Copilasi din 2002 (37)
Raspunsuri - Pagina 14
aidaciolac spune:
sanzi , felicitari pt finutz. Sa fie intr-un ceas bun!
Nicoleta sa stii ca si eu sunt pusa pe ganduri cu sistemul asta american. Si daca totusi ii pregatesc mai bine.
Eu nu vreau sa fac cu Emma la matematica ... stiti ideile mele ... joaca , joaca , joaca
... dar am avut placuta surpriza ca prinde foarte repede la matematica la plusuri si minusuri. Am testat si eu din joaca si .
Va pe toate.
Aida - mama de pisica mica.
nov2006 , vara2007 , septembrie2007
Matza Emma in actiune
Alina spune:
quote:
Originally posted by Nicoleta
Salut.
Vad ca reincepura discutiile despre scoli si gradinite... Ma intreb eu acum (neluand in calcul diversele metode din diverse scoli/"culturi"), oare chiar ii ajuta sa citeasca de la 5 ani? Un copil de 5 ani care citeste va citi mult mai bine la 10 ani, fata de unul care invata abia la 6-7 ani? Este adevarat ca daca la scoala respectiva se invata asta, asta trebuie sa il ajuti sa faca si pe copilul tau, insa are "sens"? Sunt astfel americanii mai pregatiti decat alte natii (romanii, ca mai stiu cate ceva despre sistem...), citesc mai mult? Bineinteles ca nu vreau sa creez polemici, fiecare sistem de invatamant este, se presupune, cel mai ok din regiumea respectiva. Insa copiii astia nu devin adulti plictisiti si obositi? Ma intreb si eu...
Nicoleta
Nicoleta .Absolut de-acord!
Si fetita mea incepe scoala in septembrie 2008,va avea 6,5ani.Acum este prescolar,fac pregatire la gradinita pt scoala,literele le stie demult si silabiseste cuvinte insa noi nu insistam,vrem un mers firesc al lucrurilor si cit mai multa joaca frumoasa,consider ca inca asta trebuie sa fie preocuparea principala la 5,6 ani...impliniti chiar astazi .
Nu stiu daca pot compara dar nici eu nu am stiut sa scriu si sa citesc in clasa intii si totusi am ajuns sa fac muulta scoala,chiar si acum .Fii-mea e totusi mult inaintea mea,vorbeste 2 limbi ff bine .
Elena ,nici eu nu i-am dat fetei mele fluor.Apa de-aici e de-ajuns fluorurata,am mai folosit sare cu fluor,destule alimente contin fluor,pasta de dinti cu fluor si e suficient.Conteaza mult o igiena respectata cu strictete(3 ori/zi spalat,ei se spala si la gradinita,i-a vizitat de citeva ori stomatologul)si nu se poate neglija si rolul componentei genetice.
Cristina ,distractie placuta la Oktoberfest.Eu am dus-o pe Marie lunea trecuta si da,pt ea a fost tare distractiv.A calarit niste poney,s-a dat in vreo 5-6 feluri de invirtitori,cu mine in vreo 2.
Alina
Cristina_C spune:
Poate ajungem si noi maine la Fest, daca nu ploua.
Cat despre pregatirea pentru scoala, Robert intra in anul pregatitor la gradinita in toamna lui 2008, cand va avea 5 ani si 9/10 luni (ca incepe in octombrie). Pana atunci educatoarea nu face nimic special cu el si altii de varsta lui. Dar am de gand sa achizitionez intre timp niste materiale de Vorschule (pentru prescolari), sa incepem, incet, incet, dupa 5 ani impliniti. Literele si cifrele oricum le stie, dar n-a invatat sa citeasca, iar la mate poate sa faca niste operatii simple. Acum pun accent pe dezvoltarea vorbirii, desenat, colorat, decupat, "basteln" (lucru manual, ca sa-i zic asa), exercitii de logica, memorie, puzzle si ce mai gasesc pentru varsta lui prin reviste pentru copii si alte materiale. Nici eu nu vreau sa-l suprasolicit.
Fug sa-l iau de la gradinita. O zi buna !
Nicoleta spune:
Khristin, imi amintesc acum vreo 5 ani, tot pe DC, eu eram o viitoare mamica speriata, si tu tot viitoare mamica, dar nu asa de speriata ca mine... mai intram pe chat si ma mai vaicaream ca imi era frica ba de una, ba de alta... tu si altii imi ziceau sa nu mai fiu asa de speraiat ca nu am motive... nu stiu daca iti mai amintesti! Si apoi ai nascut si citeam ca fetita ta avea peste 4 kg parca, nu? Si ma minunam... si al meu a avut 3.800... ce vremuri... si uite-i acum ce mari is! Sper sa nu ma insel...
Nicoleta
ruxij spune:
Nicoleta, nu devin plictisiti si obositi, mai degraba puturosi si rasfatati lol Astia incep mai devreme, cred eu, pentru ca engleza nu e o limba fonetica si practic f. multe cuvinte copiii tb sa le invete pe de rost. Eu nu vad nici un avantaj sa citeasca mai devreme. Ba chiar e un dezavantaj. Cand gradinita lui Bogdan i-a invatat sa citeasca, eu am zis ca e bine, lasa sa invete copilul, daca poate, nu ii strica. Problema e ca unele gradinite incep devreme, altele nu incep si in clasa pregatitoare apar diferente intre copii, de care nu toate scolile tin seama si tabara pe copil, ca nu e atent, ca nu sta, ca nu coloreaza etc. Asa ca daca as da timpul inapoi, l-as da pe Bogdan la o gradinita unde nu ii invata nimic la citire. Am vazut ca pe matematica nu pun accent, deci cred ca motivul citirii mai devreme e cel pe care il banuiesc eu, plus incercarea unor gradinite de a iesi in evidenta si a atrage clienti.
sinzi_ana spune:
Nicoleta ma bucur ca sunteti bine!!! Lasa casa, ca mereu e ceva de facut indiferent cat de multa curatenie faci!!!! Eu nici nu termin bine ca trebuie sa o iau de la capat!!!!
Gabb, si mie mi se pare ca fac foooarte mult la scoala...Nici aici unde e David, nici la scolile publice pe care le-am vizitat nu am auzit sa lucreze atat cu copiii!!!
Bravo lui Julian ca vrea sa le faca si ii place!!!
Cristina, ce fel de materiale vrei sa cumperi???
Te intreb pentru ca si eu am casa plina de chestii "educative", in sensul de puzzle, forme geometrice cu care se fac alte forme sau imagini, jocuri (pe care David le joaca cu placere)...poate ne consultam ce jucarii, jocuri mai cumparam la copii!!!!
Cat despre cititul precoce...si eu sunt un pic in dubii daca chiar ii ajuta sau nu...
Parerea mea (proprie si personala) este ca europenii sunt mai pregatiti academic decat americanii...deci concluzia mea, este ca nu ii ajuta prea mult ca citesc de la varste mici...
Sunt intr-un fel grabiti sa se maturizeze, sa devina "scolari" sa ii impovoreze cu teme si activitati...
Joaca si socializarea raman mult in urma (de asta nu prea se viziteaza la cafele americanii si nici nu trancanesc asa mult ca noi)
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, 3000km prin Romania
aidaciolac spune:
... am mai pus si eu niste pozici la septembrie2007.
Aida - mama de pisica mica.
nov2006 , vara2007 , septembrie2007
Matza Emma in actiune
Karina spune:
Hello mamicutelor !
Revin dupa o perioada agitata, in care cam 5 zile Bogdan a avut temperatura 38,5 - 39 (nu tot timpul, dar periodic revenea la aceasta temperatura). A avut o amigdalita tare nasoala, dupa 5 zile de antibiotic inca ii mai miroase gura, dar mai putin. A stat in casa o saptamina, a slabit, dar speram sa recuperam. Azi e prima zi cind iese afara dupa boala. Pe linga asta aproape si pe mine m-a pus pe butuci, ca se scoala noaptea si plinge, ca atunci cind era sugar, fara sa aiba vreo explicatie. Nu stie de ce plinge , eu ma tot scol noaptea, ba sa-l schimb ca e fleasca de transpiratie, ba ii e sete, ba face pipi, ba plinge. Abia mai tin ochii deschisi, dar ma bucur ca numai face temperatura, tusea a rupt, nu-i mai curge nasul, doar sforaie (ingrozitor). Sper sa nu se fi captusit cu ceva polipi...
Sinzi iti doresc cu intirziere "La multi ani !", mai bine mai tirziu decit niciodata.
Cristina si tie iti doresc casa de piatra in continuare.
Noi am facut 17 ani de casnicie pe 8 septembrie. Asa de muuulti... Impreuna sintem de 21 de ani si ne cunoastem de vreo 35
Si noi incercam sa organizam anul asta o intilnire cu fostii colegi de facultate, intilnirea de 20 (douazeci) de ani. Nicoleta, iti dai seama ce batrina sint ???
Referitor la citit/scris, noi sintem cam in urma. Cunoaste aproape toate literele, dar nu stie inca sa citeasca un cuvint. In schimb, i-am cumparat o tabla (de la Ikea- cica e suport de chei ???!) si de atunci a inceput sa scrie literele. A reusit sa-si scrie numele, dar bineinteles facind pe scribul, adica eu ii spuneam scrie B, O, G, etc., dar bine si asa.
Anul asta nu stiu exact ce fac la gradi, ca are deja 10 zile de cind n-a mai mers... Sa vedem ce va mai fi.
Va pup pe toate si va doresc multa sanatate ! Nicoleta, ai grija de bebe, lasa chefurile (glumeam, de sigur)
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
Doua Eme mititele au nevoie de ajutorul nostru:
1. Emma- 4,8 ani are nevoie de ajutor - salvati-o pe Emma
2. Sa ajutam la terapia pentru Ema - www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank"> Ema
Nicoleta spune:
Karina, uf... e sezonul problemelor de sanatate... chiar ma gandeam mai devreme de m-o fi durand in gat... poate mi se trage de la chef ;). Multi ani inainte fericiti, si sa stii ca important este cum te simti, nu cati ani ai... eu azi ma simt ca o baba de 85 :((. Si ma doare putin si capul, si gatul, si trebuie sa ajung si pana la 5 sa imi iau copilu de la gradi... sa stau cu el afara, apoi sa fac ceva de mancare, putina curatenie... si sotul e plecat... :)
Maine sper sa mai ajung sa va scriu cate ceva, daca voi mai fi "in viata".
Nicoleta
Cristina_C spune:
Sinziana,
pai ma gandeam la carticele/caiete cu activitati pentru prescolari si jocuri concepute tot in scopul asta. Pana acum nu i-am luat nimic din categoria "prescolari", ci doar pentru 3-4, pana-n 5 ani. Inca n-am idee ce-o sa iau, sa ma uit intai prin ele.
Azi Robert a venit de la gradinita cu o colectie de ghicitori "de sezon" - despre ploaie, arici, castane, vant, frunze etc.