"Cei mai iubiti dintre pamanteni " :) (8)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Buli, pai eu cred ca moderatia e cuvantul cheie
nu stiu cum sa momesc eu Doruleatza aici.

am sa ma folosesc de argumente vizuale, incepand cu un www.flickr.com/photos/septoct2007/sets/72157602151257932/" target="_blank">carut supersonic
in continuare e si bebelone:), si apartinatoarea

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

buna dimineata !
azi mi-am luat liber ca tre sa duc micuta la doctor...ii supureaza o urechiusa...
sabina-super carucior!
mihaela bine ca ati ajuns cu bine si acomodare usoara!
lorelaim,cum mai merge adaptarea la cresa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Buna dimineatza
Speed - MULTA SANATATE micutzei! Ma doare sufletul cand aflu de micutzi bolnaviori... ei sufera mai amarnic decat noi... uffff... Macar ai pediatru si potzi sa mergi la consultatzie! Gabisor acum e sanatoasa (a avut o perioada cu muci, un picutz de tuse - dar i-am dat Sumetrolin si sirop de podbal+ridiche neagra) si nu mai plange cand o las la gradi :-). Educatoarele sunt SUPER-PRO! Adevarul este ca asa femei de treaba eu nu am intalnit - f devotate, calde, calme si mamoase (Jessica e f tanara - cred ca are max 25 ani si Ingellil are aprox 55ani si e mama de 4 copii - cel mai mic are acum 14 ani). Daca micutzii (au 12 copii cu varste cuprinse intre 12 luni si 4 1/2 ani) nu mananca ele le dau cu furculitza mancarea si ii indeamna cu blandetze sa pape, daca nu se simt bine sau sunt tristutzi ii iau in bratze si ii gugulesc, inainte de culcare citesc povesti... E o atmosfera f calda si familiala. Astazi gradi aniverseaza 12 ani de la infiintzare si suntem invitatzi si noi parintzi la o bucatzica de tort si un ceai/cafea. De-abia astept sa merg sa fac poze :-)
Sabina - suntetzi frumosi totzi 3 - sa crestetzi mari sanataosi si voiosi! Am vazut carucior asa "hotz" si pe-aici... da' ma intreb... la cumparaturi unde pui sacosele?... In al meu - un traditzional PegPerego Atlantico - am atata loc jos ca pot cara cel putzin 4 cutii de lapte, iaurt, kefir, mere, rosii, paine, etc... cam cumparaturile pe aprox 1 sapt!
Mihaela - am vazut pozele - f frumoase! Doream sa te felicit (sau mai bine zis sa o felicit :-) pe fetitza ta cea mare) pt picturi. Absolut SUPERBE! De la ce varsta picteaza asa frumos? Aici in Suedia atzi dat-o la scoala de arta? Sau atzi inscris-o la un club de pictura?
No va tzuck si o zii faina va doresc!

Lorelai
Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Mihaela, ce frumoase poze - dar si subiectele ;-)
Lorelai, asa frumos povestesti de gradi ... oare nu ma primesc si pe mine?
speed, sanatate la gindacel

chiar asa: doruletz cum e?

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

are plasa de cumparaturi!

http://www.xplory.com/news.asp?id=22
alaportocaliu arata cum se deschide:)
eu azi am cumprat carusel pt patut de bebe, in ditai cutia, si a incaput.Plus niste hainute pt sofia.
e adevarat ca nu as putea cumpara pt o saptamana, da nici nu-s genu :)

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

lorelai,buli...merci de gindurile bune.. asa dupa cum am banuit are timpanul perforat dar la virsta asta se reface fara probleme;i-a dat antibiotice...
acuma doarme asa ca profit sa smotruiesc putin prin casa (da,asa ii spune mai nou la statul pe net )
lorelaim,ma bucur ca va intelegeti bine cu noua cresa... si micuta mea a avut noroc de educatoare una si una...asta insemnind ,prin prisma ei, iubarete,calde,vesele,vorbarete si...tinere... imi aduc aminte ca dupa o perioada de timp educatoarea ei obisnuita a fost inlocuita cu una mai in virsta,mai stricta,fara prea mult lugu-lugu,nu prea luat in brate si pupat etc etc.fetita mea a urit-o din tot sufletul... cum o vedea dimineata incepea sa urle de o baga in toate bolile pe nefericita educatoare mai ales cind zbiera de fatza cu alti parinti...I doooon't waaaant Paaaauliiiineee, I don't waaaant Paulineeeee...pina la urma,de comun acord,am mutat-o la alta grupa cu o educatoare pe gustul ei....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Bonjurica..:-))
Pffuui, ce poze frumoase de la Visby!! Iar alea artistice m-au incintat Si da, si io stau pe o insula, la est de vikinga. Aci marea trece practic prin mijlocul orasului; jumate de Sřnderborg se afla pe partea continentala a Danemarcei, jumate pe insula Als...io stau pe insula si am un fiord la doi pasi de mine (zilele trecute fu cam inundata poteca spre mare, ca batu vintu' in sens invers, dinspre Baltica...asa ca Ilie s-o multumit numai cu tur de cartier!!)
Adeluctza, La Multi Ani ingerasului!! :-)) Hai ca de-acu tre' sa se mute singur

Sanatate copiilor bolnaviori!!
Sabina, jos palaria aluia de i-a dat prin cap sa ridice carutul la un nivel acceptabil pentru toata lumea. Arata foarte handy jucaria si-mi imaginez ca-i si usoara. Iar bebe Gheo e un ...delicat!

Irimellu', niste poze, ceva?? :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Ah, cred ca ar fi cazul sa va mai povestesc ceva...nu?
Am promis ca am sa continui povestirea, dar nu mai stiu ce sa spun...sa incerc...am fost foarte bine primiti de cei care erau programati sa se ocupe de noi. Cei de aici tin foarte mult la socializare, mai ales la inceput pana incepi sa cunosti locurile. Am ajuns vineri noaptea cu feribotul, pe la ora 12 noaptea, Silvia dormea si nu s-a mai trezit...ne-a asteptat in port tipa care s-a ocupat de noi si de departe, ne-a adus la apartament si ne-a explicat cum e cu spalatoria(e la un parter de bloc, in grupul de blocuri de aici, vreo 8 la numar), sa ne spuna ca maine ne asteapta la spital sa mancam de pranz. Spitalul are restaurant propriu, foarte frumos, unde mananca personalul spitalului sau oricine e la ora pranzului acolo si doreste. Acasa aveam frigiderul plin cu tot ce ne trebuia pentru mic dejun, pe masa era un buchet frumos de flori cu un biletel de bun venit de la colegii lui Ovi si o carte despre Gotland. Apartamentul mare si frumos, cu 2 dormitoare-unul cu un pat mare si altul cu 2 paturi-un living mare si o bucatarie in stil suedez, cu partea de gatit si partea de luat masa si desigur o baie. Totul e mobilat si aranjat. Am dormit dusi pana dimineata, Silvia a fost uimita cand s-a trezit ca a ajuns in noua casa.
Sambata am fost invitati la directorul spitalului acasa, am fost serviti cu sampanie, cafea si un tort de fructe foarte gustos. Era doar el cu baietii acasa, copiii s-au jucat, iar noi am stat la povesti, ne-am "descusut" reciproc despre ce ne place, ce si unde gasim aici pe insula. Baiatul cel mic va fi in aceeasi clasa cu Diana, dupa ce aceasta va invata limba suedeza.
Duminica am fost invitati la doctorul care se va ocupa de Ovi pe sectia unde va fi el doctor, discutiile au fost cam in aceleasi directii, dar foarte placute si interesante.
Apoi a inceput saptamana de voie, in care am "cercetat" orasul, am "depistat" magazinele si am facut ceva cumparaturi. Am fost la scoala Dianei, e aici la 2 pasi de noi, e scoala unde va incepe Diana dupa ce va invata limba. Aflam orarul, felul in care se face aici scoala, ce materii au in clasa a 5-a, ii cunoastem pe profesori si pe elevii din clasa, iar Diana ramane o ora cu ei si merge la masa. Aflam lucruri foarte interesante, ca aici orele incep la 8 si 10, ca nu sunt strict de cate o ora si pauze de 10 min ca la noi, ci pot fi "ore" de o ora jumate sau 2, apoi pauza de 20 de minute. Masa de pranz e gratuita pentru toti copiii, se ia in fiecare zi de la ora 11.30, apoi copiii au pauza pana la ora 12.30 dupa care mai au cursuri pana la ora 14.30. In scoala asta sunt copii de la clasa 0 pana la clasa a 6-a si fiecare clasa are cate 2 profesori, care fac cu ei toate materiile. Apoi se merge la scoli unde au profesori pentru fiecare materie in parte. Rechizite nu trebuie sa cumparam, absolut nimic, totul se primeste la clasa, caiete, creioane, radiera...absolut tot, noi nu platim nimic, asta chiar e o veste care ne lasa cu gura cascata. Diana va fi in clasa a 5-a, nu trebuie sa dea nici un test...
Curtea e imensa, plina cu biciclete, nisip, jucarii pentru nisip, mingi si teren de fotbal/baschet/handbal...aici si fetele joaca fotbal.
Apoi mergem la scoala unde va incepe Diana limba suedeza, e mai departe, va trebui sa mearga cu autobusul. Primeste un card gratuit pe care il poate folosi pe orice autobus din Gotland, implicit sa mearga si sa vina de la scoala. Aici ni se prezinta una din profesoarele cu care va face Diana suedeza, draguta si stie foarte bine engleza, e bucuroasa ca va putea comunica cu Diana, pentru ca si ea stie engleza. Aici e la fel programul, masa de pranz la fel, rechizite la fel, gratis. Biblioteca e imensa si plina de carti, Diana primeste un card si de aici, sa poata imprumuta carti. Apoi vizitam scoala, ni se prezinta sala de mese si salile de "timp liber" unde copiii care nu au parintii acasa pot ramane acolo pana la ora 16, tot pe gratis, normal.
Mergem si la gradinita Silviei, ne uimeste si aici cat e de frumos, stabilim un program pentru prima saptamana, eu voi sta cu ea si apoi incet-incet o voi mai lasa si singura...nu vor sa streseze copilul ni se spune...
Apoi intr-una din zile suntem chemati acasa la familia unui medic venit din din Polonia in urma cu exact un an. Au venit si ei toti 4 deodata, cu sotia si cei 2 baieti, putin mai mici decat fetele mele. Foarte primitori, au pregatit cina, stam la povesti pentru ca sunt foarte placuti si aflam multe despre cat de repede si usor s-au acomodat aici, chiar si faptul ca au locuit exact in apartamentul unde stam noi acum. Sotia lui invata inca limba suedeza, dar au reusit in acest scurt timp sa-si cumpere o casa si o masina, pe credit bineinteles, dar sunt multumiti de ceea ce au obtinut, de viata lor de aici.

Ok, hai ca iar m-am intins...cu cele trecute, va mai spun din cele recente .
Silvia e tare suparata ca nu se poate intelege cu copiii. E tare greu, azi a ramas singura la masa, eu am ramas alaturi intr-o sala. A plecat foarte entuziasmata si peste cateva secunde am auzit-o plangand si a fugit repede la mine...ce s-a intamplat: copiii stau la mese pe varste...cei de 5 ani, cei de 4 si cei de trei, in incaperi diferite. Silvia mancase vineri in sala mare, acolo au fost toti copiii pentru ca a fost ultima zi din septembrie si a fost o masa mare, de sarbatoare pentru copiii nascuti in septembrie, a fost si Silvia printre ei. Iar acum nu stia ca trebuie sa mearga in alta sala, a vrut sa stea tot in sala mare, dar acolo sunt copiii de 5 ani. Educatoarea n-a lasat-o, i-o fi explicat ea ca cei de 4 ani stau in alta sala, dar Silvia n-a inteles si a inceput sa planga, venind la mine, a inteles doar ca educatoarea n-o lasa sa stea unde vrea ea. Ei, am linistit-o, i-am explicat frumos cum sta treaba, unde e locul ei, apoi am mers cu ea si s-a linistit, a ramas singura sa manance, eu am plecat iar in alta sala si am asteptat-o sa termine de mancat. Poate e si bine, poate e si rau ca stau acolo, voi incepe incet-incet sa mai plec, sa o mai las singura. Cat sunt acolo vorbeste doar cu mine, nu vrea sa asculte de nimeni si nu cred ca e foarte bine. O sa mai vedem, educatoarea e foarte cooperanta si intelegatoare, ea mi-a spus ca daca nu am ce face acasa, pot sta si o luna cu ea la camin, insa nu stiu cat e de bine, se va obisnui Silvia ca eu stau cu ea si ii va fi greu cand nu voi mai sta...plus ca vorbeste numai romaneste, nu vrea sa comunice cu nimeni.
Diana a vorbit la inceput engleza, acum vorbeste si suedeza si incepe sa inteleaga din ce in ce mai multe. Ea e foarte incantata de tot, ii place enorm de mult, de saptamana trecuta a inceput orele de lucru manual(lucreaza cu lemnul) si sport intr-o clasa de-a 5-a acolo la scoala unde invata si suedeza. Pe rand va merge si la alte ore, pe masura ce va intelege tot mai mult, apoi va veni aici la scoala de langa noi, ca sa faca toate orele cu colegii ei. Acolo la scoala unde e acum ii e putin mai usor, e o fetita romanca chiar in cl.5-a unde merge ea(singura fetita romanca de aici) si se poate intelege usor cu copiii si cu profesorii, fetita mai traduce. Dar in general s-a descurcat foarte bine in engleza. La clasa de limba are 4 colegi din Irak, dar aceia sunt putin mai avansati si merg la mai multe ore la clasele de acolo. Nu sunt in permanenta la limba suedeza. Merge singura si vine singura cu autobusul, statiile sunt aproape de casa si de scoala si e foarte safe, nu sunt vagabonzi, lumea e foarte civilizata si draguta, sunt multi copii care circula cu autobusul. Diana deja ii cunoaste pe multi dintre ei, asa ca stau linistita, mult mai linistita decat stateam in SM cand mergea si venea de la scoala. Aici masinile opresc la trecerea de pietoni numai daca te-ai oprit pe marginea trotuarului si ai intentia sa treci, nu merg ca nebunii si sunt foarte civilizati in trafic.

quote:
Originally posted by Adela99

mihaela, v-ati dus la Lojsta hed?

Ja, acolo am fost...si la Lojsta Slott, sa vedem casa refacuta dupa o casa din epoca de fier, iar sambata am fost la Brucebo, o rezervatie naturala facuta de englezul Bruce care a locuit pe-aici in anii '70...am pus povestea in imagini...
Sa-ti traiasca juniorul...hehe, la anu' majoratu' hmmm? Sau pe aici nu-i asa o "piatra de incercare"?

lil' multam fain de informatii, inca n-am apucat sa ma documentez...
Si multam de aprecieri .

speed, sanatate puiutei mici, sa-i treaca repede!

lorelai, cam asa sunt educatoarele si la Silvia la camin, cele tinerele sunt la copilasii mai mici. Aici la camin sunt 4 grupe care au nume de animale de mare: crabi, raci, melci si creveti :)). Copiii sunt grupati pe varste: grupa Silviei e formata din copii intre 3 si 5 ani, mai e o grupa cu copii de la 1 la 5 ani, apoi 2 grupe cu copii de la 1 la 3 ani. Iar cei mici sunt tot la fel de giugiuliti de "mamicile" educatoare, am auzit ca le striga mamma, nu pe nume ca si copiii mari. Iar la cei mici sunt si educatoarele mai tinere.

Sabina, misto de tot caruciorul, iar Gheo e un scumpic! La fel si surioara cea serioasa :)).

Pup, mergem la cumparaturi. Mai trec eu sa va mai pove...

Mihaela si fetele mele
www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Mergi la inceput

Speed, pupam micuta ta!

Miha...acuma am vazut desenele Dianei. Excelente, felicitari! subscriu la ideea de a o inscrie la o scoala de arta! ar fi paca6t sase iroseasca asa talent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Lorelai, Sabina, desenele Dianei sunt de la o expozitie pe care a avut-o in iunie cu cercul de desen de la Palatul Copiilor din SM. Ii place de mult sa deseneze, nu neaparat sa picteze, parca la grafica e mai talentata. Visul ei e sa devina designer de moda, insa nu stiu daca pana la urma asta va fi un viitor stralucit :)). Doar daca ar avea noroc cu carul!
Deocamdata aici nu ne-am interesat de vreo scoala de arta, la nivel inferior nu stiu daca e asa ceva, asta vom mai vedea. Multumesc mult pentru aprecieri, Diana a citit si a fost mandra!

Acu' merg la spalatorie, am program de seara ...

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Mergi la inceput