Strumfi de iulie-august 2007 (6)
Raspunsuri - Pagina 6
paticut spune:
Cum vede bebelusul dumneavoastra
Autor: Mircea Anghelescu
Cum vede bebelusul dumneavoastra Bebelusii se trezesc la nastere intr-o lume pe care n-o cunosc. Mijloacele de explorare se dezvolta treptat, odata cu inaintarea in varsta. Ca sa intelegeti o parte din lumea in care bebelusul traieste, va vom arata cum va vede copilasul de la nastere pana la varsta de un an.
La nastere
La nastere bebelusul nu vede decat la o distanta de aproximativ 20 de centimetri. Daca-l tineti in brate totul e perfect. Vederea este neclara si lumina puternica il deranjeaza, de aceea clipeste des. Practic vede numai in alb si negru. Distinge mai bine contrastele. Privirea dumneavoastra este elementul care-i atrage atentia cel mai mult.
Vederea bebelusului la nastere
La varsta de o luna
In jurul varstei de 5 saptamani bebelusul incepe sa distinga culorile, mai intai culorile vii: rosu, verde. Pentru inceput va vedea mai bine din fata, dar inca nu distinge detaliile.
Vederea bebelusului la varsta de o luna
La varsta de doua luni
Campul vizual ii permite bebelusului sa vada pana la aproximativ 60 de cm si cu o deschidere de 30 de grade. Este momentul in care apare zambetul declansat de vederea chipului mamei! Nu poate vedea decat obiectele din imediata lui apropiere si inca nu le urmareste cu privirea.
Vederea bebelusului la varsta de doua luni
La varsta de trei luni
Bebelusul incepe sa vada diferenta intre albastru si verde. De asemenea, incepe sa urmareasca obiecte in miscare prin intoarcerea capului.
Vederea bebelusului la varsta de trei luni
La varsta de patru luni
Incepe sa vada mai bine obiectele mai indepartate si distinge galbenul. Este varsta la care incepe sa ridice capul, largindu-si astfel campul vizual. Isi vede mainile pe care le priveste. Incepe sa inteleaga ca ce vede poate fi apucat.
Vederea bebelusului la varsta de patru luni
La varsta de cinci luni
Este varsta la care vederea devine binoculara adica vederea in relief. Ii place sa apuce obiectele pe care i le intindeti.Incepe sa distinga culorile intermediare: roz, bej.
Vederea bebelusului la varsta de cinci luni
La varsta de sase luni
Campul vizual al bebelusului se largeste acum la 60 de grade si incepe sa aprecieze mai bine distantele. Se poate intoarce sa va vada si intinde bratele in directia dumneavoastra. Mersul in patru labe il va ajuta sa isi imbunatateasca perceptia realitatii.
Vederea bebelusului la varsta de sase luni
La varsta de un an
La aceasta varsta vederea bebelusului are caracteristicile adultului, i s-a dezvoltat vederea tridimensionala si distinge toate culorile. De acum il intereseaza TOTUL!
paticut fericita mamica de baiat voinic si dulce - Miron Petru
jadi spune:
Pai eu una nu mi-as face probleme daca face pipi mult! Pot fi uscate si daca e aerul uscat in casa! Sa vedeti la iarna cum o sa fie! Stiu ca Alina ne-a sfatuit sa nu tinem recipiente pentru umezirea aerului ci carpe uscate pe calorifer. Recipientele deschise pot produce inmultirea germenilor si nu sunt OK.
Deni & Vlad & Tudor
jadi spune:
Pe site-ul celor de la pampers, sunt explicate frumos o parte din evolutiile motorii ale copilului si mai ales au si exemplificare!
Deni & Vlad & Tudor
ddanagh spune:
Jadi, daca tot ne-ai mai luminat un pic de ce inseamna deshidratare, da-ne o parere si despre cum se pot hidrata? Prin cresterea lichidelor sau cum?
Ma gandesc ca a mea nu are pampersi asa plini cum ziceti voi si o schimb doar de vreo 4-5 ori pe zi plus daca face imediat ce o scimb caca (se intampla des). Insa asa facea si cand ii dadeam numai san si, din cate am inteles, cu san exclusiv nu se deshidrateaza bebeii. Acum ca ii dau si formula mai bagam si ceva baby drink.
Dana mamica gingasei Daria Stefania (20 iulie 2007)
Dariuta mea
ddanagh spune:
multumim pati si deni de informatii
Dariuta mea
jadi spune:
Mai eu la Vlad cand l-am trecut pe lapte praf nu i-am dat nici un supliment de lichide. mi se pare suficient laptele praf mai ales acum cand nu mai sunt caldurile excesive care pot duce la o deshidratare. si despre baby drink nu am o parere buna, de altfel despre nici un alt ceai, au zahar si nu este bun pentru bebelusi. Eu una nu le-as da lichide suplimentare si nu e regula sa umple pampersul full, daca face pipi atunci e ok. Copiii au evolutii si corpuri diferite ca si oamenii, altii fac pipi mai mult altii nu, asa ca nu e bine sa ii comparam. Problematic mi se pare cand nu ai cativa pampersi consecutivi fara nici un pipi!
Deni & Vlad & Tudor
liadorian spune:
Scuze pentru mesajul abrupt de mai devreme. N-am spus nici "buna dimineata", nimic. Pe motiv de bebe care s-a trezit prea repede. reiau: ziua buna tuturor!
Anya, multumim pentru raspuns!
Aylin, caciulita e mesterita de bunica. Sau cumparata de bunica, habar n-am. Oricum, bunica ne-a adus-o. Ma bucur ca ti-a placut bebitza mea. Dar care copil nu e frumos la varsta asta?!
nikole, multa sanatate! Of, cum se lipesc toate de tine! Fa-te repede bine!
Carmen, bune mai sunt mamele astea la casa omului! A mea tocmai a trecut pe la noi "sa ne impacam" (vorba vine, ca nu eram certate - dar s-a intamplat o data sa nu ne aduca nimic bun cateva zile si sotul meu ma intreaba asa, melancolic: "Oare s-a suparat mama ta pe noi, ca uite, nu ne mai face de mancare..." I-am povestit mamei si a doua zi ea a venit repede sa se impace cu ginerele! )
Mami Lia si domnita Miruna Demetra (8 august 2007)
jadi spune:
Si ca o ultima exemplificare eu la Vlad am avut urmatoarea evolutie:
1. exclusiv lapte matern pana la 2 luni
2. la doua luni din cauza e.coli de care am pomenit dar mai ales din cauza antibioticelor luate oral (acum daca ar fi sa fac antibiotice nici cum nu mai vreau orale, prefer injecatibile care sunt mai eficiente si mai ales nu strica flora intestinala asa cum am patit cu Vlad de facea kk apos si cu multi mucusi), am introdus o masa de lapte praf HN specific copiilor cu probleme de stomac, cum am zis antibioticele orale l-au nenorocit.
3. de la 4 luni si jumatate l-am intarcat definitiv si l-am trecut pe lapte praf exclusiv fara alte lichide
4. la 6 luni am inceput incet incet sa diversific cate o masa si a ajuns pe la 1 an sa aiba toata mesele diverificate plus 2 mese de lapte praf seara la culcare si dimineata la trezire.
Dar in continuare, Vlad are episoade de deranjamente, din ce in ce mai rare acum si stiu clar ca e de la antibioticele luate la 2, 4 si 6 luni. Nu am fost suficient de informata atunci sa ii pun branula si sa fac injectabil!
Deni & Vlad & Tudor
jadi spune:
peseu: Alina asta a intrat mai tarziu pe forum sa ne mai deschida capul, de unde era sa stiu ca injectabil e mai bine si mai ales ca pot exista si tratamente homeopate. Bine ca totul s-a rezolvat de la sine!
Deni & Vlad & Tudor
ddanagh spune:
Hai sa va zic ce am facut eu ieri.
Am dat apartamentul asta spre inchiriere si vine o mama cu fata si cu o alta fata sa il vada. Ambele bobocei la facultate - studente anul I. Eu le-am zis ca nu as vrea sa inchiriez unor studente si mama tot incerca sa ma convinga ce cuminte si desteapta ii fiica-sa, la care eu - lasati doamana ca si eu am fost studenta eminenta si tot faceam chefuri cu lada de bere in centrul camerei si faceam ca indienii pe langa ea, stiu si eu cum e sa fii student. A gogonat mamica niste ochi si a strafulgerat-o pe fiica-sa de mi-am zis, gata i-am facut-o fetii. Saraca, dupa ce ca se vedea ca ii e teama sa-si lase fata in Bucurestiul asta, am mai speriat-o si eu, poate isi retrage fata de la facultate.
Dariuta mea