Ajutati-l pe Darius (2)
Raspunsuri - Pagina 17

Maryela spune:
A trecut si cateterizarea, Darius e bine. Intrventia a durat 2 ore, timp in care el a fost adormit. Se pare ca are exact ce se asteptau sa gaseasca si e bine ca nu au gasit nimic mai mult. Azi urma sa intruneasca mai multi doctori sa se sfatuiasca in privinta lui...sa vedem ce decid, poate stabilesc si operatia...
LA salonul lor e in continuare liniste...cam plictiseala...

Maryela spune:
Va sa zica pana in operatie urmeaza o pregatire psihica pentru mama (Madalina) ca sa stie ce o asteapta. In acest scop au trecut pe la ea un numar de 4 doctori (in frunte cu Prof Hess, seful clinicii) sa ii povesteasca cum va fi operatia, cat de complicata e si sa ia semnatura pentru acceptarea riscurilor. Desigur va mai fi cautata si de anestezist care are acelasi "job"
In pricipiu stiti ce il asteapta, dar ca o completare la cele de ieri a aflat ca din 500 operatii /an acestea cu ventricul unic sunt destul de rare; au experienta, chiar Mada a intalnit la internare o fetita operata de acelasi diagnostic, si era bine-merci. Totusi, i-au explicat ca daca aceasta gaura la inima (pe limba noastra, ca sa priceapa tot omul ) ar fi fost pe partea dreapta operatia nu ar fi fost chiar complicata; daca gaura era pe partea stanga a inimii, riscurile erau chiar foarte mari si e posibil sa nu fi acceptat cazul; dar la Darius gaura e pe mijloc , motiv pentru care este un caz extrem de rar!!!
Operatia va dura maxim 3 ore, timp in care copilul va fi conectat la niste aparate care sa faca pe inima in locul celei adevarate, iar pe aia o mesteresc ei. Metoda aleasa va fi hotarata pe loc, dupa ce il deaschid. Oricum, in timpul interventiei au de reparat vreo 3 lucruri din care eu am retinut 2: de separat camerele si de reconstruit valva (ventriculul) si credd ca a treia era sa desfaca bandingul pumonar. Vor face tot posibilul sa se incadreze in cele 3 ore estimate, ca sa nu apara alte riscuri de la atata pus pe aparate.
Doctorii au spus ca bandingul pulmonar care a fost facut la Tg Mures este foarte corect executat. Poate asta e si motivul pentru care Darius are saturatiile peste 90 permanent si asta i-a uimit pe toti. Cu malformatia lui era tare greu de presupus asa ceva. Totusi, se pare ca desi Mada si noi toti am fi vrut ca operatia sa fi fost facuta oana acum, doctorii spun ca momentul ales este unul cat se poate de propice, inimioara este mai mare acum (ca si varsta) si o pot "vedea si lucra" mai bine.
Bine ca diagnosticul este acela pe care ei l-au estimat! Au convocat numeroase "sedinte" si au analizat cazul in amanunt, e posibil sa fie expus unui nr mare de doctori in sala, tocmai pentru unicitatea lui.
Dupa interventie va sta la ATI si poate chiar va necesita ingrijire speciala mai mult decat alti copii, datorita particularitatii bolii. In tot acest timp Mada a zis ca va parasi spitalul, nu se stie unde va hoinari, cert este ca nici la usa blocului operator nu poate sta, ca ar turba sa nu fumeze si decat sa inghete pe la usa spitalului, mai bine iese de tot, imbracata, echipata.
Doctorii spera sa rezolve malformatia dintr-o singura operatie; nu se pot pronunta foarte sigur daca pe viitor, cand o fi mare, Darius nu va necesita si o alta interventie.
Faptul ca este purtator de traheostoma nu incurca cu nimic, va putea scapa de ea dupa o oarecare perioada de la operatia pe cord. Totul depinde de evolutia lui ulterioara operatiei.
In prima saptamana Darius a fost vizitat de o tipa fizioterapeut, care il chinuie ca pe sfinti sa ii faca un program de exercitii fizice. Binenteles ca lui nu-i convine si urla tare cand e vorba de miscari noi. Dupa schimbarea gastrostomei insa, furtunasul fiind mai mic decat gaura initiala, iesea mancarea pe acolo asa ca mada a refuzat fizioterapia vreo 3 zile; acum ca este mai bine au reluat-o.
De cand a venit din Ro, ca urmare la saptamana diareica avuta inainte de plecare, Darius era pe hrana de regim si asta l-a slabit mult de tot . Nici macar nu se mai intorcea pe o parte singur, asa cum facea aici. Acum ca tot se dovedeste ca e bine cu burtica, au trecut iar la hrana sanatoasa (lapte mai mult, cereale, fruct, legume cu carne)

Irinel spune:
Multi pupici Darius! Multi pupici si pentru Madalina! MA rog pentru voi sa fie totul bine. Mi se pare ciudat ca o operatie asa de complicata dureaza doar 3 ore. Oricum, sunt sigura ca sunt pe maini bune.
Doamne ajuta!
MAryela multumim de vesti!
Sa ne rugam pentru ei si sa-i ajutam sa zambeasca sanatosi:
Stefanel / Andrei/ Sonia / Darius / Teo / Ionut
Irina, Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria

kay spune:
Pupam si noi bb si mamica ! venim maine, sa le spuneti ca asteptam primire calduroasa
Irinel, si mie mi se pare ca dureaza foarte putin operatia... pai un amarat de shunt la Sonia a durat 4 ore jumate... da ea era si mai mica. pt Darius.
oana de
SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
www.helpsonia.com

Maryela spune:
Irinel operatia va dura 3 ore ca asa vor ei sa nu il expuna la riscuri mai mari; probabil ca nici nu e bine sa stea prea mult pe aparate. Cert e ca au convocat o echipa foarte mare de medici care sa indeplineasca cerintele.
Am vorbit cu Mada, nu stie ce are telefonul din camera, e destul de tarziu ca sa mai rezolve ceva, caci de maine seara, dupa ora 20 va fi gasita la Mc si in restul saptamanii la fel. Maine in timpul zilei, evident dupa operatie (care e programata prima pe lista) ne va da de stire orice, imediat ce afla.

kay spune:
sa fie totul bine !!! scuze pt intrebarea din PM, acum am citit la subiectul lui Darius.
pont pt Mada, sa sune imediat dupa ce trec cele 3 ore la Intensiv Care si sa intrebe ce se intampla, ca sunt extrem de dragute tanti alea si ii zic. Eu am sunat un medic sa-l spun ceva si i-am zis ca Sonia e in operatie si el :" pai tocmai a iesit, ca am fost si eu in sala"... si atunci am luat-o la goana pe scari pana la 3... cred ca la cazurile astea mai grave se aduna toti medicii de la Pediatrie in sala... mult si asteptam vesti ! daca e intru si eu maine sa va mai zic impresii "la cald" !
oana de
SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
www.helpsonia.com

Maryela spune:
Darius a intrat in operatie la 10 dimineata si a iesit abia la h 15:30. Mada a avut sansa sa vada taman azi niste parinti distrusi de pierderea copilului lor, exact cand astepta pe la usi deznodamantul operatiei. Va dati seama ca turbase, asa ca s-a luat de personal, nu stia cine ii va raspunde la intrebari. Abia apoi au iesit si dr din sala si s-au convins (cu ochii la ceilalti parinti) ca e mai bine sa il vada, chiar si 2-3 min; mai mult a durat spalatul pe maini, intr-un anumit fel, imbracatul in halat, etc...decat vizita in sine. E cam leguma la ora asta, dar e bine!
Au separat camerele inimii si nu stie si altceva. Au gasit chiar si ceva la plaman, si asta justifica de ce Darius s-a "lipit" de atat de multe si indelungate infectii. Cand aflu mai multe va spun.
Oana multumim de pont! Abia astept maine sa va gasiti, e la camera 28, deci nr de tel e cu 28 in coada.

Irinel spune:
Doamne ajuta! Perioada asta e critica probabil. Ma rog ca Darius sa isi revina si sa se refaca dupa operatie cat mai repede. Madalina, fruntea sus, Darius va fi sanatos!
Sa ne rugam pentru ei si sa-i ajutam sa zambeasca sanatosi:
Stefanel / Andrei/ Sonia / Darius / Teo / Ionut
Irina, Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria

anca_vlad spune:
nu imi pot imagina alt deznodamant decat unul fericit, sunt sigura ca operatia este o reusita si ci ajutorul lui DD Darius va duce o viata normala.
Putere si curaj pentru Mada, o mamica demna de toata admiratia!
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca