Zuzele (acum mamici) in bucatarie
Raspunsuri - Pagina 16
Ellenuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lemia50 Fetelor,din toate retetele postate de voi,chiar le dati puilor mincaruri cu rosii?Doctora noastra a spus ca rosii sau suc de rosii sa dam numai dupa 1 an.La fel si mamaliga.Medicii vostri au spus ca se pot da la 9-10 luni? |
da, ii dau rosie de la 8 luni .. fara coaja si seminte. mamaliga am incercat sa-i dau dar nu ii place.
nu inteleg de ce ti-a spus doc sa nu-i dai rosie .. hmm .. ciudat ..
Elena de Eva Maria (14.01.2008)
Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
Ereena spune:
Ficatel cu cartof
Un cartof copt,ficatel fiert in lapte , 1-2 linguri smantana .Aceeasi reteta se poate face cu peste in folie de aluminiu la cuptor.
E singurul mod in care matei mananca ficatel sau peste ,si e delicios.
MATEI
MATEI LA 10 LUNI
VOTATI POEZIA LUI MATEI PENTRU MOS CRACIUN SI POZA LUI DAVID LA CONCURSUL FOTO
miky_mamica spune:
Ghiveci de legume - cu diferite carnitze
cartof
morcov
ardei
telina
dovlecel
o ceapa mica
o rosie
brocoli sau orice alta leguma doriti (eu am mai incercat si cu gulie)
Toate legumele se taie marunt si se pun la fiert, dupa ce se ia spuma facuta se adauga o lingura de ulei si se lasa sa se fiarba bine pana scade destul de mult zeama. Carnitza se fierbe separat si se adauga spre sfarsit in acest ghiveci pentru a da plus de gust mancaricii. Se poate pasa foarte bine cu furculitza si e delicioasa atat pt bebei cat si pt noi!!!!!!!!
Pofta buna!
miky_mamica spune:
Ciorbita de vita
carne de vita
o ceapa mica taiata marunt
morcov ras pe razatoarea mica
ardei taiat bucatele
cartof taiat cubulete
o rosie data pe razatoare (fara pielita) - sau rosii in bulion facute de casa - cum am eu acum
telina rasa pe razatoarea mica
un pastarnac mic
o lingura de ulei
bors de casa daca aveti sau zeama de lamaie
leustean
Toate legumele se fierb bine ca pentru o ciorbita normala de adulti,se scoate pastarnacul(noua nu ne place), se adauga si uleiul, se adauga carnea de vita fiarta in prealabil, tot asa cubulete, se da in cateva clocote, dupa care se adauga borsuletul( putin ca sa nu fie prea acra), la fel tre sa clocoteasca de cateva ori, se opreste focul si se adauga leusteanul taiat marunt, marunt si se acopera cateva minute.
Se poate servi cu o lingura de smantana, yumiiiiiiiiiiii!!!!!!!!
Pofta buna!
cynthia_ spune:
Budinca de orez cu lapte
-1L lapte
-7 linguri orez
-2linguri de zahar
-2 oua
Se pune orezul cu laptele si zaharul la fiert, cand este aproape fiert se lasa sa se raceasca un pic, se adauga cele doua oua batute bine si se baga la cuptor pana scade.
Ereena spune:
SUPA CU GALUSTE DE CARTOFI
Pt supa - morcov, ceapa, pastarnac, patrunjel radacina si telina daca place copilului, brocoli, dovlecel,ulei de masline . se acreste cu zeama de lamaie
Pt galuste- telemea rasa, un ou ,putina faina,un cartof fiert ras, putin patrunjel tocat. se amesteca bine ,se formeaza galustele care se fierb in supa in ultimele 8-10 minute.
MATEI
MATEI LA 10 LUNI
PITICUL URIAS
Ereena spune:
Placinta inalta cu mere
Ingrediente pentru coca
2+1/2 cani faina
3/4 pachet unt rece taiat bucatele
1 ou si un galbenus
2-3 linguri lapte caldut
1 lingurita sare
1 lingurita praf copt
un praf bicarbonat
2 linguri zahar
Se amesteca cu mainile, faina cu untul rece bucatele, pana devine o coca sfaramaicioasa. Untul nu trebuie incorporat perfect, pot ramane bucatele mici . Se pun restul ingredientelor si se amesteca, apoi sa framanta foarte putin,cat sa ramana sfaramicioasa. Se pune in folie , si se tine 1h la frigider.
Ingrediente pentru umplutura
6-7 mere mari
coaja rasa de portocala
4 linguri zahar
foarte putina nucsoara
1 albus
scortisoara
Merele se curata ,se taie rondele subtiri si se pun intr-o cratita cu putina apa(nu trebuie sa acopere merele), scortisoara si zahar.Se fierb 15 minute fara a mesteca in ele sa nu se sfarame.Se scurg .Cand s-au racit se pune coaja rasa de portocala si foarte putina nucsoara ,daca va place.
Coca se taie in doua, o parte mai mare care se intinde si se pune in tava unsa cu unt si faina. Trebuie sa fie suficient de mare cat sa acopere si marginile.Se aseaza merele intr-un strat inalt apoi se pune deasupra a doua foaie intinsa .Marginile celor doua foi se ung cu albusul batut cu putina apa rece si se lipesc.Se unge pe deasupra cu albus si se traseaza cu varful cutitului cateva spirale sau orice alte forme.In cuptorul fierbinte, la flacara medie ,se coace cca 30-40 minute.
MATEI
POZE
PITICUL URIAS
Ereena spune:
Budinca cu orez si mere
Reteta nu-mi apartine, am luat-o de la Miha si am facut mici mici modificari.Matei a gasit-o foarte gustoasa.
750-1000 gr mere
scortisoara
1 cana orez
3 oua
125 gr zahar (cca 4 linguri pline)
50 gr unt(2 linguri)
2 linguri faina
vanilie
Merele spalata, decojite si taiate felii grosute se aseaza pe doua straturi intr-o tava unsa cu unt. nu se foloseste o tava precum cea clasica de cuptor, ci una mai mica.Daca este si antiaderenta e perfect.Se presara 2 linguri zahar si scortisoara si se pun la cuptor pana merele se schimba putin la culoare si incep sa lase sirop.
Cand merele sunt gata, orezul fiert bine in foate multa apa, scurs si clatit cu apa rece , se pune in strat deasupra lor. Peste orez se toarna sosul facut din ouale mixate cu untul topit, faina,zaharul si vanilia. Se tine la cuptor pana se rumeneste.
Dupa ce s-a racit complet ,se rastoarna pe un platou, astfel merele ajung deasupra iar putinul sirop din tava ajunge pe orez. Daca nu aveti rabdare sa se raceasca , budinca nu iese bine din tava.
E grozava si ca desert sau gustare pentru copii.
L.E. - Nu pot decat sa ma felicit pentru geniala idee pe care am avut-o. Pentru ca data trecuta mi s-a parut fad orezul fiert si atat, azi am facut un sirop caramel dintr-o lingura de zahar si 2 de apa. Se fierb pana se caramelizeaza, apoi la foc mic se mai pun 3-4 linguri de apa si se omogenizeaza. Se opreste focul ,se pune vanilie, apoi orezul si se amesteca . E muuuult mai gustoasa asa.
MATEI
POZE
PITICUL URIAS
stancutza spune:
Eeee, daca tot am salivat in seara asta pe culinar.ro, mi-am amintit ca odinioara aveam si eu timp sa gatesc, si chiar imi iesea... Am adaptat putin retetele, sa fie potrivite pentru clopotei, si iata ce a iesit:
1. Lasagna cu carne de vaca / pui
Cantitatile sunt in functie de preferintele bucataresei :-) O mica variatie nu ii va schimba esential gustul bun!
Carnea se cumpara proaspata si se toaca. O pui la fiert in putina apa cu o lingura ulei de masline, ceapa si usturoi tocate, cateva linguri de smantana, suc de rosii, condimente (busuioc, oregano, patrunjel tocat sau ce credeti ca mai merge).
Traditionalul sos bechamel din lasagna poate fi inlocuit cu un sos de branza. Adica: separat de carnita, amesteci intr-un vas branza de vaci cu telemea rasa, sau cu cascaval ras, sau toate trei - cu doua oua batute, sare daca mai e nevoie.
Ungi vasul de lasagna cu unt, si pui alternativ: o foaie de lasagna, un strat de carnita cu sos, lasagna, un strat de branza, din nou foaie de lasagna, din nou carnita etc...La sfarsit - cascaval ras. Se serveste calda, asezonata cu iaurt (si un vin bun pt mami )
2. Tort de gris
Bati albusurile de la 4 oua cu 4 linguri de zahar, apoi adaugi si galbenusurile, 8 linguri apa plata, 12 linguri de gris, pe rand cate una - in ploaie. La sfarsit adaugi doua plicuri de zahar vanilat si putin praf de copt stins cu lamaie. Pui la copt aceasta compozitie in orice fel de recipient mai inalt (nu recomand tava de cuptor, mai ales daca e scunda!) uns in pralabil cu unt. O sa vedeti ca va creste frumos! Il scoateti din cuptor testand in prealabil daca se mai lipeste de scobitoare. Dupa ce l-ati scos, turnati peste el 1 litru de lapte cald, si aromat cu zahar vanilat (sa fie dulce, dar nu gretos). Aluatul fiind poros va absorbi laptele ca un burete si va deveni astfel suculent.
Este delicios!
3. Placinta cu iaurt
un pachet foi de placinta
1 litru iaurt cat mai gras
zahar dupa gust
4 oua
zahar vanilat
coaja rasa de lamaie sau portocala
cateva linguri de faina
un pachet stafide
unt pt uns tava
Amesteci iaurtul cu zahar, ouale batute putin, coaja de lamaie si faina astfel incat sa devina ca o crema semiconsistenta.
Ungi tava cu unt, pui doua-trei foi de placinta la baza si apoi cate un polonic mic de iaurt intins pe foaie, presari stafide, iarasi foi, iarasi iaurt, iar stafide...
Deasupra ultimei foi torni un amestec format din: un ou batut cu zahar vanilat, amestecate cu cateva linguri de iaurt sau smantana. Asta va ajuta foaia de deasupra sa nu se ususce si sa capete o culoare apetisanta.
Dai la cuptor, va creste, apoi se va lasa, dar e important ca foile de placinta se dizova in iaurt...Ti se topeste in gura, nu alta. Iar cantitatea de zahar nu trebuie sa fie mare, compensezi cu stafidele.
Pofta buna clopoteior si mamicilor!
Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008
Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei
madalina28 spune:
Mie una imi plac f mult pastele sunt inebunita ar fi trebuit sa ma nasc italianca
Paste Cannelloni(f usor de facut si buuuun )
carne de vita tocata in casa cca 800g-1kg, ceapa verde 1lg, patrunjel 1lg, marar 1lg, smantana 3linguri, cascaval 200g, branza telemea de vaca nesarata 200g, 2oua, suc de rosi,alte condimente si sare dupa gust eu nu am pus decat sare, o cutie de paste canneloni care arata ca niste rulouri.
carnea se amesteca cu ceapa, patrunjelul,mararul toate 3 tocate f marunt,smantana, cascavalul ras pe razatoarea mica, branza taiata cubulete mici, ouale batute si smantana.
pastele se pun pt 2 min in apa clocotita nu se lasa sa se inmoaie prea mult pt ca la umplere se rup, apoi se scot intr-o strecuratoare mare si se lasa la scurs/racit cateva minute se umplu cu compozitia de mai sus se pun intr-o tava nu lipite una de cealalata apoi se pune suc de rosii cat sa le acopere se da la cuptor pana scade sucul la jumatate pastele sa fie moi, iar carnea se vede facuta, se scot si se servesc calde cu parmezan peste.
Madalina & Sofia 01.02.2008
calea sigura a esecului este sa renunti...