Este soia periculoasa?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Conchita, multumim pt.link

Nu mananc soia, chiar nu ma intereseaza ca aliment si nu-mi place. sunt sigura ca un om care n-a pus gura pe soia in viata lui nu a avut nimic de pierdut.
Referitor la acidul fitic insa, e adevarat ca in cantitati exagerate poate reduce absorbtia de fier, zinc, seleniu etc. Acidul fitic exista cam in toate cerealele. Totusi, acidul fitic e reputat ca un anticancerigen
Cred ca intr-adevar nu trebuie abuzat de soia deoarece contine cam multi fitoestrogeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Eu nu mai inteleg nimic, atunci de ce copiilor alergici la caseina li se prescrie lapte de soia, ma innebuneste chestia asta...ce sa inteleg acum, ca sven care a baut chestia asta cred vreun 1an jumatate o sa aiba probleme mai incolo...sau ilse care si ea a baut sa zicem 3-4 zile dintr-o saptamana, il alternam cu lapte de vaca, si ea o sa dezvolte nu mai stiu ce.

Pe de alta parte intr-o vreme aici toata lumea spunea ca mai bine sa consumi lapte de soia decat de vaca, ca e mai sanatos, acuma e alta moda...si de ce exista formula de soia daca e periculoasa, cum putem atunci nefiind de specialitate sa intelegem inainte de a face vreun rau copilului, doar luandu-ne dupa ce a zis doctorul.

Si nu sunt singura in Olanda unde sunt multe cazuri de copii alergici la laptele de vaca care a folosit asa ceva, acuma imi trec doar scenarii de groaza prin cap.

eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)

Mergi la inceput

nu cred ca e chiar asa catastrofal. multa lume consuma soia fara sa aiba dereglari hormonale si mai stiu eu ce necazuri.
soia n-ar trebui sa fie insa un aliment cvasi-universal in dieta unui om, necum a unui copil. daca se consuma moderat, printre alte alimente, nu e problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Gabi, apreciez informatia, mai ales ca nu e alarmista. dar spune-mi, te rog, pe ce te bazezi cand zici ca nu e chiar asa catastrofal. nu am studii medicale, deci nu pricep ce se spune in articol mai departe de ce se spune. si nu scrie nicaieri ca soia consumata cu moderatie nu e periculoasa...zi si tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui patou

- omul este singura specie care consuma lapte la o varsta adulta, si este singurul mamifer adult care consuma laptele unei alte specii.

daca tot s-a reactualizat subiectul, raspund unui post mai vechi, da' nu prea cred c-a disparut "postulatul" asta in ultimii doi ani: omul este singura specie care are posibilitatea sa consume lapte la o varsta adulta - laptele altei specii. nu de alta, da' pisica mulgand vaca n-am vazut si nu cred c-o sa vad curand. insa doua pisici de 5 ani (deci adulte, pentru specia lor) care consuma lapte de vaca, vad zilnic la mine-n bucatarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Ilse, uite ce -i dau eu copilului meu care este alergic la caseina si lactoza :

http://www.farmaciadeacasa.ro/nestle-nan-lapte-fara-lactoza-pentru-regim-dietetic-400g-p-641.html

acum am vazut ca are si asta ceva soia dar presupun ca nu are asa multa procentual ca un lapte de soia integral.
O sa incerc sa caut de maine prin farmacii ceva fara soia pentru copii alergici desi cred ca va fi tare greu.
Eu ii dau laptele asta de cateva luni si desi la inceput nu l-a vrut pentru ca are 6 ani si i s-a parut ciudat swa bea "lapte de bebe" apoi l-a acceptat.

Mergi la inceput

Ii mai dau uneori si ALMIRON PEPTI insa acum nu gasesc link.Le aLternez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Ilse, uite ce -i dau eu copilului meu care este alergic la caseina si lactoza :

http://www.farmaciadeacasa.ro/nestle-nan-lapte-fara-lactoza-pentru-regim-dietetic-400g-p-641.html

acum am vazut ca are si asta ceva soia dar presupun ca nu are asa multa procentual ca un lapte de soia integral.
O sa incerc sa caut de maine prin farmacii ceva fara soia pentru copii alergici desi cred ca va fi tare greu.
Eu ii dau laptele asta de cateva luni si desi la inceput nu l-a vrut pentru ca are 6 ani si i s-a parut ciudat swa bea "lapte de bebe" apoi l-a acceptat.

Ioanadara multumesc mult insa al meu a trecut peste "perioada" asta, nu mananca inca branza, dar lapte de vaca tolereaza, deci pentru mine e ok acum, insa ce se fac mamele care au folosit ca mine ceva timp laptele de soia, asta ma sperie pe mine, ca nimeni pana acum nu ne-a zis si de efectele astea periculoase...si culmea ma gandesc la vegani, am prieteni care au in meniul lor mai mereu soia.

eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)

Mergi la inceput

Am inteles.Voi sunteti inaintea noastra deja.Pai noi nu mancam nici branza, nici unt, cascaval, dulciuri cu lapte, etc.
Pe de alta parte, s-ar putea ca dupa un timp de la oprirea laptelui de soia din alimentatie, nivelul hormonului sa revina la normal.Mai ales ca in general copilasii cu alergii care au consumat mult lapte de soia (inlocuindu-l pe cel normal de vaca) au facut-o pentru o perioada de timp determinata, un an, doi in general.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mianna

[quote]citat din mesajul lui patou
- omul este singura specie care consuma lapte la o varsta adulta, si este singurul mamifer adult care consuma laptele unei alte specii.

... omul este singura specie care are posibilitatea sa consume lapte la o varsta adulta - laptele altei specii. nu de alta, da' pisica mulgand vaca n-am vazut si nu cred c-o sa vad curand. insa doua pisici de 5 ani (deci adulte, pentru specia lor) care consuma lapte de vaca, vad zilnic la mine-n bucatarie

mianna, est taaaare, ma faci sa rād de dimineata.

E ca bancul ala tip Radio Erevan:
- De ce nu manānca pisica budinca?
- Pentru ca ... nu i-a dat nimeni!

Si de fapt, sunt atātea cazuri de catzele care alapteaza pisoi, si pisici care alapteaza catei etc. etc.

Mergi la inceput