Fetele din America (90)
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Da, Ramona, este formularul corect. Tu te obligi prin acel formular sa le asiguri cita vreme stau aici casa, masa si ingrijire medicala in caz de... Parintii mei si-au luat o asigurare din Ro, care cica ar fi fost valabila si aici. Slava Domnului ca nu am avut ocazia s-o probam. Si cam atit e tot ce-ti trebuie.
Succes!
Multumesc Simina. Eu imi amintesc ca pe vremuri erau doua formulare, mai era invitatia propriu-zisa. Acum n-am mai dat peste formularul ala si m-am gindit sa nu trimit actele incomplete.
N-am mai facut de mult timp o invitatie si uite ca habar nu am cum trebuie sa procedez.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Ramona J spune:
Sinzi, m-am uitat pe harta si sint vreo 30 de mi. pina in Manhattan. Ma gindesc ca or fi Poconos mai aproape!
Ai putea sa mergi cu taxi, probabil ca te costa peste $50. In Manhattan poti sa circuli foarte bine pe jos, tot cu taxi sau cu bus. Metroul e bun daca te grabesti undeva, altfel nu are rost sa-l folosesti ca turist. Cu celelalte mijloace de transport in comun vezi orasul din mers.
Nu stiu cit rezista David, ca ati putea pleca dimineata cu taxi si sa va intoarceti seara la hotel.
In Octombrie sint cam 50-60F (daca nu ma lasa memoria).
Ruxij, nu stiu ce sfat sa-ti dau. La Alexandru la scoala mi se pare ca inca fac recapitulari, inca nu invata nimic nou. Poate ca si la voi urmeaza chestii mai grele. Mai asteapta pina la parent-teacher conference. Pina atunci ii mai testeaza si cred ca se lamureste si invatatoarea. Mergi si tu pregatita sa pui intrebari si poate ca-i dati de capat.
Gabbriela spune:
ruxij.. la voi la scoala nu ii testeaza sa vada la ce nivel sunt si in functie de asta se lucreaza cu ei.
Chiar acuma sunt la testat clasa lui Julian si ii vor testa de 3 ori, 3 oameni diferiti si in functie de acele rezultate se ia o decizie.
eu spun sa vb cu invatatoarea sa ii dea suplimentar ceva mai greu, sa nu il oblige la stat si colorat si trasat lini...
pe julian il lasa sa scrie litere si cifre si cuvinte usoara, dupa ce isi termine de colorat
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
lexi spune:
Konki, juniorii mei au facut MMR-ul la 1 an si o saptamana, respectiv la 1 an si 3 luni, fara complicatii. Singura data cand am constatat o repercusiune in urma vaccinului (o combinatie de 4, de fapt), a fost la cel mic, care s-a ales cu o eczema de care am tras cateva luni bune mai apoi; s-ar putea sa fi fost coincidenta, s-ar putea sa nu fi fost, eu in explicatii si studii medicale nu ma lansez.
Ruxi, eu zic ca cel mai bun approach cu doamnele invatatoare este sa le pui pe ele intr-o lumina favorabila, dandu-le senzatia ca vrei sa inveti de la ele si ca ai incredere in propunerile lor. In felul asta, daca metodele dau gres, au fost si ele implicate.
Si noi ne-am cam plictisit pe la scoala anul trecut, ca era in clasa de jumatate a 2-a, jumatate a 3-a, dar anul asta e juma 3, juma 4, asa ca n-ar mai avea motiv de plictis (el e a 3-a).
Ramona, cei de la consulatul american din Ro nu cer decat formularul de cerere de viza completat, alaturi de poze si chitanta de la Banca Transilvania parca; tu poti sa-i convingi cu mai multe acte insa, affidavit-ul de support, invitatia scrisa, extras de cont/actiuni etc. Eu folosesc un text standard de invitatie, daca il vrei ti-l pasez.
Nu stiu ce s-a mai vorbit, daca mai sunt intrebari, cu taxi-ul in NY n-am servit, noi ne-am descurcat cu picioarele, ca mi se parea ca pierd prea mult daca merg pe mana soferilor.
aaa... si spalaturi la cap facem zilnic, ca mi-e ca se inchide subiectul de dincolo pana raspund si eu. :-)
Ramona J spune:
Lexi, multumesc pentru informatii. Trimite-mi te rog textul invitatiei. Eu aveam un formular tip pe care nu-l mai gasesc. Trebuie notarizata si invitatia? A mea asa era.
Siminaf spune:
Nu se cere nici un fel de invitatie sau ceva de genul asta la ambasada, la interviul pt. viza turistica. Important este AoS-ul cu acte doveditoare (W2 sau paystubs) si la fel de importante sint dovezile pe care le vor duce acolo la interviu cei care vor sa vina aici pe baza AoS-ului de la tine. Adica acte de proprietate imobile, conturi banci, dovezi de serviciu (job bine platit), etc.
Succes!
sinzi_ana spune:
Dar daca sunt pensionari??
Am inteles ca e mai usor sa aduci bunici...ca iau mai simplu viza...
Ne bate si pe noi gandul sa aducem vre-o bunica...(nu mai mult de o luna, ca ne luam campii)
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, 3000km prin Romania
Ramona J spune:
Multumesc fetelor. Eu tot pentru bunicul vreau. Pensionar, desigur. El a mai fost aici, dar sint vreo 20 de ani de atunci. Nu sta nici el mai mult de o luna, nu rezista el ca noua ne-ar face placere sa stea oricit.
Lexi, iti multumesc.
A... inca o intrebare! Deci daca e vorba de bunicul meu, dar eu nu lucrez - cine sa-i faca invitatia? E mai bine sa o faca sotul?
Ramona J spune:
Fiind vorba de bunicul (sanatos, dar are 80 de ani) ma intereseaza mai multe detalii despre asigurari medicale.
Simina, tu stii de la ce firma au cumparat parintii tai?
Siminaf spune:
Mama mea era pensionara cind au luat viza. Tata inca lucra si lucreaza si acum. Deci e ok si dovada de pensionar. Plus acte multe, sa dovedeasca ca au de ce sa se intoarca in Romania.
Nu stiu de la ce firma au cumparat asigurarea de sanatate, una care vinde la toti care pleaca in excursii in Vest. Dar o sa-i intreb. Dar crede-ma ca nu stiu daca ar fi fost valabila aici.