Gravidute prin FIV (5)
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
lilianaFi spune:
Buna dimineata fetele mele dragi ...stiu ca nu am obtinut sarcina prin FIV...ci in timpul tratamentului FIV ...dar dupa ce mi-am facut curaj sa scriu la odisee si cum pe voi va cunosc pe majoritatea...iata-ma...moarta de frica...deoarece nu mi s-a dublat valoarea in 2 zile a beta hCG,de la 321(joi),ieri simbata era doar de 514...si cum am avut in trecut un avort menstrual,o sarcina op.in ev.la 6 sapt si alta la 13 sapt....am venit sa ma ma incurajati...ce parere aveti de val.beta ???....credeti ca poate fii asa si datorita inhibitorului(am facut suprefact 0,2/zi,10 zile,din z.21)...apoi daca fac tratament cu gonasi 5000 ui(pregnyl) de acum incolo mai pot reface beta hCG-ul sau nu mai e relevanta...ideea e ca iau tratamentul de sustinere dat de dr.meu din romania(tutunaru),dr. de aici nu mi-au dat si pregnyl,si daca ma pun sa repet beta hCG nu stiu daca mai are sens,facind injectii cu hCG... ce ziceti,stie cineva???...de aici mi s-a dat in sustinerea unei sarcini doar:progesteron ovule de 200mg:3/zi,aspenter:1/zi,acid folic si atit..eu am mai luat si magneziu tot la ind.dr Tutunaru si astept no-spa din tara,aici nu se gaseste...am niste contractii dureroase pt care am luat niste buscopan(scobutilul romanesc)..altceva in afara sanilor sensibili nu mai am nici un simtom,doar insomnii...si o mare frica...
...care nu ma lasa sa ma bucur de acest miracol...
Ioanacarmen multumesc pt PM-ul cu trat.tau de sustinere...dar nu stiu ce sa fac ...aici proginova(pe care deja am cumparat-o) e doar de un tip,tu ziceai de pastile albe...dr.it.clar nu e de acord cu proginova(am intrebat..mi-au zis ca progesteronul e suficient) si am uitat sa il intreb pe Tutu cind am vorbit cu el la telefon,apoi mi-a fost rusine sa il tot deranjez simbata dupa amiaza,multumesc oricum mult de tot
Zouzounaki iti raspund aici,multumesc mult pt incurajari si iti doresc sa iei startul pentru FIV-ul norocos ...inca nu indraznesc sa imi pun la semnatura
...va pup pe toate si va urez numai bine...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ioanacarmen spune:
Aniast72 ai invatat la scoala nr. 3 din Vest si ai fost colega cu Oana, fata preotului Bica? Imi pari tare cunoscuta...Sa-ti traiasca MINUNEA de baietel.
LilianaFi pastilele rosii contin progesteron, iar cele albe estradiol. Dupa cum ti-am zis, le-am luat doar pe cele albe pentru imbunatatirea endometrului- stii ca si eu aveam endometrioza. Nu ti-a dat sa iei si un complex de vitamine?
Eu stiu ca pregnyl-ul influenteaza valoarea BHCG-ului.
Ginger ce-as venii si eu pe acolo sa cutreier prin magazinele alea frumoase ...
pussi spune:
aniast abia acum am vazut! Sa-toi traiasca puiutul sanatos, frumos si frumos!
ginger am inteles... sa le purtati cu placere!
madalina astept poze dar fara torturi.. ca inca sunt pofticioasa la tot ce vad!
liliana felicitari si aici! Sarcina usoar si BB sanatos! Eu zic ca e bine. Cu tratamentul... as zice sa nu faci pregnilul( modifica clar BHCG-ul), sa bagi progesteron mult si sa iei No-spa la fiecare durere sau intepatura sau senzatie de Cm pe care o ai(eu asa am facut)... eventual ia 2-3 /zi MagneB 6 ca relaxeaza musculatura, inclusiv cea uterina si face bine si la moral! La aspenter.. as renunta, ca nu-si mai are rostul..Si ti-as recomanda sa stai cuminte in patut cat de mult.. din propie experienta iti spun ca conteaza! Eventual sa-ti faci programare si la eco ... macar sa vezi ca sacul gestional e bine asezat. Eu am facut primul eco in Z 12 dupa Et! Dupa valoare Bhcg-ului tau ai mai mult de 14 de la fecundare!
PUSSI
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
![](fetita.gif)
BURTICA ROZ
MAI AVEM 9 SAPTAMANI DE STAT IN BURTICA! DOAMNE AJUTA!
denisa73 spune:
Mie mi-a trecut maroul acum e bine nu mai am nimic,cand ziceam ca daca vine putin si a treia zi dimineata ma iau de tigari s-a speriat si nu a mai venit nimic. Eu iau tratament cu aspirina de 100mg,progesteron si estrogen impreuna intr-o singura capsula vaginal,iod, (nospa si magneziu de buna voie si nesilita de nimeni).
Liliana,daca beta a crescut e bine,nici la mine la Cristian nu s-a dublat si a fost bine.Uneori se poate dubla la 3 zile sau chiar mai mult.Eu iau aspirina toata sarcina iar daca tie tia dat dr nu o opri.Iti doresc sarcina usoara si bb sanatos,frumos si mancacios!
Pup burticila si mamicile! 6+ si
Cristian - 31 mai 2005 "CEL MAI DULCE PRINT"
lilianaFi spune:
Ioanacarmen nu stiu ce sa zic...pastilutele de aici de proginova sint albastre...
Pussi in legatura cu echografia si o vizita mai serioasa dr.mea a zis sa o sun luni(sa ii zic si val.beta)sa imi zica cind sa vin...d.de aici nici macar nu dau nr.de celular,daca ai urgenta te duci la sp.si te vede oricine e de garda...nu am deloc incredere in ei,as veni in tara..dar si acolo nu am pe cine ma baza 100/%(neavind parinti sau macar frati/surori),macar aici am sotul...uff cine imi va face si mie curat prin casa....de cind stiu ca sint gravi nu am mai facut cine stie ce si mi se pare o "cocina de porci"...in ce priveste pregnylulul dr.Tutunaru a zis sa il fac la fiecare 4 zile o fiola de 5000 u.i. tot primul trimestru,a zis ca daca eu nu produc suficienta gonadotropina ii dam noi,si in el am mai multa incredere...mai bine nu mai fac nici un beta hCG,si asa ma sperie daca ceva nu e ca la carte,si aspirina mi-a rec.ambii dr.si it.si ro. de acum,pina acum nu am luat de magneziu si no-spa tot Tutu mi-a zis,aici au zis ca durerile sint normale si ca nu trebuie luat nimic...cind ii aud asa imi vine sa ii omor...asa i-am ascultat anul trecut si am pierdut sarcina cu copil sanatos(conform cu rez.de la anatomo-patologie)la 13 sapt+2-3 zile...si din acest motiv mor de frica,dar datorita incurajarilor voastre ma simt mai bine decit anul trecut cind plingeam pt orice mica durere...nu stiam de existenta acestui minunat forum...
Denisa multumesc,m-ai mai linistit putin,daca zici ca si tu ai avut asa cu "micul print",numai bine
...sarcini cit mai usoare tuturor...
pussi spune:
liliana nu pot sa zic decat sa faci cum crezi tu ca e mai bine pt. voi... si sa va ajute DD sa va vedeti cu sanatos in brate! Cu curatenia trebuie sa te obisnuiesti... eu deja nu mai bag in seama nimic........
PUSSI
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
![](fetita.gif)
BURTICA ROZ
medamaya1 spune:
Buna la fete.
Lili, eu zic sa stai linistita , o sa vezi ca totul o sa fie bine.
Meda 17+
aniast72 spune:
quote:
Originally posted by ioanacarmen
Aniast72 ai invatat la scoala nr. 3 din Vest si ai fost colega cu Oana, fata preotului Bica? Imi pari tare cunoscuta...Sa-ti traiasca MINUNEA de baietel.
Ioanacarmen, m-ai ghicit.
![](hi.gif)
![](albina.gif)
Andreea,
![](mamica.gif)
lilianaFi spune:
Pussi iubita...eu nu mai stiu cum e mai bine,dar daca un dr.imi da ceva in plus pt sustinerea unei sarcini eu iau...eu as lua si proginova ca ioanacarmen,dar aici sint in ceata,in Ro.sint albe si rosii,dar aici pastilutele sint doar albastre...tu de ce ai dubii in cepriveste pregnylyl??? ... ...cit despre curatenie...o sa faca sotul asa cu miini de barbat...dar cu calcatul cum va fii...crezi ca as putea calca...???
Medamaya ma straduiesc sa fiu calma,se pare ca ceva imi reuseste alaturi de voi...tu cum te simti cu 3...???
Numai bine tuturor...sa ne vedem cu minunile noastre in brate
pussi spune:
liliana, eu personal n-am nimic cu pregnylul.. si ma depaseste situatia asta! Cu calcatul...daca e obligatoriu .. incet si fara sa stai in picioare si fara aburi!
PUSSI
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
![](fetita.gif)
BURTICA ROZ