Sezatoarea canadiana (67)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Cristina, ce vad eu bun in zicala mé e ca trebuie sa te multumesti cu ce ai si sa fii bucuros din cauza asta. Nu directoarea m=a pictat, ea doar m-a descris pictoritei, e o alta tipa care a facut asta. A renovat toata scoala, si a facut tot felul de desene supercool pe pereti, instrumente, note, partituri, etc.

Fetili, am intrat sa va zic ca am o pisica de la un elev (cine m-o fi pus) in casa si ca-mi vine sa ma urc pe pereti. In casa mea imaculata, astept acum sa se pise in parchetul meu perfect si sa orneze cu lapte covoarele si sa-ntinda cereale din alea de pisici de care tocmai a gustat si Sofia peste tot si sa-mi zgarie canapelele mele perfecte de piele. Hai incuraja-ti-ma, spuneti-mi ceva de bine de pisici, va rog, ca de nu il iau si-l azvarl cat colo, acum isi ascute unghiile de cracu' meu, cred ca simte ca scriu rau de el. Cred c-o sa-l numesc ClaudeDebussy sau PishMachine sau GodfatherBecali, voi ce votati ? Nici nu pot sa dorm ca se freaca de mine si miaurleaza. offffffff

Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Buna dimieatza
Multzumesc frumos pt zambetele virtuale si pt ca imi spunetzi ca si altzi bobocutzi se comporta (s-au comportat) la fel... E varsta...
Ktrinel - scuze - cred ca, cu ochii carpitzi de somn, am sarit din greseala mesajul tau in care spuneai ca ai inceput job nou Multa bafta itzi doresc!
Ana - noroc la examenul de cetatzenie :-) E usor, o sa vezi ca il treci ca "ratza prin apa" si apoi
Dana (Podeanu) - felicitari pt ca tzi-ai luat inima in dintzi sa-tzi deschizi afarcere proprie. Mult-mult noroc! Eu zic ca asta e luncru extraordinar. Itzi da mult mai multe satisfactzii proprii decat orice alt job. Te simtzi cumva "stapan" pe situatzie. Chiar daca la inceput poate ca va fii un picutz mai greu - dupa ce tzi-ai format o clientela deja ai o alta sigurantza si calm. E un fel de "stress pozitiv" - care te indeamna la lucru :-)
Kristin - ceea ce scri tu despre "simulare atac" ma intristeaza cumplit... Pt ca totusi eu as vrea sa revenim in Canada... pt ca am copil ca in curand va merge la scoala... pt ca intotdeauna am sperat/mi-am dorit ca scoala sa fie un loc in care copilul sa fie "safe"... Uffff... Ma ia cu frig pe sira spinarii... si ma simt trista-trista-trista....
Ira - distractzie placuta cu pisica! Am avut motan birmanez (in Ro), l-am iubit ca pe un bb (pe vreme aceea NU aveam copii)... Acum, avand copil, NU mai vreau animal in casa.... cel putzin pt o vreme... pana cand Gabisor va deveni destul de mare si responsabila sa aibe grije de el si sa NU uite sa se spele pe maini. O pisica lasa PAR! MULT... chiar f MULT par... in anumite anotimpuri (primavara-vara). O pisica ZGARIE (pielea proprie cat si a canapelelor), se catzara (perdele, bibleoteci, masa cu mancare). Orice pet are nevoie de vet...control regulat, vaccinuri (regulat se mai fac si re-vaccinari), pastile speciale pt deparazitare (f important!). Un pet e ca un copil... care NU creste niciodata! Chiar daca vor fii multe canadience care vor sari sa-mi faca "freza" (sic-sic-sic ca am par f scurt )... un pet inseamna o cheltuiala (mancare si vet, + stricaciuni) si o grija in plus la casa omului (ce faci cu pet-ul cand pleci in concediu?)... Ca sa termin cu o nota pozitiva totusi - mangaierea unei pisici (mai ales cand toarce dragastos si lenes) alunga stress-ul Eu am dat motanul la o fam mare iubitoare de animale (care avea casa + curte) inainte de a veni in Canada... timp de 3 sapt l-am vizitat in fiecare seara dupa servici si am plans dupa el (dormea cu mine in pat, cu capul lipit pe pieptul meu in dreptul inimii; au fost sapt cand datorita faptului ca strangeam bani pt Canada eu nu-mi puteam permite sa am carne pe masa... dar lui nu-i lipsea manzat fraged... ca aia ii placea... , in perioadele de napairlire, pe langa faptul ca-l periam de 2-3 ori/zii, mai si adunam pumni de par de pe covor, fotolii si canapea, etc...)
Va tzuck si o zii faina va doresc!

Lorelai
Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aska spune:

Dana (Podeanu), ma bag si eu in vorba cu saltelele. Intrebai de cea fara arcuri daca am inteles bine, nu? Si eu am fost tentata sa aleg asa ceva insa dupa o documentare pe internet am renuntat si am ales saltea traditionala insa cea "pocket coil" cu arcurile separate.
Cauta comparatii pe net, sunt sait-uri speciale de asa ceva.
Mie nu mi-a placut tocmai faptul ca se afunda mai mult corpul in saltea, asta inseamna ca ai cam cu 30 % din piele acoperit mai mult decat la salteaua obisnuita - deci te incalzesti mai tare.
Un alt dezavantaj - mirosul de chimicala pe care il degaja salteaua cand e noua si care persista mai mult timp (cei care se plangeau spuneau ca ar dura si cateva luni).
Nu vreau sa intru in polemici, doar sa te avertizez sa te documentezi, mai ales ca o saltea nu se cumpara in fiecare zi si nici nu e prea ieftina.
In alta ordine de idei, Tempur Pedic se spune ca ar fi cea mai buna din gama celor fara arcuri.

Va urez tuturor toate cele bune.
Succes la noile locuri de munca iar curajoaselor care incep ceva pe cont propriu, va tin pumnii sa iasa bine.
Tatiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Dana, bafta multa pe cont propriu. Ai curaj, nu gluma.
Imi pare rau ca nu am vazut mesajul tau despre saltele, eu am luat salteaua de la Brault&Martineau, scrie pe ea Therapedic, colectia Bois Joli (e recomandata de vreo doua categorii de medici), a costat un pic peste o mie, fara taxe (ca asa era in ziua aceea). E super!!! Dar banuiesc ca sint si altele mult mai bune si mai scumpe (sau nu neaparat). Daca ai bani si vrei ceva bun, eu te sfatuiesc sa bagi cit ai intr-o saltea, noptile bine dormite si oasele bine odihnite merita orice investitie.
Motto-ul vine de aici:

Patania magarului batran

Intr-o buna zi, magarul unui taran cazu intr-o fantana. Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore intregi, in timp ce taranul cauta sa vada ce e de facut. Pana la urma, taranul hotari ca magarul si- asa era batran, iar ca fantana, oricum secata, tot trebuia sa fie acoperita odata si-odata. El a ajuns la concluzia ca nu mai merita osteneala de a-l scoate pe magar din adancul fantanei. Asa ca taranul isi chema vecinii, ca sa-i dea o mana de ajutor. Fiecare dintre ei apuca cate o lopata si incepu sa arunce de zor pamant inauntrul fantanei. Magarul pricepu de indata ce i se pregatea si se puse si mai abitir pe zbierat.
Dar, spre mirarea tuturor, dupa citeva lopeti bune de pamant, magarul se potoli si tacu. Taranul privi in adincul fantanei si ramase uluit de ce vazu. Cu fiecare lopata de pamant, magarul cel batran facea ceva neasteptat: se scutura de pamant si pasea deasupra lui. In curand, toata lumea fu martora cu surprindere cum magarul, ajuns pana la gura fantanei, sari peste ghizduri si iesi frematind...

Viata va arunca poate si peste tine cu pamint si cu tot felul de greutati... Insa, secretul pentru a iesi din fantana este sa te scuturi de acest pamant si sa-l folosesti pentru a urca un pas mai sus.
Fiecare din greutatile noastre este o ocazie pentru un pas inainte. Putem iesi din adancurile cele mai profunde daca nu ne dam batuti.
Foloseste pamantul pe care ti-l arunca peste tine ca sa mergi inainte. Aminteste-ti de cele 5 reguli pentru a fi fericit:
1) Curata-ti inima de ura, frica si egoism;
2) Scuteste-ti mintea de preocupari inutile;
3) Simplifica-ti viata si fa-o mai frumoasa;
4) Daruieste mai mult si asteapta mai putin;
5) Iubeste mai mult si ...

scutura-te de pamant, pentru ca in viata asta, tu trebuie sa fii solutia.... nu problema.

Multa bafta si celorlalte fete care si-au schimbat serviciul!

Trimit mesajul si daca mai am timp dupa ce termin de citi mai scriu... ca ieri v-am scris unul si s-a duuus...

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">25+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia.... nu problema.

Mergi la inceput

Dana, salteaua noastra e cu arcuri separate.
Khristin, ce spui tu acolo ma sperie si pe mine. Pe mine m-a marcat Dawson-ul foarte tare, chiar fff tare. Poate si pentru ca este un colegiu f familiar noua, in el mergem in fiecare simbata pentru activitati, in el a studiat Octav, in el intram eu la baie in fiecare zi la 12.40-12.45 (mai putin in acea zi nefasta, ca am pierdut metroul - poate si de aceea m-a marcat, ca tot am senzatia asa ca trebuia sa fiu in el cind s-a intimplat si numai un semn de undeva a facut sa nu se intimple asta), Tudora e la gradinita de linga el... Dar si pentru ca totul, mai ales moartea Anastasiei a fost atit de absurd si fara sens... Sa cresti atitia ani un copil, sa-l iubesti, sa-l alinti, sa-l educi, ca sa moara in citeva secunde pentru ca fost la momentul nepotrivit in locul nepotrivit. Dureros de absurd! Ieri nici nu am fost in stare sa scriu, sa citesc, nu pot sa aud/vad/citesc nimic legat de tragedia de la Dawson fara sa nu mi se puna un nod in git si sa ma pocneasca plinsul. Si nu ma pot impiedica sa stau cu frica, pentru ca am zilnic doi copii plecati de acasa, unul la scoala si altul la gradinita... si amindoua sint in buricul tirgului, desi daca e sa se intimple se intimpla oricind si oriunde... si oricui.

Mai avea de raspuns, dar deja nu mai pot scrie dupa ce mi-am adus aminte de Dawson. Mai pe seara...

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">25+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA

Mergi la inceput

Da, revin... Pentru ca am o intrebare foarte importanta. Fetele, mai ales Lorelaim, care e mai in tema si cele care au apelat la asa ceva pentru a gasi un servici bun. Sotul meu trebuie sa-si caute un servici mai bun! In scurt timp nu ne vom descurca deloc cu cel de acum si cu bursa mea, si cum la mine s-a dus sansa de a fi libera si de a mai angaja undeva peste vreo doi ani incolo, e musai sa incerce sa gaseasca el ceva mai bun. Pina acum nu a apelat la nici o firma de recrutare/plasament, dar cred ca nu e o idee rea. Ne puteti sfatui la acest subiect!?! El este acum tehnician pre-press (peste 5 ani de experienta canadiana in asa ceva), are un AEC in webdesign aici (nu mai conteaza ce studii si echivalari are din tara) si acum a inceput un certificat la timp partial in gestiune de tipografii (e un curs oferit de Institutul de grafica special pentru cei in domeniu). Deci domeniul este infographie, specializarea pre-press - imprimerii. I-ar placea lui si ceva pe partea de webdesign, numai ca experienta e cam 0 pe acolo, adica a facut citeva pagini web din placere, apoi scoala respectiva, dar nu a lucrat nicioadata efectiv in asa ceva. Ideal ar fi un serviciu intr-o tipografie de stat sau f mare, ca altfel salariile sint destul de mici si beneficiile sociale 0 (in imprimeriile mici vreau sa spun).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Multumesc tuturor fetelor care m-au incurajat si mi-au dat si sfaturi ptr saltele sau mobila.

Ana banuiesc ca acum esti deja in sala la examen...Una din intrebari la noi a fost cam asa:

Cind devii cetatean canadian trebuie sa:
1.cumperi numai produse canadiene
2.juri credinta reginei
3.nu mai calatoresti in afara Canadei...

Penibil... dar cu toate astea era o indianca (sau afganistana ceva pe acolo) care avea scrisa pe mina in palma (cu cifre de-o schioapa) populatia canadei.Cum am vazut-o eu au vazut-o si aia din comisie, au luat-o intr-o alta incapere, dar cetatenia tot a luat-o.

aska mi-ai dat o idee f buna , am sa caut pe internet comparatii.

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Nu am mai intrat de cateva zile aici ( mama, mult ati scris ) pt ca Iulian a avut operatia de deviatie de sept si a stat acasa, am incercat sa-l cocolosesc, copiii sunt agitati, Ioana cu scoala iar David cu dintisorul care tocmai ii iese ( primul ! ) .Poate vreo mamica de fetita citeste meajul meu si-mi zice si mie unde as putea gasi fustita cu pantalonas scurt atasat pt nazdravana mea .

Ana si Ktrinel , felicitari pt noul job ! Ana, ce ai facut la examenul de cetatenie ? Sau acum esti mahmura dupa chefuiala si nu poti raspunde ?

Podeanu, si tie felicitari ca te-ai apucat de propria ta afacere, bravo si la cati mai multi clienti si cat mai putin stress.
Acum 10 pagini te mununai ca sunt nemti in Canada. Orasul in care locuim noi s-a numit Berlin ( i-au schimbat denumirea in timpul sau dupa al 2 lea razboi in Kitchener) pt ca a fost inffintat de nemti. Pe strada se vb frcvent nemteste iar in octombrie avem chiar October Fest cu bere, carnati pe varza si fanafare nemtesti. Iar de craciun avem craciun nemtesc, tine cateva zile si aduc podoabe superbe de brad si tot felul de chestii nemtesti ...o placere !

Ira, parerea mea e sa mariti pisica , eu una am conceptie de taran, locul animalelor e afara, lasa par si e periculos..copil ai, sot ai, joburi ai, la ce-ti mai trebuie pisica ?

Lorelaim, stiu ca nu te incalzeste prea tare cand ti se spune ca Gabi a actionat cf varstei, stiu ce prost ma simt si eu cand Ioana se comporta asa de fata cu altiii...dar vor creste si se vor mai tempera....in acelasi ritm in care noua ne va iesi par alb si neuroni lipsa la apel !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Nelia - doresc sa ajut cu multa placere Parca prin iunie, cand ne-am e-mailat ultima data, inainte de vacantza, il rugasem frumos pe sotzul tau, daca are timp sa-si refaca cv-ul cu mai multe info legate de proiectele la care lucrase/resp pe care le avusese de-a lungul timpului. Oare a reusit sotzul tau sa-si refaca cv-ul mai detaliat? daca da - atunci te rog frumos trimite-mi-l. Daca nu, poate el peste weekend sa se ocupe de el? Parca tzi-am trimis si niste doc de pregatire. Daca mai doresti si alte doc spune-mi si am sa caut sa vad ce mai am sa-tzi trimit.
Daca doresti - potzi sa-mi trimitzi orice intrebari concrete pe e-mail. Spune-mi exact cum crezi ca pot sa ajut.
Multa sanatate si numai bine-tzi doresc!

Lorelai
Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Ira merci de raspuns deci de aia m-o fi napadit musculitele, sa ma trimita la casa mea

Eu am avut 3 mitze la viata mea si acum la batrinete nu le mai pot vedea.Parul pe care il lasa peste tot ma termina plus cele enumerate mai sus de lorelaim.

Ana cum a fost?

Mergi la inceput