Mamici de septembrie - octombrie 2007 (80)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns afibebe spune:

am uitat sa va intreb cu ce il spalati pe fata pe bebe.
eu i-am cumparat ser fiziologic.

pot sa-l spal si cu un ceai sau nu?

AFIBEBE mamica fericita de Cristian Nicolae 22.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Carmenita, multumesc de raspuns, cam asa am socotit.
Tomasa, multumesc si tie de parere. Evident ca vreau sa aflu parerile voastre, de asta am si intrebat. Si bine-nteles ca fiecare are dreptul la propria opinie, iar eu citesc tot si fac rezumatul.
Ideal ar fi ca bebe sa se intoarca, dar aud din ce in ce mai multe cazuri de nasteri pelviene care s-au terminat cu bine. Probabil o sa asteptam pana incepe travaliul si vedem atunci cum se prezinta situatia.

Irina 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Hei hei hei. Am deschis forumul de dimineata insa nu am apucat nici sa citesc si nici sa postez ceva. Am dormit asta noapte, nu pentru ca m-a ajutat sotul, ci pentru ca BB a fost cumintel. Una calda, una rece la el. Azi insa nu a dormit deloc aproape de dimineata, si cand voiam sa va scriu, am fost nevoita sa il scot la plimbarica. Acum doarme si nu prea, sper sa apuc sa o culc pe Alex. Ca tati trage la aghioase mai rau ca oricare de la noi si imi lasase baiatul sa planga.

Voiam sa va mai spun ieri ceva legat de doctorita noastra, Dr Anda Fugarevici de la Medicover. Este minunata, este foarte atenta, pasionata de ce face, si interesata. L-a verificat pe BB cum nu a mai facut-o cineva, si uite azi din proprie initiativa m-a sunat sa imi spuna ca a vorbit cu ortopedul sa ma preimeasca cu BB marti, extra, pentru ca nu mai erau locuri pana in octombrie. I-a facut analize lui BB pentru secretia de la ochisor, si a luat si secretie de la buric. A ramas ca ne suna ea. Din pacate intra o luna in concediu, dar ne-a lasat la Dr Oros in lipsa ei.

Si inca ceva in favoarea ei, aviz mamelor de baieti. Ieri imi pregatisem un adevarat discurs despre decalotare si cum nu sunt eu de acord, dar nu a fost nevoie sa zic nimic. Am apucat sa spun doar asa timid ca eu sunt contra decalotarii si doctorita mi-a raspuns zambind ca este foarte foarte bine asa. Deci nu am nevoie nici sa ma contrazic cu ea pe aceasta tema.

Hai sa vad de la voi ce mai e nou.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Mergi la inceput

Oanacris, pentru mesaj. Nu e chiar asa infernal pana la urma nici cu 2 copii, doar sunt atatea familii cu 2 pui. Numai ca e mai greu. Pana ne adaptam cel putin.

Gabi, sunt tot obosita, dar imi revin eu, de luni dorm cat e fata la gradi.

Offf, deja se plange sus, azi nu a dormit mai deloc pana acum. Dar poate doarme la pranz si poate doarme la noapte.

Rox ,

Mergi la inceput

Afibebe, eu il sterg numai cu ser fiziologic, ceai cica nu ar fi indicat la ochisori, nu stiu de ce, imi zisese si mie cineva cand era Alex BB. Acum am si uitat. Insa eu nu il feresc de apa, pana acum il spalam la chiuveta si pe cap si apa curgea si pe fata, si la fel va fi si la baita, ca de azi il bagam la cada.

Gata, acum chiar va pupacesc. Nu va suparati ca nu apuc sa va raspund tuturor, o sa imi mai revin eu, dar momentan sunt cam daramata. Doamne ce as dormi macar o ora.

Rox ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alehiam spune:

Buna! Sa nu ne dati disparuti, dar inca suntem in perioada de acomodare. Asa ca nu prea am citit din urma . Profit ca inca doarme micutul.

Pentru cele care au intrebat cu cine am nascut: cu moasa si doctorita de garda. Tutu nu a raspuns la telefon . Oricum a fost bine. Cand am timp o sa scriu si eu pe larg povestea nasterii.
Acum pe scurt: contractiile au inceput duminica dimineata. Tot duminica am pierdut si dopul. Pe la 7 seara am plecat la spital sa vedem in ce stadiu suntem. Dupa control, dr ne-a zis ca suntem de internat: dilatatie 2, col moale. Asa ca pe la 7 jumate -8 eram in sala de pretravaliu. Moasa era pe cea care o doream sa fie de garda cand nasc (Mariana pentru cele interesate). Mi-a facut un litic, apoi s-a vazut ca nu se opresc contractiile mi-au bagat oxitocina. Initial mi-a zis ca nasc la 3 noaptea, apoi la 1 si ca asa sa-l nu-l trimitem pe tatic acasa. In jur de 9 mi-au rupt membranele, la 10 si ceva incercau sa- mi puna peridurala, dar nu s-a putut ca aveam contractii la 2-3 minute... asa ca trebuia sa nasc fara... la 10 minute dupa nereusita cu anestezia simteam ca trebuie sa imping. Am strigat dupa moasa, care a vazut ca bebe era pe pozitie... mi-a explicat cum sa imping si am reusit (habar n-am cum), asa ca in cateva minute eram pe masa cu copilul pe vine si cu toti agitandu-se sa vina in timp util. Am mai impins de 2 ori si a iesit puiul meu la ora 23. Partea nasoala a fost ca pe langa taietura, micutul m-a rupt ca a venit cu mana langa cap si pe deasupra vaginul meu se sfasia singur... asa ca de la 11 la 1 noaptea doctorita a brodat la mine ... asa ca nasterea a fost usoara, dar nu a fost deloc placut dupa...

Deocamdata doar atat... am pus poze la semnatura cu frumosul meu ...

Mad, mamica de www.flickr.com/photos/9465085@N07/1386225714/in/set-72157602017883724/" target="_blank"> Robert Stefan (09.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Luy, sa ne traiasca! Eu il schimb inainte de masa, desi urla, pentru ca il si spal la chiuveta. Daca e mancat, da afara laptic cand il intorc eu la spalat. Cu vizita la domiciliu a fost in felul urmator: am sunat la Hotline, i-am zis ce doresc si am intrebat de dr. Oros, dar era de garda abia saptamana urmatoare, asa ca am chemat medicul care era de garda atunci. A fost ok, a venit cu asistenta, l-au controlat, masurat, cantarit. De ce nu iei un taxi pana la Medicover? Eu asa m-am dus la 2 sapt. Am pus bb in scoica si am chemat taxiul. Mergi chiar pe 25? Poate te iau io cu masina ca doar avem si noi controlul de o luna . Doar ca tre sa sun pt programare luni.

Sim si Stefan (25.08.2007)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicamaries spune:

Alehiam, felicitari pentru puiut, e super dragut... sa fie sanatos, mancacios, sa va bucurati de el.
puiutu tau vroia sa-ti faca si cu manuta la iesire... Imi pare rau ca ai avut de suferit asa mult dupa aia..., dar oricum e unicat in odiseea noastra...

Puiu meu se cam lasa asteptat... nu prea mai am rabdare, dar... asta e

Asa creste puiul meu
Rodica 39+
AMR 1 zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Vmkriss pai o plimbarica , putin cred ca vor contribui mult...bafta.

Alehiam sa va traiasca bebelusul...imi pare rau ca ai suferit mult dupa...refacere rapida

Ali34si Enrico 7ani
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Uf, am facut eu pe viteaza, dar m-a ajuns si pe mine oboseala. Bebe are colici si n-am mai prea dormit de doua nopti (si zile). Dar promisiunea este promisiune. Va povestesc si eu cum s-a nascut Vladutz.

Nu stiu daca va mai amintiti, insa cam de pe 29 august eu ma tot vaitam de contractii dureroase, insa neregulate. Pe 31 pe la pranz am inceput sa pierd bucati consistente de dop (cazuse ceva cu vreo saptamana jumatate inainte dar probabil ca s-a refacut). Buun. Si sparc, si sparc, tot dop si contractii. Eu la Miruna n-am pierdut dopul, asa ca nu stiam nimic despre el, decat din citite. Si impresia mea era ca trebuie sa fie ceva gelatinos, deschis la coloare, eventual cu firisoare de sange. Ei al meu era mai cu motz: era maro inchis, zici ca era jeleu de ciocolata. Sun doctorita, ingrijorata. Imi spune sa stau linistita, ca e dop si nu e nici o problema, si daca nu se intampla nimic pana dimineata, sa ma duc la 11 la un control, sa vedem daca m-am si dilatat. Buuun. Ma linistesc in privinta dopului insa sunt convinsa ca eu nasc. Il sun pe tati sa-l zoresc spre casa. Lasa omul sedinte si tot tacamul si vine intr-un suflet. Problema e ca intre timp s-a fasait nasterea mea. N-a mai curs nici dop, n-au mai fost nici contractii. Asa ca imi iau frumos barbatul de o toarta si dam o raita in Carrefour, ca tot era frigiderul gol. Ba am mai si alergat ca disperata prin Carrefour, ca imi uitasem cardul in torpedou la masina, iar tati era deja la casa. Am zis ca daca nici dupa raliul asta nu nasc, nu mai nasc anul asta. Si uite ca n-am nascut...
Ajung acasa (dezamagita ce-i drept) fara urma de simptom. Am presupus ca a cazut tot dopul si e linistea dinaintea furtunii. Ma culc pe la vreo 12, insa incep ale naibii cinractii neregulate din nou, de n-am dormit neam pana dimineatza. Asta dupa inca doua nopti nedormite. ce mai, sambata dimineata eram zombie. Ma durea capul cumplit, aveam niste cderacane pana in gura si o oboseala crunta in oase. Ma ridic di pat pe la 8 dupa inca o noapte de foiala si asteptare si ma duc si eu ca omul la toaleta. Fac ce am de facut, dau sa ma sterg, cand simt ceva cald si muuuult in hartie/palma. Era o bucata maaare de dop, cam cat sa umple o lingura de supa cu varf. Buun, ma apuca iarasi nerabdarea si contractiile. La 11 fara un sfert suntem la cabinet. La 11 intru la echo. Bebe e ok, foarte jos (nimic din ce n-as fi stiut), prinde si o contractie. Verdict: ineficienta. Ii estimeaza greutatea la 3150 gr si poi ne urcam pe masa. Imi confirma ca dopul s-a dus si mai sunt doar urme. Colul este moale, deschis si dilatat cam de vreo 2 cm. Imi spune ca s-ar putea sa nasc in weekend, dar ca la fel de bine s-ar putea sa mai stau vreo doua-trei zile, dat fiind ca contractiile mele sunt ineficiente. Sa iau No spa si mai ales diazepam, sa dorm ca sunt varza si nu pot sa ma "prezint" in halul asta la nastere.Plec de acolo resemnata ca nu nasc. Sotul ma intreaba de doua ori daca poate pleca sa rezolve problemele lasate de izbeliste sambata. Si de doua ori ii spun sa plece linistit, ca a auzit doar: NU NASC! Ok. Mihai pleaca pe la ora 13. Eu ii dau Mirunei sa manance de pranz, iau un No-Spa mare si o culc. Cam pe la ora 14 ma taie un junghi consistent in sale. Zic eh, contractii ineficiente. Imi vad de treaba (adica de foit in pat, ca Diazepam nu luasem). Pe la 14:20 mai vine un junghiuletz. Mai iau un No-spa si incep sa ma plimb prin casa. Dupa inca 20-25 minute inca o contractie. Ii spun mamei ca parca ar fi cam regulate. Il sun pe Mihai si-l deturnez din nou de la intalnirile lui. La 15: 30 este acasa. Intre timp se trezeste Miruna si incepe sa bazaie pe langa mine. Eu ma cam enervez si o trimit la joaca cu mama in curte. Dar ea nu si nu, sta lipita de mine. Sun doctorita si-i spun de contractii la 20 minute. Zice sa mai iau un No-spa, ca erau ineficiente de dimineatza. Ea era la spital, avea o nastere. Mai iau un No-spa si intre timp contractiile se fac de 15 min, fara a deveni insa mai dureroase. Mie una mi se pareau bascalie fata de ce stiam de la Miruna. Ok. Nu mai rezist cu Miruna in casa si o trimit vu mama la circ. Raman acasa doar cu Mihai. Stam amandoi intinsi pe canapea si cronometram contractii. Sun din nou doctorita, imi spune ca a terminat la Giulesti si ca pleaca in oras sa-si rezolve niste probleme. Sa plec la spital, sa imi fac internarea si sa ma ia moasa in primire. Eu, dupa ce-mi spusese de dimineata, eram cu inima indoita, ca ma duc la spital degeaba. Si mai stau un pic acasa, timp in care am dat consultaii telefonice unor colegi de servici si s-au facut contractiile mele de 5 minute... Si atunci il iau pe al meu de mana, si plecam spre spital. Am ajuns la internari pe la ora 8. Pe la 8:30 se uita si la mine cineva si constata ca da, nasc. Uau! Ma suie pe masa si-mi verifica frizura. Corespunde. Imi da camasa de nascare si urc la sala de nasteri. Tin sa va spun ca in tot acest timp, contractiile mele mi s-au parut un fel de gluma. Mai ca nu ma luam eu pe mine in serios. Mihai ramane in hol sa astepte doctorita. La sala de nasteri ma ia in primire moasa. Alt shoc: era o copilitza de vreo 27 de ani. Buun. Ma instalez in pat. Dau sms Tomasei ca sa va anunt si ma asez confortabil. Imi zic ca, la cat de usoare mi se par contractiile, o sa mai dureze ceva. Il sun si pe Mihai si-i spun ca totul e ok, dar ca o sa inchid telefonul, ca erau mai multe fete in sala de nasteri si n-aveam chef de conversatii. Sun si acasa sa vad ce face Miruna, vorbesc si cu ea, apoi inchid telefonul. Moasa copilitza imi masoara contractiile, constata ca sunt cam la 2-3 minute, iar eu ii spun cu zambetul pe buze ca nu cred, ca nu dor asa cum ar trebui. O suna pe doctorita si ii da raportul. Ma urca pe masa si constata dilatare 5cm. In tot acest timp, doctorita era pe telefon si cerea detalii. Ii spune sa-mi rupa membranele. Zis si facut. Doctorita de garda baga mana si harsht, rupe punga. Si incepe sa curga apa suvoaie. Ei, si de aici incepe epopeea... Din minutul urmator au inceput niste contractii infioratoare. Tot la 2-3 minute, dar cumplit de dureroase. Eu, obosita fiind, le-am suportat destul de greu. Eram constienta ca astea sunt adevaratele contractii de dilatare si ca cu fiecare contractie ma apropii mai mult de momentul terminus, insa nu ma mai putem controla. Asta era pe la 9 si un sfert. Pe la zece fara un sfert vine si doctorita. Mie imi venea sa ma urc pe pereti de durere. Cand ma vede doctorita in halul asta, spune: "n-ai luat Diazepam-ul! Pe mine nu ma asculta nimeni! Nu-i asa ca n-ai dormit?" Ma urca pe masa si verifica dilatatia: 6-7. Hmmm, cam putin. Mai am de tras ceva... Doctorita hotaraste sa-mi puna perfuzie cu occitocina, ca sa grabeasca dilatarea. Daca tot ma chinui, macar sa ma chinui cu folos. Zis si facut. Pe la 10:20 imi pune perfuzia. Eu, dupa ce mi-am luat perdaful cu nesomnul, imi spun ca trebuie sa ma adun si sa respir cum trebuie, ca nu mai e mult. Si uite asa ma mobilizez eu si vreo 20 de minute am fost exemplara! Nimeni nu respira ca mine la contractii! Nici tubul de oxigen nu l-am mai vrut! Si pe la vreo 11 fara ceva, in timp ce imi controlam eu respiratia ca o eroina si aveam niste contractii EXEMPLARE, simt pret de vreo doua contractii cum capul lui bebe aluneca incet incet spre iesire. Si cu juma de gura ii spun doctoritei ca cred ca ar cam fi cazul sa imping. Vine ma, controleaza, si scoate un chiot de genul yupiiiiiii! Dilatatie completa, capul lui bebe deja impinge. Urgent pe masa, taie ce are de taiat, si-mi zice sa iming cand vine contractia. Eu eram asa de nerabdatoare, ca mi s-a parut o vesnicie pana avenit contractia aia. Vine contractia, screm cum n-am scremut in viata mea, iese capul pe jumatate. Vine a doua contractie, imping cat pot, ies capul si umerii de nici n-a mai trebuit sa il traga, si-mi spune sa ma opresc, ca are cordonul putin infasurat, dar in secunda urmatoare l-am scuipat cu totul. Oups! Am impins cu atata putere incat nici n-a pus mana pe el. A iesit singurel. I-a taiat buricul, l-a clampat, si mi l-a pus pe piept. Urla ca din gura de sarpe, dar s-a linistit imediat si adeschis ochishorii. In momentul ala am uitat tot. Si a iesit asa de repede, ca neonatologul nici n-a apucat sa ajunga din capatul culoarului. Pana sa ajunga, era deja clampat si moasa il curata. A facut apoi cunostinta cu tati. La mine a urmat scoaterea placentei si cusatura. Cu cusatura, alta belea. De obosita ce eram, anestezia cu xilina n-a prins deloc, si dupa trei doze m-a cusut pe viu. Dar aprca nici nu mai simteam. Ma luase un frison nenorocit, si singurele momente cand puteam sa-l controlez era cand baga acul in carne. Dar a trecut si asta.

Morala pentru fetele care inca n-au nascut: odihniti-va, cat de mult puteti, ca sa nu ajungeti la nastere ca mine.

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Miruna
Vlad

Mergi la inceput