Ajutati-l pe Darius (2)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Tinem pumnii,Darius
nu uita ca iti sintem alaturi
ne rugam sa fie bine
fii puternic

Fiti mai buni de Craciun
Ionut/Teo/www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia /www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius/www.crisa.ro/" target="_blank">Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Iata ca ajungem si ziua cea mare! In mai putin de 24 de ore Darius isi va lua zborul catre incercarea grea ce il asteapta, insa pe care noi o asteptam de mult. Sigur ca sunt si emotii, sigur ca exista si griji, ca doar de este Madalina mamica si noi prietenii ei.

Dupa cum ii stiu eu pe nemti, ma gandesc ca nu vor intazia cu investigatiile prea mult si poate chiar saptamana asta il vor si opera. Oricum, Madalina va avea telefonul la ea, poate si un telefon cu cartela de Germania, asa ca cine vrea sa ii trimita un SMS/tel pt incurajari sa spuna si va comunic indata nr de tel.

Irinel, Dandusa, jenycuta, doina, anca va multumim ca sunteti alaturi de Mada si Darius. Deasemenea multumim si celor care citesc acest subiect si chiar daca nu scriu sunt cu gandul la cei 2.

Lili ne va tine la curent cu evolutia lui Darius si cu siguranta se va gasi cine sa va dea vestile chiar si pe acest site.

Sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maryela spune:

Cum era de asteptat a inceput o zi agitata pentru Darius. Asistentele l-au luat la impachetat si schimbat bandaje, comprese la cele 2 gauri asa ca a avut motiv de smiorcaiala. Apoi a sunat dr. Raed care a ordonat o linie venoasa prinsa inainte de urcarea in avion altfel nu permitea transportul. S-au conformat si au gasit i ultima venisoara intr-un degetel, proptit cu o atela si toata mana bagata intr-o soseta ....stiti si voi de ce. Toate astea l-au agitat cat sa faca un 39,2 febra , insa sa speram ca va fi ok dupa un nurofen.

Acum sunt deja la aeroport , au trecut de check-in si asteapta in ambulanta pana vor trage si avionul la pista; doctorita care il insoteste pe parcursul zborului i-a adus un imens catel de plus de care Darius e foarte incantat, mai ales ca doarme deja cu capul pe el

Drum bun Darius si Mada! Dumnezeu sa va aiba in grija in perioada ce urmeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

citesc si am lacrimi in ochi! ma bucur ca dariusica micul nostru mare luptator a ajuns si aceasta zi sper din tot sufletul sa se intoarca victorios si sanatos acasa1

Sa dea DD sa auzim numai vesti bune!

Multa putere paritilor si sunt sigura ca Darius este un bebelan iubit aici pe pamant si acolo SUS!

MULTA BAFTA DARIUS!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Am reusit sa obtin vesti de la Lili care a vb cu Madalina.

Din cauza formalitatilor de pe aeroport au intarziat cursa, insa chiar nu stiu de ce, pentru ca ambulanta venise cu actele in regula, iar ei asteptau de la ora 13 dincolo de check-in. In fine...

A ajuns, s-a intalnit cu dna D. de la fundatie, i-a urmat si ea la spital si a ajutat-o pe Mada in intalnirea cu doctorii. La prima vedere docotrul pare inca nelamurit de ce a fost nevoie de traheostoma, considera ca nu se justifica. Asistentele au cam palit la vederea gastrostomei asa incat Madalina se ocupa de el ca si la Bucuresti, cu hranit si medicatie pe furtun...Va trebui sa modifice cumva programul de noapte, caci ea va dormi in alta cladire, si nu poate ajunge sa faca naveta intre camera de odihna si spital, doar ca sa il hraneasca si sa ii dea medicamentele.

Maine ii vor face cateterizarea la inma si cu ocazia asta vor studfia si plamanii, sa vada de unde vin mucozitatile alea; considera ca fara trahesotoma va trebui sa scoata mucozitatile pe alta parte.

Sa fie acesea o cazua a laringelui "defect"?
Doctorul crede ca o singura operatie va fi de ajuns.

Madalina nu a ajuns inca in camera, nici nu stiu cand va ajunge, in conditiile in care Darius mananca la fiecare 3-4 ore si are si medicatie de dat prin gastrostoma...chiar si noaptea sa inteleg ca Madava sta pe scaun sau tot in pat cu el ? adica daca tot nu isi fac curaj asistentele sa se ocupe de el...?

(stiu ca si mama Soniei o vizita noaptea, dar ea o alapta inca si era absolut necesar mulsul in spital, de aia facea naveta, dar la Darius chiar nu stiu ce sa zic)

Nu stiu cum va fi, poate prima noapte e mai greu, eu tot sper sa se ocupe altcineva de el si Mada sa poata merge la odihna. Altfel se repeta povestea de aici, cu diferenta ca acolo plateste. Nu dati cum nici eu nu ma grabesc inca sa trag concluzii; eu zic ca e inca devreme, abia au vazut pacientul, au vazut ca mucozeaza si necesita aspirat, se vor gandi si la solutii. Deocamdata abia dna. D. (pentru cine nu stie, D. este tipa de la fundatie) ii umple seringile cu mancare si Madalina il hraneste.

Traim si vedem ce urmeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Mirandolina, important e ca au ajuns acolo. Trebuie sa fie bine si asa ma bucur ca doctorul zice ca e suficienta o operatie. Dar tot nu inteleg. De ce nu pot asistentele sa il hraneasca pe Darius? Eu cand eram cu fetita mea in spital ma ajutau asistentele cu tot ce era necesar si daca n-as f dormit cu ea in camera, cu siguranta nu ma puneau sa vin sa ii bag mancarica prin tubulet. Poate e ceva in neregula cu modul in care a fost pus tubuletul ala? Sau poate e un tip diferit de ceea ce cunosc ele? Zic si eu, da chiar imi pare ciudat. Inteleg ca Mada n-are pat in camera lui Darius. Pacat.
Multi pupici la amandoi, sa va ajute Dumnezeu!

Sa ne rugam pentru ei si sa-i ajutam sa zambeasca sanatosi:
Stefanel / Andrei/ Sonia / Darius / Teo / Ionut

Irina, Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria

Mergi la inceput

Irinel aici sau la Andrei, te rog, primeste o mare imbratisare de la Lili pentru tine. La un moment dat, un mesaj al tau a schimbat viata lui Darius si pentru asta Lili iti multumeste mult de tot, asa cum cuvintele nu stiu sa exprime.

Mada este bine, Darius la fel. Azi noapte a dormit in camera ei, dupa predarea stafetei catre personalul medical de acolo. Dimineata la 8:30 l-a vizitat si a stat mai toata ziua, pentru ca a avut de discutat cu doctorii. Ii vor pune o gastrostoma mai mica si in alt loc, caci e prea aproape de prima cicatrice si eventual a doua operatie. Ii vor pune o traheostoma mai mare pentru o mai buna ventilatie in timpul operatiei. Azi a facut radiografii la plamani (nu stiu rezultatul). A fost un doctor care s-a interesat de ce nu isi tine capul si i-a aratat Madalinei cum trebuie tinut copilul pentru a-l ajuta sa se sustina chiar si cu traheostoma.

Cam atat, caci Mada era la sala de mese si incerca sa se lamureasca cum se opreste cuptorul, inainte de a i se arde mancarea

Mada i-a scris SMS lui Lili, a zis ca poate fi cautata pe tel din camera dupa ora 21. In rest sta in spital toata ziua, mai ales ca sunt multe informatii de schimbat cu medicii, si e greu sa tii pasul intr-o limba pe care nu o stapanesti, mai ales in termeni medicali. Netul merge greu si de aia nu intra in contact inca, poate cand o avea timp mai mult.

Mergi la inceput

Azi a sunat Mada .

Este toata ziua la spital, chiar daca nu vine in camera i-a cumparat o tipa din exterior de mancare si ea isi pregateste sandwich-uri si mananca in spital. Face si acolo ce facea si la Bucuresti, se ocupa in totalitate de Darius: alimentat, schimbat, aspirat, schimbat comprese, etc...Asistentele de acolo au grija de el, daca Mada lipseste pe moment si e nevoie se baga si ele, insa Mada sta cu el mereu si nu e cazul, mai ales ca ele nu s-au arata prea descurcarete. Au vorbit cu ea si desi la inceput o credeau asistenta, sau macar in domeniu, acum stiu ca numai nevoia a invatat-o sa faca toate alea. Hibele lui sunt destul de rar intalnite in acel spital, mai ales ca acolo nu sunt ca la noi "policalificati", sa se bage in orice domeniu. Daca nu tine de ei....asta e! Dau din umeri...Este un imens spital de cardio, motiv pentru care au chemat un dr mai in varsta de la alt spital sa il consulte la gat; acesta a decis ca de maine ii ia la spitalul lui, si il baga in sala de operatie pentru schimbarea traheostomei cu una mai mare si schimbarea gastrostomei. Cu ocazia asta se va uita si la laringe sa vada de unde si pe unde vin mucozitatile, daca exista vreo posibilitate sa elimine traheostoma dupa operatia cardio. Dupa parerea lor acum nu se mai justifica prezenta ei. Abia dupa externarea din celalalt spital vor reveni la GHM si vor face cateterizare si apoi operatia, saptamaa viitoare.

In urma starii mai tulburate din saptamana trecuta, acum este pe lapte Humana HN, dar am sfatuit-o pe Mada sa se consulte cu un nutritionist pentru o schema de hrana adecvata varstei lui, ca ultima data o schimbase cand avea cca 6-8 luni.

Asadar, dat fiind ca e toata ziua in spital, nu intra pe net, caci merge foarte greu si decat sa astepte la nesfarsit, mai bine trage un pui de somn bun. Inspital nu are voie DELOC sa vorbeasca la telefon, a incercat, a intrebat si i s-a spus ca nu e permis. Oricum, e un mare avantaj ca nu mai sta noaptea cu Darius, el doarme, nu e agitat deloc, nu mai papa peste noapte, iar mdicatia da asistentele. Daca ar fi ceva in neregula cu copilul sigur si-ar da seama, dar adaca el e vesel si multumit de felul cum e ingrijit, inseamna ca nu-s probleme si poate pleca linistita noaptea de acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_cel spune:

Ce bine ca sunt vesti despre Darius!

Hai ca incep sa se miste lucrurile, sa se aseze un pic pe un fagas bun. Ma bucur mult ca au grija sa ii faca tratamentul cel mai bun micutului, deocamdata se pare ca sunt conform asteptarilor noastre. Neamtu' sta, gandeste, calculeste, se consulta cu colegii cei mai buni in fiecare domeniu, dar macar cand ia decizia stii ca face tot posibilul sa fie cat mai bine si cu sanse maxime.

Cat despre faptul ca Madalina sta tot timpul cu Darius, de, tot mamica e cea mai buna... Cu telefoanele mobile, asa e aici peste tot, nu ai voie sa le tii deschise in spital.

Hai ca va las ca mi s-a trezit Buflicosul!

Happiness is a smile

Andrei are nevoie de ajutorul vostru ! (mai sunt de strans inca 44.000 EUR, din 161.000 EUR)
Despre Andrei pe DC: Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tina2006 spune:

ce repede se misca treburile pe la ei
ma bucur sa aflu ca DARIUS este bine si mada se poate odihni macar noaptea.

Mergi la inceput