Zuzele (acum mamici) in bucatarie
Raspunsuri - Pagina 4
sovietica spune:
pai cam o ora mi-a luat din momentul in care am scos coca din frigi. Dar cu gem s-ar putea sa dureze ceva mai mult. Tavi n-am avut de spalat ca am pus hartie de copt pe ele. n-am socotit si timpul pe care l-am asteptat pana am scos ultima tava din cuptor. Au iesit 3 tavi. am tinut cam 30 minute fiecare.
sovi 8+
carmen e spune:
Mai fetelor mi-ati facut pofta de cornulete si salata boeuf as manca de cateva zile si poate reusesc sa fac si eu in week-end.
Pupici
cum creste
Carmen 20 + David Alexandru
matgravidut spune:
quote:
Originally posted by eva-maria
Buna, fetelor.
mi-ati facut pofta de paine prajita cu sos de usturoi, am mancat asa ceva la Roma la aperitiv dar tin minte ca au pus si niste sos de rosii, f. gustos. o sa-mi fac si eu diseara cand ajung acasa.
sovietica, am citit reteta de cornulete, poate o fac si eu daca nu dureaza prea mult (tie cat timp ti-a luat?) o sa pun gem in loc de rahat.
Pupici.
Eva 8+
Salut Eva,
Era cumva Bruschetta?
Uite o reteta aici. E super buna...
http://cookingontheradio.com/bruschetta.html
Monica-Matz 21+ cu Andreea Bianca
zeririlouiza spune:
Zuzelor eu la retete am devenit dependenta de google, intru scriu ce vreau si imi apar tot felul de retete si asa nu mai caut prin carti de bucate e mai simplu asa. Si sa stiti ca mi-ati facut pofta de crema de zahar ars
Louiza 22s + 60%
candvine
www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/" target="_blank">poze cununie, nunta, luna de miere
kossir spune:
Buna zuze harnicutze,
Monica Matz, foarte tare, sunt incantat, eu l-am urmarit mereu pe Anton Roman, nu mi se parea ca face bucatarie, ci arta, stiinta de fapt, am regretat enorm cand a murit, iar acu ma bucur teribil ca pot avea cartea lui.Iata adresa comuna de mail, acolo este si adresa mea de mail, cred, daca nu o s-o pun, nu prea stiu bine cum, incerc. Daca nu ramane doar adresa comuna, iat-o: zuzele2008@yahoo.com.
Lorena, nu stiu ce este tarama, sunt icre? Daca da, nu sunt aici.
Sovietica, pe care dintre cornulete le-ai facut?
Fetelor eu nu prea mai gatesc, aici este ramadan, post, fiul meu mananca la scoala, ca au program continuu, fatuca care este cu mine pregateste micul dejun al lor, care este la 7 seara, cu mancaruri specifice,(atunci ma mai desfasor si eu, ca am invatat sa fac mancarurile lor si fac ce am pofta, na) iar seara, bineinteles ca nu mai putem decat fructe sau iaurt. Pe la pranz mananc ce gasesc prin frigider, pentru ca nu-mi vine sa-mi fac nimic doar pt mine, mai ales ca fatuca nu mananca nimic toata ziua, si mi-e jena sa-i fac pofta.
O zi buna tuturor
Carmen mami de Mihai 24.8.99 ; 19+,
eva-maria spune:
matgravidut, multumesc pt. reteta, intr-adevar se numea bruschetta si era delicioasa. am facut si eu ieri seara si a iesit buna (eu am pus niste felii de rosii deasupra).
astazi am pofta de peste, am un file de crap la congelator, vreau sa-l pregatesc diseara. voi cum l-ati pregati?
Va pup.
Eva 8+
sovietica spune:
Kossir, e reteta ameliei care suna asa:
Va dau o reteta de cornulete. Imi ies foarte bune, fragede, ca la mama acasa .
Va trebuie:
250g unt
200ml lapte
500g zahar pudra
1/2 kg rahat
1 lingura otet
drojdie de bere cat o nuca
faina cat cuprinde
Mod de preparare:
Se freaca untul spuma, se toarna laptele in care s-a dizolvat drojdia de bere, se amesteca putin, se adauga otetul si iar se amesteca. Se toarna faina, se framanta pana devine un aluat potrivit si se imparte in 4 turtite, care se tin la rece 30 minute.
Se intinde cate o foaie subtire, sa taie in patratele, se pune la mijloc cate o bucatica de rahat si se da forma de cornulet.
Se coc la foc potrivit.
Se tavalesc calde in zahar pudra.
Cu o nota de la mine, eu le-am tinut 30 minute in cuptor la foc mic mic, adica fiti atente sa nu le tineti prea mult ca se fac ca biscuitii. Oricum sunt bune, da mie imi plac moi.
Kossir, am si eu o curiozitate, la scoala le da copiilor sa manance la pranz in ramadan? Si daca da, mananca toti, sau sunt unii care deja tin post?
Eu nu tin minte niciodata cand e ramadanul, si noi aici mancam la un singur restaurant, care e arabesc, si numa deodata ne pomenim ca intram in rest, si se uita la noi chelnerii (care ne cunosc) ingroziti. Asta pt ca pe la ora 7 cand mergem noi, deja e rezervat fiecare coltisor de masa, si e TOT plin cu comunitatea arabeasca din Bucuresti.
sovi 8+
sovietica spune:
Eva, eu fileul de crap l-as pregati asa: curat cartofi, ii dau in fiert putin, ii scot, ii pun in tava de cuptor, cu crapul langa, stropesc totul cu ulei si bag la cuptor. apoi ma apuc sa fac un mujdei in care pun cimbru (gurile rele zic ca cimbru nu e voie in sarcina. daca crezi, pune altceva, busuioc de exp), piper, sare si eventual ceva bulion/suc rosii. Compozitia sa nu fie prea tare. Pun maclavaisul asta peste peste/cartofi, asta dupa ce au inceput sa sfaraie ele singurele in cuptor, mai tin oleaca, si asta se numeste la noi protap cu cartofi. Desi cred ca e impropriu spus protap. Oricum, dulceata crapului mie mi se pare ca da bine cu usturoiul.
sovi 8+
kossir spune:
Sovietica, merci mult, mi-am copiat-o si o s-o fac curand.
La scoala unde merge fiul meu nu le dau mancare la pranz, sunt scoli unde au cantina, dar ii dau de acasa, iar acolo le incalzesc daca e cazul. Nu, copiii nu tin post, decat dupa 14, ani unii, altii chiar mai tarziu, unii mai tin cateva zile inainte, depinde de educatie, de ambitia fiecaruia. In general fetitele cand le vine ciclul incep postul.
Va doresc o noapte cat mai buna
Carmen mami de Mihai 24.8.99 ; 19+,
remiclea spune:
dragele mele, am si eu o rugaminte mare,mare la voi. se apropie ziua sotului meu si vreau sa-i fac un tort special. ma puteti ajuta cu o reteta?va rog mult mult
23+
poze