Este soia periculoasa?
Raspunsuri - Pagina 9
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchita http://www.soyonlineservice.co.nz/ SOY DANGERS: |
aoleu conchita, da' vad c-ai gasit-o pe sursa, nu gluma ...
Ce mai, o autoritate atât de prestigioasa ca "soia online " nici nu cred ca ar putea cineva s-o conteste .
dar hai sa vedem cateva puncte:
High levels of phytic acid in soy reduce assimilation of calcium, magnesium, copper, iron and zinc. Phytic acid in soy is not neutralized by ordinary preparation methods such as soaking, sprouting and long, slow cooking. High phytate diets have caused growth problems in children. |
Daca pericolul "number one" pe lista lui "soia pe sârma " este acidul fitic... e mai degraba un antioxidant natural decât un pericol pt. sanatate.
Vitamin B12 analogs in soy are not absorbed and actually increase the body’s requirement for B12. Soy foods increase the body’s requirement for vitamin D. |
in SUA, Canada si Europa pot fi multe pericole, numai cel al carentelor de vitamine nu.
Processing of soy protein results in the formation of toxic lysinoalanine and highly carcinogenic nitrosamines. |
ce sa mai zicem de o bucata de carne (piepti de pui, poftim) la gratar, atunci?? acolo sa vezi tu de 1000 de ori mai multe substante cu potential carcinogen ...
Free glutamic acid or MSG, a potent neurotoxin, is formed during soy food processing and added to many soy foods. |
Glutamatii exista ca aditiv in foarte multe preparate, nu doar in cele de soia. Glutamatul de sodiu e cel mai cunoscut.
Ce s-ar face americanii daca mâine-poimâine apare o campanie contra untului de arahide? Probabil ca si la acela s-ar putea scrie o lista la fel de tare ca si la soia.
Ar trebui sa verificam daca exista un site "peanut butter online"...
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui conchita Gabi, apreciez informatia, mai ales ca nu e alarmista. dar spune-mi, te rog, pe ce te bazezi cand zici ca nu e chiar asa catastrofal. nu am studii medicale, deci nu pricep ce se spune in articol mai departe de ce se spune. si nu scrie nicaieri ca soia consumata cu moderatie nu e periculoasa...zi si tu. |
pe scurt... soia se cultiva si se manânca de mii de ani în Asia; daca era ceva atât de periculos cum se zvoneste acum, s-ar fi prins oamenii aia, nu crezi?
asiaticii nu par a fi chiar asa dereglati în masa, hmm?
atentie ca nici asiaticii nu manânca NUMAI soia.
cred ca îi cunoastem cu totii mai degraba ca mancatori de orez.
nikole spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gabi3604
pe scurt... soia se cultiva si se manânca de mii de ani în Asia; daca era ceva atât de periculos cum se zvoneste acum, s-ar fi prins oamenii aia, nu crezi? asiaticii nu par a fi chiar asa dereglati în masa, hmm? atentie ca nici asiaticii nu manânca NUMAI soia. cred ca îi cunoastem cu totii mai degraba ca mancatori de orez. |
Pai posibil ca s-or fi prins, ptr ca citeam acum cateva luni in urma, cautand o clinica de gastro, din pagina in pagina am dat peste un studiu, in care spunea ca in ultimii 20 de ani au aparut alarmant de multe cazuri de cancer tiroidian si mamar in Japonia, asta punandu-se in parte,si pe seama consumului de soia, acum nu mai stiu daca cea modificata genetic,(dar banui) nu retin detaliile.
Chiar specifica faptul ca , cancerul de san este ...era...o boala foarte rara in Japonia,si acum...
Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 14+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui nikole Pai posibil ca s-or fi prins, ptr ca citeam acum cateva luni in urma, cautand o clinica de gastro, din pagina in pagina am dat peste un studiu, in care spunea ca in ultimii 20 de ani au aparut alarmant de multe cazuri de cancer tiroidian si mamar in Japonia, asta punandu-se in parte,si pe seama consumului de soia, acum nu mai stiu daca cea modificata genetic,(dar banui) nu retin detaliile. Chiar specifica faptul ca , cancerul de san este ...era...o boala foarte rara in Japonia,si acum... |
pai... daca asiaticii manânca soia de mii de ani (dinaintea izvoarelor scrise!), cum de abia in ultimele biete zeci de ani au explodat cancerele la san si cele gastrointestinale care ar fi favorizate, zice-se, de soia?
nu cumva de vina ar fi alti factori mai ... moderni? ceva din alimentatia pe care japonezii au cunoscut-o abia dupe al doilea razboi mondial?
culmea e ca tot in ultimele zeci de ani asiaticii si-au diversificat alimentatia si de buna seama proportiai de soia in hrana s-a redus...
sau ... si la japonezi soia e o mancare moderna, ca si in SUA Canada si Europa? cand spun asiatici eu ma gandesc mai mult la continentali, la chinezi... mai putin la insulari.
ioanadara spune:
O fi fost doar orezul, mancarea traditionala? Nu stiu, ma intreb si eu.Nu e imposibil ca soia sa fi fost mai greu de cultivat si intretinut si in consecinta sa fi intrat ca aliment de baza dupa anii 50 cand industria a inaintat puternic.Sau mai e o varianta:poate soiurile prelucrate au luat locul celor traditionale si de aceea au aparut problemele in masa.
Laptele de orez nu este deloc satios, nu tine de foame si lui fimiu de exemplu nu ii place: "zici ca e apa", soia este asa cum este, ce putem da atunci unui copil alergic in locul laptelui de vaca ?Se pare ca doar formula ramane.Care costa o cgroaza de bani, de altfel si se gaseste doar in anumite farmacii.
(tz,tz,tz...imi seamana deja a conspiratie aici..)
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui ioanadara Dar, Gabi3604, chestia cu estrogenul ramane totusi in suspans. |
de-aia nu ar trebui ca veganii sa se indoape cu soia sub toate formele.
fitoestrogeni mai in abundenta sunt si in nuci, in oleaginoase, in unele cereale etc.
chiar, in arahide n-or fi? nu stiu...
conchita spune:
Gabi, argumente de-astea ca asiaticii mananca de mii de ani nu mi se par valide. si romanii mananca porc de 2 mii de ani, asta nu inseamna ca e sanatos. n-au explodat cancerele la san in ultimii ani, ci doar acum stim noi de ele. nu ma conving nici argumentele de genul pai stai sa vezi ca americanii mananca hamburgheri sau ca exista si alte pericole. or exista, eu despre soia vreau sa inteleg, nu despre hamburgheri.
autoritatea aia prestigioasa e o sursa independenta de cercetare.
ruxij spune:
citat din mesajul lui Tisina mai dragilor, eu nu prea as fi de acord cu afirmatiile conform carora apar dereglari hormonale de la soia. Pai daca ati sti cata soia se consuma la chinezi si in cate forme... |
Poate de aia au organu' mititel
Allure spune:
cita vreme nu consum catitati industriale de soia, personal nu ma simt amenintata de nici un pericol. am grija sa alternez laptele de soia cu cel de almonds, rice, etc si cumpar numai organic
ce ma ingrijoreaza insa este modificarea genetica a orice, fara sa ni se spuna, chiar si mincarea organica se modifica genetic si nu se eticheteaza ca atare
personal cred ca acest procedeu este nenatural si daunator organismului, incerc pe cit posibil sa ma feresc, dar sint convinsa ca uneori platesc dublu pt un produs organic care este GMO nespecificat.
cheia este in "variatie"...nu cumpar acelasi produs, aceeasi marca permanent, nu maninc in fiecare zi aceeasi mincare...corpul are nevoie de variate surse de vitamine si energie.
cu laptele sint paralela de mult...ultima oara cind am pus gura pe un pic de lapte de vaca mi s-a parut infect, l-am scuipat imediat...m-am dezobisnuit de el si pace! si nu vad de ce-as bea lapte? e plin de grasimi care conduc la ateroscleroza (laptele degresat e si mai daunator, btw!), lactoza din el e greu daca nu imposibil de digerat pentru multi (faza e ca majoritatea nici nu-si da seama), calciu pot sa-mi iau si din alta mincare in cantitate chiar mai mare...in plus citeam undeva ca laptele provenit de la vacile mulse cu aparate, nu manual, e contaminat uneori cu singe si puroi fiindca aparatele alea ranesc ugerul vacii care singereaza samd. iar acolo la banda, nu intotdeauna sint depistate la timp toate problemele, ca deh, sint mii de animale in tzarcurile alea triste
apoi nu orice corp reactioneaza la fel la acelasi stimul, unii sint foarte rezistenti la boli si "daunatori", nu-i atinge nimic, altii sint mai sensibili si se imbolnavesc si din aer + apa
si mai am io o teorie personala, din studiu amanuntit si verificat , cita vreme iti pastrezi calmul si echilibrul si nu iti pierzi mintile din orice, creierul care este "an almighty machine" va sti sa regleze functiile ca sa ocoleasca majoritatea necazurilor.
creierul are puteri nebanuite cita vreme nu-l intoxici cu gindire negativa. corpul este energie, gindul este energie. una o influenteaza pe cealalta. o minte sanatoasa, pastreaza un corp sanatos si viceversa.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.