Egipt in septembrie?!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Uite aici poza cu kaki si alte cateva poze din Egipt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Adi, fructul asta il mai gasesti si sub denumirea de Sharon, eu cel putin asa-l stiam inca de cand nu aparusera la noi. Este f bun la gust, mie-mi place la nebunie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Da Adi,asta e fructul.Asa-i zice aici,kaki.
Acum nu stiu de unde este el originar,se poate sa fie din egipt si sa-i fi "importat" japonezii si alte tari numele,sau se poate sa fie de aici si romanii l^au lasat cu acelasi nume.
Dar eu il vad japonez 100%.
Am uitat sa-mi intreb sotul ,dar azi o fac.
Pozele sunt superbe.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaviotita spune:

fetele!!!
Ma pregatesc de decolare
Revin la intoarcere cu amanunte...
Sa auzim de bine!!

Mergi la inceput

Gaviotita,eu am crezut ca te-ai intors si-am intrat repede sa vad impresii si poze si cand colo tu abia pleci..
Concediu placut!
Sa dai pe aici cand te intorci..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

quote:
Originally posted by adi69

Norocuta,sant oarecum suparata ca nu am gasit apa de flori de portocal,ai tu vre-o poza sa vad cum arata?

Adi Da, am in casa, dar nu am bateriile bune la camera si nu pot poza .

Ma gandesc, totusi, daca stii magazine cu produse arabesti sa intrebi acolo (arata ca niste sticle ce cico, nu-s micute ca alea de esente). Imi amintesc ca pe Mosilor era unul ...taaare demult ...pana sa vin eu in Egipt si aveau...erau libanezi parca. Si Apa pe care o am eu "Made in Libanon".

Asa cum a zis si Hannen, trebuia sa intrebi la supermarket (cel mai des sunt de portocal sau trandafiri).

Eu cred ca vei gasi usor si in Romania, dar ce ai cumparat din calatorie e parfum toata ziua.

Mami cu doi lei paralei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

gaviotita drum bun ! Te asteptam cu drag! (azi 34C)

Dragele mele,

Nu vreti sa deschid un subiect in care sa putem sa "maruntim" totul depsre Egipt ca eu ma simt stanjenita deja sa raspund pe subiectul Angelinnei ?

Mergi la inceput

]Salutare fetelor!!
M-am intors cu bine
A fost frumos dar foarte obositor
Cu ce sa incep?In primul rand am ramas dezamagita de Cairo-un oras imens dar murdar(m-a atentionat Norocuta ,dar nu puteam crede pana nu m-am convins cu ochii mei)- ma refer la partea veche a orasului.
In acest circuit am traversat intreaga tara deci in 11 zile am avut ce vedea - de la viata beduinilor(care traiesc saracii sub limita de existenta)- pana la luxoaxele hoteluri din Sharm el Seick.
A fost foarte obositor circuitul pentru ca distantele dintre orase erau mari,aveam de traversat Desertul Sahara,multe obiective pe zi de vizitat .Trezirea era undeva pe la ora 6 masa la 6.30 iar cazarea la urmatorul hotel undeva tarziu in noapte-11-12 - deci toata ziua in autocar.Intr-o zi am parcurs 1100 de km.Dar a meritat.Am vizitat cred eu tot ce se putea vizita in Egipt:Piramidele,Sfinxul,Institutul Papirusului din Cairo,orasul El -Fayum,El-Minya,Luxorul,templele Kom-Ombo si Edfu,orasul Assiut,Asswan-de la Asswan am mers cu un vas de croaziera 3 zile pe Nil pana la Luxor - a fost superba croazieraAm vizitat barajul superior al Nilului si Obeliscul netrminat,Valea regilor,Statiunea Hurgada .De la Hurgada am mers cu feriboatul spre Sharm el Sheick,Dupa un drum de cca 6 ore ajungem la Muntele Sinai in jurul orei 21,ne cazam la Caterine PLaza iar la ora 2 noaptea am inceput sa urcam Muntele Sinai - in 3 ore am ajuns in varf in locul unde Moise a primit de la Dumnezeu Tablele cu cele 10 porunci- o panorama absolut superba,ceva ce nu voi uita niciodata- era ora 5 dimineata,am vazut rasaritul de soare- splendida priveliste.Am aflat ca am urcat pe jos la incredibila inaltime de 2244 metri cit are Muntele Sinai pe carari pietruite si printre stanci,prapastii si bolovani imensi.A meritat tot efortul!!!
Apoi am plecat inspre Alexandria,unde am vizitat Biblioteca si locul fostului far.Cele mai frumoase orase mi s-au parut a fi Aswan si Alexandria.
Cazarile au fost bune,la fel si mancarea(bufet suedez-multa si diversificata),dar oricum hotelurile de 4* din Egipt nu se compara cu cele de 4* de la noi.
A fost cald,in 2 zile am prins chiar si 36 de grade,dar in general foarte placut!!!
Am mancat multe fructe,am cumparat papirusuri ,parfumuri(am negociat cit am putut de mult),am mers si cu camila,am vazut multi oameni foarte saraci si sarmani.
DECI IN FINAL POT AFIRMA CA A FOST O EXCURSIE FOARTE FRUMOASA SI INTERESANTA CARE SI-A MERIAT TOTI BANII

Mergi la inceput

Norocuta eu sunt de acord cu propunerea ta despre un nou subiect despre Egipt mai in detaliu(prind bine orice amanunte pentru cine urmeaza sa plece in Egipt,si nu numai)

Mergi la inceput

Tocmai ma gandeam ca nu mai dai semne de viata.
Uite asa un circuit imi doresc si eu insa cu copilul dupa mine ,nu pot.Poate peste vre-o 10 ani...
Te invidiez pentru cate ai vazut!
Ce fel de parfumuri ti-ai luat,tot pe baza de ulei?Si ce fel de fructe?
Pune te rog poze daca poti..abia astept sa le vad.

Mergi la inceput