Egipt in septembrie?!
Raspunsuri - Pagina 4
Gaviotita spune:
Norocuta inca o data pupici
In Cairo initial aveam cazarea la Delta Pyramids Hotel(undeva pe langa piramide)dar acum ne-au zis ca vom sta la Swiss Inn Hotel.Uite adresa lui:7 EL HEGAZ SQ FROM GAMET AL DEWAL AL ARABIYA , MOHANEDSSES - Cairo, Egipt.Ne-au mai spus sa avem grija ca exista diferente mai de temperatura intre zi si noapte(ziua 30 grade-noaptea poate cobori pina la 5-6 grade) si cum ai zis tu sa negociem totttt.
Laura nu mergem pe cont propriu- mergem printr-un birou de pelerinaje din Alba Iulia.Am fost tot prin ei si anul trecut in TARA SFANTA-ISRAEL- si a fost superrrrr din toate punctele de vedere.Acum ne costa 900 euro excursia si avem inclus transportul cu avionul Budapesta-Cairo si retur,mic-dejun si cina la hoteluri(de 4 * ) iar in cele 3 zile pe vasul de croaziera mic-dejun,pranz si cina,intrare la obiective turistice,ghid in limba romana.
Mai vorbim..
angishor
madalinad spune:
noi ne gandeam sa mergem de revelion la hurghada, imi poate spune si mie cineva cum e vremea? sotul meu vrea scufundari, eu ma gandesc ca, totusi, nu e chiar vreme de baie si plaja?! ca daca nu e, as schimba destinatia...
morgane spune:
In decembrie temperatura este ridicata, pana la 27-28°C peste zi, seara este rece, cam 15-18°C.
Poti face si scufundari, Marea Rodie este foarte calda si vei primi si costume de neopren. Dar mai bine mergi la Sharm-El-Sheikh decat la Hourgada. Noi am petrecut acolo revelionul 2005 (hotel Calimera-Albatros 5*) si a fost super din toate punctele de vedere.
Pupici,
norocuta spune:
quote:
Originally posted by Laura T
Gaviotita, unde ati gasit circuitul asta asa complet? sau mergeti pe cont propriu??
Norocuta, vad ca locuiesti in Egypt...imi poti spune, daca vrem, din aeroport din Cairo sa mergem direct la piramide, avem cu ce? este safe? sau sunt ceva agentii de turism ce au biroul in aeroport care organizeaza asa ceva, este bus pana acolo? cati km?
Ca ma bate gandul sa fac o excursie "mai altfel" de cateva zile in Egypt, nu prin agentie, ci pe cont propriu, intai sa vedem piramidele in Cairo si apoi sa zburam cu Egyptair la Sharm El Sheikh pt cateva zile la plaja.
Laura si bebitele: Bianca (14 aprilie 1999) si Ramona (17 mai 2002)
poze_noi
Ei uite ce am aflat: vrarianta pe cont propriu cam cum ai descris tu cica nu e chiar de recomandat atat timp cat nu sunteti niciunul vorbitor de limba araba/ori cititor -macar de indicatoare in caz de Doamne Fereste.
De la Aeroport pana la Piramide poti lua un taxi. Aici sunt doua tipuri: cele ieftine, banale-le faci cu mana din strada nu au centrala(unele infiorator de vechi, fara aparatae de taxare), altele CityTaxi scumpe si care pot fi apelate la tel. cum e inRo.
Distanta e destul de mare tinand seama ca Aeroportul e in Nord Est iar Piramidele in Sud Vest, iar Cairo e una din cele mai mari capitale ali lumii (cca.18.000.000 persoane, aproape cat Ro )...probabilitatea e sa dureze peste o ora in conditii de trafic bun.
Acum vin ca o soacra si te intreb eu: cum veti vizita Piramidele cu bagajele in mana? Sunt asezate pe un fel de coline si distantele dintre Keops si Sfinx, etc. nu sunt de neglijat(plus: e un vant permanent acolo), ce sa mai zic daca vreti sa faceti un raid cu camila in desert ori sa mergeti in Bellvedere (un loc putin mai sus care permite o imagine de ansamblu a piramidelor, e superb, dar noi am fost cu masina acolo. De aici se fac cele mai superbe poze).
De aranjat sa aveti zbor catre Sharm cred poti rezolva prin internet direct cu Egyptair, dar sincer eu nu vad simpla deloc varianta asta.
Sa nu mai zic de bilete avion, mult mai bune la pret oferite de agentie.... De ce nu cauti sa iti personalizeze calatoria o agentie din Ro? Eu chiar azi am primit un newsletter de la unii care au Egipt pentru Revelion si suna bine.
Hai sa-ti zic ceva (din dosul usii, ca nu ne aude nimeni): ofertele pentru turisti straini sunt MUUULT mai convenabile la pret decat daca soliciti aceleasi servicii venind din Egipt. Tara asta chiar pune pret pe turism ca pe cea mai draga comoara a lor si rezultatul negocierilor cu agentiile e asta.
Eu si sotul meu am vrut sa mergem de aici pe o oferta din Ro si Dna. de la Ghiseu din Ro ne-a zis ca trebuie sa ne intalnim in Aeroport A. Vlaicu Bucuresti, altfel ei nu scad pretul biletului din totalul calatoriei.E pachet!
Cand se va intoarce Gaviotita din excursie ne va povesti sper cum a fost!
Laura T spune:
Norocuta, ce surpriza, sa fii ploiesteanca!! Mersi mult pentru detalii, poate totusi gasesc o agentie care sa-mi personalizeze sejurul. Cat despre bagaje, nu ma gandeam sa le car dupa mine, zicea ca poate exista in aeroport vreun depozit de bagaje, nu e?
Oricum, tinem legatura, poate mai am nevoie de sfaturi de la tine!
Gaviotita, astept sa ne povestesti cum va fi!
poze_noi
raresionut spune:
Am nevoie de ajutorul vostru..se poate obtine viza pentru Egipt in aeroport? Care sunt conditiile si cam cat costa?
Alina si printul Rares
Pozele noastre
Cand un somnambul merge pe acoperis.....nu-l trezi...se poate prabusi!
norocuta spune:
quote:
Originally posted by Laura T
Norocuta, ce surpriza, sa fii ploiesteanca!! Mersi mult pentru detalii, poate totusi gasesc o agentie care sa-mi personalizeze sejurul. Cat despre bagaje, nu ma gandeam sa le car dupa mine, zicea ca poate exista in aeroport vreun depozit de bagaje, nu e?
Oricum, tinem legatura, poate mai am nevoie de sfaturi de la tine!
Gaviotita, astept sa ne povestesti cum va fi!
poze_noi
Din cate stie si sotul meu in aeroport nu e depozit pentru bagaje ( nu stiu cum se procedeaza daca esti in tranzit), exista numai in gari.
Cu mare placere, tinem legatura ...sunt pe aici...
norocuta spune:
quote:
Originally posted by raresionut
Am nevoie de ajutorul vostru..se poate obtine viza pentru Egipt in aeroport? Care sunt conditiile si cam cat costa?
Alina si printul Rares
Pozele noastre
Relativ simplu se obtin din aeroport vizele: se sta la o coada si se plateste 15 USD.
Asa era, sper ca nu s-a schimbat nimic de cand nu am mai calatorit eu.
Poate spune cineva care a fost vara asta pe aici.
raresionut spune:
Multumesc mult Norocuta, dar poate mai revine cineva pe raspuns. Cand ai calatorit tu mai exact?
Alina si printul Rares
Pozele noastre