Este soia periculoasa?
Raspunsuri - Pagina 7
Amethyst spune:
quote:
Originally posted by razescu
Buna! Fac o lucrare de dizertatie in legatura cu Provamel lapte soia. Din discutia pe care am urmarit-o am inteles ca cei mai multi ati consumat lapte de soia. Speram ca imi puteti spune parerea voastra in legatura cu Provamel sau oricare din produsele similare lapte de soia. Pentru a afla mai multe detalii te rog intrati pe http://www.business-anthropology.blogspot.com/ . Sper ca nu v-am deranjat si v-am atras atentia:D. Multumesc mult!
Razvan
Eu consum lapte de soia doar So Good si produse din soia de la Inedit. Despre cele de la Iezer am o parere foarte proasta. Mai consum pateuri de soia si de la Hame.
Din ceea ce am studiat eu referitor la tema subiectului, cred in continuare ca soia este sanatoasa, consum de multi ani si de curand am renuntat si la carne. Lapte de vaca nu mai beau demult dar consum branzeturi.
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
Guguluff spune:
Carnea de pui este o reala otrava, plina de hormoni de crestere. De ce oare nu ne sesizam cand mancam un copan fraged de pui de 2 luni? Tristul adevar este ca puii "de stat" ajung la impresionanta greutate de 1kg la varsta "frageda" de 2 luni. Un pui de tara ajunge la greutatea aia abia in vreo 6-8 luni, crescut natural, fara "concentrate"(amestecuri de cereale cu praf de oase si hormoni de crestere). Un pui de tara este f.f.f. atzos, aproape ca vanatul, deoarece creste liber in curte si mananca boabe de grau, porumb nu peste(tineti minte ca erau loturi de pui cu miros de peste...). Citisem articole privitoare la puii de la KFC ca ar fi crescuti atasati de tuburi si fara cap, fiind produsi prin clonare... De aia ar avea dimensiunile alea miniaturale si copanelele si aripiarele.
Eu nu zic ca e sanatoasa soia dar nu ar fi singurul aliment alterat genetic sau aditivat. Cine stie ce firma a beneficiat de pe urma publicarii articolelor alea? Poate asociatia crescatorilor de pasari a protestat ca le scad mult vanzarile, poate... Si capsulele de soia sunt recomandate in menopauza dar se presupune ca ar fi concentrate; cat la suta din tofu este soia? Cat tofu poate manca fetita ta pe saptamana? Nu stiu ce sa zic, poti sa intrebi si un nutritionist si sa te interesezi direct la firmele producatoare de produse din soia(asa stii si cumperi doar ceva controlat-cred ca poti sa ceri certificate de calitate fie direct la firma fie la hypermarket).
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
Guestus spune:
quote:
Originally posted by Guguluff
Citisem articole privitoare la puii de la KFC ca ar fi crescuti atasati de tuburi si fara cap, fiind produsi prin clonare... De aia ar avea dimensiunile alea miniaturale si copanelele si aripiarele.
se pare ca din 2008 KFC or sa faca oasele de la aripi si copane dintr-un material special ( Si+CaO+XX ) si apoi or sa puna pe el carnea...atunci sa vezi ce dimensiuni perfecte or sa aiba copanele.
Amethyst spune:
quote:
Originally posted by Guestusquote:
Originally posted by Guguluff
Citisem articole privitoare la puii de la KFC ca ar fi crescuti atasati de tuburi si fara cap, fiind produsi prin clonare... De aia ar avea dimensiunile alea miniaturale si copanelele si aripiarele.
se pare ca din 2008 KFC or sa faca oasele de la aripi si copane dintr-un material special ( Si+CaO+XX ) si apoi or sa puna pe el carnea...atunci sa vezi ce dimensiuni perfecte or sa aiba copanele.
E o idee buna. O sa le scriu un mail (Sa vezi ce panarama facea un domn ca persoanei de langa i s-a dat un copan mai mare)
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
conchita spune:
ia uitati ce-am gasit:
http://www.soyonlineservice.co.nz/
da, ma preocupa problema asta de doi ani. :-))
io mai beau din cand in cand lapte de soia, aoleu ce m-au speriat domnii astia cercetatori independenti.
SOY DANGERS:
High levels of phytic acid in soy reduce assimilation of calcium, magnesium, copper, iron and zinc. Phytic acid in soy is not neutralized by ordinary preparation methods such as soaking, sprouting and long, slow cooking. High phytate diets have caused growth problems in children.
Trypsin inhibitors in soy interfere with protein digestion and may cause pancreatic orders. In test animals soy containing trypsin inhibitors caused stunted growth.
Soy phytoestrogens disrupt endocrine function and have the potential to cause infertility and to promote breast cancer in adult women.
Soy phytoestrogens are potent antithyroid agents that cause hypothyroidism and may cause thyroid cancer. In infants, consumption of soy formula has been linked to autoimmune thyroid disease.
Vitamin B12 analogs in soy are not absorbed and actually increase the body’s requirement for B12.
Soy foods increase the body’s requirement for vitamin D.
Fragile proteins are denatured during high temperature processing to make soy protein isolate and textured vegetable protein.
Processing of soy protein results in the formation of toxic lysinoalanine and highly carcinogenic nitrosamines.
Free glutamic acid or MSG, a potent neurotoxin, is formed during soy food processing and added to many soy foods.
Soy foods contain high levels of aluminum which is toxic to the nervous system and the kidneys.
SOY INFANT FORMULA — BIRTH CONTROL PILLS FOR BABIES
Babies fed soy-based formula have 13,000 to 22,000 times more estrogen compounds in their blood than babies fed milk-based formula.
Infants exclusively fed soy formula receive the estrogenic equivalent of at least five birth control pills per day.
Male infants undergo a “testosterone surge” during the first few months of life, when testosterone levels may be as high as those of an adult male. During this period, baby boys are programmed to express male characteristics after puberty, not only in the development of their sexual organs and other masculine physical traits, but also in setting patterns in the brain characteristic of male behavior.
Pediatricians are noticing greater numbers of boys whose physical maturation is delayed, or does not occur at all, including lack of development of the sexual organs. Learning disabilities, especially in male children, have reached epidemic proportions.
Soy infant feeding—which floods the bloodstream with female hormones that inhibit testosterone—cannot be ignored as a possible cause for these tragic developments. In animals, soy feeding indicates that phytoestrogens in soy are powerful endocrine disrupters.
Almost 15 percent of white girls and 50 percent of African-American girls show signs of puberty such as breast development and pubic hair, before the age of eight. Some girls are showing sexual development before the age of three. Premature development of girls has been linked to the use of soy formula and exposure to environmental estrogens such as PCBs and DDE.
ilse spune:
conchita gata m-am speriat ingrozitor, al meu mijlociul a baut formula de soia, avea alergii alimentare, inclusiv la ou...si noi mai bem in casa lapte de soia, si fetita mea a baut lapte de soia alternat cu lapte de crestere si de vaca, ufff, te rog daca gasesti ceva si despre alte soiuri de inlocuitori de lapte sa pui aici.
dar totusi am citit ca si laptele de vaca nu ne aduce nimic bun, iaurtul da, dar nu laptele asa obisnuit, nu mai stiu ce sa cred acuma.
eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)
conchita spune:
Ilse , n-am gasit despre alti inlocuitori, pe mine ma preocupa tot soia asta. io am de la doctor indicatie sa beau lapte de soia, cam de vreo doua luni, dar am baut din joi in paste, ca nu-mi place. cred ca imi ramasese in subconstient dilema asta veche, de-aia am si reluat cautarile de informatie. ma doare capul de ce gasesc iarasi...
ce e acela lapte de crestere?
am recitit mesajele scrise de patou si m-am panicat rau si cu laptele de vaca acuma! pai sonia bea lapte de trei ori pe zi, cum o dezintoxic io de lapte??? fuge la alta muma, precis.
ilse spune:
Conchita laptele de crestere e ala formula care cica sa-l dam pana la 3 ani(adica o adunatura de chestii prefabricate0, dar daca citesti ingredientele lui, naspa si acolo.
Nu inteleg ce anume atunci am putea sa le dam...acuma dupa alte lecturi, am hotarat sa le mai dau si lapte integral, ca virgula cica ala degresat nu contine grasimile bune care le trebuie pentru creier, dar tot nu sunt convinsa ca laptele de vaca nu e facut numai pentru vitelusul ei, asa ca iarasi sunt in ceata total.
Lapte de orez mai bem si de ovaz, acuma sper sa nu aud ca si astea dau cate ceva ca zau daca mai stiu cu ce am putea inlocui, doar cu apa.
eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)
olympia spune:
Cred ca nu are cum sa fie daunator laptele de vaca pentru un copil care-l bea cu placere si-l cere. Ma gandesc ca organismul sau "stie", simte ce are nevoie, instinctiv... Nu cred ca laptele de vaca in sine ar fi daunator copiilor, doar oamenii il folosesc dintotdeauna.
Si poate in oarecare contradictie cu ce am scris mai sus, mie nu-mi place laptele ca atare, nu l-am baut cu placere nici in copilarie, l-am acceptat doar cu mult cacao, in schimb imi place branza, smantana si iaurtul.
Pene colorate... cate putin din toate!