Bebei cu alergii (5)

Bebei cu alergii (5) | Autor: pisicuta si matei

Link direct la acest mesaj

Alinam si Vlad
Ancamirionuc si Emanuel-alergic la lamaie si posibil la praf
Anca oana si bb alergic la proteina din laptele de vaca
Andries si Victor Alexandru alergic la antibiotic din clasa penicilinelor,puf,praf,polen.
Creola cu bb alergic la albus?
Deea pui si Alex alergie la ficat de pui si la proteina din laptele de vaca?
eryteea si Ingrid alergica la proteina din laptele de vaca.oua si arahide
Gama si Matei, posibila alegie la proteina lapte vaca, piersici, cacao, intepaturi de insecte...
Joker si bb alergic la intepaturi de insecte si lana
Lucia Mirela si Liviu alergic la cazeina,praf si mucegai
Mamescu si Tomas alergic la intepaturi
Marinelaaf si bb alergic la fructe de padure(capsuni si zmeura),probabil si la rosie
Nastasika si Stefan diagnosticat cu astm si suspect de alergie la proteina din lapte si praf
Oana cretu si Seb alergic la antibiotic
Pepsi si Dominic alergic la proteina din lapte de vaca
Pisicuta si matei si Matei alergic la proteina din laptele de vaca si intepaturi de insecte si intoleranta la gluten(celiachie)
Ramona j si Alexandru care a avut alergie la proteina din laptele de vaca
Simonacip si David alergic la acarieni si praf
ZfCristina cu bb alergic la proteina din laptele de vaca

Alimente cu risc alergen indicat a fi introduse in alimentatie dupa un an:
-lapte de vaca
-citrice
-albus de ou
-peste
-soia

Alimente indicat a fi introduse dupa 2/3 ani:
-fructe de padure,
-ciocolata
-alune

Graul trebuie introdus supa 8 luni si daca exista alergii in familie dupa un an

Semintele de rosii pot provoca alerii,puful de piersica,porumbul

Simptome :
Balonare
Fetisoara rosie
Eczeme, dermatite
Nas infunat, simptome de raceala care persista
Ochii rosii, pleoape umflate, cearcane,inrosirea urechilor
Bubite la fundulet
Colica, iritabilitate
Voma
Infecii repetate de urechi
Nu ia in greutate pentru ca nu se absorb bine alimentele


Bebei cu alergii ; Bebei cu alergii(2)
Bebei cu alergii (3); Bebei cu alergii (4)


Poze noi cu noi;
"Cronometrul" lunilor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nastasika spune:

Ramona esti o draguta, ca intotdeauna.

Din pacate ai mei copii nu fac foarte bine. Anastasia are niste probleme cu burtica de ceva vreme. Am fost la 4 doctori pana acum si inca nu am reusit sa depistez care-i problema, chestie care ma frustreaza la maxim. Are momente cand o doare burtica foarte tare. Efectiv plange de durere. Am fost in disperare de cauza si la chirurgie cu ea, dar asa cum am zis, inca nu am gasit un raspuns clar. Ideea e ca nu o doare in mod constant, o ia la 2, 3 zile, apoi o lasa. Cred totusi ca are legatura cu constipatia.

Nici cu Stef nu stau mai roz. IgE-ul total i-a iesit 25 (val normala mai mica de 10), iar IgE-urile specifice au iesit 0, numai la praf si acarieni 1,5. Iar cand incepusem sa ma bucur mai tare ca nu mai are alte alergii serioase (si la lapte a iesit 0 in conditiile in care primeste lapte de vaca de vreo 4 luni).....s-a umplut de bube. Cred ca de vina este ciocolata (cacao). A mancat ieri un batonas de ciocolata, iar dimineata era pestrit. Are pe fata, maini si picioare pete mari , rosii, iar la picior sunt vreo 4, acolo e umflat si-l doare. Nu stiu sigur daca i-a facut IgE-ul specific si la cacao, o sa-l intreb luni pe doctor. In momentul asta ma simt tare deznadajduita....cand sa zici ca-i bine..nu-i. Ma simt total depasita de situatie. Chiar ma uitam astazi in sertarul de medicamente si am constat un lucru foarte trist: in 3/4 din sertar sunt solutii pentru aerosoli, inhalatoare, antihistaminice si prafuri antidiareice. Oare pana cand o s-o tin asa?

Imi cer scuze ca m-am intins asa, dar ma plang si eu voua pentru ca sunt convinsa ca stiti la ce ma refer, ma intelegeti.
Va pup si va doresc multa sanatate pentru puiutii vostrii!

Mamica fericita a doua minuni: Anastasia (29.11.2003) si Stefan (21.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Stiu ca in momentele astea de deznadejde nu-ti vine sa crezi, dar trec problemele astea. Sint mici amindoi. Asa disperata am fost si eu cu Alexandru. Intr-o vreme nu se mai terminau problemele, apoi am mai avut cite un moment de respiro si bine pot spune ca e de pe la sase ani, chiar putin dupa...
Mai am si acum babyhaler, cind dau cu ochii de el mi se pune un nod in git.
Copiii mei tot asa, Anuta e cu sensibilitate digestiva si Alexandru cu probleme respiratorii. Asta e, toti sintem "defecti" intr-un fel. Eu am doua vertebre distruse, abia ma pun pe picioare dimineata si traiesc cu durere cronica (se si acutizeaza citeodata). Dar doare mai tare cind vezi copiii ca sufera.
Cum spui, cred ca de vina e ciocolata pentru reactia aia urita.
Pentru constipatia fetei ce leacuri ai? O verisoara de-a mea a avut probleme de genul asta, toata familia stia cite zile au trecut de la ultimul scaun. Cite nu au incercat, in final a trecut de la sine, nu mai are fata nici o problema.
Mergi totusi la un specialist. E important sa va lamuriti ce-i cu durerile alea.
Sanatate multa. Tu fii tare, puiutii au nevoie de mami curajoasa!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Va multumesc fetelor ca v-ati gandit la noi si ca ne-ati raspuns.

Ne-am gandit mai bine si n-are rost sa incepem sa dibuim la ce o fi alergic, deocamdata nu am reusit sa aflam nik despre testele specifice in Iasi, cred ca o sa le facem mai intai si apoi sa trecem la dieta, sa-i scot laptele si derivatele si el o fi la ou... deocamdata nu am obs nik deosebit la ou dar cine stie... vad ca la unele dintre voi simptomele au fost destul de evidente la noi insa nu... niciodata nu mi-am putut da seama de la ce face... cam cat v-a costat pe voi testele specifice?

natasika imi pare rau ca nu sunteti bine, se poate de la constipatie sa o doara burtik, alte simptome nu are? Cum tratati constipatia? Si D are ceva probleme si merge cu sucuri de fructe.


*****************************************Mirabela, mamik de pitic www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank">DAVID STEFAN (21.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Mirabelac, nici Alex al meu nu reactiona clar si imediat la alergen (in cazul lui a fost vorba de lapte). Din cauza asta a durat mult pina am depistat cauza. A durat mult pina sa-mi dau seama ca e alergie, era mereu "racit" si mergeam intr-o vreme si saptaminal la medic. Ghinionul nostru ca n-am dat de unii capabili, decit cind el era deja destul de rau.
Asa am ajuns sa tot citesc despre nenorocitele astea de alergii si am constatat ca la copilul mic cel mai adesea alimentele sint "vinovate".
Incearca fie sa elimini pentru o perioada alimentele care ar putea da reactia la copil, fie sa faci citeva teste specifice. Nu stiu cit costa, poate te lamuresc fetele.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eryteea spune:

Natasika ,asa cum spui si tu ,noi te intelegem perfect.Stim cum e cind ajungi la disperare .E bine ca te plingi noua ,poate te intelege si prietna ,vecinul sau mai stiu eu cine dar toti iti vor spune cu mila stim prin ce treci ,dar numai noi ,cele de pe aici stim intradevar prin ce treci .Ptr ca si noi ne zbatem cu aceleasi probleme .
Nu-ti spun prin ce am trecut eu saptamina trecuta cind i-am dat un strop de lapte si ca si facut cind a inceput sa faca reactia alergica nici macar nu gaseam "blestematele" alea de picaturi(antistaminice).Totul s-a intimplat la ora prinzului si aici magazinele sint inchise de la 12.30 pina la 3.30 si pot sa-ti spun ca am inbatrinit cu 20 de ani pina s-a deschis farmacia ,de frica sa nu se intimple ceva mai rau.La fiecare stranut imi sare inima in git de frica .
Asa ca stai linistita te intelegem perfect si la fel ca si tine ma intreb si eu -oare pina cind o s-o tinem asa.
Numai bine tie si copiilor tai.Si sa ne dea d-zeu putere sa mergem inainte si in acelasi timp tot LUI sa-i multumim ca sint altele mai grave.

Ingrid amore di mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gama spune:

Buna fetelor, ia uite ca nu m-ati uitat, si deja capitol nou????credeam ca nu se va mai termina capitolul anterior inceput prin martie.....MUltumesc Ramona, Nastasika(l-am recitit de 2 ori sa stii!!!)PIsicutza, ce mai face Matei?????Pepsi, cum e cu doi???
Am burta mareee, dar nu prea e pozata, decat pe la un botez de sapt trecuta, dar sunt cu bb in brate....(e una singura!!!)
Cat despre bube si insecte, uite ca avem cred o luna si nu a mai facut.
Mai vb, va pup, si multa sanatate, cat despre sanatosi pe hartie, si alergici prin fapte....cunosc eryteea, asa suntem si noi, am renuntat la investigatii medicale.....fadiatop infant(nu mai stiu cum se scrie corect).....si altele......iar unii medici au spus ca aceste teste sunt direct proportionale cu nr de alergeni din acea per...si sunbst la care reactioneaza, daca nu le consuma.....ies testele bine!!!Ma rog, eu il las in pace!!!


si Matei(2.aug2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gama spune:

Nastasika, la paraziti intestinali te-ai gandit????
Apropo de durerile de burta, si mai incearca ca purgativ natural perele coapte, pe Matei il ajuta, si sucul de portocala si mar sau chiar morcov , proaspat, dupa masa!!!!

si Matei(2.aug2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eryteea spune:

Salve mamici de pitici.
Sint bucuroasa si tin sa spun la toata lumea .Dupa doi ani juma de bors(ciorba) si pireu ,am reusit sa o fac sa manince si alceva.A mincat ieri o farfurie de pasta cu suc de rosii.Cred ca sint pe drumul cel bun .A inceput sa fie curioasa la ce prepar eu de mincare si sa vrea sa guste.

Ingrid amore di mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Bravo, stiu de cind te chinui sa-i mai dai si altceva de mincare!

Gama, inseamna ca intr-adevar insectele erau vinovate pentru bubitele din vara. Sper sa fie bine, sa-ti vezi linistita de burtica mare.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eryteea spune:

Da, sint bucuroasa ca a inceput sa fie curioasa la altceva decit ciorba .dar ce e mai rau e ca a luat-o curiozitatea si prin magazine si cind o vad ca pune mina pe toate produsele si intreaba de zor daca au lapte sau ou ,si ma doare inima cind ii spun ca nu are voie si trebuie sa le pun la loc .ii citesc dezamagirea pe fata ca nu-i cumpar ce vrea ea.Ieri de ex. vazuse ieurtzele de la nu-s ce firma ,din alea micute si vioi colorate si cind i-am spus ca nu are voie,ea poate sa manince doar ieurtzelul ei,a spus ca vrea alceva si ca nu-i mai place al ei.Cind i-am spus ca este alergica la alea care le vazuse ea ,mi-a raspuns -da,poate nu.
Mergem inainte cu bune si rele.
Numai bine!

Ingrid amore di mama

Mergi la inceput