Zuzele (acum mamici) in bucatarie
Raspunsuri - Pagina 17
madalina28 spune:
Si pt ca pe toate ne macina gandul ce-i mai dau puiului maine dimineata sa pape va pun 2 retete pt dimineata si nu numai:
Pate de ficat de casa
1caserola de ficat de pasare, 1ceapa uscata, 1morcov,1postarnac, 1radacina de patrunjel, 1 telina mica, 2ardei grasi, 250g smantana, 1/2pachet de unt.
se pune ficatul la fiert impreuna cu ceapa, morcovul, postarnacul, patrunjelul, telina,ardeiul gras si un praf de sare, dupa ce s-a fiert se pune f cald intr-un castron si se mixeaza impreuna cu smantana si untul, se pune sare dupa gust, se mai poate amesteca cu ceapa verde, masline sau ciuperci, eu nu i l-am dat decat asa simplu, dupa ce il prepar pun o cantitate mica cam 250g un borcanel de hipp pt sofia, iar restul il amestec cu piper dupa gust pt noi iese un deliciu.il tin in frigider max 2zile.
Branzica cu verdeata
branzica dulce facuta in casa(varianta asta o prefer eu) sau cumparata amestecata cu unt, marar, ceapa verde, sare se poate pune si un castravete curatat de coaja si taiat f marunt.Reteta asta cred ca o stie toata lumea, eu cred ca e mai buna si mai sanatoasa decat almete sau altele asemanatoare.
Madalina & Sofia 01.02.2008
calea sigura a esecului este sa renunti...
rlc_sandor spune:
PANGASIUS LA CUPTOR
-500 gr pangasius
-un ardei gras,
- o lamaie
-marar,patrunjel
-2 foi dafin
-sare,piper boabe si macinat
-2 linguri ulei pt uns tava+1lingura stropit deasupra
-1 ceasca supa legume
-2 catei usturoi(eu am uitat sa pun)
Pestele se sareaza si pipereaza dupa gust si se lasa 5 min.Ardeiul se taie rondele,lamaia se taie in 2 dupa ce a fost spalata in apa calda,apoi se taie feliute subtiri.
Se pun 2 lg ulei in taca,piper boabe+foile de dafin,se pune pestele,peste peste ardeiul,feliute de lamaie,condimente(eventual boia dulce)cateva fire marar,peste toate se pune supa de legumesi se stropeste cu o lg ulei
Se da la coptor 30-40 min,cand se scoate se presara patrunjel si usturoi pisat
Recomand file proaspat,care sa nu aiba ca tara de origine Vietnam,eu am gasit din Norvegia.E foarte rapid de preparat si foarte gustos
http://community.webshots.com/album/562661491vXXSNd
Ellenuta spune:
RETETE INGHETATA
de cacao
1 litru lapte, 300g zahar, 5 linguri cacao, 5 oua, 3 linguri faina, 50 g unt, 200 g frisca, esenta de rom.
se opreste o cana din lapte, restul se pune la fiert cu jumatate din cantitatea de zahar. galbensusurile se bat cu restul de zahar, se adauga cacao, faina si laptele oprit in cana. acest amestec se toarna peste laptele care a fiert si se da la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. se adauga untul, si, dupa ce s-a racit se adauga esentele si frisca, apoi se lasa la congelator.
de fructe RAPIDA!
500g frisca, 160g zahar, 1 lingurita zeama lamaie, 1 lingurita rom, 300 g fructe maruntite(cirese, capsune, mure, zmeura etc)
frisca se bate cu mixerul, apoi se pun zaharul si romul. dupa ce s-a topit zaharul, se adauga fructele maruntite si zeama de lamaie si se amesteca pana se omogenizeaza. apoi se baga la congelator cateva ore.
Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008)
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
Ellenuta spune:
CIORBA DE ROSII CU TAITEI
2 morcovi
2 cepe
1 patrunjel
1 pastarnac
jumate de telina mica
2 ardei verzi
1 ardei rosu
1 tulpina telina
1 legatura patrunjel
1l suc de rosii
toate legumele se dau pe razatoarea fina si ardeiul se taie cubulete mici mici. apoi, se pun legumele la calit in 2 linguri de ulei si dupa ce se inmoaie, se adauga 5-6 cani de apa, sare, un pic piper, vegeta si o tulpina de telina. se lasa pana se fierb, apoi se pune sucul de rosii si se mai lasa la fiert 10 minute. daca vi se pare prea groasa, mai puneti 1-2 cani apa. dupa ce da in fiert, se pun doua maini de taitei, se mai lasa 5 minute. se toaca fin legatura de patrunjel, se amesteca in ciroba si e gata .. un deliciu!
POFTA BUNA!
Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si 34+ Anna Sophia
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun