Bebei cu alergii (5)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Citat:
citat din mesajul lui angelli

Please help.Dupa un episod de dermatita atopica Andreas la 7 luni cu IGE total 47(val normala 15).Nu i-a iesit la lapte decat o valoare nedetectabila de 0.18 dar i-am dat Alfare si i-a trecut.
Acum Andreas are 3 ani IGe total 170(ar trebui maxim 60) fara dermatita dar cu toate semnele( cearcane, balonari, constipatie, malabsorbtie, arata subnutrit de-a dreptul) dar la lapte iar valoarea e 0.Nu mi-au facut la componentele de la lapte cu casein si lactoza.
De abia luni merg la dr, ce poate fi?

Adrianasi Andreas(28.07.2006)
baby Iannis


Oh Pai poate sa fie orice..daca nu a iesit la lapte poate nu este alergic la lapte..sunt foarte multi alergeni. Poate ar trebui facut un teste panel pentru mai multi alergeni-gen Eliza; poate chiar un teste de anticorpi pentru intoleranta la gluten-multe dintre simpomele descrise de tine sunt ale acestei boli.
Vroiam sa mentionez ca testul pt lapte de fapt asta presupune-detectarea anticorpilor la substantele din lapte in principiu caseina; deci din punctul asta de vedere este ok, oricum poate ar trebui repetat si acesta sa fii sigura-dar repet nu este obligatoriu ca alergia sa fie la lapte.

Va urez din tot sufletul succes sa gasiti cauza si sa va simtiti mai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stellutza spune:

Buna ziua mamici.
Sunt membra a acestui forum, insa prima oara in acest topic si am intrat cu speranta ca datorita experientei voastre in alergii, ma puteti ajuta pentru ca am mare nevoie.
Sunt mamica unei fetite de 6 luni si o saptamana, fetita care a avut probleme chiar si inainte de nastere. Scuzati postul lung insa vreau sa dau toate datele problemei.
Din luna a 5 de sarcina am fost diagnosticata cu Trombofilie si am urmat tratament pana la nastere cu Clexanne.
In luna a 9-a de sarcina, cu 3 saptamani inainte de a naste, am dobandit o dermatita atopica destul de urata, cu eczeme intinse pe tot corpul, cu prurit , care nu a trecut pana la nastere.
Am nascut prin cezariana la 42+ saptamani, iar copilul meu a avut nota 7 la nastere, a intrat in suferinta fetala in timpul travaliului si a inghitit meconiu.
Bebelusul meu este abonat inca de la nastere la clinica Medicover, tocmai pentru ca avut prob de la nstere si am dorit sa aiba parte de toate controalele necasare .
De la 1 saptamana ne-am confruntat cu varsaturi in jet, foarte dese, lucru care a dus tot odata la o crestere foarte lenta in greutate. Dupa echo i-au pus bebeului meu diagnostic de reflux gastro-esofagian, cu medicamentatie : Losec si Motilium, insa nici unul dintre aceste medicamente nu ne-au ajutat vreun pic.
La 1 luna de la nastere, copilul a inceput sa aiba o secretie destul de abundenta localizata intre nas si gat, foarte greu de scos cu batista sugarului si astfel singurul lucru pe care dr. la recomandat initial a fost serul fiziologic din abundenta, insa nu a avut nici un efect iar dupa lungi insistente am reusit sa ii prescrie un tratament cu aerosoli care a vut efect si in 3 zile i-a trecut . Aceasta secretie a fost prezenta aprox. 2 saptamani.
Dupa aceasta problema, a inceput sa ii apara pe fata copilului eczeme, care se intindeau. Dr ne-a recomandat atoderm, care a avut efect imediat, iar atunci s-a folosit pentru prima oara cuvantul atopie, explicandu-mi ca pe viitor este posibil sa avem probleme cu alergiile.
Cand fetita mea avea 3 luni, a facut iar aceiasi secretie pe care a avut-o la 1 luna, fiind sambata, am apelat la linia de urgenta si am explicat simptomele si pentru prima oara am observat ca fetita se scarpina la ochii si la nas. Dr de garda mi-a recomandat Zyrtec iar secretia a trecut in 3 zile de la debut.
La o scurta perioada, intr-o seara dupa biberon, fetita a facut o pata rosu intens, destul de mare pe fata, care a trecut in cateva minute. Am spus asta la contol insa dr. nu prea a dat importanta.
La 4 luni am inceput diversificarea, pentru ca lapte nu prea am avut si am alimentat copilul cu lapte praf in completare de la nstere si exclusiv de la 1 luna jumatate.
Am urmat intocmai etapele diversificari. Inca de la nastere bebele meu facea kk mai rar ca alti copii, 1 data la 2-3 zile insa dr a spus ca nu-i motiv de ingrijorare atata timp cat este moale, dar odata cu diversificarea a inceput sa se constipe, de la ORICE aliment, fie ca este vb de legume, fructe s-au lactate, iar acum este vejnic constipata iar singurul lucru care o ajuta sa faca kk des este duphalac sau debridat, insa in nici un caz nu face mai moale, scaunul ei avand de fiecare data aspectul unor masline tari.
Pentru acest lucru ne-a recomandat initial sa ii introducem in alimentatie, fasolea verde, mazare, iaurt, spanac si multe fructe insa nici unul nu a avut vreun efect, iar daca nu ii dau unul din medicamente , fiecare kk este o lupta si un chin.
La 5 luni i-a dat intr-o seara soacra mea iaurt + piersica decojita si pasata, iar dupa 2 minute de cand a inceput sa pape, fata i-sa inrosit aproape in intregime si plangea isteric si se scarpina pe fata . Am sunat imediat pe linia de urgenta si mi-a recomandat tot zyrtec care a jutat imediat, petele trecand in 15 minute .
De atunci a mai facut odata la fel insa ultima data singurul lucru pe care l-a papat a fost lapte.
De la alergia la iaurt si piersica mi-au recomandat sa nu ii mai dau piersica.. insa dupa ultimul episod , acela cu alergie doar dupa biberon m-am gandit serios ca este posibil ca acest lucru sa se intample doar de la lapte , asa ca am mers la dr. putin impacientata si am avut senzatia ca se vor lua masuri imediat, insa m-au dezamagit un pic cand mi-au spus ca abia saptamana asta vom face niste analize de sange sa vedem cauza.....
In final mi-se pare ca dr sunt mult prea calmi pentru o problema foarte serioasa pentru mine, asa ca m-am pus pe cauta pe net si . am gasit la multe mamici care povesteau despre alergia copiilor lor la proteina din lapte de vaca, simptome pe care le-am regasit in decursul timpului si la copilul meu, respectiv reflux, constipatie(desi standart ar fi diaree, sunt mamici care spun ca bebeii lor erau constipatii), secretii nazale, mancarimi in zona fetei si petele rosii pe corp sau fata.
Eu ii dau copilului meu in acest moment Aptamil si am vazut ca in gama lor exista si ca formula hipoalergenica, Pregomin , credeti ca as face rau daca preventiv i-as schimba laptele copilului cu Pregomin, asta pana vom face toate analizele necesare??
Va rog din suflet sa ma sfatuiti, pentru ca pe de alta parte imi este frica sa nu fac mai mult rau, neavand experienta in aceste probleme si mai ales nestiind ce efect poate avea un lapte hipoalergenic!
va multumesc !





Stella, mami de Maya Maria-Ayeneea
Poze http://picasaweb.google.ro/StellutzaPopescu/Maya5Luni?authkey=Gv1sRgCN3TnL3fge--qAE&feat=directlink

Povestea nasterii
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134322

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stellutza spune:

Am uitat sa spun ca atunci cand a papat iaurt cu piersica, nu era pentru prima data, mai mancase pana atunci de cateva ori bune si niciodata nu a facut alergie la vreun aliment tocmai introdus in alimentatie.
Va multumesc si astept un sfat de la voi.

Stella, mami de Maya Maria-Ayeneea
Poze http://picasaweb.google.ro/StellutzaPopescu/Maya5Luni?authkey=Gv1sRgCN3TnL3fge--qAE&feat=directlink

Povestea nasterii
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134322

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sarandu spune:

Sara e alergica la capsuni, purici si ciocalata de fapt la ciocolata neagra iar Alexandru e alergic la substanta de contrast

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Bine ai venit Stellutza

Imi pare rau sa aud ca aveti asa de multe probleme si sper sa aveti un raspuns cat mai repede. M-ar interesa pe cine aveti dr la Medicover (daca poti sa imi zici, eventual pe pm ). Am constata de-a lungul timului ca in Ro alergiile sunt tratate superficial si sunt luat in calcul ff tarziu, poate chiar la initiva parintelui-noi am fost la Medicover la renumita dna Oros pt un control mai mult de rutin caci pediatra noastra(tot de la Medicover) era in concediu si fara se se uite macar pe dosarul nostru in momentul in care i-am povestit pe scurt poveste noastra imi spune: "sigur nu sunteti alergici/cheliachi, cine v-a spus asa ceva " SI oricum si le Grigore Alexandrescu...testele pt cheliachie au fost ultimele facute cand au vazut ca nici un alt test nu avea rezultate si oricum eu am fost cea care le-a sugerat despre cheliachie...poate ca in caz contrar nici nu ne faceau un astfel de test.

Prima noastra reactie alergica a fost exact cum ati patit voi cu iaurtul cu piersica...intr-o zi i-am dat iaurt(incepusem diversificarea) si a inceput sa faca mici bubite rosii peste tot care au devenit tot mai mari si am ajuns de urgenta la Grigore-diagnostic alergie la proteina laptelui de vaca...iar fatul ca in cazul vostru a reactionat la antihistaminic(Zyrtec) este un alt indiciu. Sigur avand in vedere ca a fost vorba de doi alergeni(lapte si piersica) nu poti spune ce anume este pana la efectuarea testelor de rigoare.
Si Matei a avut reactie la piersica, in cazul nostru i s-au innrosit urechile-dar nu i-am facut niciodata test pt piersica ,dar nici nu a mai primit vreodata!

Parerea mea personala este ca ar trebuie de urgenta facute teste de sange pentru alergii-eventual chiar panel pentru mai multi alergeni si poti incerca fara teama Pregomin evetual cel hipoalergic si nu cel de soia ca sa observi ce se intampla.

Revin acum trebuie sa ies la joaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stellutza spune:

Buna ziua
Va multumesc din suflet de raspuns, eu am fost iar dimineata la dr., in acest moment mergem la Dr. Cristina Codleanu la MC, dar am mai schimbat cativa dr. Dimineata i-a recoltat sange puiului meu pentru Ig (care habar nu am ce este) si pentru testul de alergie la proteina din lapte de vaca. Am cerut un set de analize mai complexe pentru alergii, insa mi-au spus ca nu este cazul... acum sincer eu cred ca sunt catalogata drept putin dusa acolo, pentru ca ei imi spun ca nu are simptome copilul, deci nu are rost sa fac mai multe analize, iar, chiar mi-a amintit azi ca sa nu ii dau formula hipoalergenica inca, doar daca apare ceva la analize....
Sunt foarte confuza pentru ca am gasit foarte multe simptome la copilul meu, de care am citi pe net insa dr. spun ca nu este adevarat. De sambata a inceput sa aibe iar secretie nazala abundenta (fara febra sau o alta simptoma de raceala), ii dau zyrtec si se amelioreaza pentru cateva ore insa apare iar .Am vazut pe prima pagina de cearcane, Maya are zile cand are cearcane de ma sperie, parca are fata unui bebe bonlav, alb la fata si cercane .
Off Off sper sa iasa cat mai repede analiza asta ca ma imbatraneste pe mine cu 20 ani

Stella, mami de Maya Maria-Ayeneea
Poze http://picasaweb.google.ro/StellutzaPopescu/Maya5Luni?authkey=Gv1sRgCN3TnL3fge--qAE&feat=directlink

Povestea nasterii
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134322

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

First:poti sa ma tutuiesti

IgE arata daca exista anticorpi in sange si se face IgE toatal care arata daca sunt anticorpi in sange generic si IgE-uri specifice ca sa vada daca sunt anticorpi la o anumita substanta-in cazul vostru la proteina din lapte.

Eu nu inteleg cum nu v-au chemat de urgenta cand a avut reactia alergica la iaurt+piersica-e foarte clar ca cel de la urgenta s-a gandit ca este o reactie alergica pt ca v-a recomandat Zyrtec-logic ar fi fost sa va recomanda sa mergeti de urgenta la spital pentru ca putea sa survina un soc anafilactic ..adica din fericire nu a fost cazul..dar prin telefon nimeni nu poate sti cu siguranta ca nu este cazul. Parerea mea este ca un medic competent din start ar fi luat in considerare existenta unei alergii si ar fi facut niste teste..mai ales ca probabil ati mai facut alte analiza si daca tot se facea recoltarea.......

Va tin pumnii sa aveti un raspuns; poate ne povestesti si nou care sunt rezultatele

Ps: noi mergeam la Medicover la dr Manda Andreea de care am fost super multumiti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Buna ziua!

Sunt f bucuroasa ca am descoperit acest subiect.
Iata situatia noastra: Ioana are alergie la proteina laptelui de vaca, a fost diagnosticata acum o luna si jumatate. Am eliminat orice urma de lactate din alimentatia ei si din a mea, pt ca inca o alaptez. Totul a pornit cand am incercat sa-i introduc cereale ce contineau lapte praf, le refuza, dar, in zona din jurul guritei care intra in contact cu alimentul respectiv apareau mici pete rosii care dispareau in max 15 min. Acelasi efect la iaurt, piure de legume amestecat cu branzica.. Refuza categoric orice continea ceva lactat, gusta si scotea din gurita. Am facut IgE specific la laptele de vaca si valoarea a iesit 0.85 fata de 0.35 cat este maximul admis ca normal. I-am facut si hemoleucograma si toate valorile sunt normale. Nu este alergica la soia, mananca cereale Humana SL Brei fara probleme. Nu are niciun simptom respirator, cutanat sau de alta natura, poate faptul ca nu ia grozav in greutate, dar e greu de spus cu certitudine, pt ca si mananca putin, prefera lapticul meu.

Pisicuta, respectele mele, esti aproape o eminenta in domeniu. Nu am citit decat ultimul capitol, dar mi-au placut mesajele tale bine documentate. Am citit ce valoare initiala a avut la voi IgE si mi-a dat curaj, pt ca valoarea Ioanei este mult mai mica. Asta imi da sperante pt o recuperare mai rapida, Doamne ajuta! Am vazut ca dna dr Manda este medic specialist pediatru, eu as vrea sa merg si la un alergolog care sa-mi raspunda la multe intrebari care ma framanta, de genul: cat de puternica este alergia, care ar fi pasii pt recuperare (pe langa regim), cat de grav este daca eu mananc in mod accidental ceva lactat etc. M-as simti mai bine daca as discuta cu un alergolog, mi-ai putea recomanda pe cineva?

Edit: zic saru-mana oricui imi da detalii despre medici alergologi buni din Bucuresti.

Multumesc!

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)


poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Multumesc bertha esti tare draguta

Sincer ma bucur nespus ca ati descoperit asa usor...am vazut ca in cele mai multe cazuri este asa o mare tevatura si teste peste teste pana sa se puna un diagnostic

Se presupune ca o data cu trecerea timpului si cu dezvoltarea sistemului imunitar este posibila o desensibilizare la respectivul alergen.Aceasta desensibilizare poate da rezultate in cele mai multe cazuri; dar este de asemenea foarte posibili ca unii subiecti sa ramana cu alergia toata viata. Desensibilizarea este de durata si presupune reintroducerea treptata a laptelui de vaca. Pe langa regim nu este alt tratament-unii medici recomanda administrarea de antihistaminic dar nu are nici un efect si parerea mea personala este ca nu are rost sa administrezi degeaba medicamente ; noi ii dam antihistaminicul numai in cazuri de urgenta-daca a mancat ceva din greseala sau a fost muscat de insecte, etc.
Cat de puternica este alergia nu cred ca se poate stabili cu precizie; se fac presupuneri in functie de valoare IgE-ului-in cazul vostru pare o alergie moderata-dar valoare IgE-ului depinde destul de mult si de cantitatea ingerata -poate daca manca mai mult IgE-ului putea sa aiba o valoare mai mare

Hmm medici alergologi-aici nu prea am informatii-noi am fost prima data la alergolog in urma cu cateva luni-la aproape 4ani. De obicei medicii alergologi nu vad copii sub 3ani sau chiar sunt 7ani si mai mult in Bucuresti din cate am inteles este un singur medic alergolog pediatru(din pacate nu ii stiu numele). La Medicover este un singur alergolog care vede si copii dar numai o zi/luna-Nechifor Claudia-la dumneaei am fost si noi-si ne-a recomandat schema de desensibilizare numai dupa ce s-a sfatui cu mediul alergolog pediatru de care mentionam mai sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionik76 spune:

Buna, fetele! Sunt mamica disperata a unei fetite de 2 luni suspecta de alergie la proteina din lapte. Spun suspecta, pt ca alergia nu e confirmata inca prin teste, maine avem programare la spital pt investigatii, insa am fost la un medic pediatru de renume din iasi care i-a pus din start diagnosticul asta si, dupa simptomele pe care le prezinta, din ce am citit pe net si am aflat si de la voi inclin sa cred ca asa este. Nu am alaptat-o deloc, pt ca am Ag Hbs pozitiv si mi-a fost frica, am inceput cu humana, in prima luna a luat cam 700 g in greutate si, desi cam putin, nu mi-am facut totusi probleme. Insa din a doua luna am observat ca nu prea creste, avea colici f. puternice si pieluta aspra, am cantarit-o si concluzia a fost ca in a doua luna a luat abia vreo 400 g in greutate. In plus, era mai mereu iritata pe fata si pe gat, pete rosii si uneori bubite, pe care initial le-am pus pe seama caldurii si, acum, citind cele scrise de voi, realizez ca are si pb respiratorii la care initial nu le-am dat importanta. Respira mai greu, cu suieraturi si uneori are nasul infundat, stranuta des, aparent inexplicabil si de cateva ori i-am scos secretii abundente cu batista bebelusului, fara sa aiba insa vreun alt simptom de raceala. Abia acum imi dau seama ca e simtom de alergie. Pb e ca nu stiu ce sa-i dau sa manance, pediatra de care vorbeam mi-a zis sa-i dau aptamil pepti, e aproape 80 lei cutia de 400 g, i-am luat, dar nici nu ii place gustul si nici nu vad o ameliorare in simptome. Sunt disperata, ce lapte va accepta oare, ce fac cu ea, ca e prea mica sa-i dau altceva ? Poate a mai fost cineva totusi in situatia mea, ajutati-ma, va rog, cu un sfat!

Mergi la inceput