Cate buchete de flori in prima zi de gradi ???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Ups, eu nici nu m-am gindit la flori. Mai cumpar? Luni avem prima zi de gradi.

------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.
Poze
Lucrusoare pentru bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabri spune:

noi am dus un singur buchet, educatoarei, dar nu de dimineata ci la serbarea de deschidere care a fost dupa-masa.
pentru ingrijitoate si directoare nu am luat nimic, probabil le voi duce niste flori de Craciun/1 - 8 martie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

eu am o alta dilema: nu stiu la cat incepe programul dimineata ; sa intreb maine portarul sau daca il duc la 8 este ok? difera de la gradinita la gradinita?? prima zi este una mai "relaxata" sau una obisnuita?

cred ca mai bine ma duc acolo de la 7:30, presimt ca o sa am nevoie de 30-60 minute sa-l conving sa intre pe poarta...

Camelia, Sebastian si Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

N-am dus flori nu pt ca-s needucata... Ci pentru ca am ajuns la gradi cam pe neasteptate pentru toata lumea: bona noastra ne anuntase ca ea pleaca si nu reusisem sa gasim o inlocuitoare pe care chiar sa ne-o permitem. Actuala gradinita ne costa aprox 300 de euro pe luna - o suma relativ mare pentru Romania. Marturisesc cinstit ca la banii astia nu m-am mai gandit si la flori. Dar nu e niciodata prea tarziu, si daca e sa ma gandesc cui vreau sa-i dau flori, acum dupa o luna de cand mergem la gradi in fiecare zi, trebuie sa incep cu doamna care gateste si care a acceptat sa-i dea Irinei doar anumite feluri de mancare si in rest face efortul sa-i puna in fata ce ii duc eu de-acasa. Pe urma sigur ar trebui sa-i duc niste flori directoarei gradinitei care e draguta si ma lasa sa vin ori de cate ori mi se nazare. Pe urma educatoarelor (sunt vreo 4 care fac cu schimbul)si nu in ultimul rand, domnului Nicu, soferul microbuzului, care sper sa treaca si prin fata blocului nostru cand o incepe vremea rea...
La un total scurt ies cam 6 buchete si inca o atentie.
Cred ca am sa le duc pe rand... Sau ce-ar fi in loc de buchete de flori sa cumparam flori la ghiveci, pe care copiii sa le poata uda mai tarziu? Sau niste plante care sa dureze mai mult? Ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

Eu am primit la despartirea de grupa pregatitoare un bambus norocos de la o fetita ("lucky bamboo" scria acolo, sper c-am tradus corect). Il tin in bucatarie, ii pun apa zilnic si de cate ori il vad imi amintesc cu drag de ea (acum e la scoala in clasa I). Stiu sigur ca ce se ofera la sfarsit de gradinita se ofera cu drag si din recunostinta. Nu e o idee rea sa oferi flori in ghiveci.
anacami, doamnele educatoare trebuie sa fie la serviciu la ora 8, doamnele ingrijitoare la 7 (la gradinitele de stat). La gradinita mea poarta se inchide la ora 9, dar probabil in prima zi se va face o exceptie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Ela03, unde e gradinita ta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns croitorualin spune:

De ce moda asta la noi sa te duci cu flori? Din prima zi? Pai oare invatatoarele sau educatoarele isi pun problema ca pe langa toata cheltuiala facuta de parinti cu rechizite, hainute si cate si mai cate, parintii trebuie sa mai cumpere si nu stiu cate buchete de flori? Pai daca esti elev intr-a V? Ce faci? Ii iei flori doar dirigintei sau si profesoarelor? Si apoi, daca profesoarelor le acorzi "atentie", de ce sa nu le acorzi si profesorilor? Eventual le luam o pipa sau mai stiu eu?
Mi s-ar parea mai natural si mai normal sa duci florile la sfarsit de an cand vezi ce rezultate a obtinut copilul tau, sau in semn de recunostinta fata de profesor care poate i-a acordat mai multa atentie copilului care sa spunem nu intelegea o lectie sau poate care fiind bolnav, nu s-a putut deplasa la scoala.
EU CHIAR NU INTELEG!!! Pai toata lumea de este in gradinita sau scoala aia, e platit sa-si faca treaba (mai ales ca zicea cineva pe aici ca plateste 300 de euro la gradi!!!!!) De ce trebuie sa oferim astfel de atentii???
PS - Eu am o frustrare : nu s-a schimbat nimic de pe vremea mea; la fel unele cadre didactice asteapta tot felul de atentii pt. a-si face treaba! Din profesorii care i-am intalnit de-a lungul vietii, putini sunt cei care intr-adevar mi-au marcat existenta castigandu-mi respectul, dar aceea erau oameni de caracter cum putini gasesti!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

Oooo, abia acum am citit cu atentie ce-ai scris mai inainte!
Gradinita mea e departe tare de Bucuresti. Sunt singura de-acolo care refuza cadourile aduse de parinti inainte de sfarsitul gradinitei, insa intentionez sa-mi schimb serviciul. Dupa tot ce-am citit aici, sunt foarte hotarata ca in prima zi sa refuz si florile, desi unii parinti din cei 30 si-au dorit sa aiba copiii la mine-n grupa. Asa... se vor ofili frumos in vazele lor...si vor sti altadata ca nu sunt obligati sa le cumpere.
Intr-adevar, la 300 de euro nu e cazul sa le mai oferi flori...
La gradinitele de stat se platesc in medie 50000lei pe zi si nu aduce nimeni mancare de-acasa. Eu am adus o plasa cu jucarii de la copilul meu de-acasa, pentru ca nu erau jucarii (folosite, dar au fost bune si acelea) la grupa mica+ creioane colorate, carti pentru copii...de astea au nevoie gradinitele, nu de cadouri si flori. Referitor la florile din ghivece, chiar ii invatam pe copii cum sa le ingrijeasca.
Va doresc mult succes la gradi - as zice sa asteptati intai sa cunoasteti persoanele care va "obliga" sa le aduceti atentii.
Vad ca orice scriu eu se interpreteaza intr-un anume fel.
Eu o sa cam dispar de aici, de luni sunt ocupata cu udatul florilor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Ela,eu zic sa nu dispari,poti disparea de la subiect....am mai abandonat si eu asemenea subiecte,care sincer imi provoaca o stare nasoala la stomac,dar te vei obisnui cu timpul.
Eu de multe ori ajung sa imi doresc invatamant privat,in sensul bun si adevarat al cuvantului,cu toate ca o sa ma arda si pe mine la buzunar sa-mi scolesc odraslele, dar cand citesti unele postari...nu poti sa nu incerci starea de care ziceam.
Eu am sa duc flori Doamnelor copiiilor mei,ca mie imi plac florile,ca imi place sa ofer flori, ca apreciez ca lucreaza cu ei si o fac bine,ca le sunt recunoscatoare ,ca recunosc ca ce ii invata ele eu nu as reusi, ca macar atat pot face pentru bucuria lor sufleteasca, intr-un invatamant gratuit si deageaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

ela, si eu zic si te rog sa nu dispari de aici pt. ca postarile tale sunt super folositoare majoritatii mamicilor.ne ajuti sa vedem lumea gradinitei cu alti ochi decit o vedem noi zi de zi.
faina ideea cu udatul florilor. de miine ii predau si eu la fii-mea o floare in custodie, sa vedem ce se intimpla

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)
Poze noi

Mergi la inceput