Copilasi din 2002 (37)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Ruxij, eu vad in caracteristicile fiului tau un al doilea Bill Gates Let him be

Cristina

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si Paris & AOB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

De citit azi am citit o carte despre planeta Marte, luata de copil de la biblioteca scolii. E fascinat de asta dupa ce a vazut un Tom si Jerry-Blast off to Mars.

Edit: Cica ne uitam noi la planetele sistemului solar in cartea aia duminica si la pozitia lor fatza de soare samd. Si se trezeste istetul de barbat sa ii zica copilului ca "peste cateva milioane de ani, soarele va muri si se va face din ce in ce mai mare si va trage toate planetele sistemului solar inauntrul lui, unde vor fi topite". Bai, l-a socat pe copil saracul. Ca nu vrea sa se topeasca planetele si sa ne traga casele in soare si sa murim. Pana la urma, dupa ce i-am dat cu tigaia in cap la barbat , l-am convins pe copil ca e doar o poveste neadevarata si Dumnezeu nu ar lasa sa se intample una ca asta. Jeez...

Mergi la inceput

Ei vezi Ruxi, tocmai asta e si ideea.....atunci cand copilul descopera el singur ceva de care e interesat, learning is happening

Acum intrebare pt. mamici, ca la lectii am vazut ca stati foarte bine ....voi ce faceti pt. voi exclusiv? Adica doar pt. sufletul vostru, si nu ma refer aici la iesiri in parc cu junioru'?

Cristina

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si Paris & AOB

Mergi la inceput

Pai eu ies la lunch cu barbatul sau colegii-in fiecare zi. O ora. In rest, ies cu bicicleta cu copilul si asta mi se pare ca e si pt. mine, e placut si relaxant.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by khristin

Ruxij, eu vad in caracteristicile fiului tau un al doilea Bill Gates Let him be

Cristina

Eu l-as lasa, da' e f. greu cand copilul plange si are schimbari de comportament pe care nu le-a avut.- adica e mai putin fericit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

vecinul nostru, o casa mai jos de noi.. masa in veci nu s-a ocupat de el, are 6 ani in noiembrie, nu stie numara, nu stie decat sa isi zica numele Rayn. A fost testat cu toti alti ce au intrat acuma in kinder si e in programul special.
de la 8:15 la 11 e la grupa speciala care acuma invata sa vb eng, sa numere sa spuna abc.. de la 11 la 11:15 e pauza, dupaia incepe programul de dupamasa pana la 2 PM.. cand vine cineva sa il ia...

Copilul asta nu ca nu poate, ci pt ca nu s-a ocupat nimeni de el.. in 3 saptamani a prins multe, nu e inca la nivelul cerut de stat, dar are progrese... insa sunt si alti copii cum sunt cei de mexicani care nu vb deloc si ii tin acolo sa ii invete si eng pe langa numere si abc...

tot credeti ca e rau pt copii?
nu credeti ca asa li se ofera o sansa sa ii ajunga pe cei din urma, sa nu fie lasati sa ramana codasi pe vesnicie, pt ca parinti nu au timp de ei... eu cred ca e bun programul si testarile si tot ce fac acesti profesori sa incerce sa ii ajute pe copilasi astia sa ajunga macar la limitele impuse de stat.

noapte buna

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Khristin, ai atins un punct cat se poate de sensibil: ce facem noi pentru noi... pai eu nu prea am timp sa mai fac nimic pentru mine, recunosc. A, da, aseara am facut o baie de 15 minute, cu sare, timp in care Stefan ma tot striga ca nu stiu ce vroia sa imi spuna... am avut (si inca mai am) dureri cumplite de cap... da, si m-am culcat la 9.30. Asta am reusit sa fac eu ieri pentru mine. Si asta cu un singur copil. Ce ma fac eu cu 2?

Incepusem acu 4 ani un master pe care nu l-am terminat, ala se vroia pentru mine. Si in aprilie mi-am lua carnetul de sofer, tot pentru mine, dar fara masina personala, ce folos?

Ce mi-as dori pentru mine? Nici nu-mi mai dau seama, ca de vreo 5 ani nu-mi mai apartin...

Si cum va ziceam ieri, si azi am casa mai cu fundul in sus, rufe necalcate (strictul, nu calc lenjerii sau altele nici sa mor!!), vase nespalate (cu prima ocazie imi iau masina de spalat vase! asa, pentru mine!).

Asa ca astept sa spuneti voi ce faceti pentru voi, sa le aplic acum cat mai am timp, ca dupa aia astept sa fiu sursa pentru un alt pici/o alta piciulina, o vreme...

Astea or fi regrete sau e doar durerea de cap? Khristin asa a pus un deget, exact pe rana asta supuranda...

Cat despre sistemul de invatamant... sincer eu nu ma astept la prea multe de la gradinita, eu personal am amintiri cat se poate de neplacute in legatura cu asta (eram la grupa cealalta, nu la mama... si educatoarea mea ma ura pur si simplu, ma pedepsea mereu, eu ma incapatanam si mai tare, stiu ca nu-mi placea sa scriu si sa desenez... si ea ma aseza la colt, langa cosul de gunoi ). Mama nu m-a crezut decat acum cativa ani... ma marcase mult, insa la scoala a fost mai ok, asa ca am scapat de stresul ala cumplit...

Imi doresc deci ca gradinita sa fie lejera pentru Stefan.

Si voua va doresc azi o zi buna, mie imi doresc sa scap de migrena...

Nicoleta

Edit: Gabb, chiar ca genii sa aiba viteza asta la citit, copiii respectivi! Abia daca imi vine sa cred!

Mergi la inceput

Ruxij, imi inchipui ca tie ti-e mai greu, dar sint convinsa ca dupa o vreme o sa-si revina, orice schimbare de mediu e mai traumatica la varsta asta. Incearca sa stai de vorba cu el, si apoi si cu educatoarele...

Gabriela, eu nu am spus ca e rau pt. copii ci doar 'unfair' . Nu toti copiii au noroc de mamici binevoitoare, si cu timp mult la dispozitie din pacate. Desi vine greu de crezut, eu am avut elevi la scoala care imi spuneau mereu ca mamicile au venit de la serviciu la ora 10 seara si nu au mai avut timp sa-i ajute la lectii . Nu toate mamele isi permit sa stea acasa si sa se ocupe de copii, asa cum ar fi ideal, unele lucreaza in schimburi chiar si 12 ore . Deci nu vorbim aici de cazuri ideatice, ci doar de realitate. E usor de analizat din afara, din interior problemele sint intotdeauna mai complexe. In al doilea rand, sincer mie mi se pare ca se face uneori mult prea mult caz de atata scoala la varsta asta, din dorinta excesiva a paritilor de reusita pt. copiii lor. Am putea chiar face un studiu de caz.....voi chiar citeati fluent la varsta de 4 ani jumate? Eu una in nici un caz ....si asta chiar nu dovedeste nimic.

Nicoleta, eu v-am intrebat pe voi pt. ca si eu sint in cautare de idei ....eu marturisesc ca ma rasfat citind seara in pat, desi in ultima vreme am constat ca sint mai 'cerebral' si as vrea sa ajung mai 'physical'. N-ar strica ceva mai multa miscare, dar nu stiu cum sa lungesc cumva cele 24 ore. Un advil ajuta la migrene...

Va pup

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

nu e geniu deloc copilul respectiv... invata bine.. are numai A... dare pasiunea asta pt citit si citeste cu placere daca acea carte ii place.

nu vad nici eu nimic bun in a impinge de la spate copilul, dar daca vrea si poate de ce s anu il lasi sa faca dupa bunul lui plac.. eu asta varianta o aplic.
Mamici lucratoare... tocmai ca ele nu au timp, statul intervina, sa poata acel copil in cls 3 si a 4 sa aiba aceeas sansa ca restul sa fie la nivelul lor... ce se intampla cu un copil de cls i si II daca e lasat in pace si nu e ajutat de nimeni nimeni... va putea recupera la fel de usor ce a pierdut daca are mai multe de recuperat?

admir statul si rabdarea celor ce stau sa invete copii de 6 ani sa numere pana la 5 pe degete... si multe alte lucruri, culori si forme geometrice...

nu , ai drepate nu am citit fluent la 4 ani, ca nu s-a ocupat nimeni de mine... nici piciu meu nu citeste fluent la 4 ani... si inca nu am vazut copil de 4 ani sa citeasca fluent.. am vazut insa copil de 5 ani jumate sa citeasca ok... si la 9 ani sa citeasca fenomenal de repete... totul merge pe ideea... repetitia e mama invataturi... cu cat repeti cu atat esti mai perfect...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Eu ies aproape in fiecare dimineata devreme la starbucks cu fetele la o cafea (desi eu nu beau cafea)...
Merg la sala in medie de 1-2 ori pe saptamana...
Si mai am iesiri cu sotul la dinner sau film....

Cam asta imi vine in minte ...
In vacanta din Ro am facut multe...tot felul de tratamente de "infrumusetzare" , iesiri cu fetele pe terase , excursii fara David

Gabb, indiferent de cat de mult isi imping parintii copiii de la spate, indiferent cat "practise makes it perfect"...nu poti sa faci mai mult de cat te lasa "materialul"...
La fel ca si in cazul unui copil dotat...indiferent cat de neglijat este de parinti, el va putea sa atinga potentialul maxim cu putina vointa!!!
Si am nenumarate exemple care m-au convins de asta...

De asta, cred ca important este sa le fim prieteni si nu profesori, sa ne jucam cat mai mult cu ei, si sa lasam educatia pe seama celor in masura sa o faca!!!!

Julian pana la ce ora sta la scoala?

Ce ma bucur ca si-a revenit Dc-ul...mi-a lipsit azi!!!!

David a stat acasa zilele astea pe motiv de muci si febra...
Azi insa s-a cam plictisit si noroc ca am facut un tur prin Toys'r'us ca altfel nu se oprea din pledoaria ca azi cu cine se joaca???

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze, 3000km prin Romania

Mergi la inceput