Mamici de septembrie - octombrie 2007 (81)
Raspunsuri - Pagina 5
luy spune:
afibebe, in legatura cu vaccinurile... Cand am iesit din maternitate, pediatra de acolo ne-a facut un "instructaj de folosire si ingrijire a bebelusilor" . Una din chestiile pe care ni le-a zis a fost urmatoarea : "in primul an, in loc sa-i luati copilului cine stie ce jucarii scumpe pe care el oricum nu le apreciaza prea mult si poate nici n-o sa se joace prea mult cu ele, mai bine puneti deoparte banii respectivi si-i cumparati vaccinurile din schema alternativa, nu le folositi pe cele de la stat. Cele de la stat mai dau si reactii adverse, pe cand la cele din schema alternativa nu am intalnit nici macar un caz in care sa se intample asta."
In cazul meu personal, o sa facem vaccinurile din schema alternativa, pentru ca noi i-am facut bebelinei abonament la o clinica particulara, iar acest abonament include si aceste vaccinuri.
Bineinteles ca si vaccinurile de la stat sunt bune, ca altfel nu s-ar mai face. Insa punand in balanta faptul ca pot cauza aceste reactii, eu zic ca pentru cei care isi permit, nu este un moft alegerea vaccinurilor care se platesc.
Luy, fericita mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 )
www.flickr.com/photos/11799927@N07/" target="_blank">poze
luy spune:
Pinacolada, tot doctorita de la spital ne-a spus ca este perfect normal sa faca de la 1 kk pe zi pana la 7 kk. As zice ca nu ai de ce sa te ingrijorezi. Poate iti mai raspund si alte mamici, iar daca tot nu-ti iese asta din cap, nu ai un doctor pediatru, sa-l suni ? Pupici multi pentru ciufuliciul mic !
Edit: gazele ne omoara si pe noi, nu reusesc sa o fac sa eructeze dupa fiecare masa si saraca are burtica umflata ( asa ni se pare noua, cel putin ). De multe ori incepe sa planga in somn si asta este semnul ca se chinuie sa faca un kk sau sa traga un vant. Mi se rupe inima cand o vad asa, o sa intreb doctorita daca are vreo idee cum am putea s-o ajutam pe micutza, sa nu se mai chinuie asa. Ca de multe ori parca explodeaza ceva la funduletul ei cand face kk.
sim_stoian spune:
Missy, Urmy, Emma
Sabina Y, eu nu il trezesc chiar daca doarme mai mult de 4 ore (am incercat si devine fooooooarte nervos). Iar la plimbare il scot in functie de vreme si de programul lui (sa fie satul si sa il prind intr-o perioada cand sta treaz - de obicei pe la ora 15).
Cecilia, si noi am fixat botezul pe 3 oct, la Thalia. Am gasit liber sambata. Acum mai trebuie sa vb cu preotul pentru ora si fac invitatiile. Meniul e cam 120 RON aici.
Pinalolada, si al meu face kk dupa fiecare supt.
Roxana, si pe al meu il adoarme zgomotul de taste
Sim si Stefan (25.08.2007)
Poze
Andries spune:
quote:
Originally posted by Pinacolada
Roxana-ma enervez, plang si eu, il ma ia mama la ea cate o noapte , dar atunci plang cel mai rau, deci am renuntatla alternativa asta si .....iar dimineata bona si am liniste cand il scoate afara si cand doarme!
Revin cu intrebarea : e normal sa faca kk de 7 ori pe zi adica mananca si face kk si tot asa plus gazele si colicii aferenti?????
Pinacolada
mama de Luca 18.10.2005 si Rares 06.09.2007
http://community.webshots.com/user/rpetrescu2002
DA, e foarte normal daca alaptezi sa faca kk la fiecare masa!!
Daca alaptezi si are gaze si colici, vezi ca e posibil sa mananci tu ceva care lui sa nu ii placa (cel mai des fructele si salatele fac figuri la lapte).
Andries
Happiness_4_us spune:
Neata si de la noi. RAportam tot 2 in 1, mami si bub.
O intrebare ptr cele care au nascut deja: bub s-a cam linistit in sensul ca nu mai e asa agitat cum era, desi misuna in continuare. Sa fie asta linistea dinaintea furtunii si sa isi fi gasit pozitia gata de lansare?
Pupici.
Nana, 40+ Razvan Andrei
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
luy spune:
Sabinutza, uite aici un pentru micutzul Gheo, sa-i treaca durerea si roseatza. Si uite aici o si pentru mamica lui, care sufera alaturi de el. Din pacate se mai pot intampla chestii din astea, oricat ne-am stradui noi sa-i protejam. Noroc ca ei nu sunt asa fragili precum par. Insa faptul ca noi constientizam asta nu ne opreste sa nu suferim inmiit alaturi de ei cand vedem ca-i doare ceva.
Bee spune:
Buna fetele.
Felicitari Amar si Terrapin! Sa va traiasca puiutii!
Missy, Urmy si Emma
Afibebe, eu i-am facut fetei mele vaccinurile de la dispensar (dupa ce m-am gandit muuult muuult, ca doar aveam bani de dat si pe alea optionale). Si reactii adverse? Una, la 4 luni i s-a inrosit putin locul intepaturii. Atat. La mamicile din grupul Anei, reactiile adverse au aparut atat la bebelusii care au facut vaccinuri de la stat cat si la cei care au avut vaccinuri cumparate. Cred ca depinde mult de fiecare organism.
Sabina, saracuta de tine ce te-ai speriat cu Gheo! sa treaca! (tie necazul, lui julitura). SI barbatul meu ametzit, cred ca la a 2-a tura de taiat ghearele micutei noastre, i-a taiat si pielicica de la degetul mare. VAi ce racnete! Am vrut sa-l omor.
Luy, felicitari pentru un tatic atat de implicat! Cred ca a fost de mare ajutor, mai ales ca tu te recuperezi inca dupa cezariana. EU pe al meu iubit l-am expediat la munca dupa 2 saptamani, ca devenise depresiv si ma scotea din minti, asta desi cu fata s-a purtat mereu minunat si foarte grijuliu. El era seful cu baita si cu imbracatul, eu eram cu hrana si somnul si trezitul noaptea. DAr saracul om, o luase razna de la operatiunile casnice, spala vase in dileala si a fost momentul sa-l trimit la activitati mai interesante. Nici acum la bebe 2, nu cred ca va sta acasa mai mult de o saptamana.
SabinaY, daca fetita ia bine in greutate, eu zic s-o lasi sa doarma (mai ales daca orele pe care le doarme legate sunt peste noapte).Daca nu ia suficient, e alta poveste, trebuie s-o scoli sa o hranesti. EU una am lasat-o sa doarma peste noapte primele 2 luni (pe principiul :" copiii cresc si cu somn"). Dar a luat prost in greutate, era chiar slabuta. Si i-am introdus masa de noapte! De care am scapat abia la 1 an jumate. . Acum nu stiu daca ash mai face la fel.
Pinacolada, cred ca scaun la fiecare supt, in prima perioada de viata e normal. Asa era si la fetita mea. Dupa o perioada insa, incepuse sa faca o data la 2 zile si iara eram ingrijorata.
CE-mi plac discutiile desper bebei. Se vede ca s-au inmultit mamicile! Parca e muult mai interesant decat sa discuti despre placerile sarcinii. Abia astept sa-l am langa mine si eu pe bebele mic. Sunt asha de curioasa sa vad cum va fi fata de prima data. EU de optimista sunt optimista,sa vad acum daca optimismul meu este justificat. Si casa nu am scuze sa ma ascund dupa deget, hai sa zic principalele mele sperante legate de mine si bebe: 1. o sa alaptez muult mai usor (e clar ca am canalele desfundate, ca iese colostru usor, ceea ce prima data nici gand); 2. Ana nu va fi deloc geloasa pe bebe. Nu vreau multe, nu? (sanatatea nici nu se pune, ca asta speram si ne dorim toti)
Bee 35+
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
luy spune:
Roxana, ma bucur ca azi esti mai odihnita. Oricum, esti de admirat cum reusesti s-o scoti la capat cu cei doi prichindei. Chestia cu gelozia fata de bebelus este intr-adevar urata; noi ne dorim mult bebe2 si daca ne ajuta Dumnezeu sa-l facem probabil nu va fi o diferenta prea mare de varsta, adica vreo 2-3 ani ( ca deh, nu mai suntem tinerei ). Adica numai bine, e ca la tine . Nu-mi ramane decat sa sper ca Maria va fi un copil foarte bun iar noi ne vom pricepe sa-i aratam dragostea noastra incat sa nu fie cazul de gelozii prea mari ( trebuie sa fiu optimista, nu ? )
Devylla, si noi iesim din casa in functie de vreme ( sa nu fie vant, ploaie sau frig ) si de programul bebelinei. De obicei iesim in jur de ora 16, ca atunci e si ea treaza si mancata, iar afara e destul de cald.
Nana, asteptam sa se hotarasca si bub al tau s-o cunoasca pe mami. Nu stiu sa-ti raspund la intrebare ( ca deh, eu sunt in tabara de cezariene ), dar asta nu ma impiedica sa-ti trimit un
danielle02 spune:
danielaradu bine ai revenit te asteptam cu povestirea despre nastere!
carpatina,danuta bafta la doctor.sa veniti cu vesti bune
sabina nu te mai invinovati atat draguta.nu ai vrut sa il ranesti,pur si simplu s-a intamplat,se putea intampla oricui!
fata sa nu mai fii suparata!
nana si bebelusha mea mai avea asa pauze si inca mai are,credeam ca a sosit momentul,dar vad ca nu.poate isi fac ei un program de somn sau nu prea mai au loc in burtica de asta misca mai greu!daca e sa vina eu cred ca vine chiar daca misca des sau nu.
stiu ca e grea asteptarea asta,dar nu mai avem asa mult!
danielle 39+ Ebonee
http://bd.lilypie.com/7dnTO.png
pozici