Egipt in septembrie?!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Anul trecut asa era, si nu cred sa se fi schimbat cu ceva.
Ai putea sa intrebi la o egentie de turism din Ro, sa ai o informatie mai sigura.

Zic si eu...daca aflu ceva, vin si postez imediat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Salutare!
Salemualecum!

Ieri ne-am intors,mi-a placut tare mult insa ,din pacate,a fost prea"repede"..poate alta data o sa alegem un traseu ca al Gaviotei..ca am ramas cu un "gust amar" ca sant atat de multe de vizitat si noi n-am avut timp..
Am vizitat Luxorul cu Valea Regilor,Colosii lui Memnon,Templul Hatsepsut,Nilul cu feluca,Templul Karnak,cairo,Muzeul de Egiptologie,piramidele din Giza,Sfinxul,am facut scufundari si snorkeling(vazut coralii si multimea de pestisori colorati),un atelier de papirusuri,unul de alabastru,o parfumerie..si cam atat.Din pacate..
Impresionant,maret..ce sa mai zic,n-am cuvinte..

In bazare am negociat la sange..pretul real e ceva mai jos de jumatate din pretul de strigare(v-am spus ca sotul meu se pricepe:))am cumparat aur un picut mai ieftin decat pretul din Romania(mi-am luat medalion si cercei cu Nefertiti,si un medalion cu ank)tricouri,papirusuri,parfumuri(n-am gasit apa de flori de portocal...am luat ceva ce se cheama orange blossom..e un fel de ulei parfumat),magneti de frigider,statuiete din alabastru ,scarabei din granit si o multime de alte maruntisuri(prostiute dupa sotul meu).

Am mancat mango , guave ,smochine,curmale si inca un fruct care seamana cu o rosie si care nu stiu cum se cheama.
Am mancat miel preparat in stil beduin,orez cu tot felul de adaosuri,patiserie (o multime de prajiturele insiropate sau nu),susan,inghetata foarte buna ,tarte cu smochine,banane,stafide,nuca si alte seminte,paine de porumb,niste turtite dintr-un fel de faina ca grisul insa mai inchise la culoare-mi-au placut in mod deosebit-insa nu stiu cum se numesc,crabi,creveti,calamari,ton si inca un peste ce semana la gust cu carnea de porc,kebab,falafel si inca o multime de "chestii" ca niste paste care nu stiu din ce erau facute ca astia de la hotel nu stiau sa puna etichete sa stim ce anume mancam..

Prin bazar,a primit sotul o propunere de nu stiu cate sute de camile ptr nevasta lui...:),am fost confundati la un moment dat cu arabi,adica intr-un magazin a inceput sa vb cu noi in araba si s-a mirat tare ca nu santem arabi..cica semanam..hihi..nu mai stiu ce sa scorneasca sa te atraga in magazin,am primit si o propunere sa scriem in romana ceva reclama ptr marfa lui..doar doar sa te faca sa intri la el in magazin si sa cumperi ceva.

Toata lumea voia sa stim de unde santem si cum ne cheama,imi venea sa-mi pun o pancarta pe care sa scriu Romania ca sa nu mai dau din gura la fiecare pas..

Ptr fetele care pleaca acolo,sa aveti bani marunti,trebuie,de dat bacsis,ptr ca -ti face o poza sau sa te lase sa te uiti mai de apropate la ceva,sau sa faci poza cu cineva/ceva, sau doar ptr ca-ti zimbeste si-ti spune doua cuvinte..duce bagajul,serveste la masa,ajuta sa cumperi ceva mai ieftin/negociaza ptr tine intr-un magazin..ptr mers la toaleta,chiar si acolo unde nu se plateste,dar daca sta la intrare sau iti da hartie tot trebuie sa dai ceva.
Noi am schimbat in lire si piastri si dolari de 1/2/5 sa avem..si am folosit aproape tot.

Taxa de aeroprot am platit-o de acasa prin agentie,insa am vazut ca se plateste si la aeroport 15 dolari de pers.
Mai revin.

Mergi la inceput

Voiam sa mai spun ca aproape toti din jurul nostru (inclusiv eu)au facut "boala turistului" adica diaree..si medicamentele luate de acasa nu au prea ajutat,insa sant farmacii peste tot si este recomandat medicamentul antinal 3/zi,noi am dat 6 dolari pe o folie.
Nu stiu de ce m-am imbolnavit, ca nu am baut apa ,n-am baut bauturi cu gheata ,n-am mancat supe si nici macar nu m-am spalat (dinti si fata) cu apa de la robinet..pana si fructele pe care le-am mancat le mai spalam o data cu apa minerala..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Cum a fost vremea Adi?Am vazut niste oferte super pentru 17 noiembrie,dar ma gandesc ca o sa fie un pic cam frig pentru plaja sau baie in mare!

"La vita e bella"
De mancare
marea inghetata

Mergi la inceput

Nu stiu cum va fi vremea in noiembrie,insa noi am avut parte de temp de 35/37 grade ziua ,20/22 noaptea si apa calda-ceai..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns morgane spune:

Valentina, noi am facut plaja la sfârsitul lui decembrie, cand erau 27°C, deci nu-ti face probeme pt. noiembrie. Seara însa se raceste, pana la 15°C.

Pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Adi69 am citit pe narasuflate despre calatoria ta. Ma bucur mult ca ti-a placut!

O asteptam acum pe Gaviotita !

Mergi la inceput

Norocuta,sant oarecum suparata ca nu am gasit apa de flori de portocal,ai tu vre-o poza sa vad cum arata?
Am intrebat in mai multe parfumerii si toate-mi dadeau esenta de portocale,o chestie uleioasa.Pana la urma am cumparat,dupa cum ziceam,un ulei parfumat-zic ei ca e esenta de flori de portocal si tot ei mi-au spus ca merge la prajituri insa am facut o crema de zahar ars si-am pus 2 picaturi din ea(asa cum mi-au spus) si n-am putut s-o mancam,avea gust de parfum(dupa mine) si de sampon(dupa sot).
Stiam ca apa de flori de portocal merge folosita si ca parfum si ca aromat prajituri .

Si sa stii ca m-am gandit la tine cand am fost in Cairo,acum ca am citit ca de pe balcon de la tine se vad piramidele...ma simt "ciudat" ca am fost atat de aproape de tine si nu am avut timp sa te cunosc..
Noi am luat masa de pranz la un restaurant de unde se vedeau piramidele(din fata lui),acolo am mancat turtitele alea de care spuneam ca mi-ai placut mult.

Despre fructul care seamana ca o rosie am aflat ca se numeste kaki,am vazut in Carrefour.
Mai ramane sa descopar "pastele",una semana cu fasolea batuta la culoare,alta era roz-rosie,alta avea gust de vinete si una era alba.
Catalina mea a povestit la gradinita despre excursiile facute,a lasat-o educatoarea sa povesteasca la copii,cu poze,cu poze ale pestilor vazuti,cu "tot tacamul".A fost mai mult decat incantata ,iar eu am fost mirata de cat de multe a retinut si cate amanunte pe care eu poate le uitasem..

MA duc sa beau o gura de cafea..pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Adi69,apa de flori(trandafir,protcal..si ce o mai fi) se gaseste la super-market la raionul cu "cele" de prajituri si dulceturi.e speciala si comestibila.
In parfumerii nu gasesti decit parfumuri,uleiuri,esente ...toate de corp.
Despre fructul numit "kaki" m-ai facut curioasa.In japonia este un fruct portocaliu ,arata ca o rosie si se numeste kaki.Vezi ca aia sa nu fie cumva denumirea japoneza.Am sa-mi intreb sotul daca stie de vreun fruct in egipt, numit kaki.
Cit despre "paste",cea cu vinete se poate sa fi aratat alba pt. ca se face cu tahina(pasta de susan) si iese albicioasa.Sau poate era humus.Deci una era salata de vinete,alta humus,celelalte nu stiu,nu-mi dau seama dupa descriere.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Ooo ce pacat! N-am avut timp sa intru in supermarket,nici n-am vazut vre-unul prin statiune..maaama si cat i-am mai intrebat pe toti de apa de flori de portocal si n-a stiut nimeni sa ma lamureasca...

Asa este fructul kaki,rosu-portocaliu ca o rosie putin necoapta,aveam in fiecare seara la cina la fructe ,insa am aflat ca se numeste asa doar dupa ce am vazut acasa in supermarket.

Tare rau imi pare ca nu au pus etichete cu numele mancarurilor,incercam sa-i mai intreb pe bucatarii care mai schimbau platourile insa nu pricepeau engleza..si eu nu pricepeam araba..:)

Mersi de lamuriri.

Mergi la inceput