Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (17)
Raspunsuri - Pagina 15
adi69 spune:
Si eu multumesc Ortansa.
Eu imi doream niste carlionti mai lati,ca in poza www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=13415&st=40" target="_blank">asta
Ralu,spor la treaba,n-am spus ca e simplu ,doar ca e destul de usor,avand si poze pas cu pas..si explicatii.
Alynuta,pai,daca nu vrei carlionti de ciocolata,poti imbraca in frisca,sau ciocolata,sau poti pune blat si deasupra si sa-l imbraci in pasta de zahar.
Eu asa l-am "vazut" ornat ,inca trebuia sa fie carlionti (hai sa spun bucle,ca exprima mai bine ce voiam eu sa fac)de trei culori,eventual trei bucle maari,cate una de culoare,cateva bobite de cacao(de unde sa le iau)printre bucle.
Si in tortul facut de mine s-a suflat in l;umanari si n-a zburat ciocolata de deasupra.
Cat despre reteta,este posibil sa fie asa cum spune cofetareasa,si eu am gasit multe retete scrise gresit prin reviste si chiar ma gandeam daca e intentionat facut sau nu.Insa acum fiind vorba de o revista de specialitate,destul de "cunoscuta" nu stiu ce sa spun.
Alynutza spune:
Adriana nu stiu ce interes ar avea sa minta tipa, in fine ea se 'prinde' de multe chestii si pentru ca a facut chimia alimentara, deci stie exact ce se intampla cand amesteci una cu alta sau daca pui o chestie la rece/cald
Cu ornatul inca nu stiu, mai vad. Carliontii tai erau 'lipiti' de frisca, in cazul de care ziceam eu erau pur si simplu pusi peste tort (blat).
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Balbina spune:
Adi, multumesc pentru reteta prajiturii!
Alina, iti multumesc mult de tot pentru actualizarea listei!
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Ortansa spune:
carliontii de ciocolata mai lati se fac cu o spatula ca aici,iar buclele alea banuiesc ca se pot face cu o spatula curbata ca cea de www.kamtools.co.za/Images/spatulas.jpg" target="_blank">aici(cea de jos).
sorry de offtopic Natalia
I've gt you under my skin
adi69 spune:
quote:
Originally posted by Alynutza
Adriana nu stiu ce interes ar avea sa minta tipa, in fine ea se 'prinde' de multe chestii si pentru ca a facut chimia alimentara, deci stie exact ce se intampla cand amesteci una cu alta sau daca pui o chestie la rece/cald
Cu ornatul inca nu stiu, mai vad. Carliontii tai erau 'lipiti' de frisca, in cazul de care ziceam eu erau pur si simplu pusi peste tort (blat).Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucatarescMrs. Perfect for more than 1 year
Pai nu erau lipiti de frisca,frisca era intre straturile cu carlionti si pe margina..
Alynutza spune:
Ah, nu mi-am dat seama din poza, am avut impresia ca ai pus un pic de frisca si sub ei.
Natalia nici o problema .
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
mariussimiuc spune:
Am facut si eu tortul cu trei feluri de ciocolata. E super super super...Am adaptat in pic reteta,dupa ingredientele ce le aveam in casa.Blatul l-am facut simplu,ca nu mai aveam chef de spart nuci,ciocolata alba nu aveam decat una si din celelalte cate 2.Blatul l-am taiat in doua si am pus o parte si deasupra.Dupa ce l-am asamblat n-am avut rabdare si am taiat o bucatica si s-a cam pravalit peste mine. M-am resemnat ca totusi era foarte bun la gust...Dar dimineata cand am mai taiat o bucatica era foarte bine intarit.
O sa pun si o poza un pic mai tarziu.
Va pup.
Miha si Robert
Balbina spune:
Miha, mi-am bagat deja un ochi curios in albumul tau si am vazut poza cu tortul. Ce sa spun decit . Ce pacat (sau noroc ) ca stau departe de tine, altfel m-as fi autoinvitat cu nesimtitre la tine.
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
strumfi2004 spune:
Si eu, si eu am vazut tortuletul Mihai si am mai vazut si niste ciuperci....sa mor de pofta Nu imi zici cum le-ai facut? (am vazut ca aveau sos, eu le fac fara)
Gratiela, Maria si Stefan
www.versuripenet.ro/versuri/voltaj/crede/" target="_blank">crede
Alynutza spune:
Si eu, si eu vreau sa vad!
Weekend-ul asta am optat pentru o reteta pe care Daniela a scris-o mai demult, cu dedicatie pentru mine: www.flickr.com/photos/9684774@N08/1571215970/in/set-72157600636179296/" target="_blank">tarta olandeza cu mere. Noi am servit-o www.flickr.com/photos/9684774@N08/1571215978/in/set-72157600636179296/" target="_blank">calda si cu inghetata, a fost minunata, iar sotzului i-a placut la nebunie (tare multumesc pentru reteta, Daniela ). Umplutura aduce cu cea de strudel vienez, coca este insa foarte diferita. Dupa parerea mea mergea un piculet mai putina coca (sau am avut eu tava mai mica), insa eu sunt obsedata la prajiturile cu mere sa aiba cat mai putina coca, sotzul spune ca a fost mai buna decat strudelul, si tocmai coca o face mai buna.
Daniela daca mai bagi un ochi pe aici, poate reusesti sa-mi explici si mie cum amesteci tu faina si untul cu cutitele, ca eu am incercat si dupa cateva minute am lasat-o balta si-am amestecat cu mana. Cred ca nu mi-a luat mai mult de 10-15 minute, asa ca nici pe departe n-am inteles de ce s-a chinuit asa tare autoarea.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc