Ajutati-l pe Darius (2)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IoanaN spune:

HAI DARIUS!

inca un pic si totul va intra in normal...iti tinem pumnii si ne rugam pentru tine suflet mic si pretios!

La noapte vine Sf. Nicolae, o sa-l rog sa stea numai cu tine si cu toti copii care au nevoie...sa scuture sacul cu sanatate TOT numai la voi si in special la tine micutule drag si iubit!
Dumnezeu sa fie cu tine si cu toti cei care au nevoie!

Sarbatori fericite tuturor!

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Ajutati-l pe Darius

www.flickr.com/photos/9499103@N08/sets/72157600738372153/with/765224129/" target="_blank">POZE noua casa dar e deranj mareeee....
www.flickr.com/gp/9499103@N08/KiX7df" target="_blank">POZE DIN CASUTA NOUA

Ioana, mamica lui Matei Nicholas (25 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Mirandolina, trimit si eu o imbratisare si un pupic pentru Lili si multumesc de vorbele frumoase, chiar daca nu stiu de-s meritate. Ma bucur ca doctorii sunt competenti si se vede clar ca se intereseaza de starea lui Darius. E bine si ca mamica lui poate sa se odihnesca, nu va fi o perioada linistita pentru ea.Ii pup pe amandoi si sper ca de Craciun sa fie acasa sanatosi.
Doamne ajuta!

Sa ne rugam pentru ei si sa-i ajutam sa zambeasca sanatosi:
Stefanel / Andrei/ Sonia / Darius / Teo / Ionut

Irina, Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maryela spune:

SMS: Viata la astia in spital. Se mananca bine, cafea, ceai, la discretie. O sa dorm cu bebe dar de maine. Tre sa aduc schimburi pentru el si pentru mine. Pupici.

Apoi Dana a vorbit cu Mada si va redau conversatia ei:

"Maine ii schimba la Darius toate furtunasele alea de la stomacel si gatut si il pregatesc pentru interventia la inimioara.Cred ca au vrut sa se asigure ei ca tot ce e facut,e de mana lor,ca nu prea mai au incredere in romani dupa ce au vazut improvizatiile lui Darius.

Mada e cu moralul bun si e o tipa nemaipomenita.Asa deschisa si degajata...am vorbit de parca ne stiam de cind lumea.
Duminica,cel mai probabil o vom vizita si am pus-o sa-mi faca listuta cu ce are nevoie.ca ea saraca a plecat cu ce avea pe ea si atat.Cred ca numai de bocancii aia cit s-a saturat...ca altceva nu are la ea.

Maine va dormi la celalalt spital si asa ca nu putem vorbi,dar speram ca sambata sa fie totul bine si sa se intoarca in camera ei.

Mai spunea ca are parte de un tratament super din partea tuturor,ca se chinuie si ei cu engleza sa-i explice cit mai bine ce au de facut...ca nici ei nu prea o stapanesc bine.
Are fizioterapeut care ii arata ce gimnastica trebuie sa-i faca lui Darius si chiar un pshiholog care se ocupa de ea,cica.Dar va spun eu ca la cit e ea de tare nu are nevoie de el.E super tare femeia asta...sau o fi calita deja.Nu stiu dar pe mine m-a uimit.
Sper sa nu ma pun eu pe bocit cind ajung acolo la ea.

Partea,mai nasoala,daca se poate spune asa,e ca acolo in casa unde au ei bucataria coumuna toti vorbesc germana si nu prea sunt asa prietenosi.Adica nici ea nu se baga in vorba cu ei,dar ei fiind mai de demult se stiu bine si sunt un grup oarecum.
Am inteles insa ca va merge si mama Soniei,saptamana viitoare acolo de urgenta si sa speram ca-i va fi mult mai bine."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

maryela, eu stiu cel mai bine cum e la bucataria lor acolo... toti stateau la masa si radeau si beau vin si eu imi mancam cerealele amestecate cu lacrimi... e tare greu sa stai singur acolo... dar sunt sigura ca se decurca Mada !

pshologul e o femeie fantastica, eu doar cand o vedeam ma busea plansul... n-a iesit bine. e extrem de calda si blanda si buna !

daca plecam pt control/cateterism/operatie saptamana viitoare, atunci o n-o sa fim singure. macar sa ne tinem de urat una alteia !

va pup si to ce e mai bun pt Darius si Mada !

oana de Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia

Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.

50.000(germania)-75000(sua) euro pt a salva viata Sosonicii!!!www.helpsonia.com

rest de strans : 17.000(germania)-42.000(sua)euro !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Vesti de la Madalina: doar ce ii venea ambulanta sa plece la "inimosi" Dar pe scurt mi-a facut un rezumat al zilei de ieri:
Darius a fost anesteziat inainte de interventie, total, dar a facut si o forma alergica, adica s-a inrosit mai intai la fata, apoi pe tot corpul, insa pe parcursul interventiei culoare a revenit la normal si totul a decurs OK. A dormit de la 3 dupa masa si pana la 1 noaptea, cand s-a gandit ca ar fi cazul sa se scoale Mada sa ii tina si lui companie cineva
Dupa trezirea din anstezie a fost OK, la fel de vesel; nu au scormonit si dupa "ceva" la laringe asa cum am sperat noi, decat au facut cele necesare pre-operatorii. Totusi, gastrostoma montata chiar daca o fi mai noua ca model, este si mai riscanta ca utilitate, se manevreaza mai greu si exista riscul sa si-o smulga Darius mai usor; el incercase de mai multe ori si cu cea montata la Bucuresti, insa era f bine prinsa acolo, in vreme ce cu asta...dr a avertizat-o pe Mada ca e posibil sa ramana fara ea La traheostoma au pus si un soi de capac, pentru astuparea gaurii, insa copilul il scoate cat ai zice "peste" si nici cu asta nu stiu cum o sa se descurce.

Totusi Madalina a remarcat ca oricat de subtire/gros ar fi imbracat / invelit copilul de cand e acolo nu a transpirat NICIODATA, mai ales in comparatie cu Bucurestiul unde transpira si d 5 ori/zi si necesita schimbat.Poate sta in bluza subtire cu maneca scurta si invelit cu o pilota care practic il imobilizeaza, Darius nu transpira. Ea a stat doar in bocanci si tot nu simte disconfortul transpiratiei. Au o altfel de clima, sau camerele sunt permanent monitorizat, astfel incat umiditatea este cea necesara. Nu mai e nvoie sa ii puna ser pe canula inainte de a-l aspira, e totul OK.

Doina te-as ruga daca mai citsti pe aici sa o suni diseara, dupa ora 20-21 la voi, se pare ca are nevoie de ceva informatii intr-un domeniu pe care tu il stapanesti mai bine decat noi.

kay stii cum se spune, ca altfel iti duci greutatile cand ai cui sa le impartasesti. Sunt convinsa ca o sa va dscurcati de minune impreuna, intr-o perioada extrem de dificila pt amandoua. Sanatate Soniei si va urmaresc cu interes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Mirandolina cand o sa fie operatia? Sau nu e inca stabilit? Sau n-am inteles eu, iarta-ma te rog daca ai spus. MA rog pentru Darius. Multi pupici lui si mamicii lui curajoase.

Sa ne rugam pentru ei si sa-i ajutam sa zambeasca sanatosi:
Stefanel / Andrei/ Sonia / Darius / Teo / Ionut

Irina, Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria

Mergi la inceput

Irina nici noi nu stim cand va fi operatia. Deocamdata si-au luat niste masuri de precautie, acum sunt iar la spitalul GHM si magandesc ca poate de luni incolo sa putem spera la o cateterizare si apoi operatia, insa de indata ce vom afla Marea zi, va vom anunta negresit. Eu sper sa fie saptamana aceasta, caci asteptarea e mai rea ca orice

Va pup!

Mergi la inceput

Azi Madalina si Darius au avut o vizita mult asteptata - s-au intalnit cu Dana. Si acum sa va povestesc impresiile Danei "la cald":

Am ajuns la clinica si desi ma asteptam sa ma simt ca intr-un spital nu a fost deloc asa.Semana mai repede cu un muzeu decit cu un spital.La intrare era o cafetarie unde pacientii si vizitatorii puteau sta de vorba linistiti la o cafea,fara sa deranjeze ceilalti pacienti din salon.Cum urcai pe scari in sus aveai vedere spre cafeneaua asta si totul era super luminos.Eu ma simteam ca intr-o sala de teatru sau intr-un muzeu...nicidecum in spital.
Cind am ajuns la sectia de copii,parca am intrat in lumea piticilor.Toti peretii erau decorati cu personaje din desene animate,iar in coridor era un loc de joaca amenajat pentru copii vizitatori.
La intrare era un afis ca orice copil care vrea sa intre in sectie trebuie mai intai examinat de un dr si apoi are voie sa intre.Masurile astea erau luate pentru a se evita contactul pacientilor cu copii raciti sau cu ceva boli aduse de afara.
A venit un nene dr tare simpatic,care l-a controlat pe Lucas in gat,la ganglioni si ne-a intreba daca tuseste sau are ceva boli.Nu a fost cazul,asa ca am intrat toti la Darius.
El dormea linistit,iar Mada era linga el.In salon e singura acum si are si pat linga el.Problema e ca inca nu stie daca va ramane mereu acolo,asa ca nu a dat camera la de la Mc Donald inapoi de frica sa nu ramana fara.Va intreba maine medicii si apoi se va hotari ce face cu camera.
Dupa interventiile avute Darius are acum mai multi mucisori ca de obicei si spunea mada ca a fost mai agitat.
E un scump,fetelor,are niste ochisori negri superbi...eu m-am topit cind l.am vazut.Mai ales ca in pozele vazute pina acum nu iesise asa frumusel cum e el in realitate.
Vreau sa va spun ca am fost tare incantata de ce am vazut.Ma gindeam ca o sa bocesc pe acolo si o sa se simta Mada prost,dar n-a fost cazul.Arata absolut normal.
La o singura faza mi-a fost cam greu si anume cind a inceput el putin sa plinga,ca l-a aspirat Mada si se pare ca nu i-a placut. El saracul nupoate scoate sunete din cauza furtunasului de la gat,dar se vedea doar pe fata si pe ochisori ca plinge.Atunci mi-a rupt inima.
Dar noroc ca nu l-a tinut mult si in clipa urmatoare zambea smechereste si facea din buze brrr,brrr.
Pina acum totul e relativ bine,exceptie facand secretiile astea mai abundente,dar maine le va spune dr ce urmeaza sa le faca.
In timp ce eu am stat cu Mada in salon,Mihai(sotul meu) a stat cu Lucas afara la joaca.Acolo a avut surpriza sa mai intalneasca o familie de romani veniti de urgenta cu fetita de 8 zile.
Au auzit ca asta e ce mai buna clinica care exista si avand o situatie materiala buna,au si venit de urgenta aici.Aveau o cunostinta romanca casatorita cu un medic in München si se pare ca ei i-au ajutat sa vina cu fetita aici.Nu am inteles exact diagnosticul fetitei,dar peste 2 saptamani urmeaza sa fie operata.tare amabili si draguti oamenii.
Sotia dr chiar a vrut sa vina in salon sa-l vada pe Darius...o tipa tare eleganta,dar foarte sociabila.
Macar e bine pentru Mada ca va avea cu cine sa faca conversatie cit va sta in salon cu Darius.
Am stat vreo 2 ore la spital dupa care am luat-o pe Mada la o plimbare in oras,sa se mai relaxeze si ea putin si sa mai vada si altceva.
Am ajuns in centru unde era un patinoar amenajat si tot centrul era superb amenajat cu lumini si decoratii.tare bine i-a prins iesirea la Mada si ne-a multumit mult.
Am plecat acasa impacati ca i-am vazut fericiti si pe Mada si pe Darius si avem speranta ca totul va fi bine.

Mergi la inceput

Mada e cu moralul bun,adica se gindeste ca mult a fost,putin a mai ramas.Se confrunta acum cu o ciuperca aparuta la putzulica, il creia o pauzaste bine si sa speram ca trece repede. Partea proasta e ca are dureri de dinti noaptea si e tare marait.Noroc cu Dentinoxul de i l-au dat,dar si asta ajuta pe perioada scurta,din pacate.

Da, a aparut aceasta ciuperca, care de ieri s-a extins si pe outze si pe putza, si fiindca a debutat in zona inghinala nu au putut face catetrizarea azi. Totusi Mada a fost la asistenta si a intrebat de analizele de urina, sa stie daca e vreun bai (e totul ok) si asa a aflat si ea ca dr. Eicken, pe care l-a cunoscut abia ieri, a insiintat la camera de garda ca maine face cateterizarea; prin urmare Darius va primi de mancare pana la 12 noaptea apoi nimic; probabil se vor ocupa pe alta cale de hrana lui. Chiar si Dorothee a zis ca dupa operati nu va fi hranit prin gastrostoma probabil perfuzii...

Cam atat si revenim maine, i-am zis sa dea SMS dupa interventie, ca sa nu mai stam ca pe ghimpi. Momentan nu mai are camera de la Mc, sta numai in spital, a zis ca trebuie sa fii nebun sa iesi dupa ceva, cand ai asa niste conditii acolo (paste nu mananca de fel, insa cica azi a servit paste cum in viata ei nu a gustat , iar ca si portie - am intrebat daca ii ajunge mancarea din spital - a zis ca iti poti pune si de 2-3 ori , practic e la liber; cafeai, ceai, la discretie, dus la camera - ce ii mai trebuie?)

Avem si www.flickr.com/photos/9423117@N06/2102944917/" target="_blank">pozici noi cu Darius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

ne bucuram de vestile primite dar ne pare rau de ciupercuta speram sa nu fie nika grav, iar de darius ce sa spun, E un dulcel si a crescut asa de frumos, multa bafta si asteptam vesti bune!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput