FIV 133
Raspunsuri - Pagina 9
Dariela spune:
LilianaFI - Cred ca pana la urma si eu o sa fac la fel si sper sa gasesc si pastilele.
Ioanacarmen - Poti sa-mi trimiti un PM cu tratamentul de sustinere? Multumesc
Luck -Bafta luni la punctie!
Adhana - Nastere usoara si bebe sanatos!Pentru printisor si mamica
Danap - Succes la negocieri! Te mai asteptam pe aici
dariela
amzulica spune:
Fetelor, ma mai bag si eu in seama. Astept CM la sf. lunii septembrie ca sa ma pot programa la histeroscopie, apoi FIV+ICSI. As dori sa stiu mai multe despre fetele care au facut asta si au avut reusita. Sunt reusite din prima? Am inima cat un purice si nu stiu exact daca aceasta metoda este mai sigura decat FIV-ul simplu sau are sanse mai putine de reusita. Am o stare sufleteasca tare proasta ....
Cami
psj spune:
ti-a recomandat medicul ICSI in mod expres? ca rezultat final nu cred ca sunt sanse mai mari decat prin prisma faptului ca se pot obtine mai multi embrioni decat fara ICSI in caz ca sunt putini sau lenti sau membrana ovocitului este prea tare.
cam asta stiu eu.
Moniland spune:
luck, nu are nici un rost sa ai rezultatul dupa punctie.
kry, bafta multa la Cj! Daca esti tinerica (< 35 ani) vei face protocolul lung, adica din ziua 21. Daca pierzi luna asta incepi luna viitoare. Ai incredere in Micu ca stie ce face, dar asta nu inseamna ca si reusesti din prima. Eu iti doresc din tot sufletul sa ai rezultat pozitiv la primul FIV, dar gandeste-te ca e o loterie: poti sa reusesti sau nu, depinde si de noroc. In ceea ce priveste medicamentele, le poti lua de la Clinica, cel putin dipherelinul, dar si gonalul sau puregonul pentru stimulare. Ei iti dau obtiunea sa cumperi de la ei sau din farmacie. Medicamentele de stimulare se pot obtine compensat de la farmacie economisand o suma frumusica, dar cei de la Casa de Asigurari de Sanatate Cluj, nu vor sa aprobe compensarea. Din cate stiu eu nici o tipa nu a reusit compensarea la Cj. Poate tu ai pile si vei reusi. Merita sa incerci.
Bubuka,
Amzulica, nu conteaza cum se imperecheaza gigeii cu ovocitele atat timp cat se imperecheaza. La un ovocit ii revin 100.000 gigeii apti si atunci dr. decide un FIV simplu. Daca nu, va face ICSI. Adica ia una bucata gigel si o introduce in una bucata ovocit. Prin ICSI ai sansa ca cel putin se intalnesc. Dezavantajul este ca membrana ovocitului daca e mai slaba se poate distruge atunci cand incearca sa-l faca pe gigel sa intre in ovocit. Eu am facut de 2 ori ICSI si de fiecare data s-au transferat 2 embrioni. Ultima data s-a si prins, dar nu a vrut sa stea prea mult la mine. Hai, nu-ti fie frica ca un embroiolog bun si cu experienta face sa fie bine. Si majoritatea au deja experienta.
kry spune:
Multumesc de informatii, Moniland.Nu am pile, asa ca o sa iau toate medicamentele necesare de la clinica sa nu mai caut prin farmacii degeaba. Stiu prea bine ca e o loterie, am facut si 5 inseminari nereusite, am incercat de atata vreme incat am si acum gustul amar al infrangerii. Dar sunt optimista si doar speranta moare ultima, nu? Am si atatea exemple aici incat ma faceti sa prind curaj si sa merg mai departe. De cate ori va fi nevoie. Am 32 de ani si daca acesta e singurul factor de alegere a protocolului, probabil voi primi protocol lung. Vom face si noi fiv+icsi, avem probleme cu si mi s-a spus ca am sanse mai mari daca la mine e ok.Deocamdata sper, asa ca voi. Va tin pumnii si astept vesti pozitive, asa imi cresc si mie sperantele.
KoraPop spune:
kry bine ai venit in gasca FIV-oaselor!Daca vrei sa te trec pe listuta te rog sa imi spui unde,cu ce dr. si aproximativ cand vei face procedura.Iti doresc reusita din prima!
amzulica sunt reusite prin FIV+ICSI si din prima si din a doua,sau a treia...trebuie sa stii ca nu se compara un organism cu altul,fiecare reactioneaza diferit la tratament,mai sunt importante cauzele infertilitatii de cuplu,varsta etc.Daca DD vrea totul e posibil!Bafta multa!
lili si celelalte fete interesate de inhibina B: ana_p l-a intrebat pe dr. T ce parere are despre aceasta analiza si dr. T a spus ca ar fi grozav daca s-ar face in Romania si daca zvonul se adevereste sa o facem neaparat!
Kora
CARPE DIEM!
kineta spune:
FETELOR,AM SI EU O INTREBARE,PROTOCOLUL LUNG,CAND INCEPE IN ZIUA 21 DE LA CM SAU IN ZIUA 21 DE MARVELON?PT CA EU CAND AM SUNAT SA MA PROGRAMEZ LA GIULESTI ECO ZIUA 21 ,GETA M-A INTREBAT PRIMA ZI DE CICLU,SI EU DIN GRESEALA I-AM SPUS ZIUA 21 DE MARVELON,SI PRIMA ZI CAND AM INCEPUT SA IAU MARVELONUL.APOI CAND AM AJUNS ACASA MI-AM DAT SEAMA CA AM GRESIT ,CA ZIUA CAND IMI VENISE CICLUL ERA 4 SEPT NU 7 CUM AM SPUS EU.AM SUNAT A 2 A ZI ,SA RECTIFIC GRESEALA,SI I-AM SPUS GETEI EXACT CUM SA INTAMPLAT,IAR EA MI-A SPUS CA E OK,CA DR-UL FACE ECO IN ZIUA 21 DE MARVELON(ULTIMA ZI),NU ZIUA 21 DE CM,VOI CE STITI?
kineta spune:
KORA ,tu cum te simti faci inhibare sau stimulare?AI reactii adverse sau e totul ok? ADHNANA,mai ai putin ,nastere usoara LUCK sper ca pseudonimul sub care apari pe forum,sa-ti poarte NOROC,