Fetele din America (90)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Nu stiu cum la scoala aia Ruxij e toata lumea gifted. Ca sa fii gifted trebuie sa treci acest test.
La Ralu la scoala de ex. testul se da doar in clasa a 3a. Sunt propusi copii ptr test de catre teacher ii lor si apoi acesti copii dau testul. Dar doar in a 3a.
Eu pe Raluca o cam accelerez (cu extrawork). Nu stiu, dar asa simt eu ca i mai bine ptr ea. Si s a vazut. E avansata si la English si la Math (in testele de anul trecut).

Ruxij mergi la directoare si cere sa fie testat baietelul si daca rezultatele sunt f. bune du te pe capul ei sa l avanseze. Raluca a avut anul trecut un colegut de generatie care a skip cl. a 2a ptr ca nu avea ce cauta acolo(stia absolut tot).

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Multumesc fetelor pt. sfaturi. Ma ajuta. Sanziana, astia la scoala au counselor, asta nu are studii de psihologie. Au un checklist si semneaza acolo: e neatent?-check nu se concentreaza bla bla? nu face taskurile? -check -gata are ADD. Ca ADHD nu cred ca pot sa ii puna ca nu e hiperactiv. Si sa zicem ca are ceea ce numesc ei ADD. Atunci si eu am si tata are si neam de neamult nostru probabil am avut si suntem ok. Vreau sa ne lase in pace si sa deal with it. Of! Dc. eram in romania nu aveam astfel de probleme.:(

Sanzi-si lui bogdan i-au scris ca nu pronunta bine s si z- e cam peltic:)) dar cica e developmental. Prietenului lui i-au zis de th si tot asa ca e developmental.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Daca acest counselor nu are studii de psihologie nu are cum sa puna un diagnostic...Oricum un school counselor nu poate pune un diagnostic ci doar poate face o recomandare si atit. Nu ramine Bogdan cu tinicheaua de coada doar de la counselor, stai linistita.

Azi sint mult prea libera...avem "server issues" si nu am decit acces la Internet
Yay!

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ruxi Bogadan e pina la urma la gradi particular sau public?

Conchi in jurul virstei de un an i-am facut parca.

Sinzi, mie metroul din NY mi se pare mizerabil si-l ocolesc cit pot. Trenurile care vin din suburbii sint civilizate, dar gara din Penn Station e curata ce-i drept dar groaznica , in sensul ca peronul e anuntat numa cu 4 minute inainte de plecarea trenurilor astfel incit e o nebunie pe scari (urasc sistemul asta!!), daca ai bagaje si copil ai incurcat-o.
In Manhattan, mergem fie pe jos, fie cu taxi-ul (ieftin- 3$ de la FAO Schwarts pina la Penn Station-ca sa-ti faci o idee).

A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

E la publica Andrada si patim exact ce ne-a zis educatoarea de la particulara ca o sa patim.

Anamaria, poti sa imi dai din nou detalii despre cum s-a rezolvat cu Nick cel care nu voia sa coloreze?:)) Pe PM? Am uitat detaliile, tin minte ca l-au avansat?

Mergi la inceput

Andrada...metroul newyorkez este mizerabil comparativ cu cel din Londra (hmmm...scaune capitonate)...dar eu zic ca daca resusesti sa il inveti te descurci mult mai bine decit cu taxiul (nu mai pici in trafic). Zic si io ca merg cu metroul zilnic

O optiune buna sint si autobuzele...si cele de transport in comun dar si cele turistice (double decker)...te urci si cobori unde vrei.

Anamaria

Mergi la inceput

Andrada deci si Marcu a avansat pina la urma...numa copii super avem aici!!!! Imi place ca nu sint singura cu "problema"...Stiu ce inseamna sa se uite asa la tine cu atitudinea de care vorbeai

Problema la mine nu a fost scoala (care a facut tot posibilul pentru Nick) dar parintii...Nick devenise un fel de cal breaz pe care il stia toata lumea (mai ales cind au vrut sa il mai sara inca o data)...Unii parinti nu au fost chiar asa de multumiti de decizie (chiar au facut si un complain) dar directoarea a fost la inaltime.

Anamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Sanziana, tot in NC? hai ca daca nu am reusit noi sa ne intalnim in FL, poate reusim cand ne relocam. :-)) pe mine m-a apucat cam acum o luna si l-am convins si pe manole ca ar fi o optiune ok, acum ne cautam joburi si casa. ne-am decis la Asheville, in zona de munte adica. am inteles ca e in top 10 al celor mai bune zone pentru locuit si crescut copii.

interesanta rau discutia asta despre ADD si diferenta de interpretare intre scoala publica si aia privata. citeam ce povestiti si deja calculam in minte economii pentru scoala privata.

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine ,daca pasaportul romanesc este expirat si nu vreau sa-mi fac unul nou prin ambasada de aici(pt ca dureaza f mult si sint presata de timp)..care este procedura in Ro?
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by ruxij

Multumesc Ramona. Din pacate astia nu au program de gifted and talented pe motiv ca cica la scoala asta toata lumea e gifted and talented (aici am nevoie de emoticon cu rolleyes). Daca nu ma descurc cu ei, il retrag si il duc la o scoala privata sau la o alta scoala publica-e una cu un program bun de gifted and talented. Cand se dau testele astea?

Cauta informatii pe site-ul Indiana Education Agency. Vad ca astea difera de la stat la stat, ba chiar de la un school district la altul. Aici aveau program pentru Gifted & Talented si in clasa intii, poate chiar de la Kindergarten. Nu stiu, atunci noi nu am fost aici. In general exista scoli in fiecare district care au program din asta. La noi e putin altfel, nu e o scoala speciala pentru copiii astia. Fiecare scoala ofera program Gifted & Talented. Chiar imi place mai mult ideea asta.
La noi testele se dau in primavara, dar sint sigura ca nu peste tot e la fel. De aia zic sa te interesezi pe site-ul IEA (sau cum i-o zice). Cauta si la school district, au si ei site si poate afli si de acolo cite ceva.
Uite de aia e bun PTA, acolo afli toate nebuniile astea.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput