va incepe materiile in franceza...pana atunci o pregatesc eu acasa, doar oral ca sa nu se socheze cupilu' de-atatea limbi

Nicoleta, da sigur ca-mi amintesc, nu stii ca am mai vorbit o data tot pe subiect aici de vremurile bune? Uitandu-ma in urma, ce repede a trecut timpul...

Gabbriela, multumim de liste . Mie mi se pare abuziv ca acei copii stau 2-3 ore in plus fata de ceilalti copii...fiecare copil are un ritm diferit de achizitie a cunostintelor.....sarmanii de ei, mi-e mila de ei, parintii nu au devenit inca vocal? Ma mir

CristinaC, dragute ghicitorile despre toamna...

Parerea mea despre cele doua sisteme de invatamant e ca cel romanesc e mult mai abstract si repetitiv (vezi culegerile cu mii de exercitii), orientat in mare masura fie spre inteligenta de tip verbal fie spre cel matematic, ignorand complet celelalte tipuri de inteligente cum ar fi cele muzicale, kinestestice, intrapersonale si interpersonale, etc. chiar si la clasele mici unde acestea chiar ar trebui puse in valoare, pe cand cel nord-american as spune ca e mai creativ, prin modul de a pune problema si la cea mai simpla problema de matematica. Partea buna la cel din urma sistem este ca incearca sa determine elevii sa gandeasca outside the box.

Un alt model triarhic de inteligente ar fi cel analitic (school smarts), categorie din care fac parte doctorii, cel creativ (imagination smarts) de regula artistii gen Picasso sau cel practic (street smarts) cum ar fi exemplul lui Bill Gates care cu greu a terminat liceul si a avut mari probleme de comportament. Daca ne uitam la cei de mai sus, toti din cele 3 categorii sint oameni de succes, desi fiecare a avut un ritm propriu, uneori total neasteptat si un drum imprevizibil.

Deci avand in vedere toate acestea, cred ca e absurd sa credem ca daca un copil va citi la 4 ani, va deveni musai asa-zis 'successful'. Cred ca sint o serie de factori, care trebuie luati in consideratie, si nu in ultimul rand faptul ca ei trebuie sa se joace. Prin joaca ghidata, copiii pot invata enorm. Ce imi place la sistemul de invatamant de aici, e ca profesorii planifica materia, fiind pusi la punct cu teoriile referitoare la dezvoltarea creierului (brain development), si stiu cum sa faca fata in mod diferentiat la 25 creiere total diferite

Va pup ,

Cristina

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si Paris & AOB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

nu mi se pare deloc abuziv.. din contra au mai multe privilegi ca astia desteptii...
- temele le fac la scoala cu aia de specialitate
- lunch pe free "si e super bun"
- si parinti astia nepasatori care timp de 4 - 5 ani nu ia interesat de copii nimic si nici nu s-au singhisit sa le zica sa numere pana la 5, sunt happy ca ei nu trebuie sa faca nimic decat sa ii lase la scoala la 8 AM si sa ii ia la 1:30 sau 2 PM...

Copii astia nu stau la scoal ao vesnicie cu 2 - 3 ore mai mult, doar pana recupereaza la nivelul cel mai mic cerut standart, dupaia se termina cu asta... in acest fel statul incearca sa ii ajute sa avanseze, sa nu fie lasati de pomana pe baricazile scoli...

PS: voi ce carti mai citit cu ei... ?

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Sincer, eu nu cred ca exista copii care stau ore in plus pt ca nu stiu alfabetul. La kindergarten exista doua tipuri de clase: "half-day", pana la 11 dimineata si "full-day" care stau pana la 3. Parintii care lucreaza full time isi dau copilul la full day, nu cei care nu stiu literele merg la full-day. Deasemenea exista "afer-school", un fel de semi-internat, unde copiii pot sa stea dupa scoala, pt. ca lumea nu termina serviciul la 3 cand se termina scoala. Nici o legatura cu ce stiu si ce nu stiu. Imi pare rau sa o contrazic pe Gabriela, dar nu cred asa ceva.

Despre problemele noastre, eu am mai citit pe net, cred ca i-am pus eu un diagnostic copilului, am gasit exact carateristicile lui (nu e de rau, e de bine la prima vedere, dar nu mai putin dificil) si prin urmare cred ca o sa merg sa testez copilul la o universitate din statul acesta, ca sa confirm si sa stiu ce sa fac. Intre timp o sa ne tot luptam. Iar am o zi proasta, nu prea stiu incotro sa o iau cu scoala asta. Azi iar nu si-a colorat randurile de mere pe care le-a primit. Si a plans la scoala ca s-a ratzoit invatatoarea la el. Nu s-a intamplat niciodata la gradinita sa nu faca ce ii spun sau sa planga. Este extra-sensibil, pare timid desi nu e cu adevarat si ii trebuie un mediu care sa il inteleaga si nu stiu unde sa gasesc mediul asta. Cei de la gradinita, desi nu sunt de acord cu tot ce au facut, l-au tratat f. bine, dupa nevoile lui, era f. fericit acolo. Dar acolo nu il pot duce pana la 18 ani. Of...:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Gabriela, spuneam abuziv in sensul ca nu e corect sa stea mai mult decat ceilalti, indiferent daca sint in urma. Niciodata in nici o clasa elevii nu vor fi toti la acelasi nivel, indiferent de cat se va lucra in plus. E legea firii . Copiii nu sint cu nimic vinovati ca parintii lor nu au lucrat in prealabil cu ei sau intr-atat de constienti incat sa inteleaga ca trebuie sa recupereze materia. Ei o vad ca o pedeapsa. Si cand intervin pedepsele, cica nu mai e nici un fun in their learning, asa ca atunci vor percepe scoala ca pe o corvoada in loc de ceva placut. Creierasele lor de copii nu functioneaza la parametrii creierelor adultilor. Ultimele studii spun ca educatia ar trebui redefinita prin ochii elevilor, adica sa-ti cunosti atat de bine elevii incat sa stii cu exactitate ce stil de invatare i se potriveste fiecaruia.

Noi citim carti gen Simba, the Lion King, The Three Little Piggies, Ursul Pacalit de Vulpe, si orice ne cade in mana, fara o tematica anume.

Cristina

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si Paris & AOB

Mergi la inceput