Zuzele (acum mamici) in bucatarie

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

dragelor, am venit sa-mi scurg si eu ochii nu si numai prin topic-ul asta. sunt varza la bucatarie dar din pricina fixatiilor dezvoltate in unele zile pe anumite chestii am ajuns sa fac supa 9mi se parea ceva monstros de greu) si, mai ales, iahnie de fasole. si chiar s-au putut manca, f bune au fost.

azi am remarcat ca intr-o luna am luat 4 kile mancand tot felul de tampenii. asa ca a decis ca daca tot e sa ma ingras, ca asta e calea, macar sa o fac din chestii mai sanatoase. asa ca tocmai am terminat un piept de pui fiert cu 2 morcovi fierti, un mar si un iaurt. stiu ca n-am cum sa va fac sa salivati cu asa meniu da' nu e asta ideea, ci sa ma laud...nici eu nu stiu cu ce, hihihi! sa vedem cat mai tine ambitia asta.

va pup!

irina 23+
http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Irina, pai bucatarii astia de talie mondiala cum crezi ca au facut primul pas?? cu piept fiert cu morcovi! asa ca esti pe calea cea buna! data viitoare cand vei mai pune si telina si ceapa, vei realiza ce supa buna de pui faci! succese si tot inainte!

sovi 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

quote:
Originally posted by sovietica

Irina, pai bucatarii astia de talie mondiala cum crezi ca au facut primul pas?? cu piept fiert cu morcovi! asa ca esti pe calea cea buna! data viitoare cand vei mai pune si telina si ceapa, vei realiza ce supa buna de pui faci! succese si tot inainte!

sovi 8+




haaaaaaaaaaa!!! dar am pus, am pus, sa stii! :-) telina, albitura, o ceapa si un cartof. numai ca la birou am luat doar ceva carne si morcovii. alelalte oricum nu-mi plac. bleah! poate doar daca le-as pasa si as face supa-crema de legume. ia te uita, ce idee pt data viitoare!

si ma bag acum pe google cautand CV-uri de mari bucatari. cumva-cumva, presimt si eu ca exact cu pui fiert si-au inceput carierele.

puuuuuuuuuuup!


irina 23+
http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen e spune:

Fetelor, vreau sa fac in week-end salata boeuf, pt ca mi-ati facut pofta , dar nu stiu ce fel de maioneza sa pun, sa fac eu sau sa cumpar?????? Si daca ar fi sa cumpar care ar fi cea mai buna?????????
Pupici


cum creste
Carmen 21 + David Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Irina, nici mie nu imi plac legumele din supa de pui, da oricum se zice ca zeama e cea mai valoroasa aici, asa ca nu e pierdere mare (si ca e bine ca puiul sa aibe multe oase -iese mai bun, eventual din tacamuri).

Daca tot ati deschis subiectul cu bucataria, as vrea sa va impartasesc reteta mea de ciorba de ciuperci pleurotus care place la multi care au gustat din ea. are aspect si ceva gust din ciorba de burta.
Deci ne trebuie:
-cam 500 g pleurotus taiate fideluta (asta cam la 3-4 litri de apa, da nu e lege, depinde cat va place de groasa ciorba)
-cativa morcovi dati la razatoarea mica (cu generozitate, mai multi ca la alte ciorbe)
-o ceapa crestata doar pt a putea fi extrasa si aruncata la final
-dafin
-vo 4-5 galbenuse
-1 cutiuta smantana si una de iaurt
-usturoi -eu folosesc cam o capatana de dim medie

Se incepe cu calirea usoara a morcovului in ulei si putina apa.
Se adauga apa
cand da in fiert pui pleurotii, frunza de dafin, ceapa. Dupa ce considerati ca au fiert, reglati acreala, vedeti de sare.
-amesteca galbenusele cu smantana si adaugati gradat la ciorba
-exact inainte sa opresti focul, pui usturoiul macinat

warning: daca gustati inainte de produsul final, n-o sa va placa.
Eu data trecuta am pus si urechi de lemn, luate de la un supermarket chinezesc si a fost f f bun.
no. hai sa va vad daca va incumetati.

sovi 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zeririlouiza spune:

Of Kossir si eu ma chinui cu ramadanul, fiind pe jumatate algerianca, numai ca anul asta nu-l mai tin pentru bebe ca nu pot dar la serviciu cu colegii nu pot manca asa cum vreau asa ca inchid usa la birou si infulec ca un got, si apa o beau pe ascuns, acum ca sunt racita ieri am facut un ceai am incuiat si la-m dat pe gat. Iar de mancat nu prea bag cine stie ce delicatese in schimb am fost in carrefour si mi-am luat crema de zahar ars eu am fost prea obosita sa fac

Louiza 22s + 60%
mai avem putin

www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/" target="_blank">poze cununie, nunta, luna de miere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darene spune:

Kossir,Louiza si la noi e Ramadan,normal.Desi sunt musulmanca de cativa ani buni,niciodata nu am reusit sa-l tin,mai ales in Romania.Acum nici gand sa-l tin din cauza lui bb.Si eu ma cam feresc sa mananc in fata sotului,dar pana la 14:30 sunt singurica si imi fac de cap cu oua fierte,pui fiert,fructe, etc.Astazi de ex am pus la fiert pipote de pui,o sa am un adevarat festin.
La iftar (micul dejun in ramadan) cateodata nici nu gust din mancarea ce i-o gatesc daca mi se pare greoaie.
Adevarul e ca nu prea am pofte,ba chiar simt dezgust fata de unele mancaruri,ma atrag caramelele si iaurtul in special ,cateodata simt nevoia sa pap dulce,cam de 2-3 ori pe sapt.Daca ar fi dupa mine nici nu as pune carne in gura,mai ales carne rosie,am ramas cu piticul asta din primul trimestru cand mi se facea greata numai de la mirosul de carne.Dar are nevoie bebicul de proteine,ce sa fac,ma sacrific.
Pupici.


Elena
25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darene spune:

Nici mie nu-mi plac legumele fierte,nici macar morcovii.Dar am descoperit supa de linte rosie.Fierb linte ,cam 3 sferturi de cana si legume (1 morcov mediu,1 ceapa mica,2 dovlecei mici,1 ardei gras,1 rosie mare fara pielita)cu sare,piper,etc si dupa le scot fara a arunca zeama,le las la racit si apoi le ametesc in blender cu putina zeama pana se fac pasta.Amestec pasta cu zeama si cu 1 lingura bulion si mai fierb cateva min.Mi se pare super buna.

Elena
25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zeririlouiza spune:

eu lintele le fac ciorbita cu carnita, dar si salata imi place la nebunie, fierb lintele le las sa se raceasca apoi fac un sos de salata e si simplu de facut si rapid
la legume incearca sa faci supa pasata, bagi de toate la fiert apoi le pasezi la robot, adaugi si zeama de la legume mai dai o data in fiert supa crema cu un cubulet de unt apoi cu crutoane, mama un deliciu, sau pentru cine e amator de pestic, fierbe pestele apoi il strecoara, in acea apa pune legumele, separat curata pestele de oase daca are apoi la final la robot se baga si pestele si e super si supa crema de peste

Louiza 22s + 60%
mai avem putin

www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/" target="_blank">poze cununie, nunta, luna de miere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kossir spune:

Buna fetele, harnicutele,
Luiza, Darene, eu nu ma chinui deloc cu Ramadanul. Nu sunt musulmanca, nici nu-mi doresc si nu tin deloc ramadanul. Dar imi palc toate produsele pe care le fac ei sau ei pentru masa de ftor (micul dejun de la oara 7 seara), prin urmare le pregatesc, aranjez masa ca la carte, si dupa ce am mancat toata ziua (cate putin ca stiu ce ma asteapta), mananc si cu sotul si fatuca de toate. Dupa care nu-mi mai pot misca burta din loc. Nu ma certati, stiu ca nu-i bine, da ce sa fac? Dintotdeauna am fost asa, cred ca luna asta voi lua 7 kg.
Luiza, tu stai in Pitesti, nu? Cum de esti jumate algerianca? Tatal? Si de ce nu poti manca la servici? aici noi nu putem manca pe strada, din respect pentru cei carora le-am face pofta, dar acasa? Daca am exagerat cu intrebarile, scuze, nu raspunde.

Carmen mami de Mihai 24.8.99 ; 19+,

Mergi la inceput