Este soia periculoasa?
Raspunsuri - Pagina 6
Pepsi spune:
ca bine zici pisicuta, nu este nimic dovedit stiintific!doar pareri ale unora ....
a, si am uitat de OGM-uri! adica organisme modificate genetic!in SUA sint ff folosite si la moda,(franta incerca macar sa le eticheteze cumva....) cu alea ce facem!? alea nu dau tumori?si alte cele? rezistenta bacteriilor la antibiotice cu care indopam copii....totul este un ciclu toate au legatura. modificam genetic planta ca sa creasca mai mare si sa nu se strice pe piata, si hopa cine dauna acelui aliment muteaza si el si uite asa ne trezim ca in ziua de azi se prescriu antibiotice ca si bomboanele! si e-urile cancerigene? multe sint interzise in multe tari de 10 ani si in romania sint folosite.....pe linga toate astea soia este copil mic....si inocent!
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
iulia_b spune:
Probabil ca este greu sa acceptam uneori lucruri care nu prea ne sunt pe plac. Asa cum greu am acceptat ca laptele de vaca poate da alergii, intolerante etc.
Un fapt este evident, soia contine fitoestrogeni, dovada ca sunt medicamente pe baza de soia care se administreaza in menopauza pt a diminua efectele nedorite ale ei. Sunt medicamente (OTC-uri) care au fost testate, standardizate.
www.pharma-business.ro/content/view/344/47/" target="_blank">http://www.pharma-business.ro/content/view/344/47/
Probabil ca o masura ar trebui sa existe in toate. Ridicarea in slavi a prod pe baza de soia mi se pare un pic fortata...
pisicuta si matei spune:
Iulia_b crede-ma ca nu vorbesc asa din cauza ca mi-ar fi greu sa accept ca soia ar avea si chestii nocive, gandeste-te ca sunt un parinte care accepte ca laptele de vaca, glutenul, muscaturile de insecte sunt niste chestii fff nocive pentru organismul copilului meu...si poate si pt noi, dar de aici si pana la a spune nu mai mananc soia pt ca nu stiu cine a zis ca poate sa aiba nu stiu ce efect este o cale foarte lunga. Uite si eu am citit ca varza ar fi cancerigena...atunci ar trebui sa nu mai mananc varza,nu?!?!
Ar trebui ca moderatia sa existe nu numai atunci cand consumam chestii si si atunci cand vorbim sau credem pe negandite tot felul de afirmatii! Permite-mi pana la o demonstatie stiintifica valida si credibila sa mananc soia.
Poze noi cu noi;
"Cronometrul" lunilor
Rufus spune:
quote:
Originally posted by pisicuta si matei
... dar de aici si pana la a spune nu mai mananc soia pt ca nu stiu cine a zis ca poate sa aiba nu stiu ce efect este o cale foarte lunga.
...Ar trebui ca moderatia sa existe nu numai atunci cand consumam chestii si si atunci cand vorbim sau credem pe negandite tot felul de afirmatii! Permite-mi pana la o demonstatie stiintifica valida si credibila sa mananc soia.
De multa vreme ma tot mir de cercetarile oamenilor de stiinta din diverse colturi, care descopera azi exact opusul a ceea ce descoperisera altii cu ceva timp in urma.
Totusi, ceea ce se scrie astazi despre soia, nu sunt spusele unora care-si dau cu parerea dupa cum ii taie capu', ci a unor oameni care, cel putin in domeniul respectiv, sunt mai pregatiti ca mine. Asa ca nu stiu la ce mi-ar folosi sa analizez cu gandul meu proprietatile acestei plante si apoi sa iau o hotarare.
Daca va place sa mancati sau nu soia, e o alta discutie, pe care nu are rost sa o amestecam cu stiinta care, in momentul de fata, isi pune niste intrebari. Si pofta voastra nu ma impiedica pe mine sa-mi pun si eu intrebari, la fel ca initiatoarea subiectului, care nu intreaba cat si daca mancam soia, ci daca noi am auzit de pericole.
In ceea ce priveste cantitatea de soia pe care o mananca asiaticii, am intrebat si eu o familie de chinezi (sefii cumnatului meu), oameni in jur de 60 de ani (ca sa vorbesc in cunostiinta de cauza, nu sa-mi dau cu parerea in general despre chinezi sau alte specii). Am aflat ca, cel putin in zona din care provin ei, se mananca nesemnificativ acest aliment, preferat mai mult de vegetarieni (si acolo exista asa ceva). Exista sosul de soia (sau chiar un ulei), folosit ca si condiment, mai des utilizat. Ceea ce mi s-a parut interesant a fost ca prepararea soiei difera, si aici cred ei ca ne diferentiem. La ei nu exista snitele si carnati din soia, chiftele, parizere si altele, pe care noi le preparam ca pe alimentele noastre uzuale. Prin urmare multe din datele problemei se schimba la preparare si la ceea ce adaugam langa alimentul de baza.
Din cate vad, stiintific vorbind, parerile nu coincid. Ma refer la parerile celor avizati, nu la datul nostru cu parerea. Pofta buna celor care nu cred ca le dauneaza, ca mie soia nu-mi face nici un rau. Pentru ca, in afara de ceea ce-mi baga astia in alimente, eu alta nu mananc.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
patou spune:
in prima faza am vrut sa va dau referinte, citate argumentate cu studii stiintifice, dar pana la urma mi-am dat seama ca de fapt asta nu e important
exista studii pro si contra si care n-au alta treaba decat sa se contrazica (si nu vreau sa incepem si noi sa ne contrazicem)
o sa ma multumesc sa va scriu argumentele mele personale, argumente care mi s-au parut simplu de acceptat, fara sa fiu nevoita sa dau crezare studiilor care s-au facut.
- omul este singura specie care consuma lapte la o varsta adulta, si este singurul mamifer adult care consuma laptele unei alte specii. In natura fiecare mamifer (inclusiv omul) produce lapte pentru puii lui, lapte perfect adaptat nevoilor acestora (este suficient pentru mine sa ma gandesc ca vaca este rumegatoare si are 4 compartimente stomacale si cantareste 400 kg la 6 luni,)
- vaca (in conditii normale, cand nu-i nebuna :)) este vegetariana si mananca doar iarba si cu toate astea produce un lapte bogat in calciu. din punctul meu de vedere asta inseamna ca acel calciu trebuie sa se gaseasca in cantitati mari in iarba pe care o mananca (de altfel legumele cu frunze verzi sunt bogate in calciu)
- in tarile in care se consuma dozele recomandate de produse lactate se inregistreaza (statistic) cele mai multe cazuri de osteoporoza (pentru asiatici, care consuma soia osteoporoza este aproape inexistenta)
-
- ne legam de soia pt.ca contine hormoni, dar oare laptele de vaca nu contine chiar mai multi?
-
- si nu in ultimul rand, baietelul meu n-a consumat produse lactate niciodata si nici macar lapte de soia imbogatit cu calciu, si s-a dezvoltat absolut normal. din punctul meu de vedere lapte = calciu e un mit. (eu am aproape 3 ani de cand nu mai consum lapte sub nici o forma si ma simt foarte bine)
-
stiu ca e greu sa renuntam la lapte de vaca, si ca nu e la indemana nimanui. ceea ce as vrea eu insa este sa nu-i obligam pe copiii nostri sa-l consume, pentru ca de cele mai multe ori ei au reflexul sanatos sa-l evite, iar noi crezand ca le facem un bine facem tot posibilul sa-i convingem sa-l consume.
cateva adrrese interesante (din punctul meu de vedere)
www.veganimal.info/article.php3?id_article=149
www.notmilk.com/
www.evolutionquebec.com/site/sante/lait.html
www.ateliersante.ch/lait.htm)
patou spune:
in prima faza am vrut sa va dau referinte, citate argumentate cu studii stiintifice, dar pana la urma mi-am dat seama ca de fapt asta nu e important
exista studii pro si contra si care n-au alta treaba decat sa se contrazica (si nu vreau sa incepem si noi sa ne contrazicem)
o sa ma multumesc sa va scriu argumentele mele personale, argumente care mi s-au parut simplu de acceptat, fara sa fiu nevoita sa dau crezare studiilor care s-au facut.
- omul este singura specie care consuma lapte la o varsta adulta, si este singurul mamifer adult care consuma laptele unei alte specii. In natura fiecare mamifer (inclusiv omul) produce lapte pentru puii lui, lapte perfect adaptat nevoilor acestora (este suficient pentru mine sa ma gandesc ca vaca este rumegatoare si are 4 compartimente stomacale si cantareste 400 kg la 6 luni,)
- vaca (in conditii normale, cand nu-i nebuna :)) este vegetariana si mananca doar iarba si cu toate astea produce un lapte bogat in calciu. din punctul meu de vedere asta inseamna ca acel calciu trebuie sa se gaseasca in cantitati mari in iarba pe care o mananca (de altfel legumele cu frunze verzi sunt bogate in calciu)
- in tarile in care se consuma dozele recomandate de produse lactate se inregistreaza (statistic) cele mai multe cazuri de osteoporoza (pentru asiatici, care consuma soia osteoporoza este aproape inexistenta)
-
- ne legam de soia pt.ca contine hormoni, dar oare laptele de vaca nu contine chiar mai multi?
-
- si nu in ultimul rand, baietelul meu n-a consumat produse lactate niciodata si nici macar lapte de soia imbogatit cu calciu, si s-a dezvoltat absolut normal. din punctul meu de vedere lapte = calciu e un mit. (eu am aproape 3 ani de cand nu mai consum lapte sub nici o forma si ma simt foarte bine)
-
stiu ca e greu sa renuntam la lapte de vaca, si ca nu e la indemana nimanui. ceea ce as vrea eu insa este sa nu-i obligam pe copiii nostri sa-l consume, pentru ca de cele mai multe ori ei au reflexul sanatos sa-l evite, iar noi crezand ca le facem un bine facem tot posibilul sa-i convingem sa-l consume.
cateva adrrese interesante (din punctul meu de vedere)
www.veganimal.info/article.php3?id_article=149
www.notmilk.com/
www.evolutionquebec.com/site/sante/lait.html
www.ateliersante.ch/lait.htm)
principe spune:
- si nu in ultimul rand, baietelul meu n-a consumat produse lactate niciodata si nici macar lapte de soia imbogatit cu calciu, si s-a dezvoltat absolut normal. din punctul meu de vedere lapte = calciu e un mit. (eu am aproape 3 ani de cand nu mai consum lapte sub nici o forma si ma simt foarte bine)
-
----------------------------------------
laptele este una din sursele care pot aporta calciu organismului..o sursa importanta dar nu unica.calciu contine spre exemplu si telina si brocoli si ceapa si salata verde.
nici lamiia nu este singurul fruct ce contine vitamina c,si cartoful contine aceasta vitamina si varza.
nici carnea rosie nu este singura sursa de fier..fier contine si usturoiul si alcachofa.
ca organismul poate asimila aceste saruri si vitamine si din fructe care nu sunt recunoscute ca surse importante ,nimeni nu neaga .
Sigur nici copii ROXANEI nu sunt anemici chiar daca sunt vegetarieni si nu consuma carne rosie.nu putem anula valoarea unui aliment doar datorita faptului ca nu-l putem consuma sau nu ne place gustul lui.
nici mie nu-mi place gustul laptelui de soia ,dar ptru asta nu am sa fac o teza in care sa incerc sa conving iubitorii de cit de oribil gust are laptele de soia si, ca este un mit ca untul si slanina contin grasimi deoarece eu le consum si, nici colesterol nu am si nici grasa nu sunt.
nici copilul meu nu a tolerat laptele de vaca ,dar intoleranta nu s-a datorat continutuli molecular a acestuia ,ci marimii lui moleculare.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
Diablette spune:
Buna seara,
am tot citit mesajele de la acest subiect (si de la altele, asemanatoare) si as avea si eu o intrebare: cati dintre cei care spun ca nu mai mananca DELOC produsul x (pt. ca are E-uri) sau produsul y (pt ca e modificat genetic) FUMEAZA? Multi fac asta (si mi-am raspuns singura la intrebare :)) Practic, dau vrabia din mana pe cioara... din tutun
Cred ca cel mai bine e sa reduci (pana la eliminarea completa) alimentele care sunt dovedite ca nocive si din cele asupra carora nu sunt hotarati oamenii de stiinta (americani, britanici, israelieni )sa consumi cu moderatie.
De exemplu eu (asta daca intereseaza pe cineva )nu mai mananc nimic prajit, nu mananc carne de porc, nu beau deloc sucuri artificiale. Un NU hotarat majoritatii felurilor de mancare traditionale la noi!
Am redus muuult dulciurile (si cand ma mai bate o pofta e mierea la indemana sau ciocolata cu 85% cacao), incerc pe cat posibil sa nu cumpar nimic cu E-uri pe eticheta, sau daca sunt, sa fie unul, doua, maxim trei. Carne rosie o data la trei saptamani, daca trebuie.
As mai putea continua cu exemplele, dar poate nu intereseaza pe nimeni...
audiatur et altera pars
Tisina spune:
Rufus, da-mi voie sa te contrazic intr-o privinta. Nu stiu din ce zona sunt chinezii despre care vorbesti tu, insa in Beijing abunda magazinele de carnati, crenvursti, salam, sunca, lapte, branza, toate din soia. Si sunt foarte apreciate de chinezi (strainii nu se prea dau in vant dupa ele). De gatit se gateste cu ulei de soia (nu doar ca condiment) si sunt si un milion de feluri de sosuri din soia pentru preparat diverse mancaruri mai mult sau mai putin traditionale, mancaruri pe baza de carne.
razescu spune:
Buna! Fac o lucrare de dizertatie in legatura cu Provamel lapte soia. Din discutia pe care am urmarit-o am inteles ca cei mai multi ati consumat lapte de soia. Speram ca imi puteti spune parerea voastra in legatura cu Provamel sau oricare din produsele similare lapte de soia. Pentru a afla mai multe detalii te rog intrati pe http://www.business-anthropology.blogspot.com/ . Sper ca nu v-am deranjat si v-am atras atentia:D. Multumesc mult!
Razvan