Mamici de septembrie - octombrie 2007 (78)
Raspunsuri - Pagina 6
carpatina spune:
quote:
Originally posted by sim_stoian
Amar, sa stii ca si eu am momente cand as mai vrea sa fiu gravida. Mi s-a parut cumva brusca trecerea asta si nu eram pregatita pentru ea. Dupa operatie m-am trezit ca vine asistenta cu bb in brate in postoperator si intreaba: mamica Stoian? Eu zic un 'aici' lesinat' si hop bb e langa mine in pat, sta cu ochii inchisi si nu spune nimic. L-am pus la san, dar inca nu era invatat sa traga cum trebuie. Mi l-au lasat cateva minute si apoi l-au luat. Uite asa mi-am facut debutul ca mamica. Acum m-am mai acomodat, dar mi se pare o schimbare majora in viata noastra si poate abia dupa ce am nascut am constientizat si eu si sotul ca nu mai suntem de capul nostru si ca un pui de om depinde de noi in totalitate deocamdata.
Draga de tine!
36+ cu Ioana
amar spune:
Nu am reusit sa citesc chiar tot din urma si acum vad ca iar vin bebeii..tinem pumnii pt Daniela Radu..sa treaca durerile ca sunt de ajuns de azi dimineata...Marunzika sa-ti traiasca fetita si taticul, super cameruta..scumpa foc fetita iar tu ai descris cat se putea de bine povestea nasterii..
carmen 39s Oana Isabella
AMR 13 zile
carpatina spune:
Bravo Roxana, bine ca ai dormit! Vad ca nu apare in poveste micuta terorista!? Ai trimis-o la ai tai sau a fost cuminte?
36+ cu Ioana
betty78 spune:
Sim_Stoian nu il da sub nici o forma cu albastru de metil...nu ajuta...se face coaja deasupra iar dedesupt se maresc buburuzele alea si se fac ca niste cratere. Si al meui a facut pe manutze si fata, gat si axial si l-am dat cu spirt dupa ce l-am spalat (frecat cu spirt mai exact) iar apoi cu pudra de baneocin....a doua zi nu mai avea nimic. Pe mine m-a invatat un medic neonatolog de la Euroclinic si chiar a ajutat si ea mi-a spus ca pe vremuri se folosea albastru de metil si de fapt care era reactia.
betty78cu bebe Mario-Alexandru
poze noi cu mine gravidutza si bebe Mario-Alexandru
bulinutza noastra
amar spune:
Sim draga, noi deja cred ca ne-am dat seama ca nu mai suntem de capul nostru, cu bebe va fi si mai si.. m-am cam simtit aiurea zilele astea...am tot avut dureri de tot felul in tot corpul si ceva in mintea mea se trezea la realiatate...sa de-a dumnezeu sa fie bine la toata lumea
carmen 39s Oana Isabella
AMR 13 zile
Piciulika spune:
Bun venit acasa, Prisi!
Tomasa - pentru super-sfaturi cu hranirea. Le-am copiat in word si l-am pus de-o parte pentru mai incolo. Merci de complimente Da, am facut ceva sport in tineretze (vreo 10 ani atletism, saritura in inalzime era talentul meu... fost-ai lele...!!) Acuma sunt cam lenesa, nu mai fac nimic sistematic. ... doar mers pe munte si ski - asta-i musai!
And as always: o mare reverentza pentru toate postarile tale! ... o Yoda (in sensul intzeleapta, stii tu!) si foarte dulce a grupului!
Roxana - sper sa te ajute totusi cu ceva... astept vesti de bine cu Andrei (vad ca intarzie)... sau o noua 'retzeta' cu ce functzioneaza la el! Iar cu depresia - ce sa zic, functionezi ca la carte, esti exact in grafic. Si nu se numeste depresie, ci baby-blues - doar asa, ca nuantza de incurajare. Stii si tu ca trece in cateva zile!
Nu stiu de ce nu vezi poznele. Probabil ca ma jenez de tine?!
Isabelutza, merci - ma stradui si eu cu docomentarea, sa compensez lipsa experientzei. Citesc, intreb, deschid urechile - ca sa am un context mai mare in care sa pot lua decizii cand vine vremea. Cu cat citesti mai mult, cu atat vezi ca unele chestii se contrazic, si ca in final nu exista O solutzie... Sufletul va decide, BB va decide - numa prostii mari sa nu fac!
Afibebe - nu dispera cu laptele. Pana la urma, nu e asa o tragedie. Relaxeaza-te, BB va fi bine de tot! ... de fapt, cu cat te crispezi / stressezi / auto-invinuiesti, cu atat iti scad sansele - poate totusi mei vine?! Laptele nu e doar in tzitzi, e (mai ales) in cap! CALM. Faci ce tot ce e mai bun pentru BB tau!
...personal cred ca prea multzi se baga peste tine, in momentele astea delicate: tata cu iesitul din casa, mama+sora cu burta... In loc sa te ajute, sustzina, admire pentru ceea ce faci... Ia multi de la mine, reparator.
Tomitza lasa ca noi avem rabdare si o asteptm impreuna cu tine pe printzesa fitzoasa!
Dragelor si va multzumesc mult TUTUROR pt complimentele pentru fotos - si sotzul tot intreba daca v-au placut...
(Ca o nedumerire personala: nu intzeleg de unde ziceatzi unele "sexi/sexoasa" etc. Asta chiar nu o intzeleg! Un body rosu? Potzi zice despre mine multe lucruri, dar sexi... chiar nu! Sunt prea rece / coltzoasa la fatza pentru asta... si prea baietzos-colegiala... Zic eu. In fine, poate am si eu idei putzine si fixe? )
Piciulika 36+ Michael
Si suntem in luna 9!
sim_stoian spune:
Betty, zici de spirt de asta obisnuit sau merge si alcoolul alb? Si cu Baneocinul - nu stiu daca pot sa ii dau pe fata avand in vedere ca se foieste mereu.
Sim si Stefan (25.08.2007)
Poze
Povestea nasterii
Bee spune:
[majoreta']Daniela RAdu
Roxana, ma bucur ca esti cu moralul mai bine. Si eu voiam sa-ti aduc aminte de triburi. Tu jucai triburi si Andrei era si el pe faza, iar acum noaptea are program! Sa vedem ce-o zice Annisia care se trezea a pranz. Si eu am avut una bucata fata agitata, dar ziua sau seara, noaptea dormea, doar cu trezirile pentru papa (exceptie facand noptile cu luna plina, cand se distra pe seama noastra copios). Si asta mic din burtika doarme noaptea dus. Nu-l simt deloc cu toate trezirile mele dese.
Sim, tu ziceai de bubite pe fatza? Ana mea le-a facut la sfarsitul primei luni de viata, pana sa se curete total de icter. Le-am tratat cu indiferenta, igiena stricta si daca imi pierdeam rabdarea cu Nidoflor. Atat. AU trecut rapid (2-3 saptamani) ca si cum n-ar fi fost.
Urmy, daca e sa ma iau dupa calculele tale, fac bebe de 6 kg? Ca al meu la nici 34 avea 3 kg. SI doctorul mi-a spus ca nici un ecograf nu poate estima corect greutatea copilului, fiind prea multi factori in joc. MAma e singura care-si da seama (mama aflata la a 2-a sarcina) cum e bebele (prin comparatie cu primul). LA fetitza mi s-a spus ca am in burta un bebe maaaare. ERa cu 10 zile mai mare. SI uite ca am nascut fain frumos la 39 de saptamani o fata de 3.400, nici gand atat de mare pe cat se estimase. Acum eu sper sa fie la fel si cu baiatul, desi la ce dureri am, cred ca e mai mare. Acum eu mai stiu o chestie. MAi depinde si de ereditate. Eu si barbatul am avut la nastere 2.900 fiecare. Deci nu prea mari. SI ma incurajez ca nu are cum sa iasa din mine asa un bebeloi cum se preconizeaza.
Amar, sa nu mergi la spital fara sa ne dai de stire (in caz ca nu are rabdare bebe pana sambata).
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
sim_stoian spune:
Bee, l-am sters pe fata cu ser fiziologic. Altceva nu i-am mai facut deocamdata.
Sim si Stefan (25.08.2007)
Poze
Povestea nasterii
Roxana_G spune:
Sim, bubitele pot fi de la transpiratie. Nu te speria. Mai auzisem varianta cu bubite de la schimbarile hormonale ale mamei, asta pentru cele care alapteaza. Oricum daca pediatrul zice ca e ok, nu trebuie sa iti faci griji.
Carmen, deci ne pregatim si pentru tine cu majorete!
Daniela, nastere usoara!
Maruntzika, ce dulce e minunea ta!
Gabi, pentru Sara cea frumusica!
Ali, uite ca eu la Alex nu am avut asa probleme. Avea crize de colici numai dupa amiaza, de pe la 3-4 pana seara si cam atat. Nici nu imi imaginam ca o sa ajung de la o saptamana sa stau cu bietul BB plangand 8 ore pe noapte. I-am spalat carutul, insa iti dai seama ca la 3 noaptea nu pot iesi cu el pe afara. Pe Alex am trimis-o ziua la ai mei, ca sa pot dormi si eu cand doarme bb.
Carpatina, uite ca uneori nu tace nici in brate si se foieste. La tati statea mai bine pe burtica, la mine simte tzitzi si cauta mereu. Insa daca il pun la tzitzi musca si se foieste si plange cu ea in gura.
Afibebe, voiam sa iti scriu un mesaj lung de dimineata. Inteleg perfect ce simti, exact prin asta am trecut eu la Alex. Acum sunt linistita, si desi vad ca lapticul se cam duce, nu vreau sa ma mai necajesc. Mi-am luat gandul la a alapta exclusiv la san. Eu nu am fost deloc deloc pusa la san, mama era sa moara saraca la nastere. Si nu am facut o boala, nici macar bolile copilariei. In afara unei sinuzite aparuta ca si complicatie la deviatia de sept (boala pe care o mai indur si acum), nu am avut nimic nimic. Alex pana la 1 an si 7 luni cand am dat-o la gradi nu a racit decat o singura data de la bona gripata care statea toata ziua cu ea. La intrarea in colectivitate normal ca a racit, insa eu nu am vazut ca ar fi racit mai rau decat copiii alaptati la san si intrati in colectivitate, si mamicile de pe forum iti pot confirma. Sa iti spuna Sabina despre Sofia in primul an de gradi. Nu te ajuta nici sa ai doar 10 ml, crede-ma. Uite eu ii am si am impresia ca ii fac si mai rau cu amestecul de laptic. Important e ca BB al tau sa fie sanatos si sa pape, formula este foarte buna. Si incearca sa vezi si partea buna, ii poti face un program de mese stabil. Rutina il ajuta si pe el si te ajuta si pe tine.
Tomasa, . Asa frumos ne incurajezi tu. Te admir atat de mult pentru modul in care abordezi lucrurile, pentru felul in care le spui. As vrea sa pot fi atat de echilibrata ca tine.
Ana, vad ca impartim suferinta nedormirii nocturne. Imi pare rau ca aveti asa probleme cu nasucul, as vrea sa te ajut cu un sfat, dar la noi niciunul din bebelusi nu a avut asa probleme.
Yaia, nu te necaji cu cezariana, daca trebuie trebuie. Sa stii ca nici eu nu voiam, dar daca as fi stiut ce bebeloi am in burtica nu as fi ezitat sa o fac.
Prisi, bine ai revenit.
Betty, al meu nu prea doarme, dupa cum spuneam. Noaptea nu doarme, ziua ar dormi si mai mult de 5 ore legat. Pentru nodulul respectiv trebuie compresa rece, nu calda. Pui intai apa calda la dus, apoi masezi usor in toate directiile, si apoi pui comprese reci. Am avut si eu si am scapat de noduli. Legat de lacomia lui BB, cam asa stau lucrurile si la noi. Ar manca mereu daca se poate, si daca nu ii mai opresc eu bibele pe la 70-80 ml, cred ca ar fi in stare sa bea si mai mult.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)