Fetele din America (90)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Ramona, eu as face invitatia in numele amandurora. Affidavit of support semnat de sotz. De asigurari nu prea stiu, de aici nu poti sa ii cumperi mai nimic, exista niste asigurari de calatorie care se cumpara din Romania, dar nu stiu amanunte.

Eu am fost azi si am vorbit cu school counselor, sa vedem ce rezulta din asta, am fost "a naibii" si am tinut-o cum ca copilul se plictiseste si ca ei tb sa rezolve, iar eu ii ajut acasa. Le-am sugerat ce metode sa foloseasca in clasa cu el. O sa ma tin de capul lor sa vad ce fac. Nu cred ca mi-l dau inainte cu o clasa una cu doua, ca o tin ca cica nu e important ca el stie lucruri de clasa I-II ci ca cica tb sa invete sa isi ocupe timpul cand se plictiseste. Asa chiar tot timpul? Le-am sugerat sa faca ceva cam cum a zis Gabriela, dc. isi lipeste porcusorii, sa ii dea ca un fel de recompensa, de facut si ceva mai putin plictisitor dupa aceea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Am cautat online si am gasit asigurari medicale pentru cei care vin in vizita. Acuma cum fac sa verific daca sint legitime? Ca acopera tare multe pentru $100 pe luna.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

. Plus acte multe, sa dovedeasca ca au de ce sa se intoarca in Romania.




Le dau eu in scris ca pe socrela o duc la avion dupa 30 de zile si astept pana decoleaza si se pierde in zare



It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, 3000km prin Romania


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ruxij, ar trebui sa ii dea ceva suplimentar...
Uite am vazut la ACE http://aceeducational.com/ (nu stiu daca e nationwide magazinul asta e fff bun, au numai materiale educationale - mai mult pt profi) caitele speciale pentru copii "avansati" in clase "normale" se numeau "Teacher, I'm done. What else can I do" (sau I'm bored...nu mai stiu exact...)
Erau de la nivelul de 1'st grade, cu diferite activitati extra-programa pentru copiii avansati...

Tot de acolo, ai putea sa gasesti o gramada de exemple (caiete sau alte materiale) cu activitati pe care ai putea sa le sugerezi educatoarelor sa le faca cu Bogdan...

Nu stiu ce alt sfat sa iti dau...la montessori, sunt lectii pe care nici eu nu apuc sa le fac in 3-4 ani...si cum copilul e liber sa faca ce vrea, in functie de cat il duce mintea, cat timp vrea, avanseaza in ritmul lui propriu (rapid sau lent), nu se plictiseste nimeni...nici educatoarele
(ti-as recomanda montessori...daca aveti)



It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, 3000km prin Romania


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Cred ca este o scoala montessori aici si cred ca filozofia montessori e potrivita pentru noi. Dar deocamdata mai stau putin in expectativa, sa vad ce se poate face la scoala asta publica. Daca nu, chiar la Montessori ma gandeam si eu sa incerc. De fapt cred ca o sa merg sa vizitez oricum scoala sa vad cam cum e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Fetelor, pt viza , duceti-va pe site-ul de mai jos al ambasadei americane la Bucuresti si vedeti cerintele.

http://www.usembassy.ro/Romana/Non-Immigrant.html

E nevoie de I-134 (care este affidavit of support)si care e mai bine sa fie completat de cel cu un job mai fain asa, oricum veniturile si celelalte "acareturi" (gen casa, asigurari de viata) se pun la comun, deci nu treceti doar salariul anual al sotului daca sotul completeaza formularul, treceti veniturile COMUNE anuale. Oricum, astea se pot umfla relativ, ca nu verifica nimeni, nici salarii, nici unde lucrezi.
Iar al doilea document e DS-156 pe care noi mereu l-am completat si trimis de aici impreuna cu I-134, iar daca la ambasada au considerat ca e necesar, le-au dat alt formular DS-156 si doar au transcris ce aveau deja completat de noi. Chiar daca voi nu-l faceti de aici, la ambasada e OBLIGATORIU sa-l completeze si cum ei il vor in limba engleza eu zic ca e mai bine pt un batran sa aiba macar dupa ce sa copieze.
Acordarea vizei e relativa, dar noi am avut noroc, am facut prima invitatie mamei mele la doar 9 luni dupa ce aterizasem aici si de atunci in 4 ani toata familia noastra a luat viza. Niciodata nu am facut invitatie multipla, i-am trimis separat la viza. Dimpotriva, am facut invitatie si prietenei mele din liceu si actualului cumnat, pe atunci prieten al cumnatei mele, si au luat viza pe 10 ani. Pt prietena mea si pt cumnatul meu am cerut doar pt 2 saptamani si li s-a dat pe 10 ani. In cazul lor, am spus ca sunt verii nostrii. Pt parintii nostri am cerut viza pt 1 luna si li s-a dat pt 10 ani. Nu cereti perioade lungi, e mai bine perioade mai scurte. Oricum, viza de la ambasada decide doar perioada in care trebuie sa intre in State, cat de mult pot sta aici depinde de ofiterul de la imigrari de pe aeroportul din State si de obicei e de 6 luni.

Tot pe site-ul de mai sus cititi si modalitatile de aplicare pt viza, ca s-au schimbat. Acum cumperi nu stiu ce pin dupa ce platesti taxa si suni cu acel pin la ambasada pt programare, data care ti se spune la telefon.

Bafta multa! Aveti grija sa raspunda doar la intrebari scurt si fara povesti, nu le place. Si inca o data va spun ca totul e relativ. Socrului meu i-au dat viza acum 1 luna si are 80 ani si la niste prieteni, cetateni americani, nu le-a dat viza pt mama lui. O data refuzat, tare greu mai obtii viza. nervi tari, ca interviul dureaza 2-3 minute. Prea putin as spune, ca sa poti sa respingi pe cineva. A, si da, fiecare a dus cat mai multe acte de proprietate din Ro (de la case, masini), certificate de nastere ca au copii in tara, talon de pensie, adeverinte de salariu la cei tineri.
Sa va mai spun ca prietena mea avea 30 de ani cand a aplicat, nu maritata, nu copii, nu casa, salariu mic pe cartea de munca si a luat viza pe 10 ani? Iar unei femei in varsta de 70 ani nu-i dai viza sa-si vada copilul?

Bafta multa,

3 anisori...uraaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

La Ambasada SUA in Ro regula e ca NU e nici o regula...in doua minute se hotarasc daca dau viza sau nu si pe actele ce le ai dus nici macar nu se obosesc sa se uite.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Carmenbr, multumesc pentru detalii.
Parca la un moment dat nu mai era obligatoriu pentru persoanele in virsta sa mearga la Ambasada. Bunicul locuieste destul de departe de Bucuresti. O mai fi valabil?

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by sinzi_ana

quote:
Originally posted by Siminaf

. Plus acte multe, sa dovedeasca ca au de ce sa se intoarca in Romania.




Le dau eu in scris ca pe socrela o duc la avion dupa 30 de zile si astept pana decoleaza si se pierde in zare


Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga






Mai, am murit de ris!!!!


Formularul ala trebuie completat de cei care aplica pentru viza, cu datele lor personale, deci nu de catre cei de aici, care trimit AoS-ul. Vedeti sa nu va incurcati in ele. Intr-adevar, ii poate ajuta cineva la completare, in caz ca nu stiu bine limba engleza. Dar s-o gasi vreun frate/nepot/var pe acolo sa-i ajute, nu? Persoana care-i ajuta la ocmpletat formularul trebuie sa semneze si ea acolo si sa spuna in ce calitate i-a ajutat.

Am vazut mai tirziu: La ai mei parinti nu numai ca s-au uitat pe toate actele, dar le-a pus si intrebari. A durat putin interviul, dar nu a fost doar o "vedere la fatza".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Or fi avand ei persoane din familie sa ii ajute la engleza, dar in ambasada intra DOAR cine are interviul, nu si nepotul, varul. De aia am completat noi pt ei formularul cu datele lor intr-adevar. Iar ei nu au facut decat sa transcrie. Dar daca reusiti sa printati formularul cu CODUL DE BARE nu mai au nevoie sa transcrie nimic. Buba e codul de bare. Si nu e nici o problema ca scrii jos acolo la sfarsit ca tu ai completat pt ei si semnezi. Ii duce si pe aia de la ambasada capul ca un batran de 80 de ani de cele mai multe ori nu vorbeste si citeste in engleza.
Intr-adevar, regula la ambasada e ca nu e nici o regula. Cateodata se uita pe acte, cateodata nu. Noi nu am riscat si i-am trimis blindati cu de toate. Oricum le dau pe loc actele inapoi, nu opresc nimic.

Ramona, persoanele parca peste 80 de ani, pot apela la DHL si nu e necesar sa mearga la viza. Socru-meu la 83 ani a mers la viza, bine el e si din Bucuresti si e in putere. Ne-am gandit ca parca e altceva fata in fata, parca te pot refuza mai usor prin posta. Dar, nu uita, totul e relativ. Vezi ca gasesti toate informatiile pe site si despre DHL.

Edit, uite aici despre DHL

http://www.usembassy.ro/Romana/Visa_FAQ.html

si aici despre formulare

http://www.usembassy.ro/Romana/Forms.html

Gasesti tot ce vrei in partea stanga a pagini, in niste dreptunghiuri galbene "intrebari frecvente, formulare, vize emigrarea, refuzul vizei".

3 anisori...uraaa!

Mergi la inceput